Smartphone diskusije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
avaks

#2901 Re: Smartphone diskusije

Post by avaks »

hali gali halid wrote:Kupio sam telefon u jednoj radnji, telefon je koliko sam ja skontao prilagođen za italijansko tržište, tačnije Telecom Italia Mobile. Stvar je u tome da postoje neke aplikacije ubačene valjda za taj TIM, i zauzima mi jako dosta prostora na telefonu, od ukupne memorije od 4GB, to mi zauzme 3GB. S obzirom da mi ne pruža opciju da izvršim brisanje tih pojedinih aplikacija, može li se to kako regulisati na neki drugi način?
Mislim da je jedina opcija root pa onda pokušati ili eventualno neki custom rom da ubaciš.
hali gali halid

#2902 Re: Smartphone diskusije

Post by hali gali halid »

avaks wrote:
hali gali halid wrote:Kupio sam telefon u jednoj radnji, telefon je koliko sam ja skontao prilagođen za italijansko tržište, tačnije Telecom Italia Mobile. Stvar je u tome da postoje neke aplikacije ubačene valjda za taj TIM, i zauzima mi jako dosta prostora na telefonu, od ukupne memorije od 4GB, to mi zauzme 3GB. S obzirom da mi ne pruža opciju da izvršim brisanje tih pojedinih aplikacija, može li se to kako regulisati na neki drugi način?
Mislim da je jedina opcija root pa onda pokušati ili eventualno neki custom rom da ubaciš.
Ja ba veze nemam. Kako do roota? Mogu li kada udjem u root izbrisati sve to? I ako izbrišem hoće li mi raditi normalno telefon?
Muuky

#2903 Re: Smartphone diskusije

Post by Muuky »

avaks wrote:
Muuky wrote:
avaks wrote:U generalnim postavkama isključi sync (doduše ja samo kontakte ostavim da skine pa i to ukinem).
Koji je telefon u pitanju i koji operativni sistem btw?
Note 3.. Iskljuceno je sync i sve al opet cim udjem na fb on skida
Contacts --> Settings --> Neka ti je isključeno Online Search (kvačica ona) a pod Accounts & sync da ne bude Facebook i neka je isključeno Auto-sync data (kvačica opet).
Ovo je na LG2 (android 4.4.2) mada bi trebale slične postavke da su i na note (barem ovi nazivi).

Hajde pokušaj pa javi drug.
Ništa to nema tako kao na LG .. ovako kad udjem u Contacts ,ima ona opcija računi i tu kad udjem ima i fb imam samo oopciju ukloni racun , kad to klik opet se moram prijavit za fb i cim se prijavim na fb on skine brojeve :S
A znači sve je iskljuceno da ne skida
avaks

#2904 Re: Smartphone diskusije

Post by avaks »

Imao sam isti problem na Sony Xperia ali da me ubiješ ne sjećam se kako sam isključio to da mi vuče kontakte ako nije sa tom sinhronizacijom...
avaks

#2905 Re: Smartphone diskusije

Post by avaks »

hali gali halid wrote:
avaks wrote:
Ja ba veze nemam. Kako do roota? Mogu li kada udjem u root izbrisati sve to? I ako izbrišem hoće li mi raditi normalno telefon?
Smartfon bi trebalo rootovati pa se onda mogu brisati neki sistemski fajlovi mada ne preporučujem ako već nisi radio to.
Koji je telefon u pitanju?
kakavdanakneiskustvu

#2906 Re: Smartphone diskusije

Post by kakavdanakneiskustvu »

Može li se i kako odjaviti viber,nesto kao prijaviti se i odjaviti se kao na skajpu?
belami1111

#2907 Re: Smartphone diskusije

Post by belami1111 »

kakavdanakneiskustvu wrote:Može li se i kako odjaviti viber,nesto kao prijaviti se i odjaviti se kao na skajpu?
Može !!! :D
kakavdanakneiskustvu

#2908 Re: Smartphone diskusije

belami1111 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:Može li se i kako odjaviti viber,nesto kao prijaviti se i odjaviti se kao na skajpu?

Kako?
Maharadza

#2909 Re: Smartphone diskusije

Post by Maharadza »

kakavdanakneiskustvu wrote:
belami1111 wrote:

Kako?
Settings -> Exit! A ako želiš ipak biti online ali da to niko ne vidi; settings -> privacy -> "share online status" i ukineš! ;-)
valjuga

#2910 Re: Smartphone diskusije

Post by valjuga »

sherbett wrote:ovo moje ćesme od moba koji trenutno imam :skoljka:
ne podržava novu verziju vibera, tako da sam ga deinstalirala..međutim, još sam uvijek u kontaktima, i malo malo neko mi kaže "pa poslao sam poruku na viber" :-)
kako ja mogu, i mogu li da se skinem odatle?
Fino drug instaliraj Viber na PC i problem riješen.
http://www.viber.com/
kakavdanakneiskustvu

#2911 Re: Smartphone diskusije

belami1111 wrote:

Kako?
Settings -> Exit! A ako želiš ipak biti online ali da to niko ne vidi; settings -> privacy -> "share online status" i ukineš! ;-)[/quote]

Ovo drugo sam uradio,hvala
avaks

#2912 Re: Smartphone diskusije

Post by avaks »

Zna li neko koliko bi koštao display za Lumiu 1020 i gdje u Sarajevu da se to popravi?! Ko to oficijelno radi za Nokiu?
Kupljena je u telekomu i pod garancijom ali je display otišao prilikom pada (ne podliježe garanciji znači).
zateznistub

#2913 Re: Smartphone diskusije

Post by zateznistub »

avaks wrote:Zna li neko koliko bi koštao display za Lumiu 1020 i gdje u Sarajevu da se to popravi?! Ko to oficijelno radi za Nokiu?
Kupljena je u telekomu i pod garancijom ali je display otišao prilikom pada (ne podliježe garanciji znači).
ako je zaista kupljen u BHT-u, probaj odnijeti u oficijalni servis i morebit i zamjene...
avaks

#2914 Re: Smartphone diskusije

Post by avaks »

Regulare sve ali je ipak fizičko oštećenje i to vidno (ispao telefon) pa zato i pitam :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#2915 Re: Smartphone diskusije

Kako s mobitela obrisati neku sliku sa facebooka?
kakavdanakneiskustvu

#2916 Re: Smartphone diskusije

sherbett wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:Kako s mobitela obrisati neku sliku sa facebooka?
klikneš na fotografiju da se otvori, kao kad hoćeš pročitati komentare, npr., i onda ispod imaš opcije od kojih je jedna ukloni/remove ili obriši

Nema kod mene te opcije
supercali

#2917 Re: Smartphone diskusije

Post by supercali »

Nisi u eu :)
insomnia78

#2918 Re: Smartphone diskusije

Post by insomnia78 »

sherbett wrote:
klikneš na fotografiju da se otvori, kao kad hoćeš pročitati komentare, npr., i onda ispod imaš opcije od kojih je jedna ukloni/remove ili obriši

Nema kod mene te opcije
Ima ba, kad kliknes na sliku i otvoris je, imas dole lajk, komentar, podjeli i tri crtice
E kad kliknes na te tri crtice pojavi ti se opcija da je izbrises
kakavdanakneiskustvu

#2919 Re: Smartphone diskusije

sherbett wrote:

Nema kod mene te opcije
Ima ba, kad kliknes na sliku i otvoris je, imas dole lajk, komentar, podjeli i tri crtice
E kad kliknes na te tri crtice pojavi ti se opcija da je izbrises[/quote]

kod mene je lajk,komentar i tap to tag,nista više
insomnia78

#2920 Re: Smartphone diskusije

Post by insomnia78 »

sherbett wrote: klikneš na fotografiju da se otvori, kao kad hoćeš pročitati komentare, npr., i onda ispod imaš opcije od kojih je jedna ukloni/remove ili obriši

Nema kod mene te opcije
E kad kliknes na te tri crtice pojavi ti se opcija da je izbrises

kod mene je lajk,komentar i tap to tag,nista više[/quote]
Nema ovo, il nesto slicno?
Image
Onda mozda kad otvoris sliku kliknes na ono menu, da se tako izrazim, dugme na telefonu, pa ti ponudi opciju brisanja
insomnia78

#2921 Smartphone diskusije

Post by insomnia78 »

A mozes i ovako, otvoris ovo, kad si na svom zidu i odmah izbrises
Image
kakavdanakneiskustvu

#2922 Re: Smartphone diskusije

sherbett wrote:

Nema kod mene te opcije
E kad kliknes na te tri crtice pojavi ti se opcija da je izbrises[/quote]

kod mene je lajk,komentar i tap to tag,nista više[/quote]
Nema ovo, il nesto slicno?
Image
Onda mozda kad otvoris sliku kliknes na ono menu, da se tako izrazim, dugme na telefonu, pa ti ponudi opciju brisanja[/quote]

Nemam te tri tackice
kakavdanakneiskustvu

#2923 Re: Smartphone diskusije

insomnia78 wrote:A mozes i ovako, otvoris ovo, kad si na svom zidu i odmah izbrises
Image

Hvala
insomnia78

#2924 Re: Smartphone diskusije

Post by insomnia78 »

Eto je, jebo je ljeljak
Maharadza

#2925 Re: Smartphone diskusije

Post by Maharadza »

This is the Nexus 6, according to @evleaks

Image

http://www.androidauthority.com/nexus-6 ... ks-537956/