pipi haj lezi spavaj rano je ziv bio, i onako ko jebe upraviteljePipiDugaDevetka wrote:up!
Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
- starii
#2951 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2952 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
starii wrote:pipi haj lezi spavaj rano je ziv bio, i onako ko jebe upraviteljePipiDugaDevetka wrote:up!
Ni ti ne spavaš, a rano je.
-
Bellica
#2953 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Zna li neko da li mi PEV mozemo biti PEV i u nekom drugom ulazu pored trenutnog, a da ne polazemo ispit za svaki ulaz? Na mom uvjerenju pise da sam PEV u tom i tom ulazu, pa sada, kad sam PEV u jos jednom,moram li opet polagati za uvjerenje na kojem ce pisati da sam i tu PEV ili ovaj jedan vrijedi za svaki ulaz?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2954 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Možeš biti i u drugom ulazu PEV bez ponovnog polaganja.
-
Bellica
#2955 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ali na potvrdi/certifikatu/uvjerenju pise adresa na kojoj sam prvi put izabrana za PEV pa zato pitam. Ako bi dosla kakva kontrola ili sl. posto se svemu mogu nadati.PipiDugaDevetka wrote:Možeš biti i u drugom ulazu PEV bez ponovnog polaganja.
- PipiDugaDevetka
#2956 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Očigledno je da se radi o greški Ministarstva što su upisali adresu prvog PEV-ovanja u dokument koji važi za više adresa.
- PipiDugaDevetka
#2957 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ako ne čistite snijeg i ledenice možete dobiti kaznu do 3.000 maraka
http://www.klix.ba/vijesti/bih/ako-ne-c ... /121212046#
http://www.klix.ba/vijesti/bih/ako-ne-c ... /121212046#
- PipiDugaDevetka
-
Bellica
#2959 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ja sam kod sebe ocistila i poslula so ispred stubista. Ledenice nemamo jer imamo snjegobrane, valjda oni pomazu da se snijeg polako topi i ne prave se ledenice nego sva voda odlazi u oluke. Dakle, sacuvanih 3000 KM. Mogao bi se raspitati, mozemo li mi koji smo obavili ovu gradjansku duznost dobiti ovih 3000 KM kao nagradu od ulaza koji to jos nisu odradiliPipiDugaDevetka wrote:Ako ne čistite snijeg i ledenice možete dobiti kaznu do 3.000 maraka
-
theTruePath
#2960 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ovo samo u Bosni,valjda bi vlast trebala zaposliti ljude za ovoPipiDugaDevetka wrote:Ako ne čistite snijeg i ledenice možete dobiti kaznu do 3.000 maraka
Last edited by theTruePath on 13/12/2012 09:45, edited 1 time in total.
-
Bellica
#2961 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Pa vecina stanara u stambenim zgradama ne rade-nezaposleni su, dakle, eto, taman da nesto korisno odrade za komsije. Neka bar snijeg ociste, tako svako ispred svojih vrata i svi nezaposleni ce imati cime da se bave bar dva dana, da se ne dosadjuju bezveze i ne ispijaju kafe po gradu.theTruePath wrote:Ovo samo u Bosni,valjda bi vlast trebala zaposliti ljude za ovoPipiDugaDevetka wrote:Ako ne čistite snijeg i ledenice možete dobiti kaznu do 3.000 maraka
-
theTruePath
#2962 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
moze i tako 
- Friesian
#2963 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
kaznjava se predsjednik kucnog savjeta.. ali bi za njih bile manje kazne.. predsjednik dobiva manju sumu, ne znam tacno od koga, za taj svoj 'posao' iako ga rijetko ko i obavlja.. tako da je njegova duznost i skidanje ledenica..
-
levjd
#2964 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Čovjek može da se oklizne ispred nekog ulaza pa da optuži stanare (i predstavnika) tog ulaza da su oni krivi i da traži odštetu. Sve bi to imalo smisla kad bismo živjeli negdje kao što je Švajcarska ili Norveška ili bilo gdje drugo u Evropi. U Bosni nekako to smiješno zvuči, osim ako neko zbog nečega glavu izgubi (pa i tad se ne nalazi krivac- ako se neko sjeća slučaja od prije 15 godina kad je djevojka poginula od cigle koja je otpala sa zgrade usljed topljenja snijega i nikom ništa). Ipak treba raditi sve savjesno-moj stav.
- novi.dan.nova.nafaka
#2965 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Friesian wrote:kaznjava se predsjednik kucnog savjeta.. ali bi za njih bile manje kazne.. predsjednik dobiva manju sumu, ne znam tacno od koga, za taj svoj 'posao' iako ga rijetko ko i obavlja.. tako da je njegova duznost i skidanje ledenica..
I da dokonim stanarima vikendom ujutro trkne do granapa kako bi kupio mlijeko i hljeb...
-
Innovation
#2966 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ne stanarima, nego vlasnicima stanova.novi.dan.nova.nafaka wrote: I da dokonim stanarima vikendom ujutro trkne do granapa kako bi kupio mlijeko i hljeb...
- novi.dan.nova.nafaka
#2967 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Tj. etažnim vlasnicima.Innovation wrote:Ne stanarima, nego vlasnicima stanova.novi.dan.nova.nafaka wrote:I da dokonim stanarima vikendom ujutro trkne do granapa kako bi kupio mlijeko i hljeb...
-
Bellica
#2968 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Zaboravio si zabavljanje djece od 15-17h dok roditelji odmarajunovi.dan.nova.nafaka wrote:Friesian wrote:kaznjava se predsjednik kucnog savjeta.. ali bi za njih bile manje kazne.. predsjednik dobiva manju sumu, ne znam tacno od koga, za taj svoj 'posao' iako ga rijetko ko i obavlja.. tako da je njegova duznost i skidanje ledenica..
I da dokonim stanarima vikendom ujutro trkne do granapa kako bi kupio mlijeko i hljeb...
-
Bellica
#2969 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
A po kojem Zakonu i pravilu se kaznjava predsjednik kucnog savjeta? Pa nije on vlasnik zgrade, on samo predstavlja stanare, oni su odgovorni za nesrece koje prouzrokuje led ispred i sa NJIHOVE zgrade. Predsjednik kucnog savjeta koji danas skoro i ne postoji nego preddstavnik etznih vlasnika, moze biti odgovoran u onoj mjeri koliko i ostali etazni vlasnici pod uvjetom da ima stan u toj zgradi odnosno da je i sam etazni vlasnik.Friesian wrote:kaznjava se predsjednik kucnog savjeta.. ali bi za njih bile manje kazne.. predsjednik dobiva manju sumu, ne znam tacno od koga, za taj svoj 'posao' iako ga rijetko ko i obavlja.. tako da je njegova duznost i skidanje ledenica..
Ja se doduse ne plasim, snijeg je ociscen, so posuta, ledenica nema. Imam jos parking da ocistim, ali cujem da ce temperatura narasti i do 13 stepeni pa da se ne umaram bezveze
- PipiDugaDevetka
#2970 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Uh, jeste gadno kada se zaledi voda u cijevima,...!
U tom slučaju fatati se kakvog rešoa (na struju), pa grijati kroz zid cijevi. Ova situacija se obično dešava u prizemlju ili na prvom spratu zgrade.
U tom slučaju fatati se kakvog rešoa (na struju), pa grijati kroz zid cijevi. Ova situacija se obično dešava u prizemlju ili na prvom spratu zgrade.
-
Bellica
#2971 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Koliko znam, ovo se obicno desava u starijim zgradama. EV bi mogli u toku ljeta skupiti neka sredstva pa zamijeniti te cijevi da nema problema zimi. Mogu se i utopliti, ali opet, sve je do EV.PipiDugaDevetka wrote:Uh, jeste gadno kada se zaledi voda u cijevima,...!
- PipiDugaDevetka
#2972 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ako je koja firma-graditelj novogradnje kakve šalabajzerska, pa ''sfušerila'' tu novogradnju, može se desiti i u novijim zgradama,...Bellica wrote:Koliko znam, ovo se obicno desava u starijim zgradama. EV bi mogli u toku ljeta skupiti neka sredstva pa zamijeniti te cijevi da nema problema zimi. Mogu se i utopliti, ali opet, sve je do EV.
-
Bellica
#2973 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Nazalost, u pravu si. Ima i toga, a Stup i novogradnja tamo je cisti primjer da si u pravu.PipiDugaDevetka wrote:Ako je koja firma-graditelj novogradnje kakve šalabajzerska, pa ''sfušerila'' tu novogradnju, može se desiti i u novijim zgradama,...Bellica wrote:Koliko znam, ovo se obicno desava u starijim zgradama. EV bi mogli u toku ljeta skupiti neka sredstva pa zamijeniti te cijevi da nema problema zimi. Mogu se i utopliti, ali opet, sve je do EV.
-
levjd
#2974 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Predstavnici, čisti li se snijeg ispred ulaza? 
- zlo zlo
#2975 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
u pitanju ovih ledenica itd s krova..sto ako nema upravitelja zgrada, nema predstavnika stanara itd??.. ko je onda kriv?? svi jednako ?