Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mefistofilis wrote:citajuci temu uvidio sam da bih mogao pitati da li je ovaj sat i cijena od 230 ili 280 Km (ne sjecam se sada, a mrsko mi traziti) zajeb
Fosil se krece tako oko 100€ pa gore. Mislim da za 100 nema modela. Tako da mislim da nije
Ne bi trebalo da su skupi, imas na piku par komada, mislim da se krecu od 30-50 KM...Staklo (plexi) nije problem, moze se zamijeniti a moze se i ispolirati, cirka za zamjenu 5-10 KM...a ako sam poliras 0 KM...
Norm wrote:Ne bi trebalo da su skupi, imas na piku par komada, mislim da se krecu od 30-50 KM...Staklo (plexi) nije problem, moze se zamijeniti a moze se i ispolirati, cirka za zamjenu 5-10 KM...a ako sam poliras 0 KM...
mozes li opisati kratko kako to ide? ili staviti neki link. zahvaljujem
http://forums.watchuseek.com/f11/how-di ... 20568.html
pretpostavljam da ti neces skidati staklo, jer ga je zeznuto vratiti bez alata ('oce da pukne), trebas zastititi kuciste, sve oko stakla, da ga ne izgrebes, sa onom zastitnom papirnom trakom.
Sretno, pa i ako zeznes prvi put nije skupo da ti urar to promjeni...
Ja sam uspjesno polirao katastrofalno izgrebano "staklo" na Swatch Irony iz 1997.godine:pasta za zube za izbjeljivanje (ona ima vise abraziva), sjedeci polozaj,umotam kuhinjsku krpu oko noge iznad koljena, pasta za zube na krpu, i trljaj sat, kazem ti, izvanredni rezultati
Uzeo sam ovaj sat u Londonu preko neta od jednog trgovca satovima. Iskreno, ranije nisam nista znao o ovom satu. Mogu reci nakon par mjeseci da sam prezadovoljan. Nosio sam ga kod urara u Svrakinom, i covjek je dao sve pozitivne komentare. Nakon toga sam i bratu poklonio isti model.
Bodkin wrote:gdje je @chisum. samo da prijavim da je legao zeppelin
Ma uletio mi neki neki novi raspored na poslu, u picku materinu, pa nikako da stignem da se ulogujem.
Kako ide s Zeppelinom? Ima li kakvih slika da vidimo kako to izgleda na ruci. Sve sto se zakaci na net, sve je to neki photoshop. Ruka je ipak ruka. Tu se sudi.
Bodkin wrote:gdje je @chisum. samo da prijavim da je legao zeppelin
Ma uletio mi neki neki novi raspored na poslu, u picku materinu, pa nikako da stignem da se ulogujem.
Kako ide s Zeppelinom? Ima li kakvih slika da vidimo kako to izgleda na ruci. Sve sto se zakaci na net, sve je to neki photoshop. Ruka je ipak ruka. Tu se sudi.
vidim nema te nabacim sliku. vjeruj da je ljepsi uzivo nego na slikama. hvala za preporuku odlican sat
Ha, jebiga, borba...
Ove hefte ne stigoh ni da otvorim forum.
A ti obavezno nabaci koju sliku...
Da je sat lijep, to znam, probao sam ga. A jos ako si zakacio onaj chrono o kojem smo pricali, onda ces da se nauzivas u 3133!
nisam neki poznavalac satova , al sam kupio jedan tag heuer carrera sat za 20 km iskren da budem mislio sam da je bezveze. Citajuci po netu i ovu temu vidio sam da su to bas kvalitetni satovi. E sad da li znate nekog u Sarajevu da moze provjerit da li je sat original. Eo slika https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 2cd06b9573
Uletila mi nekidan zamjena, koju nisam mogao odbiti. Ostao sam bez 7 satova (Omega, Lemania, Heuer), ali sam u bascu uparkiro Day-Date ref. 1803 iz 1972.
Hvala.
Danas sam obavio jos jednu, tacnije dvije zamjene. Meni su dosla dva Date Just-a (1968 & 1972), a otisli su neki kronografi, jedan IWC i 3 Omege.