cyprus wrote: ↑04/03/2025 10:02
apsidejzi wrote: ↑04/03/2025 09:25
drug_profi wrote: ↑04/03/2025 09:17
A šta je sa dionicama onda?
Kapitalizam. Jedina stvar koju Trump ne moze kontrolisati. Uvedes carine, izivljavas se na ukrajini, al ljudi sirom svijeta povlace svoje pare. Americke kompanije vise nisu sigurna investicija. Niko ne zna sta ce sutra biti i svako voli sacuvati pare koje ima nego gledati kako nestaju. Ja nikada nisam bio daytrader a sad jesam. Mirno spavam preko noci. Kupim ujutru i prodam na kraju dana pa sta bude. Jebo budalu, kad ne znas hoce li sutra gruhnut carine kompaniji koju sam kupio.
I haj živ bio - objasni moždani proces koji ti je bio proizveo zaključak da dolazak Trumpa na vlast može izać na dobro... Pa ovo sve što radi je bukvalno najavljivao... Nije da je pričao jedno, pa sad radi drugo... Pošteno je sve najavljivao kako će nam ga svima zabit, to mu se mora priznat
Alternativa njemu je bila woke tiranija koja je poprilicno uzela maha. Gledajuci njegov prvi mandat, znalo se da je budala, ali u Bijeloj Kuci je uvijek bilo ljudi koji su njegovu ludost kanalisali nekako. Uvijek su cistili iza njega i popravljali u svijetu sta usere tako da nije bilo nekog stvarnog negativnog efekta. I svi smo ga trpili. On kao pojedinac jeste grandiozni narcis ali taj narcis ne moze uspjeti u demokratiji. Medjutim, ocito je u prethodne cetiri godine doslo do velikog jaza unutar same amerike gdje su demokrate i republikanci zamjenjeni woke i maga-om.
Ja sam zivio u svijetu gdje imas demokrate i republikance i tu lezi moj zajeb. Nisam skontao da je to proslost. Al ocito nisam jedini jer mnogi nisu. Kad gledas razne analiticare koji komentarisu americku geopolitiku, svi su se slagali u tome. Vjerovatno je bilo glasova koji su govorili suprotno i tu vjerovatno dolazi moja licna predrasuda. Ja sam cijelo vrijeme bio razocaran sto amerika nema nikog boljeg izmedju Trumpa i Bidena. Dva starca ne zna se koji je gori. Onda je dosla Kamala koja je bila katastrofa sama po sebi. Biden je bio posljednji demokrata u toj stranci. Kamala je bila cisti woke. ja sam centralno orjentisan tj ni desno ni lijevo tako da je moj "mozdani proces" kako ga nazivas bio: OK imali smo dosta ljevice, hajmo malo udesno da bismo dosli u centar.
Al kurac mi. Ocito nema ko da zakoci, jer oni ljudi koji su kocili u prvom mandatu vise nisu tu, ili su jednostavno promijenli stranu. Eno onaj kreten Graham je za vrijeme Bidena jasno bio na strani Ukrajine i sad odjednom okrenuo stranu. ocito je prljavi lik koji se klati kako vjetar puse. nema kicme ni principa. Da sutra kinez svijetom zavlada on bi se probudio kosook. Jebiga, nisam vidio da nema kocnica. Al sad je isto tako jasno da nema kocnica ni kod ljevice. Da je Kamala pobijedila imali bismo isto sranje samo suprotnog predznaka. Imali bismo torturu da ako napises nesto sto ne valja ides u zatvor. Imas par odabranih koji cenzurisu i ti mozes cuti i vidjeti sta oni odrede. Naravno, nije iskljuceno ni da ce ovi Trumpovci uskoro poceti s tim.
Stas, to je bilo moje razmisljanje i ja sam se probudio kad sav vidio Trumpa kako Zelenskom kaze da nema karte i da se mora povinovati onome sto on kaze. Ako nece, adio. Cista diktatura. Tada sam shvatio da Amerika nije tu da trguje, nego da diktira i da je samo pitanje kad cu ja doci na red.
A kako si ti razmisljao? Jesi li ti vidio ovo ranije?