Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mesaaa266 wrote: ↑02/07/2026 14:40
Prebacivanje kanala na OTT je mnogo brže nego kod DVB-C, a i slika je po meni kvalitetnija. Što se tiče kašnjenja, tu bi trebali da uvedu Low Latency HLS kako bi sve radilo kao i na DVB-C
Nažalost, nisam primjetio da bilo šta daje kvalitet slike kao direktni coax u digital TV.
Mutnije jednostavno.
Naravno, važi samo za kanale koji se mogu gledati free na coax.
Ima li još neko slično iskustvo?
Isto je i sa kodiranim , kao i na većini smart tv aplikacija, pisalo se o tome, procesor slike u tv-u koji koriste u oba slučaja je bolji , daje oštriju sliku i ne može se porediti sa onim u Tm boxovima .... sto se kvalitete slike tiče kad usporedim direktno coax ( Ci modul) i OTT ( eon lg webos smart tv app) jako slično , s tim sto eon ima kašnjenje 15ak sek sto je i normalno.
MTV wrote: ↑02/07/2026 17:35
Mozda samo ko ima eon boxove da ce na njima preferirati OTT nacin rada.
Iako imam CAM vecinu sadrzaja gledam unazad preko boxa ili aplikacije... CAM je elegantnije rjesenje za penzionere koji znaju samo upaliti tv i saltati kanal gore dole.
ma dje me nadje, taki sam ti
Salu na stranu, meni je slika preko cam modula bolja nego preko app, nije sad amanzaman neka velika razlika, ali moje oci je ipak vide.
Ipak, preferiram vise app nego dvb-c... zna se zasto
Mesaaa266 wrote: ↑02/07/2026 14:40
Prebacivanje kanala na OTT je mnogo brže nego kod DVB-C, a i slika je po meni kvalitetnija. Što se tiče kašnjenja, tu bi trebali da uvedu Low Latency HLS kako bi sve radilo kao i na DVB-C
Da, kome kašnjenje nije bitno (ne gleda sport), OTT je puno bolja opcija jer EON radi puno brže kada je u pitanju full OTT
Imam specifičnu situaciju (ne znam da li je neko imao sličan problem). Play Prodavnica na EON Boxu mi se nekako prebacila na američko tržište, znam da je američko jer Pandora app nije nigdje dostupna osim kod njih, predlaže mi i sve ostale app za njihovo težište koje naravno nisu dostupne kod nas. Pa me zanima koji je razlog, sve sam probao, čak i napravio potpuno novi mail ali i dalje isto, prijavljivao se sa svojim privatnim mailom, al prodavnica i dalje izbacuje app za američko tržište. Šta uraditi da se ponovo sve vrati na naše tržište, nisam koristio nikakve VPN-ove, imao sam prije instalirane app trećeg reda, za filmove, serije kanale i slično. Sorry ako je Off Topic, al fakat me nervira. Btw ne vidim da mi je isti problem sa Play Prodavnicom na telefonu sa istim tim novim mailom, pošto mi ne prikazuje ove app za američko tržište, znači konkretno je do prodavnice na EON Boxu, da napomenem da je Box vraćen na fabričke, i onda prijavljen sa ovim friško napravljenim mailom.
@Telemach, ima li ikakve šanse da u dogledno vrijeme uvrstite u EON šemu muzički kanal XITE (ili još bolje njegovu 4K verziju)? Kanal je bukvalno moderni nasljednik starog MTV Hits-a ili Club-a, fokusiran isključivo na vrhunske spotove i elektroniku/pop. S obzirom na to da forsirate 1080p sadržaj na EON-u, ovaj kanal bi sjeo savršeno kao osvježenje u muzičkom paketu. Može li se ovo proslijediti nadležnima kao prijedlog?
Haris033 wrote: ↑07/07/2026 20:37@Telemach, ima li ikakve šanse da u dogledno vrijeme uvrstite u EON šemu muzički kanal XITE (ili još bolje njegovu 4K verziju)? Kanal je bukvalno moderni nasljednik starog MTV Hits-a ili Club-a, fokusiran isključivo na vrhunske spotove i elektroniku/pop. S obzirom na to da forsirate 1080p sadržaj na EON-u, ovaj kanal bi sjeo savršeno kao osvježenje u muzičkom paketu. Može li se ovo proslijediti nadležnima kao prijedlog?
Zdravo @Haris033 Hvala Vam na obraćanju na ovaj način. Kompanija Telemach BH kontinuirano ulaže u unapređenje svojih usluga te programsku ponudu kreira u skladu s dostupnim mogućnostima i potrebama korisnika. Vjerujemo da u okviru naše trenutne ponude možete pronaći sadržaje koji odgovaraju Vašim interesovanjima. Ukoliko u budućnosti dođe do izmjena ili proširenja programske ponude, naši korisnici će o tome biti blagovremeno informisani. Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju.
Da li cete uvrstavati i ostale kanale iz SPI International grupe? Da li cete i u buducnosti imati Pink kanale posto je vecina konkurencije izbacilo iste? Hoce li biti uvrsten Pickbox 2?
Haris033 wrote: ↑07/07/2026 20:37@Telemach, ima li ikakve šanse da u dogledno vrijeme uvrstite u EON šemu muzički kanal XITE (ili još bolje njegovu 4K verziju)? Kanal je bukvalno moderni nasljednik starog MTV Hits-a ili Club-a, fokusiran isključivo na vrhunske spotove i elektroniku/pop. S obzirom na to da forsirate 1080p sadržaj na EON-u, ovaj kanal bi sjeo savršeno kao osvježenje u muzičkom paketu. Može li se ovo proslijediti nadležnima kao prijedlog?
Zdravo @Haris033 Hvala Vam na obraćanju na ovaj način. Kompanija Telemach BH kontinuirano ulaže u unapređenje svojih usluga te programsku ponudu kreira u skladu s dostupnim mogućnostima i potrebama korisnika. Vjerujemo da u okviru naše trenutne ponude možete pronaći sadržaje koji odgovaraju Vašim interesovanjima. Ukoliko u budućnosti dođe do izmjena ili proširenja programske ponude, naši korisnici će o tome biti blagovremeno informisani. Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju.
Od ukidanja MTV-a, ponuda stranih muzickih programa tipa Trace su odron, znaci, ponuda je nikakva.
Passat_B6 wrote: ↑07/07/2026 22:19
Da li cete uvrstavati i ostale kanale iz SPI International grupe? Da li cete i u buducnosti imati Pink kanale posto je vecina konkurencije izbacilo iste? Hoce li biti uvrsten Pickbox 2?
Zdravo @Passat_B6,
Hvala Vam na prijedlozima i interesovanju za unapređenje naše TV ponude. U ovom trenutku ne raspolažemo informacijama o planiranim izmjenama programske sheme. Također, želimo Vas informisati da je PINK paket i dalje sastavni dio naše programske ponude. Naša programska shema se kontinuirano prilagođava, zbog čega eventualne buduće promjene nije moguće unaprijed potvrditi. U slučaju bilo kakvih promjena u programskoj shemi, kao i uvođenja novih TV kanala ili paketa, javnost i naše korisnike uvijek blagovremeno informišemo putem naših zvaničnih komunikacijskih kanala. Stojimo Vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja.
Kad smo kod uvođenja novih TV kanala, samo da kažem da se od aprila ništa novo nije pojavilo. Ako se ne varam, tad su došli ARENA SPORT kanali u ponudu. Slabo se radi na uvođenju novih tv kanala u ponudu.
chakany wrote: ↑08/07/2026 10:08
Kad smo kod uvođenja novih TV kanala, samo da kažem da se od aprila ništa novo nije pojavilo. Ako se ne varam, tad su došli ARENA SPORT kanali u ponudu. Slabo se radi na uvođenju novih tv kanala u ponudu.
Vidim da u ugovoru da mi piše nešto tidal besplatno pa me zanimalo kako aktivirati, a drug mi je rekao da tidal nije vise dostupan preko telemach-a, pa ako mogu znati kada se vraća ili jeli se ikako vraća
JohnnyS wrote: ↑10/07/2026 09:24
može li se uzeti Arena premium paket bez da se mora ići u poslovnicu?
Moze, aktiviras preko Telemach aplikacije, na pocetnoj stranici klikni na tvoje usluge - televizija, i tu ces vidjeti medju dodatnim opcijama pakete koje mozes aktivirati.
može li se uzeti Arena premium paket bez da se mora ići u poslovnicu?
Moze, aktiviras preko Telemach aplikacije, na pocetnoj stranici klikni na tvoje usluge - televizija, i tu ces vidjeti medju dodatnim opcijama pakete koje mozes aktivirati.
@Telemach može li se uzeti Arena premium paket bez da se mora ići u poslovnicu?
Pozdrav @JohnnyS,
Hvala na obraćanju. Kako su Vas iznad uputili, aktivaciju možete izvršiti putem Telemach aplikacije. Na početnoj stranici Telemach aplikacije odaberite opciju Tvoje usluge → Televizija → Dodatne opcije. Ukoliko Vam opcija Arena Sport Premium paket ne bude odmah vidljiva, potrebno je da kliknete na opciju Učitaj više. Ako Vam bude trebala dodatna pomoć, budite slobodni da se javite u inbox sa Vašim korisničkim podacima. Uvijek smo Vam na raspolaganju.
emir94 wrote: ↑12/07/2026 13:48
Postoji li mogućnost optike u telemachu? Zanima me da li nude pravi optički priključak do stana/kuće (fiber to the home)
Postoji, Fiber paketi nude istu cijenu ali veće download brzine i u većini slučajeva su dostupni u novogradnjama u Sarajevu, Mostaru, Zenici i Tuzli.
Dinjin wrote: ↑08/07/2026 22:49
Vidim da u ugovoru da mi piše nešto tidal besplatno pa me zanimalo kako aktivirati, a drug mi je rekao da tidal nije vise dostupan preko telemach-a, pa ako mogu znati kada se vraća ili jeli se ikako vraća
zvao sam ih ja prije mjesec-dva i pitao o tidalu, kazu sada neide vise preko telemaha vec morate sami uplacivati sebi preko tidala za dalje.... znaci placam skoro 90KM mjesecno i dizu samo racune a ukidaju mi benefite. Zaista neprofesionalno i pakosno. Nema MTV-ja, ok, ukinut Tidal Ok, ubacene arene Ok, povecan net sa 500 na 650 ok... 89,45KM mjesecno ??? jebte skuplji ste od struje.
I da, zatamljenje serija koje se repriziraju po 1001 put dok kod domacih kanala ih nejma ili su na face tv i hayatu koje nedaju premotavanje unazad. Sto se tice muzike i serija usluga je grohnula jedino pojacanje su arene i speed interneta.
Dinjin wrote: ↑08/07/2026 22:49
zvao sam ih ja prije mjesec-dva i pitao o tidalu, kazu sada neide vise preko telemaha vec morate sami uplacivati sebi preko tidala za dalje.... znaci placam skoro 90KM mjesecno i dizu samo racune a ukidaju mi benefite. Zaista neprofesionalno i pakosno. Nema MTV-ja, ok, ukinut Tidal Ok, ubacene arene Ok, povecan net sa 500 na 650 ok... 89,45KM mjesecno ??? jebte skuplji ste od struje.
I da, zatamljenje serija koje se repriziraju po 1001 put dok kod domacih kanala ih nejma ili su na face tv i hayatu koje nedaju premotavanje unazad. Sto se tice muzike i serija usluga je grohnula jedino pojacanje su arene i speed interneta.
Hayat i Face TV nemaju mogucnost vracanja unazad kod vecine operatera u FBiH. I kod konkurencije ne radi premotavanje. U RS-u radi premotavanje, vjerovatno tamo nisu toliko ni gledani pa im toliko i ne igra ulogu.
Passat_B6 wrote: ↑12/07/2026 16:01
Hayat i Face TV nemaju mogucnost vracanja unazad kod vecine operatera u FBiH. I kod konkurencije ne radi premotavanje. U RS-u radi premotavanje, vjerovatno tamo nisu toliko ni gledani pa im toliko i ne igra ulogu.
Ne radi ni u RS premotavanje,tačnije na platformi IPTV.
emir94 wrote: ↑12/07/2026 13:48
Postoji li mogućnost optike u telemachu? Zanima me da li nude pravi optički priključak do stana/kuće (fiber to the home)
Postoji, Fiber paketi nude istu cijenu ali veće download brzine i u većini slučajeva su dostupni u novogradnjama u Sarajevu, Mostaru, Zenici i Tuzli.