Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post Reply
apsidejzi

#2951 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by apsidejzi »

hilmija frlj wrote: 18/09/2024 11:07
apsidejzi wrote: 18/09/2024 10:56
zilog wrote: 18/09/2024 10:48

Hajde, procitaj sta sam napisao, pa pokusaj ponovo... :roll:
Procitaj i ti sta sam ja napisao. Zasto tvoje dijete ne sjedi pored nekog teroriste? Ako vec gledas siri kontekst onda ga prosiri kako treba.

Ja razumijem da djeca mogu nastradati i da je to protivno moralnim standardima ali hajde da budemo pragmaticni sada. Da si ti imao mogucnost 1994e da roknes 4000 pagera sa velikom vjerovatnocom da ubijes ili dobro ranis Karadjica, Mladica, Krajisnika, Plavsicku, Seselja, Milosevica i jos pokoje SRPSKO dijete u prolazu. Bil pritisnuo okidac il bi moralisao?
Stani, Jel ti hoćeš da kažeš da je normalno što je Hamas 07.10 pobio i desetine djece, jer jebiga našli su se u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu? Jesi li ti normalan?
Ne!
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#2952 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by hilmija frlj »

apsidejzi wrote: 18/09/2024 12:49
hilmija frlj wrote: 18/09/2024 11:07
Procitaj i ti sta sam ja napisao. Zasto tvoje dijete ne sjedi pored nekog teroriste? Ako vec gledas siri kontekst onda ga prosiri kako treba.

Ja razumijem da djeca mogu nastradati i da je to protivno moralnim standardima ali hajde da budemo pragmaticni sada. Da si ti imao mogucnost 1994e da roknes 4000 pagera sa velikom vjerovatnocom da ubijes ili dobro ranis Karadjica, Mladica, Krajisnika, Plavsicku, Seselja, Milosevica i jos pokoje SRPSKO dijete u prolazu. Bil pritisnuo okidac il bi moralisao?
Stani, Jel ti hoćeš da kažeš da je normalno što je Hamas 07.10 pobio i desetine djece, jer jebiga našli su se u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu? Jesi li ti normalan?
Ne!
Ali ovaj teroristički napad ti je OK?
zilog

#2953 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by zilog »

apsidejzi wrote: 18/09/2024 12:36
zilog wrote: 18/09/2024 11:17

Ne bih pritisnuo okidac, cak i da je Risto Djogo bio medju njima...

Okidanjem bih i sam postao ubica nevine djece, njihova smrt bi bila dopisana na spisak smrti nevinih, na njihovo mjesto bi dosli drugi, a umjesto njih (jer bi bili mrtvi) - ja bih zavrsio u Hagu.
Iako znas da ce ti ljudi isto tako pobiti 8732 u Srebrenici za koji mjesec?
Tim prije, jer je identican izgovor bio za ubijanje tih 8372. Ne zelim biti kao oni...

BTW, Srebrenica se nije desila samo zbog Karadzica, Mladica... Genocid je bio velikosrpski projekat, zacrtan na samom pocetku agresije i desio bi se i bez ovih pojedinaca...
hilmija frlj

#2954 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by hilmija frlj »

swanfilter wrote: 18/09/2024 12:44 Pola libanonskih kasirki clanice Hezbollaha.Druga polovica prodavaci i kupci na pijaci ...
Kako ide opravdanje cionističkih trabanata.
Svi su oni Hezbollah. I njihova djeca. I bebe. Nema razlike. Samo su Izraelska djeca, djeca. Civili su civili.
enko 1964
Grijem se na: južnu konekciju

#2955 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by enko 1964 »

Kako zvati ove forumske drkadžije što svršavaju na svaki "genijalni potez" "jedine demokratije" na istoku?
Ono, svi su strašno demokratični, okrenuti zapadnim, judeo-kršćanskim vrijednostima ali im ipak draga dječija i ina krv. Tuđa naravno.
Prošlo je kroz ovaj forum svašta ali ovakvog smrada i jada nije bilo.
Romanija

#2956 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Romanija »

Truba wrote: 18/09/2024 12:06
Romanija wrote: 18/09/2024 11:44 Svaka cast Izraelcima na ingenioznosti da su uspjeli ovo uraditi. Ako su uradili to sa znanjem i saglasnoscu kompanije koja ih je proizvela - a kazu da je ovaj batch napravljen u Evropi mada je originalno proizveden u Tajvanu - onda se treba zapitati na kojim to temeljima pociva zapadna demokratija ako neko ne zavrsi u zatvoru. A ako su 'presreli' posiljku i uradili preinake sa eksplozivom prije nego su je proslijedili na odrediste Izrael bi morao pod neki vid trgovinskih sankcija. Kako god ovo je drzavni terorizom refiniran do najviseg nivoa i naravno da se nista nece desiti jer je Izrarel u pitanju ciji se interesi vec nekoliko decenija podudaraju sa sve vecim brojem ekstremno desnih politickih opcija u USA, Evropi i Kanadi.
ja razmisljam o presretanju

kako može biti državni teror kad hezbolah nije država :D

ovo je rat jedne agencije protiv druge agencije genijalnim idejama
Hezbolah je i politicka partija sa velikim ucescem u parlamentu drzave sa stolicom u UN i pageri su eksplodirali bez obzira da li su oni koji su ih nosili bili u stabu organizujuci napade protiv Izraela ili su sjedili u kafeu okruzeni zenama i djecom. I drzavni terorizam je jer sam cin, Hezbolah ili ne-Hezbolah, pokazuje da oni ovo mogu uradi ti bilo kome, drzavi, kompaniji, pojedincima. Nazalost po svjetksi mir i mir na Bliskom Istoku oni su davnih dana izgubili bilo kakav dodir sa politickom realnoscu jer su postali de facto kao Portoriko, jedna od pruidruzenih US drzava i kao takvi imaju prazan cek da mogu raditi bilo sta hoce i da im se nista nece desiti. Izrael je jedina crvena linija danasnje US vanjske politike gdje ce reagovati bez razmisljanja i posledica po bilo koga. Pratim Bliski Istok jos od 80-e kao srednjoskolac, citajuci tekstove i knjige od Biscevica i Dizdarevica do Roberta Fiska, i jos je tesko naci moment koji je okrenuo definiotvni tocak istorije nas je doveo u ovu situaciju.
hilmija frlj

#2957 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by hilmija frlj »

Možda je i ovaj forum pod izraelskom prismotrom. Jer Klix portal i Klix forum nemaju nikakve veze. Nemojte se začuditi kad/ako krenu rampe na ulazak u EU od oktobra prilikom prijave na onu stranicu. Bez objašnjenja.
dječak sa šibicama

#2958 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by dječak sa šibicama »

Naravno da su se odlicno dosjetili, pejdzeri, nisu upali u par arapskih sela i pobili sve zivo po kratkom postupku i slikali se dok kolju neduzne radnike iz Bangladesa i sa Filipina, kao ovi borci za slobodu iz Gaze.

Imaju ljudi stila, stila treba imati u ratovanju.

Terorizam ali ljudi odrade posao kojeg se niko sjetio ne bi. Zato oni taru Arape, ne Arapi njih.
toska

#2959 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by toska »

Zna li ko šta oko nastanka termina judeo-kršćanski (civilizacija, vrijednosti itd.)?
Slušamo o tome intezivno u zadnje vrijeme, a ta kovanica mi djeluje nekako čudno, valjda uvedena u 20. vijeku.
@Truba ili neko drugi?

Haris.ba

#2960 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Haris.ba »

hilmija frlj wrote: 18/09/2024 13:21 Možda je i ovaj forum pod izraelskom prismotrom. Jer Klix portal i Klix forum nemaju nikakve veze. Nemojte se začuditi kad/ako krenu rampe na ulazak u EU od oktobra prilikom prijave na onu stranicu. Bez objašnjenja.
Ja, i?

Nije ljudsko pravo preci granicu. EU pravila moze kakva hoce.
hilmija frlj

#2961 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by hilmija frlj »

Haris.ba wrote: 18/09/2024 13:32
hilmija frlj wrote: 18/09/2024 13:21 Možda je i ovaj forum pod izraelskom prismotrom. Jer Klix portal i Klix forum nemaju nikakve veze. Nemojte se začuditi kad/ako krenu rampe na ulazak u EU od oktobra prilikom prijave na onu stranicu. Bez objašnjenja.
Ja, i?

Kažeš nešto na forumu pod nickom, ljudi te uprate preko IP i telefona, banana na granici. Demokratija i sloboda govora :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2962 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Truba »

enko 1964 wrote: 18/09/2024 13:16 Kako zvati ove forumske drkadžije što svršavaju na svaki "genijalni potez" "jedine demokratije" na istoku?
Ono, svi su strašno demokratični, okrenuti zapadnim, judeo-kršćanskim vrijednostima ali im ipak draga dječija i ina krv. Tuđa naravno.
hadzija svima se mora odat priznanje ako sus posobni u svoji struci... romel guderijan staljin žukov franko tito...padaju mi na pamet ta imena
isto tako je i s izraelcima
Haris.ba

#2963 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Haris.ba »

hilmija frlj wrote: 18/09/2024 13:39
Ja, i?

Kažeš nešto na forumu pod nickom, ljudi te uprate preko IP i telefona, banana na granici. Demokratija i sloboda govora :D
Njihova teritorija. Mogu svoja pravila kako hoce.
Bosanski_kralj

#2964 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Bosanski_kralj »

I premda niti jedan zapadni medij neće iskoristiti tu formulaciju, potpuno je jasno da je Mossadova bombaška akcija – terorizam. Naime, provedena je s očitom namjerom da se nanese što veći broj žrtava i tako izvrši psihički utjecaj na javnost. Napad je bio neselektivan utoliko što Izrael nije imao načina da zna tko je bio u blizini svih uređaja kada su detonirani, što je izazvalo mnoge civilne žrtve. Konačno, dogodio se izvan ratne zone i očito je kršenje suvereniteta druge države, u akciji koju UN, očito, nije odobrio.

Dodatno, napadom je jasno prekršena Ženevska konvencija, u točkama kao što su “metoda ili sredstvo ne mogu biti usmjereni na određeni vojni cilj” ili “čiji se učinci ne mogu ograničiti”. Isto tako je zanemaren i Dopunjeni protokol II – čiji su SAD, Izrael i Libanon potpisnici – koji zabranjuje određene vrste eksploziva koji se mogu instalirati u, recimo, “slušalice”.
dječak sa šibicama

#2965 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Zar nije IP adresa stvar privatnosti, moze on mene naci kao korisnika BH Telekoma ali da zna moje i prezime, BH Telekom mu mora dati te podatke.

Ili to oni onako, kako im se svidi.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2966 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Truba »

terorizam je sijanje straha zarad ostvarenja političkih ciljeva... FPN

wiki: Terorizam je smišljena uporaba nezakonitog nasilja ili prijetnje nezakonitim nasiljem radi usađivanja straha, s namjerom prisiljavanja ili zastrašivanja vlasti ili društva kako bi se postigli ciljevi koji su općenito politički, vjerski ili ideološki.

oni su u ratu ili hibridnom ratu...ratni zločin jeste ali terorizam nije

moje mišljenje dozvoljavam da griješim
ima sud
dječak sa šibicama

#2967 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Terorizam ili ne, ne postoji sud koji ce suditi Izraelu za terorizam.

Zakon jacega, u takvom svijetu zivimo, kad Hitler rokne rakete na London to je ratni zlocin, kad Englezi sprze desetine hiljada ljudi u Drezdenu ili Ameri u Hirosimi, to je vojna pobjeda.
Haris.ba

#2968 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Haris.ba »

dječak sa šibicama wrote: 18/09/2024 13:59 Zar nije IP adresa stvar privatnosti, moze on mene naci kao korisnika BH Telekoma ali da zna moje i prezime, BH Telekom mu mora dati te podatke.

Ameri su donirali opremu i instalirali u BH telecom, koja te u nanosekundi nadje preko ip adrese. Valjda to vise nije tajna?

Ima nekoliko nacina kako bilo koja drzava na svijetu moze doci to tvog imena i prezimena. Sve po zakonu.
alijagoro

#2969 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

https://x.com/WarMonitors/status/1836248740673319421
Steta zbog mlade djevojke,mogla je uzeti pare na drugim stvarima :D
swanfilter

#2970 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by swanfilter »

dječak sa šibicama wrote: 18/09/2024 13:59 Zar nije IP adresa stvar privatnosti, moze on mene naci kao korisnika BH Telekoma ali da zna moje i prezime, BH Telekom mu mora dati te podatke.

Pa, valjda je slucaj Snowden pokazao kako sva prava padaju u vodu kada se određenim krugovima prohtije.
4L0n3

#2971 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by 4L0n3 »

enko 1964 wrote: 18/09/2024 13:16 Kako zvati ove forumske drkadžije što svršavaju na svaki "genijalni potez" "jedine demokratije" na istoku?
pa sto jel nije genijalno ? budi realan, jedno je spakovat 20-30 kila eksploziva u gepek i odvuc ga nedje u pm detonirat se i pobit ko god je u 100-200 metara a drugo presrest posiljku pejdzera koji su ovi namjerno narucili da se lakse "kriju" i postavit koji gram unutra i detonirat preko veze.
u odnosu na to kakve ratne zlocine idf radi svakodnevno u gazi , dje uredno pobiju i osakate 20-30 djece po granati ovo im je potez godine.
rat je druze, ne znam sta hoces.
Jel hezbollah salje rakete uredno na izrael, mislis da biraju gdje ce slat ? biraju k. rokaju pa gdje padne, padne.
Sve su to govna, zao mi je djece nisu nikom nista kriva, al bliski istok generalno = smetljari.
swanfilter

#2972 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by swanfilter »

Ovaj slucaj jeste za filma i sramota za Hezbollah, al isto tako je dokaz da Izraelu nije lagodno. Dosadasnja taktika i pristup gode samo drugoj strani, ma koliko kostalo jer njima bolje nece biti.

Manje od mjesec i bice godina dana od pocetka makljaze, a Izraelci ni blizu rijesenja ratom.

Da su uvjereni u uspjeh, davno bi oni krenuli u konacan obracun i sa Hezbollahom. Iskorstili priliku da istrijebe Gazu i ZO toliko, da bi im na kraju dali fildzan drzavu i sebe jos jednom prikazali kao jedini racionalan element tamo.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2973 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Chmoljo »

toska wrote: 18/09/2024 13:28 Zna li ko šta oko nastanka termina judeo-kršćanski (civilizacija, vrijednosti itd.)?
Slušamo o tome intezivno u zadnje vrijeme, a ta kovanica mi djeluje nekako čudno, valjda uvedena u 20. vijeku.
@Truba ili neko drugi?
nastalo kada se broj jevreja sveo na prihvatljiv broj, malo dalje od kolijevke kršćanske civilizacije.
Tvrtko II Kotromanić

#2974 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Tvrtko II Kotromanić »

terorizam 1/1
mogu ovu sto pravdaju genocid do sutra lupati, ali cinjenica je cinjenica
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#2975 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by arman1 »

Haris.ba wrote: 18/09/2024 13:51
hilmija frlj wrote: 18/09/2024 13:39

Ja, i?

Njihova teritorija. Mogu svoja pravila kako hoce.
Ima ih kojima je svojevremeno rečeno da i ne pokušavaju doći na sjeverno-američki kontinent. Što. Posjeduju određena znanja i vještne i stavovi javno izneseni u elektronskom medijskom prostoru čine ih nepoželjnim. Lik trebao primiti neku nagradu za nauku, stipendiran u radu od jednog US instituta i banana na granici tj. us ambasadi. Nakon mjesec dana i ovaj institut prekinuo saradnju s njim. Jedina objava je bila slika palestinskog djeteta tamo 2014. i ispod poruka "Zar vam nije stalo?".
Kad sam to vidio pomirio sam se da će meni prije ili kasnije staviti bananu na najbližoj granici neke nato članice (hr). Nisu još ali izvjesno je.
Post Reply