Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

toska

#29426 Re: Telemach BH

Post by toska »

Mesaaa266 wrote: 02/07/2026 14:40 Prebacivanje kanala na OTT je mnogo brže nego kod DVB-C, a i slika je po meni kvalitetnija. Što se tiče kašnjenja, tu bi trebali da uvedu Low Latency HLS kako bi sve radilo kao i na DVB-C
Nažalost, nisam primjetio da bilo šta daje kvalitet slike kao direktni coax u digital TV.
Mutnije jednostavno.
Naravno, važi samo za kanale koji se mogu gledati free na coax.
Ima li još neko slično iskustvo?
typeOnegative

#29427 Re: Telemach BH

Post by typeOnegative »

Isto je i sa kodiranim , kao i na većini smart tv aplikacija, pisalo se o tome, procesor slike u tv-u koji koriste u oba slučaja je bolji , daje oštriju sliku i ne može se porediti sa onim u Tm boxovima .... sto se kvalitete slike tiče kad usporedim direktno coax ( Ci modul) i OTT ( eon lg webos smart tv app) jako slično , s tim sto eon ima kašnjenje 15ak sek sto je i normalno.
semirsar

#29428 Re: Telemach BH

Post by semirsar »

MTV wrote: 02/07/2026 17:35 Mozda samo ko ima eon boxove da ce na njima preferirati OTT nacin rada.

Iako imam CAM vecinu sadrzaja gledam unazad preko boxa ili aplikacije... CAM je elegantnije rjesenje za penzionere koji znaju samo upaliti tv i saltati kanal gore dole.
ma dje me nadje, taki sam ti :pisnuo:
Salu na stranu, meni je slika preko cam modula bolja nego preko app, nije sad amanzaman neka velika razlika, ali moje oci je ipak vide.
Ipak, preferiram vise app nego dvb-c... zna se zasto :mrgreen:
Post Reply