dobar ukus, aferim!
Golman reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- psydelija
#2926 Re: Golman reprezentacije BiH
samo lepa je mlada od "buntovnika"...
dobar ukus, aferim!
dobar ukus, aferim!
-
LSD
#2927 Re: Golman reprezentacije BiH
Pardon Twitter je bio u pitanjuDead Man Walking wrote:@LSD
FB samo kod nas sluzi iskljucivo nejebicarima koji nemaju damu napasti curu uzivo vec se nadaju da bi bockanje moglo upaliti. Na zapadu se social media (fb, twitter, i ostale male radosti) koriste kao zvanicno glasilo, puno vjerodostojnije od nasih novina i kvaziportala, tako da ne vidim sta je smijesno toliko.Asmir je na twitteru javno prije par mjeseci napisao da ne zeli igrati za Susica, a selektor se i dan danas slomi cudeci jel ovaj to stvarno izjavio.
U stvari je to jedina vjerodostojna izjava s Asmirove strane, sve ostalo je bilo puko lupetanje i Susiceva interpretacija zasto se ovaj ne odaziva. Sto se mene tice, rekao je da nece igrati za Susica, neka selektor to ispostuje i ne pravi se naivan i iznenadjen u izjavama. Ukoliko bilo koji od njih dvojice zeli reci razloge javno, super, u protivnom zatvoriti pricu o Asmiru do novog selektora. Ne treba pljuvati ni jednog ni drugog, ali je Susic kao pedagog ovo morao odigrati pametnije jer on snosi najvecu odgovornost za desavanja na terenu, pa tako i medju stativama. S obzirom
da je u pitanju interes Drzave, svako bi svoj ego trebao ostaviti po strani i raditi na tom interesu. Ni jedan ni drugi to ne rade, a detalje zasto znaju samo njih dvojica.
p.s. I ne mjesaj kruske i jabuke oko Muslimovica, on je rezerva zdravom igracu.
Sušić je selektor, nije njegovo da bude sad neki veliki pedagog (i to baš prema Begoviću jer nije ni prema ostalim)...a Asmir je profesionalac koji igra u elitnoj ligi svijeta gdje se zna kako se kažnjava za neposluh, nije Asmir dijete neko balavo kome treba pedagog...svjestan je on itekako kakav cirkus pravi sa tim izjavama o selektoru po svom Twitteru
Ne potenciram neki strašni patriotizam, ali je zaista ovdje je pitanje odnosa prema reprezentativnu dresu (a ne prema samom selektoru kako to Beg imenuje na svom twitteru)...zna on vrlo dobro da eskivira pozive za nacionalnu selekciju ,a ne neku Sušićevu privatnu selekciju kako je želi predstaviti svojim izjavama.
I reci mi , šta je Sušiću preostalo nakon što ga je ovaj 3 puta zaredom eskivirao??
Logicno je postupio (ako ništa radi sopstvenog autoriteta, nekog mira u kuci i nekog yebenog kulta reprezentacije koji se ko biva pokušava stvoriti) tako što ga nije pozvao na naredna okupljanja i još je bio korektan pa izjavio da opet nije prekrižio Asmira....da se Sušić pravio lud, ignorisao to Asmirovo eskiviranje - to bi bio vrlo loš primjer i znak drugima da se zayebavaju kako hoce...negdje ,nekad i na nekome se mora to presjeci konacno.
Šta se dalje dešava...Asmir se ko biva naljutio zbog tih Papetovih pizdarija ,a zapravo jedva docekao da ispali na svom twitteru kako nece igrati dok je Safet selektor...heh, ne malo vec mnogo licemjerno...i nema to veze sa pedagogijom, vec sa obrazom i odgojem....ni mnogo veci igraci nisu takve poruke odašiljali svom selektoru.
Nisam bezveze napominjao sve ostale reprezentativce koji NISU pravili takva sranja selektoru, kojima nije mrsko sjediti na klupi za razliku od Bega (cak ni oni kojih se Pape i odrekao u zadnje vrijeme Jahić,Nadarevi, Vladavić nisu takve price pricali).
-
Dead Man Walking
#2928 Re: Golman reprezentacije BiH
Posao selektora nije da bude pedagog? Nego sta je? Samo da procita istih (ili slicnih
) 20ak imena svako par mjeseci? A sve ovo ostalo, ko je cega svjestan, da li je zaista pitanje odnosa prema dresu ili prema selektoru, itd. je samo tvoje puko nagadjanje, bas kao i ovo brojanje eskiviranja. Covjek se davno izjasnio da nece igrati dok je Susic tu, pretpostavljam da mu je rekao i zasto, tako da nema svrhe brojati nekakva eskiviranja. Zamisli da ja tebi sad kazem nemoj me vise zvati na kafu, ne pije mi se s tobom dok ne promjenis to i to, a ti me nastavis zivkati iako nista nisi promjenio, i onda kazes pa zovem te 5 puta, koji ti je, ti ono sav iznenadjen. Eto, tu se Susic pravi naivko, jer se Asmir javno oglasio da nece braniti dok je Safet selektor, a ovaj i dalje fol ne konta i baca neke izjave kako se ovaj ne odaziva zbog nekakvih fantomskih povreda. Cisto sumnjam da su uopste i pricali od Albanije, eventualno mozda u vrijeme oko Meksika. Sve ostalo je supljiranje po novinama, uglavnom od strane selektora. Prave razloge nesporazuma znaju njih dvojica, a sve ostalo je, kako rekoh, puko nagadjanje i presipanje iz supljeg u prazno. Eh, da, i za ove pobrojane sto nisu pravili sranja selektoru, ako mozes navedi mi jednog povrijedjenog koji igra a da bi mu ovi mogli biti alternativa. A ja cu tebi, recimo, navesti nekog koji je pravio sranja a i dalje igra.
-
LSD
#2929 Re: Golman reprezentacije BiH
Stani malo buraz, zna se šta je hijerarhija i autoritet...bar bi trebalo da se zna.
Kad vec navodiš primjere i hipoteze, navest cu i ja iz nekih sređenijih i profesionalnijih država...da se ovakva stvar (dajem primjer samo) desila u Njemackoj, da tamo neki igrac tako elegantno odjebe selektora (i još to obznani na svom twitteru) citava javnost bi ga razapela ,siguran budi...zato što ljudi imaju nekakav kult reprezentacije, poštuju funkciju i autoritet svog selektora, imaju povjerenje u njega i njegove odluke ma kakve one bile...ukratko, zna se hijerarhija, zna ko kosi a ko vodi nosi i zna se ko je glavni odgovorni za svoj posao...nece Beg polagati racune za eventualni neuspjeh reprezentacije, to znamo svi.
Nema niko iznad selektora i njegovih odluka - svi su ispod i to se mora poštovati (bar je tako u normalnim selekcijama,a mi ko fol težimo tome)... tako da prica o egu pojedinaca ne pije vode...ego se mora pokoriti odluci selektora (opet kažem, da je normalna selekcija)...ali pošto je kod nas sve naopako, pa cak i da javnost simpatiše buntovnike bez razloga, onda se dešavaju ovakve stvari.
Kad vec navodiš primjere i hipoteze, navest cu i ja iz nekih sređenijih i profesionalnijih država...da se ovakva stvar (dajem primjer samo) desila u Njemackoj, da tamo neki igrac tako elegantno odjebe selektora (i još to obznani na svom twitteru) citava javnost bi ga razapela ,siguran budi...zato što ljudi imaju nekakav kult reprezentacije, poštuju funkciju i autoritet svog selektora, imaju povjerenje u njega i njegove odluke ma kakve one bile...ukratko, zna se hijerarhija, zna ko kosi a ko vodi nosi i zna se ko je glavni odgovorni za svoj posao...nece Beg polagati racune za eventualni neuspjeh reprezentacije, to znamo svi.
Nema niko iznad selektora i njegovih odluka - svi su ispod i to se mora poštovati (bar je tako u normalnim selekcijama,a mi ko fol težimo tome)... tako da prica o egu pojedinaca ne pije vode...ego se mora pokoriti odluci selektora (opet kažem, da je normalna selekcija)...ali pošto je kod nas sve naopako, pa cak i da javnost simpatiše buntovnike bez razloga, onda se dešavaju ovakve stvari.
-
Dead Man Walking
#2930 Re: Golman reprezentacije BiH
A sta bi bilo u Njemackoj da bolestan igra ispred zdravog, javnost bi se poklopila usima i rekla pa to je hijerarhija, tako treba? I jos da selektor Svabo kaze, pa to je delikatna pozicija, ne moze tu biti konkurencije.
Kad bi autoritet prema svima bio isti naravno da bi ga svi podrzali, ali s obzirom da je autoritet selektivan i ista pravila ne vaze za sve, normalno je da ce biti ljudi koji su protiv toga.
- luckylaka
#2931 Re: Golman reprezentacije BiH
U njemackoj.Engleskoj,Spaniji,Italiji,Hrvatskoj,Srbiji,C,Gori,Makedoniji,Farskim Ostrvima,Moldaviji,Tunisu ....nigdje se igraci ne mole da dodju u reprezentaciju.Sami dolaze.Dead Man Walking wrote:A sta bi bilo u Njemackoj da bolestan igra ispred zdravog, javnost bi se poklopila usima i rekla pa to je hijerarhija, tako treba? I jos da selektor Svabo kaze, pa to je delikatna pozicija, ne moze tu biti konkurencije.Kad bi autoritet prema svima bio isti naravno da bi ga svi podrzali, ali s obzirom da je autoritet selektivan i ista pravila ne vaze za sve, normalno je da ce biti ljudi koji su protiv toga.
- Obuca9
#2932 Re: Golman reprezentacije BiH
Boga mi se počinjem brinuti za tvoje razumijevanje maternjeg jezika, pored ta 4 strana, zaboravljaš onaj najvažniji. Pričaš o neka "4 oka", nekom gotivljenju, ovo ono, a i dalje mi repliciraš i hoćeš da me uvjeriš da nisam upravu.Mobile_Disco wrote:Savrseno citam i razumijem par svjetskih jezika, tako da mi maternji uopste nije problem, al eto sto cu ja vjerovati sebi, kad imamo tebe i tvoje informacije "u 4 oka"? Nit´ znas ti, nit´ znam ja, niti bilo ko sta se dogadjali izmedju njih dvojice, mozemo samo nagadjati, ti gotivis safeta zato sto je bio igrac sarajeva, ja to postujem, ja gotivim Begovica zato sto je nas najbolji golman, i treba da brani, al od tebe niko do rijeci ne moze doci, i tvojih upadica, kopiranja postova, i ko zna vec cega, al gledacemo mi kenu i sehu dok imamo ovakve trenere, gledacemo i ibricica i misimovica kako se setaju, gledacemo..
Evo da ti opet probam ponoviti šta sam htio reći, možda sad skontaš, treći put i Bog pomaže.
Februarac je napisao ovo:
"Kao drugo - Asmir nije golman reprezentacije BiH - po misljenju selektora Papeta i tu je tacka ...."
A ja sam se samo nadovezao i rekao da ovo nije istina. Da nije Pape taj koji misli da Asmir ne treba biti golman, nego je Asmir taj koji misli da on sam ne treba biti golman, bar dok je Pape selektor. Pogledaj zadnje izjave i jednog i drugog pa ćeš vidjeti. Prvi tvrdi da želi Begovića i da će ga opet pozvati, a drugi tvrdi da se neće odazvati dok je ovaj selektor.
Jesi li sad shvatio šta govorim na adnje dvije stranice? Dakle nisam pričao ni o tome ko je od njih dvojice upravu, niti ko nije, niti sam pričao ko je ovakav, ko je onakav, samo sam ispravio krivu konstataciju koju je kolega februar iznio. Ako već razumiješ maternji jezik, pročitaj ovaj dio njegovog posta, pa bi valjda i sam trebao skontati da je iznio netačnu konstataciju.
Ćao, ćao, vozdrica.
-
Mobile_Disco
#2933 Re: Golman reprezentacije BiH
Nemoj ti da se sekiras ni za moje poznavanje jezika, niti bilo sto, fazon je u tome da ni jedan od njih dvojice nije upravu, al ti opet selektora dizes u zvijezde, ovo za "4 oka" sam ti samo onako spomenuo, jer si na pocetku svega imao informacije, jako povjerljive, pa ti to ja onako spomenem, da ne zaboravis, ili da nam izneses neke nove iz povjerljivih izvora "2,4,6,8,10 ociju" nebitno. A meni se stvarno ne da sa tobom a ni sa nekim drugim safetovcem raspravljati, svi znamo sta je safet izjavljivao (pametnom dosta), svi znamo sta je Asmir izjavljivao. I za kraj, Asmir je odlican golman, i njegova buducnost je neupitna, safet je prosjecan (ajd nagradit cu ga za par pobjeda) trener, i takav ce ostati, od proslosti se ne zivi, a ja njega u buducnosti ne vidim kao nekog trenera vece ekipe!hz__semir wrote:Boga mi se počinjem brinuti za tvoje razumijevanje maternjeg jezika, pored ta 4 strana, zaboravljaš onaj najvažniji. Pričaš o neka "4 oka", nekom gotivljenju, ovo ono, a i dalje mi repliciraš i hoćeš da me uvjeriš da nisam upravu.Mobile_Disco wrote:Savrseno citam i razumijem par svjetskih jezika, tako da mi maternji uopste nije problem, al eto sto cu ja vjerovati sebi, kad imamo tebe i tvoje informacije "u 4 oka"? Nit´ znas ti, nit´ znam ja, niti bilo ko sta se dogadjali izmedju njih dvojice, mozemo samo nagadjati, ti gotivis safeta zato sto je bio igrac sarajeva, ja to postujem, ja gotivim Begovica zato sto je nas najbolji golman, i treba da brani, al od tebe niko do rijeci ne moze doci, i tvojih upadica, kopiranja postova, i ko zna vec cega, al gledacemo mi kenu i sehu dok imamo ovakve trenere, gledacemo i ibricica i misimovica kako se setaju, gledacemo..
Evo da ti opet probam ponoviti šta sam htio reći, možda sad skontaš, treći put i Bog pomaže.
Februarac je napisao ovo:
"Kao drugo - Asmir nije golman reprezentacije BiH - po misljenju selektora Papeta i tu je tacka ...."
A ja sam se samo nadovezao i rekao da ovo nije istina. Da nije Pape taj koji misli da Asmir ne treba biti golman, nego je Asmir taj koji misli da on sam ne treba biti golman, bar dok je Pape selektor. Pogledaj zadnje izjave i jednog i drugog pa ćeš vidjeti. Prvi tvrdi da želi Begovića i da će ga opet pozvati, a drugi tvrdi da se neće odazvati dok je ovaj selektor.
Jesi li sad shvatio šta govorim na adnje dvije stranice? Dakle nisam pričao ni o tome ko je od njih dvojice upravu, niti ko nije, niti sam pričao ko je ovakav, ko je onakav, samo sam ispravio krivu konstataciju koju je kolega februar iznio. Ako već razumiješ maternji jezik, pročitaj ovaj dio njegovog posta, pa bi valjda i sam trebao skontati da je iznio netačnu konstataciju.
Ćao, ćao, vozdrica.
- Obuca9
#2934 Re: Golman reprezentacije BiH
Super si to rekao. Od prošlosti se ne živi, pa tako onda se ne treba ni osvrtati na to šta je u prošlosti izjavljivao Asmir, a šta Safet, nego samo ono što sada izjavljuju. A jedna izjavljuje da će Asmira zvati u reprezentaciju, dok drugi izjavljuje da se neće odazvati u tu istu reprezentaciju.
Dakle, zanemarimo prošlost, gledajmo sadašnjost i budućnost, a ona nam kaže da je Asmir šupak koji neće da se odazove u reprezentaciju.
Dakle, zanemarimo prošlost, gledajmo sadašnjost i budućnost, a ona nam kaže da je Asmir šupak koji neće da se odazove u reprezentaciju.
- TECHNO-FUTURA
#2935 Re: Golman reprezentacije BiH
Asmir je ok.
Sto bi igrao za gubitnički tim, on čeka bolje dane.
Najgore što se moglo desiti bh fudbalu je susic, taj nema pojma, vizije, najgori izbor i zadnja tekma mu je u minsku, tamo nema 15 % za proći..i to je kraj..steta.
Najgore što se moglo desiti bh fudbalu je susic, taj nema pojma, vizije, najgori izbor i zadnja tekma mu je u minsku, tamo nema 15 % za proći..i to je kraj..steta.
-
Corola
#2936 Re: Golman reprezentacije BiH
Kad bi tako svi bili ko' Asmir i cekali bolje dane,reprezentacija BIH nebi ni postajala..TECHNO-FUTURA wrote:Asmir je ok.
Uostalom dali ti uopste pratis stanje igraca repke u svojim timovima.
Last edited by Corola on 01/07/2011 09:14, edited 1 time in total.
-
LSD
#2937 Re: Golman reprezentacije BiH
Kakve on bolje dane cekaTECHNO-FUTURA wrote:Asmir je ok.
Zamisli da sad i Džeko, Miske, Pjanić,Spahić itd itd - da sad svi oni odluce cekati te "bolje dane"...na šta bi to licilo.
-
Abacija
#2938 Re: Golman reprezentacije BiH
Obadvojica ste u pravu na svoj nacin.luckylaka wrote:U njemackoj.Engleskoj,Spaniji,Italiji,Hrvatskoj,Srbiji,C,Gori,Makedoniji,Farskim Ostrvima,Moldaviji,Tunisu ....nigdje se igraci ne mole da dodju u reprezentaciju.Sami dolaze.Dead Man Walking wrote:A sta bi bilo u Njemackoj da bolestan igra ispred zdravog, javnost bi se poklopila usima i rekla pa to je hijerarhija, tako treba? I jos da selektor Svabo kaze, pa to je delikatna pozicija, ne moze tu biti konkurencije.Kad bi autoritet prema svima bio isti naravno da bi ga svi podrzali, ali s obzirom da je autoritet selektivan i ista pravila ne vaze za sve, normalno je da ce biti ljudi koji su protiv toga.
Do sada sam branio Begovica ali vise ne mogu. Ako ikako zna i umije neka se vrati u reprezentaciju jer nam treba. Ako procita ovo neka se sjeti da pametniji popusta. Nek odjebe Susica i nek se skoncentrise na utakmice. Susic jeste pokvaren i dvolican ali sta ako ostane selektor jos 5-6 godina. Jer Savez nema para za novog selektora. To Ivica Osim vrlo dobro zna zato on suti i podrzava Susica.
-
Corola
#2939 Re: Golman reprezentacije BiH
Pokvaren i dvolican,a ovaj nek se vrati kako zna i umije jer je djecko zlatan i cista obraza.Abacija wrote:Obadvojica ste u pravu na svoj nacin.luckylaka wrote:U njemackoj.Engleskoj,Spaniji,Italiji,Hrvatskoj,Srbiji,C,Gori,Makedoniji,Farskim Ostrvima,Moldaviji,Tunisu ....nigdje se igraci ne mole da dodju u reprezentaciju.Sami dolaze.Dead Man Walking wrote:A sta bi bilo u Njemackoj da bolestan igra ispred zdravog, javnost bi se poklopila usima i rekla pa to je hijerarhija, tako treba? I jos da selektor Svabo kaze, pa to je delikatna pozicija, ne moze tu biti konkurencije.Kad bi autoritet prema svima bio isti naravno da bi ga svi podrzali, ali s obzirom da je autoritet selektivan i ista pravila ne vaze za sve, normalno je da ce biti ljudi koji su protiv toga.
![]()
Do sada sam branio Begovica ali vise ne mogu. Ako ikako zna i umije neka se vrati u reprezentaciju jer nam treba. Ako procita ovo neka se sjeti da pametniji popusta. Nek odjebe Susica i nek se skoncentrise na utakmice. Susic jeste pokvaren i dvolican ali sta ako ostane selektor jos 5-6 godina. Jer Savez nema para za novog selektora. To Ivica Osim vrlo dobro zna zato on suti i podrzava Susica.
Ta nemoj nam kasti,sto bi lale rekle.
Do sada je mali milion puta mjenjao iskaze u vezi Kanade i BIH.Te ne konta Bosanski,te je on od glave do pete Kanadzanin.Da bi sutradan potpuno drugu pricu parlao.
Nemamo golmana pa ga treba braniti a selektor kao Ferguson,Mourinho jedva cekaju da ih pozovu u repku BIH i za kilu kospica ce raditi.Samo da se pojave pred nasu sjajnu javnost.
Da je bilo srece,pa da se Ivica nije zayebavao po Japanskim ostrvima i Austrijskim alpama,mozda bi i okusili veliko prvenstvo.Ovako je bas pokvareno i dvolicno naglabati o jednom i kao biva stitio sam ga,da bi poljuvao drugog ali eto neka ga.Jer pare nisu problem,para nema.
Ivica za razliku od vecine kriticara Safeta poznaje vise od 30 godina.I kako bi sam Svabo rekao sto za novinare,sto za ove domace sa foruma''man'te se corava posla''Ima i drugih zanimanja.
- burekodsira
#2940 Re: Golman reprezentacije BiH
interesting pićas

-
Dead Man Walking
#2941 Re: Golman reprezentacije BiH
Nova zastava Kanade? Sminka. 
- Edin H.
#2942 Re: Golman reprezentacije BiH
Odakle si ovo iskopao?burekodsira wrote:interesting pićas![]()
-
Eborg
#2943 Re: Golman reprezentacije BiH
Objavio ih je Asmir na svom Twitter profilu.
- burekodsira
#2944 Re: Golman reprezentacije BiH
da s njegovog twittera
- smoki_choko
#2945 Re: Golman reprezentacije BiH
mogao bi koji put da dodje i na prijateljsku ili kvalifikacijsku utakmicu kad ga se zovne a ne da se busa kopackama sa nasom zastavom 
- quasar
#2946 Re: Golman reprezentacije BiH
Ajde ba popustite momka. Htjeli vi to ili ne, on ce biti prvi golman, prije ili kasnije. I to je to.
- smoki_choko
- and
#2948 Re: Golman reprezentacije BiH
ne pika se dok na kramponima ne bude bosanske zemljeburekodsira wrote:interesting pićas![]()
- Obuca9
#2949 Re: Golman reprezentacije BiH
Amin. Bolje prije, nego kasnije. Evo ove kopačke daju nadu da se bar malo opametio, nadam se da će napokon za Bjelorusiju prihvatiti selektorov poziv.quasar wrote:Ajde ba popustite momka. Htjeli vi to ili ne, on ce biti prvi golman, prije ili kasnije. I to je to.
-
Eborg
#2950 Re: Golman reprezentacije BiH
A i 15-godišnji dijasporci najlakše padaju na ovakve fore, sada će uslijediti odobravanje.
Kada su Džeko i Misimović furali taj fazon češće se to spominjalo kao argument zašto Misimović treba biti u prvoj postavi a ne njegova (ne)forma.
Kada su Džeko i Misimović furali taj fazon češće se to spominjalo kao argument zašto Misimović treba biti u prvoj postavi a ne njegova (ne)forma.