Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kakaljin

#2951 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by kakaljin »

Streptokok wrote:
kakaljin wrote:[

BILA BI PRESUDA DA JE KRIV ONAJ KOJI NIJE POSTOVAO OVO NACRTANO, JA PRVI SE PONASAM OVAKO I NEOBAZIREM SE KAKO DRUGI VOZE POGRESNO U KRUZNOM JER GA UPOZORIM AKO MI POCINJE ULAZITI U PUTANJU ILI CAK NEMAM NISTA PROTIV DA ME UDARI AKO SAM JA U PRAVU PA KADA POLICIJA DODJE DA GA ODERU SA KAZNOM, A SADA I KADA NJEGOVO OSIGURANJE PLATI STETU NA MOM AUU ON MORA SLIJEDECE REGUSTRACIJU SKUPLJE PLACATI I NAREDNIH NEKOLIKO GODINA.
ja tvrdim da ćeš ti biti taj odrani. no, živi bili.
Niakav problem da ja vozim ovako kako je nacrtano a ti vozi kako mislis pa me udari sa autom u kruznom, pa da vidimo
Streptokok

#2953 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Streptokok »

opet ovaj udario po bihamku. šefe to nije nikakav dokaz niti bi to prošlo na sudu. sud ne interesuju bihamkovi pamfleti koji nisu utemeljeni na zakonu. je li sada išta jasnije.
kakaljin

#2954 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by kakaljin »

Streptokok wrote:opet ovaj udario po bihamku. šefe to nije nikakav dokaz niti bi to prošlo na sudu. sud ne interesuju bihamkovi pamfleti koji nisu utemeljeni na zakonu. je li sada išta jasnije.
Ja ti kazem nikakav problem da me udaris u kruznom toku ja vozim po ovim slikama a ti kako mislis da treba pa neka sudija kaze ko je kriv, ako smijes

Bihamk je samo nacrtao da se lakse i slikovno objasne pravila ponasanja u kruznom toku
Streptokok

#2955 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Streptokok »

kakaljin wrote:
Streptokok wrote:opet ovaj udario po bihamku. šefe to nije nikakav dokaz niti bi to prošlo na sudu. sud ne interesuju bihamkovi pamfleti koji nisu utemeljeni na zakonu. je li sada išta jasnije.
Ja ti kazem nikakav problem da me udaris u kruznom toku ja vozim po ovim slikama a ti kako mislis da treba pa neka sudija kaze ko je kriv, ako smijes
taman, ako se sretnemo svakako ćemo se sudariti, jer ja vozim vanjskim obručem i izlazim iz toka gdje mi paše. a ti ako naletiš na još nekoga ko vozi kao ja slobodno ga udari pa javi šta je bilo.

ja ovako vozim sve dok se voznja u kruznom ne regulise kakvim podzakonskim aktom.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2956 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by un1ted »

I sam bihamk ima gresku na drugom video zapisu :)

Naša pravila i zakoni su prepisani iz drugih zemalja. Imaš razne varijacije, ali se sve svodi na isto. Negdje moraš dati lijevi žmigavac, negdje ne, ali u gotovo svim državama, iz vanjske možeš iči dva izlaza.

Evo kanada..

Još jedna stvar, ako možeš da objasniš. Pominješ sud i odgovornost i krivicu.

1. Vozim vanjskom trakom, udariš me iz unutrašnje, ti si kriv
2. vozim vanjskom, udariš me pri uključivanju na kružni, opet si ti kriv.

Ne kontam kakve veze ima sud u ovom slučaju gdje diskutujemo o korištenju traka u kružnom toku?
Streptokok

#2957 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Streptokok »

un1ted wrote:
Još jedna stvar, ako možeš da objasniš. Pominješ sud i odgovornost i krivicu.

1. Vozim vanjskom trakom, udariš me iz unutrašnje, ti si kriv
2. vozim vanjskom, udariš me pri uključivanju na kružni, opet si ti kriv.

Ne kontam kakve veze ima sud u ovom slučaju gdje diskutujemo o korištenju traka u kružnom toku?
malo sam se umorio od ponavljanja. imaš gore sve. nije samo riječ o vanjskoj traci.
O'zone
Globalni moderator

#2958 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

Tema nije o vožnji u kružnom toku tako da je red da se završava sa tom raspravom. Kome se nastavlja evo neka iskoristi ovu staru. Malo je Prašnjava ali metla na njoj čini čuda..

http://forum.klix.ba/pravilo-kruznog-to ... 18s75.html
kakaljin

#2959 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by kakaljin »

O'zone wrote:Tema nije o vožnji u kružnom toku tako da je red da se završava sa tom raspravom. Kome se nastavlja evo neka iskoristi ovu staru. Malo je Prašnjava ali metla na njoj čini čuda..

http://forum.klix.ba/pravilo-kruznog-to ... 18s75.html
Hvala, i izvinjenje sa moje strane. Ali nekima ni slikovito ne moze se objasniti nakom prvog puta.
Naslovnica

#2960 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Naslovnica »

un1ted wrote:
Naslovnica wrote:
un1ted wrote:Nema potrebe ulaziti u unutasnju prva dva izlaza.
:shock:
Sta ti je sokantno? Prema zakonu, iz vanjske trake mozes izaci na prvom i drugom izlazi, bez potrebe da ulazis u unutrasnju.
Pa, dajte se prvo dogovorite ima li zakona ili nema.
Ja zaista ne znam ima li zakona, ali znam da postoje pravila.
Elem, ako ništa, postoji nešto što se naziva sabraćajna kultura, ali je očito da je mnogi niti imaju niti znaju šta to znači.
Na engleskom postoji fraza "common sense", kod nas bi se to prevelo kao "zdravorazumski". Očito je da je zdrav razum odavno napustio ove prostore.
Debili ne daju žmigavac kada se isključuju iz kružnog. Da li je to zakonski regulisano ili je stvar zdravog razuma? I ne samo vezano za kružni. Čekam da se uključim desno, sa lijeve strane dolazi debil, i umjesto da mi na vrijeme da žmigavac da namjerava da skrene, on samo skrene desno, a ja ko popišan. I tako je u 75% slučajeva.
O čemu ja govorim je odsustvo opšte saobraćajne nekulture. Nije to samo poznavanje ili nepoznavanje zakona, nego opšta nekultura, ne samo u saobraćaju nego u svom aspektima života općenito. Ulice su nam užasno prljave, sve je puno smeća koliko god da se Rad trudi da očisti, stoka baca za sobom...
Opšti raspad sistema, džaba je meni biti kultura, finjaci, puštati prednost, davati žmigavac, propuštati pješake, ispadnem ja lud, i još treba da se nekome izvinjavam?!
Ma hajte, molim vas...
kakaljin

#2962 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by kakaljin »

Naslovnica wrote:
un1ted wrote:
Naslovnica wrote: :shock:
Sta ti je sokantno? Prema zakonu, iz vanjske trake mozes izaci na prvom i drugom izlazi, bez potrebe da ulazis u unutrasnju.
Pa, dajte se prvo dogovorite ima li zakona ili nema.
Ja zaista ne znam ima li zakona, ali znam da postoje pravila.
Elem, ako ništa, postoji nešto što se naziva sabraćajna kultura, ali je očito da je mnogi niti imaju niti znaju šta to znači.
Na engleskom postoji fraza "common sense", kod nas bi se to prevelo kao "zdravorazumski". Očito je da je zdrav razum odavno napustio ove prostore.
Debili ne daju žmigavac kada se isključuju iz kružnog. Da li je to zakonski regulisano ili je stvar zdravog razuma? I ne samo vezano za kružni. Čekam da se uključim desno, sa lijeve strane dolazi debil, i umjesto da mi na vrijeme da žmigavac da namjerava da skrene, on samo skrene desno, a ja ko popišan. I tako je u 75% slučajeva.
O čemu ja govorim je odsustvo opšte saobraćajne nekulture. Nije to samo poznavanje ili nepoznavanje zakona, nego opšta nekultura, ne samo u saobraćaju nego u svom aspektima života općenito. Ulice su nam užasno prljave, sve je puno smeća koliko god da se Rad trudi da očisti, stoka baca za sobom...
Opšti raspad sistema, džaba je meni biti kultura, finjaci, puštati prednost, davati žmigavac, propuštati pješake, ispadnem ja lud, i još treba da se nekome izvinjavam?!
Ma hajte, molim vas...
Nama treba prvo saobracajne kulture pa tek onda da mozemo raspravljati o saobracaju.

Kultura nam je jedna velika NULA
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2963 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by un1ted »

Naslovnica wrote: Ma hajte, molim vas...
Ono što radiš jeste ismijavanje i čuđenje korištenja vansjke trake za drugi izlaz. Tu je tvoja greška, ostalo je ok navedeno i nema zamjerke.
Naslovnica

#2964 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Naslovnica »

Nisam vidio moderatorovo upozorenje. sorry
Naslovnica

#2965 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Naslovnica »

un1ted wrote:
Naslovnica wrote: Ma hajte, molim vas...
Ono što radiš jeste ismijavanje i čuđenje korištenja vansjke trake za drugi izlaz. Tu je tvoja greška, ostalo je ok navedeno i nema zamjerke.
Slažem se sa tobom.
:thumbup:
So What!

#2966 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by So What! »

Južna longitudinala - 11. 03. 2017. @ xal3n (SSC)

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
man_464

#2967 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by man_464 »

Xy puta mi se desilo da udjem u unutrašnju i onda se ko kreten okrećem 2 kruga jer stoka ti ne da da se vratiš u vanjsku i da se iskljucis iz kružnog.
vješalica

#2968 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by vješalica »

Naslovnica wrote:
un1ted wrote:Nema potrebe ulaziti u unutasnju prva dva izlaza.
:shock:
UNIDŽI na Iliđži pa ćeš vidjeti :mrgreen: :mrgreen:
karanana

#2969 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by karanana »

Cuj izradnja.
Valjda izgradnja
elk

#2970 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by elk »

Samo vanjskom dole.
So What!

#2971 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by So What! »

LOT 2c Sarajevske obilaznice - 12. 03. 2017. @ xal3n (SSC)

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Naslovnica

#2972 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Naslovnica »

karanana wrote:Cuj izradnja.
Valjda izgradnja
:thumbup: :lol:
holowey

#2973 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by holowey »

Naslovnica wrote:
karanana wrote:Cuj izradnja.
Valjda izgradnja
:thumbup: :lol:
zbog nastavka naslova poslije "ili", ja sam to shvatio kao igru rijeci izradnja-izrada-znaci ne gradi se
HomeArt

#2974 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by HomeArt »

Peticija uspjela, stanovnici Hrasnog brda ce dobiti direktno ukljucenje u kruzni tok kod pekare AS.
Haris.ba

#2975 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Haris.ba »

HomeArt wrote:Peticija uspjela, stanovnici Hrasnog brda ce dobiti direktno ukljucenje u kruzni tok kod pekare AS.
Veliko iznenađenje. :D
Post Reply