Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#29251 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

drug_profi wrote: 04/03/2025 08:27 Ovo je još jedan impuls da Europa mora preuzeti snažnije.
Dobro je to za Europu, možda je dobro i za nas.
sime_cipol wrote: 04/03/2025 08:31 Neko zlo uvijek nosi i nesto dobro
vidio sam neke najave kao da bi se mogao onaj sporazum i potpisati. iskreno, nisam bio oduševljen. nadam se da Ukri imaju način da zadrže momentum na bojnom polju i bez ove pomoći.

a što ameri ekstemniji, to će jači odgovor evrope biti. ne mislim ja ni da je to iz nekog altruizma, nego iz čistog sebičluka, da ne bi i učili vukojebine po poljskoj i rumuniji. što ameri ekstremniji, to će ovi manje uljuljkani biti ili imati manje argumenata da oni to i nisu baš tako mislili.

također, što se nas tiče, ipak nisu vremena Miterana ili Džona Mejdžora, a mi šačica jada u odnosu na pravoslavne ekstremiste.
drug_profi

#29252 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

https://www.binance.com/en/markets/overview

Crypto u kolapsu, bukvalno milijarde isparile.
Haris.ba

#29253 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

drug_profi wrote: 04/03/2025 08:48 https://www.binance.com/en/markets/overview

Pa, dobro. Kripto je test inteligencije. Ko nije skontao kakve se pump dump sheme prave, i treba da zagine.
drug_profi

#29254 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Image

Nikad ja kripto neću razumjeti, ali znam da se vrte ogromne pare, a mrkva je htio praviti rezerve.
Dakle mozda je i ovo sracunato da bi se kupovalo u padu.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#29255 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sime_cipol »

Hoce jeftino da kupe :D
Toffee karamela

#29256 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Toffee karamela »

e sad Tramponja te minerale za kojima je isplazio jezik može vidjeti samo na slikama

vrlo je znakovito da je Zelenskog odmah po povratku na evropsko tlo primio engleski kralj, u fazonu " ne obraćaj pažnju na prostake iz naše odbjegle kolonije". Premijer Starmer samo što ga nije zagrlio, a kad se hladni Briti tako ponašaju onda možete bitiu sigurni da nešto debelo žele naglasiti.

čekam s velikim veseljem dan kad će maršnuti male ruske mutikaše, tipa Fica ili Orbana. mi u Bosni previše pozornosti pridajemo tim šumskim voluharicama.
drug_profi

#29257 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Toffee karamela wrote: 04/03/2025 08:59 e sad Tramponja te minerale za kojima je isplazio jezik može vidjeti samo na slikama

vrlo je znakovito da je Zelenskog odmah po povratku na evropsko tlo primio engleski kralj, u fazonu " ne obraćaj pažnju na prostake iz naše odbjegle kolonije". Premijer Starmer samo što ga nije zagrlio, a kad se hladni Briti tako ponašaju onda možete bitiu sigurni da nešto debelo žele naglasiti.

čekam s velikim veseljem dan kad će maršnuti male ruske mutikaše, tipa Fica ili Orbana. mi u Bosni previše pozornosti pridajemo tim šumskim voluharicama.
ja se mogu kladiti da je susret sa Kraljem ispao ad hoc na poziv Kralja. Jer je htio da pokaže sirovinama iz bivse kolonije da je pakovanje bitno samo povrsnim ljudima. Prava plemenitost ne dolazi uz odjelo.
apsidejzi

#29258 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by apsidejzi »

Citav kripto svijet se bazirao na ruskom izbjevanju sankcija. Posto nisu mogli placati ni primati novac normalnim putem, koristili su kripto da izbjegnu sankcije. Sad, kad je Trump na njihovoj strani vise nema potrebe za tim. Nema potrebe = cijena pada.
drug_profi

#29259 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

A šta je sa dionicama onda?

Image
Haris.ba

#29260 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

drug_profi wrote: 04/03/2025 09:17 A šta je sa dionicama onda?

Image
Lik je zapoceo bespotrebni trgovinski rat, i to sa susjedima i sa drugom najvecom svjetskom ekonomijom.

Ocito investitori ne dijele njegovo shvatanje ekonomije.
apsidejzi

#29261 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by apsidejzi »

Image
Kapitalizam. Jedina stvar koju Trump ne moze kontrolisati. Uvedes carine, izivljavas se na ukrajini, al ljudi sirom svijeta povlace svoje pare. Americke kompanije vise nisu sigurna investicija. Niko ne zna sta ce sutra biti i svako voli sacuvati pare koje ima nego gledati kako nestaju. Ja nikada nisam bio daytrader a sad jesam. Mirno spavam preko noci. Kupim ujutru i prodam na kraju dana pa sta bude. Jebo budalu, kad ne znas hoce li sutra gruhnut carine kompaniji koju sam kupio.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#29262 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

Image
zašto je ovo naš problem?
kad su uživali u zaradi nisu nas smarali

evo prodjose 2 godine od 3 godine elektroprivrede bih što ste me naložili da ću zaraditi 7 puta
i kome da se ja sad obratim upravi vodovoda :D ?

sami pali sami se ubili
cyprus

#29263 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by cyprus »

apsidejzi wrote: 04/03/2025 09:25

Image
Kapitalizam. Jedina stvar koju Trump ne moze kontrolisati. Uvedes carine, izivljavas se na ukrajini, al ljudi sirom svijeta povlace svoje pare. Americke kompanije vise nisu sigurna investicija. Niko ne zna sta ce sutra biti i svako voli sacuvati pare koje ima nego gledati kako nestaju. Ja nikada nisam bio daytrader a sad jesam. Mirno spavam preko noci. Kupim ujutru i prodam na kraju dana pa sta bude. Jebo budalu, kad ne znas hoce li sutra gruhnut carine kompaniji koju sam kupio.
I haj živ bio - objasni moždani proces koji ti je bio proizveo zaključak da dolazak Trumpa na vlast može izać na dobro... Pa ovo sve što radi je bukvalno najavljivao... Nije da je pričao jedno, pa sad radi drugo... Pošteno je sve najavljivao kako će nam ga svima zabit, to mu se mora priznat :)
Truba

#29264 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

nisam ja dobro skonto
jel njemu u bosni smeta 17% PDV?

znaci americki proizvod ima u bosni 17% skuplje
apsidejzi

#29265 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by apsidejzi »

cyprus wrote: 04/03/2025 10:02
apsidejzi wrote: 04/03/2025 09:25
I haj živ bio - objasni moždani proces koji ti je bio proizveo zaključak da dolazak Trumpa na vlast može izać na dobro... Pa ovo sve što radi je bukvalno najavljivao... Nije da je pričao jedno, pa sad radi drugo... Pošteno je sve najavljivao kako će nam ga svima zabit, to mu se mora priznat :)
Alternativa njemu je bila woke tiranija koja je poprilicno uzela maha. Gledajuci njegov prvi mandat, znalo se da je budala, ali u Bijeloj Kuci je uvijek bilo ljudi koji su njegovu ludost kanalisali nekako. Uvijek su cistili iza njega i popravljali u svijetu sta usere tako da nije bilo nekog stvarnog negativnog efekta. I svi smo ga trpili. On kao pojedinac jeste grandiozni narcis ali taj narcis ne moze uspjeti u demokratiji. Medjutim, ocito je u prethodne cetiri godine doslo do velikog jaza unutar same amerike gdje su demokrate i republikanci zamjenjeni woke i maga-om.

Ja sam zivio u svijetu gdje imas demokrate i republikance i tu lezi moj zajeb. Nisam skontao da je to proslost. Al ocito nisam jedini jer mnogi nisu. Kad gledas razne analiticare koji komentarisu americku geopolitiku, svi su se slagali u tome. Vjerovatno je bilo glasova koji su govorili suprotno i tu vjerovatno dolazi moja licna predrasuda. Ja sam cijelo vrijeme bio razocaran sto amerika nema nikog boljeg izmedju Trumpa i Bidena. Dva starca ne zna se koji je gori. Onda je dosla Kamala koja je bila katastrofa sama po sebi. Biden je bio posljednji demokrata u toj stranci. Kamala je bila cisti woke. ja sam centralno orjentisan tj ni desno ni lijevo tako da je moj "mozdani proces" kako ga nazivas bio: OK imali smo dosta ljevice, hajmo malo udesno da bismo dosli u centar.

Al kurac mi. Ocito nema ko da zakoci, jer oni ljudi koji su kocili u prvom mandatu vise nisu tu, ili su jednostavno promijenli stranu. Eno onaj kreten Graham je za vrijeme Bidena jasno bio na strani Ukrajine i sad odjednom okrenuo stranu. ocito je prljavi lik koji se klati kako vjetar puse. nema kicme ni principa. Da sutra kinez svijetom zavlada on bi se probudio kosook. Jebiga, nisam vidio da nema kocnica. Al sad je isto tako jasno da nema kocnica ni kod ljevice. Da je Kamala pobijedila imali bismo isto sranje samo suprotnog predznaka. Imali bismo torturu da ako napises nesto sto ne valja ides u zatvor. Imas par odabranih koji cenzurisu i ti mozes cuti i vidjeti sta oni odrede. Naravno, nije iskljuceno ni da ce ovi Trumpovci uskoro poceti s tim.

Stas, to je bilo moje razmisljanje i ja sam se probudio kad sav vidio Trumpa kako Zelenskom kaze da nema karte i da se mora povinovati onome sto on kaze. Ako nece, adio. Cista diktatura. Tada sam shvatio da Amerika nije tu da trguje, nego da diktira i da je samo pitanje kad cu ja doci na red.

A kako si ti razmisljao? Jesi li ti vidio ovo ranije?
enko 1964
Grijem se na: južnu konekciju

#29266 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by enko 1964 »

Image
Al' zato coca cola raste jer su sa Merlinom potpisali neki ugovor :D
apsidejzi

#29267 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by apsidejzi »

Truba wrote: 04/03/2025 10:08 nisam ja dobro skonto

Da. I onda sav uvoz iz Bosne treba da dobije 17% carina.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#29268 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sime_cipol »

apsidejzi wrote: 04/03/2025 10:20

Ali svaki proizvod u Bosni je 17% skuplji, pa i bosanski.
sinuhe

#29269 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sinuhe »

Nema u SAD PDV dok u EU ide i preko 20%. Sales tax u SAD je možda oko 10%.
Peacean

#29270 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Peacean »

sime_cipol wrote: 04/03/2025 10:25
apsidejzi wrote: 04/03/2025 10:20

Ali svaki proizvod u Bosni je 17% skuplji, pa i bosanski.
Briga njega za bosanske proizvode u Bosni, on hoće da svi prate fiskalnu politiku SADa.
Truba

#29271 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

moram priznat da mi se dosta stvari ne svidja u ovih mjesec i pol ali šta ćeš šuti i trpi

njemu je problem zapravo europski ekonomski sistem koji je puno okrenutiji socijali i porezu bez toliko cash flowa
broj dva

#29272 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by broj dva »

Te milijarde nikada nisu bile stvarne...
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#29273 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by parappa »

Evropa se sprema... a ako ne budu pazili dobiće jedan sukob u srcu Evrope eto samo da bi se malo o sebi zabavili.
Čim Amerikanci ne reaguju i čekaju neke "instrukcije".
Umjesto da uzmu stvar u svoje ruke jer ovo je njihova avlija oni nešto gledaju u Amere.
drug_profi

#29274 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

broj dva wrote: 04/03/2025 11:12

Te milijarde nikada nisu bile stvarne...
kako se uzme.
neko je kupovao jučer na peaku. i danas je -20%
Nečije poprilično stvarne pare.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#29275 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

tVumpu se žuri. On hoce na silu da zaustavi rat u ukrajini kako bi napao iran i dobio garanciju od liliputanca da se nece mjesati jer su im iranci saveznici a i trgovacki rat sa kinom da preuzme ponovno svjetsku trgovinu. Mandat mu je cetri godine i žuri da u ovoj godini zavrsi sa ukrajinom kako bi se posvetio kini i iranu. Iran mu je meta zbog izraela i saudijske arabije (dominacija bliskim istokom). Izrael da prosiri teritorije na liban, siriju, gazu, zapadnu obalu pa i sinaj a arabija dobinaciju nad arapskim svijetom i sektaski rat suniti-šiti. Kina da ostane trecerazredna ekonomska sila i da je pod amerikom. Rusija dobija ukrajinu i balticke zemlje, moldaviju, kavkaz i mozda jos neke azijske drzave iz CCCP-a.

Duginov plan su MAGA/KKK uzeli kao okosnicu ovoga svega sto je pokrenuo tVump. On nije mnogo pametan za ove strateske globalne podjele ali njegova sekta i kompanija drzavice jesu.
Post Reply