Mislim da je jedina opcija root pa onda pokušati ili eventualno neki custom rom da ubaciš.hali gali halid wrote:Kupio sam telefon u jednoj radnji, telefon je koliko sam ja skontao prilagođen za italijansko tržište, tačnije Telecom Italia Mobile. Stvar je u tome da postoje neke aplikacije ubačene valjda za taj TIM, i zauzima mi jako dosta prostora na telefonu, od ukupne memorije od 4GB, to mi zauzme 3GB. S obzirom da mi ne pruža opciju da izvršim brisanje tih pojedinih aplikacija, može li se to kako regulisati na neki drugi način?
Smartphone diskusije
Moderator: Benq
- avaks
#2901 Re: Smartphone diskusije
-
hali gali halid
#2902 Re: Smartphone diskusije
Ja ba veze nemam. Kako do roota? Mogu li kada udjem u root izbrisati sve to? I ako izbrišem hoće li mi raditi normalno telefon?avaks wrote:Mislim da je jedina opcija root pa onda pokušati ili eventualno neki custom rom da ubaciš.hali gali halid wrote:Kupio sam telefon u jednoj radnji, telefon je koliko sam ja skontao prilagođen za italijansko tržište, tačnije Telecom Italia Mobile. Stvar je u tome da postoje neke aplikacije ubačene valjda za taj TIM, i zauzima mi jako dosta prostora na telefonu, od ukupne memorije od 4GB, to mi zauzme 3GB. S obzirom da mi ne pruža opciju da izvršim brisanje tih pojedinih aplikacija, može li se to kako regulisati na neki drugi način?
-
Muuky
#2903 Re: Smartphone diskusije
Ništa to nema tako kao na LG .. ovako kad udjem u Contacts ,ima ona opcija računi i tu kad udjem ima i fb imam samo oopciju ukloni racun , kad to klik opet se moram prijavit za fb i cim se prijavim na fb on skine brojeve :Savaks wrote:Contacts --> Settings --> Neka ti je isključeno Online Search (kvačica ona) a pod Accounts & sync da ne bude Facebook i neka je isključeno Auto-sync data (kvačica opet).Muuky wrote:Note 3.. Iskljuceno je sync i sve al opet cim udjem na fb on skidaavaks wrote:U generalnim postavkama isključi sync (doduše ja samo kontakte ostavim da skine pa i to ukinem).
Koji je telefon u pitanju i koji operativni sistem btw?
Ovo je na LG2 (android 4.4.2) mada bi trebale slične postavke da su i na note (barem ovi nazivi).
Hajde pokušaj pa javi drug.
A znači sve je iskljuceno da ne skida
- avaks
#2904 Re: Smartphone diskusije
Imao sam isti problem na Sony Xperia ali da me ubiješ ne sjećam se kako sam isključio to da mi vuče kontakte ako nije sa tom sinhronizacijom...
- avaks
#2905 Re: Smartphone diskusije
Smartfon bi trebalo rootovati pa se onda mogu brisati neki sistemski fajlovi mada ne preporučujem ako već nisi radio to.hali gali halid wrote:Ja ba veze nemam. Kako do roota? Mogu li kada udjem u root izbrisati sve to? I ako izbrišem hoće li mi raditi normalno telefon?avaks wrote:Mislim da je jedina opcija root pa onda pokušati ili eventualno neki custom rom da ubaciš.hali gali halid wrote:Kupio sam telefon u jednoj radnji, telefon je koliko sam ja skontao prilagođen za italijansko tržište, tačnije Telecom Italia Mobile. Stvar je u tome da postoje neke aplikacije ubačene valjda za taj TIM, i zauzima mi jako dosta prostora na telefonu, od ukupne memorije od 4GB, to mi zauzme 3GB. S obzirom da mi ne pruža opciju da izvršim brisanje tih pojedinih aplikacija, može li se to kako regulisati na neki drugi način?
Koji je telefon u pitanju?
-
kakavdanakneiskustvu
#2906 Re: Smartphone diskusije
Može li se i kako odjaviti viber,nesto kao prijaviti se i odjaviti se kao na skajpu?
-
belami1111
#2907 Re: Smartphone diskusije
Može !!!kakavdanakneiskustvu wrote:Može li se i kako odjaviti viber,nesto kao prijaviti se i odjaviti se kao na skajpu?
-
kakavdanakneiskustvu
#2908 Re: Smartphone diskusije
belami1111 wrote:Može !!!kakavdanakneiskustvu wrote:Može li se i kako odjaviti viber,nesto kao prijaviti se i odjaviti se kao na skajpu?
Kako?
- Maharadza
#2909 Re: Smartphone diskusije
Settings -> Exit! A ako želiš ipak biti online ali da to niko ne vidi; settings -> privacy -> "share online status" i ukineš!kakavdanakneiskustvu wrote:belami1111 wrote:Može !!!kakavdanakneiskustvu wrote:Može li se i kako odjaviti viber,nesto kao prijaviti se i odjaviti se kao na skajpu?
Kako?
- valjuga
#2910 Re: Smartphone diskusije
Fino drug instaliraj Viber na PC i problem riješen.sherbett wrote:ovo moje ćesme od moba koji trenutno imam![]()
ne podržava novu verziju vibera, tako da sam ga deinstalirala..međutim, još sam uvijek u kontaktima, i malo malo neko mi kaže "pa poslao sam poruku na viber"![]()
kako ja mogu, i mogu li da se skinem odatle?
http://www.viber.com/
-
kakavdanakneiskustvu
#2911 Re: Smartphone diskusije
Settings -> Exit! A ako želiš ipak biti online ali da to niko ne vidi; settings -> privacy -> "share online status" i ukineš!kakavdanakneiskustvu wrote:belami1111 wrote:Može !!!kakavdanakneiskustvu wrote:Može li se i kako odjaviti viber,nesto kao prijaviti se i odjaviti se kao na skajpu?
Kako?
Ovo drugo sam uradio,hvala
- avaks
#2912 Re: Smartphone diskusije
Zna li neko koliko bi koštao display za Lumiu 1020 i gdje u Sarajevu da se to popravi?! Ko to oficijelno radi za Nokiu?
Kupljena je u telekomu i pod garancijom ali je display otišao prilikom pada (ne podliježe garanciji znači).
Kupljena je u telekomu i pod garancijom ali je display otišao prilikom pada (ne podliježe garanciji znači).
- zateznistub
#2913 Re: Smartphone diskusije
ako je zaista kupljen u BHT-u, probaj odnijeti u oficijalni servis i morebit i zamjene...avaks wrote:Zna li neko koliko bi koštao display za Lumiu 1020 i gdje u Sarajevu da se to popravi?! Ko to oficijelno radi za Nokiu?
- avaks
#2914 Re: Smartphone diskusije
Regulare sve ali je ipak fizičko oštećenje i to vidno (ispao telefon) pa zato i pitam 
-
kakavdanakneiskustvu
#2915 Re: Smartphone diskusije
Kako s mobitela obrisati neku sliku sa facebooka?
-
kakavdanakneiskustvu
#2916 Re: Smartphone diskusije
sherbett wrote:klikneš na fotografiju da se otvori, kao kad hoćeš pročitati komentare, npr., i onda ispod imaš opcije od kojih je jedna ukloni/remove ili obrišikakavdanakneiskustvu wrote:Kako s mobitela obrisati neku sliku sa facebooka?
Nema kod mene te opcije
- insomnia78
#2918 Re: Smartphone diskusije
Ima ba, kad kliknes na sliku i otvoris je, imas dole lajk, komentar, podjeli i tri crticekakavdanakneiskustvu wrote:sherbett wrote:klikneš na fotografiju da se otvori, kao kad hoćeš pročitati komentare, npr., i onda ispod imaš opcije od kojih je jedna ukloni/remove ili obrišikakavdanakneiskustvu wrote:Kako s mobitela obrisati neku sliku sa facebooka?
Nema kod mene te opcije
E kad kliknes na te tri crtice pojavi ti se opcija da je izbrises
-
kakavdanakneiskustvu
#2919 Re: Smartphone diskusije
Ima ba, kad kliknes na sliku i otvoris je, imas dole lajk, komentar, podjeli i tri crticekakavdanakneiskustvu wrote:sherbett wrote:klikneš na fotografiju da se otvori, kao kad hoćeš pročitati komentare, npr., i onda ispod imaš opcije od kojih je jedna ukloni/remove ili obrišikakavdanakneiskustvu wrote:Kako s mobitela obrisati neku sliku sa facebooka?
Nema kod mene te opcije
E kad kliknes na te tri crtice pojavi ti se opcija da je izbrises[/quote]
kod mene je lajk,komentar i tap to tag,nista više
- insomnia78
#2920 Re: Smartphone diskusije
kakavdanakneiskustvu wrote:Ima ba, kad kliknes na sliku i otvoris je, imas dole lajk, komentar, podjeli i tri crticekakavdanakneiskustvu wrote:sherbett wrote: klikneš na fotografiju da se otvori, kao kad hoćeš pročitati komentare, npr., i onda ispod imaš opcije od kojih je jedna ukloni/remove ili obriši
Nema kod mene te opcije
E kad kliknes na te tri crtice pojavi ti se opcija da je izbrises
kod mene je lajk,komentar i tap to tag,nista više[/quote]
Nema ovo, il nesto slicno?

Onda mozda kad otvoris sliku kliknes na ono menu, da se tako izrazim, dugme na telefonu, pa ti ponudi opciju brisanja
- insomnia78
#2921 Smartphone diskusije
A mozes i ovako, otvoris ovo, kad si na svom zidu i odmah izbrises

-
kakavdanakneiskustvu
#2922 Re: Smartphone diskusije
Nema kod mene te opcije
E kad kliknes na te tri crtice pojavi ti se opcija da je izbrises[/quote]
kod mene je lajk,komentar i tap to tag,nista više[/quote]
Nema ovo, il nesto slicno?

Onda mozda kad otvoris sliku kliknes na ono menu, da se tako izrazim, dugme na telefonu, pa ti ponudi opciju brisanja[/quote]
Nemam te tri tackice
-
kakavdanakneiskustvu
#2923 Re: Smartphone diskusije
insomnia78 wrote:A mozes i ovako, otvoris ovo, kad si na svom zidu i odmah izbrises
Hvala
- insomnia78
#2924 Re: Smartphone diskusije
Eto je, jebo je ljeljak
- Maharadza
#2925 Re: Smartphone diskusije
This is the Nexus 6, according to @evleaks

http://www.androidauthority.com/nexus-6 ... ks-537956/
Sent from my LG-D802 using Tapatalk

http://www.androidauthority.com/nexus-6 ... ks-537956/
Sent from my LG-D802 using Tapatalk