Satovi
Moderator: anex
- anonimni clan
#2901 Re: Satovi
Evo prodaje momak iz Sarajeva na eBay-u ......odprilike sat kao i tvoj ....
Njegov je u vrlo dobrom stanju.....i tesko da ce ga neko kupiti za 100 Eura.
pa ti vidi sad .......
Njegov je u vrlo dobrom stanju.....i tesko da ce ga neko kupiti za 100 Eura.
pa ti vidi sad .......
- Norm
#2902 Re: Satovi
Ako ima sentimentalnu vrijednost, ja preporucujem da ga sredite...najvise posla je oko kucista, ali se da ispolirati srediti i ponovo pozlatiti...eh sad brojcanik je takodje 'nacet' ali mozda samo s pazljivim ciscenjem ponovo zablista...novi kozni odgovarajuci kais i imate sat za kosulju sto bi Izet rek'o 'par excellence'...Grubesic wrote:Evo i neke slike nije baš u najboljem stanju al ima sentimentalnu vrijednost![]()
Nece mamiti uzdahe, ali ce sluziti jako dobro...
-
Grubesic
#2903 Re: Satovi
Sto se mehanizma tiče sređen je i čišćen nedavno,sat je veoma dugo stojao u nekoj staroj kući nije navijan i nije nošen tako da kod mene radi tek možda jednu godinu bez prestanka i pokazao se veoma dobrim osim što nakon nekoliko dana ga treba ponovo doštimati koju minutu,siguran sam da je to normalno ali to nije problem.
Ja sam iz BiH pa da li možda znate tko može i kako ispolirati to sve da ga baš ''dotjera'' i otprilike koliko bi to koštalo ?
Neznam da li je on pozlaćen od kojeg je materijala i to,jer se baš i ne razumijem u satove.
Ja sam iz BiH pa da li možda znate tko može i kako ispolirati to sve da ga baš ''dotjera'' i otprilike koliko bi to koštalo ?
Neznam da li je on pozlaćen od kojeg je materijala i to,jer se baš i ne razumijem u satove.
- anonimni clan
#2904 Re: Satovi
Zaboravih staviti link.Grubesic wrote:Sto se mehanizma tiče sređen je i čišćen nedavno,sat je veoma dugo stojao u nekoj staroj kući nije navijan i nije nošen tako da kod mene radi tek možda jednu godinu bez prestanka i pokazao se veoma dobrim osim što nakon nekoliko dana ga treba ponovo doštimati koju minutu,siguran sam da je to normalno ali to nije problem.
http://www.ebay.de/itm/DARWIL-Special-F ... 2a4481ad90
Prvo sto mi spontano pade na pamet ......kontaktiraj ovog covjeka-momka sto prodaje ovaj sat ........ima ih jos puno koji su mu na eBay-u pa ga pitaj da li ih je on sam sredjivao ili mu ih je neko drugi radio ......pa da sredi i tvoj.
- anonimni clan
#2905 Re: Satovi
Jos jedan "novi" koji ce popuniti kolekciju.....
A prije toga ce morati na "uljepsavanje" ...covjek ga je bukvalno skinuo s ruke ...

A prije toga ce morati na "uljepsavanje" ...covjek ga je bukvalno skinuo s ruke ...

Last edited by anonimni clan on 16/10/2014 19:01, edited 1 time in total.
- Norm
#2907 Re: Satovi
Na netu imate dovoljno uputstava kako i sa cim da pripremite i ispolirate kuciste...just google it...Grubesic wrote:Sto se mehanizma tiče sređen je i čišćen nedavno,sat je veoma dugo stojao u nekoj staroj kući nije navijan i nije nošen tako da kod mene radi tek možda jednu godinu bez prestanka i pokazao se veoma dobrim osim što nakon nekoliko dana ga treba ponovo doštimati koju minutu,siguran sam da je to normalno ali to nije problem.
Ja svoje radim sam s tim da pripremljeno kuciste nosim jednom zlataru u Zenici koji, barem do sada, uspjesno odradi pozlatu u debljini od 3 microna. Fabricki ta debljina iznosi 10-tak microna, moze i vise, zavisno od modela i proizvodjaca. Znaci pozlata je poprilicno 'tanka' ali lijepo izgleda i za (vintage) satove koji ce se nositi samo ponekad sasvim dovoljno...
Sto se tice mehanizma to je uredu za tako stari sat mada ako je dobro ociscen i podmazan ti mehanizmi se sa vibrografom mogu 'usteliti' na +/- 4-8 sec. na dan...Ali opet car ovih satova i jeste u tome da se stalno gleda na njih, da ih se navija i povremeno stima vrijeme...
-
romeomoraprezivjeti
#2908 Re: Satovi
Ko je ovlasteni uvoznik,prodavac za fossil satove u BiH,Sarajevo????? Staklo se slomilo na zenskom satu,pa ako neko zna nek napise.
- dinao
#2909 Re: Satovi
Možel mala pomoc? informacija tacnije..
Ako je neko kupovao sat preko neta, kako obracunavaju carinu i porez, jel na osnovu svoje procjene ili fakture?
I ako je neko kupovao preko jomashop, kakva su iskustva? Misljenja na netu su podijeljena, pa...
Ako je neko kupovao sat preko neta, kako obracunavaju carinu i porez, jel na osnovu svoje procjene ili fakture?
I ako je neko kupovao preko jomashop, kakva su iskustva? Misljenja na netu su podijeljena, pa...
- O'zone
- Globalni moderator
#2910 Re: Satovi
Watch line u Importane centru 033/590-402romeomoraprezivjeti wrote:Ko je ovlasteni uvoznik,prodavac za fossil satove u BiH,Sarajevo????? Staklo se slomilo na zenskom satu,pa ako neko zna nek napise.
-
romeomoraprezivjeti
#2911 Re: Satovi
Kontaktirao sam njih,i rijesice problem veoma brzo!!!O'zone wrote:Watch line u Importane centru 033/590-402romeomoraprezivjeti wrote:Ko je ovlasteni uvoznik,prodavac za fossil satove u BiH,Sarajevo????? Staklo se slomilo na zenskom satu,pa ako neko zna nek napise.
@ O'zone hvala !!!!!!!!!:-)
- saiks
#2912 Re: Satovi
Valjaju li Festina satovi,kvaliteta kakva im je,zanimaju me oni s koznom narukvicom,oce se poceti guliti koza itd
-
mad mike
#2913 Re: Satovi
Pozdrav svima.Posto se u satove uopste ne razumijem,zamolio bih vas da mi pomognete.Mogu da izaberem sat do 300KM,kao poklon,ali pojma nemam koji. Volio bih da je mehanicki i da je kozna narukvica.Da li ima neko kakvu preporuku ?

- O'zone
- Globalni moderator
#2914 Re: Satovi
Koža je organska materija i ima svoj vijek trajanja u zavisnosti od uslova nošenja, kvašenja, hemijskih sredstava s kojima dolazi u dodir, Ph vrijednosti znoja uz svakodnevno nošenje to je u prosjeku od 8 do 12 mjeseci.saiks wrote:Valjaju li Festina satovi,kvaliteta kakva im je,zanimaju me oni s koznom narukvicom,oce se poceti guliti koza itd
Festina Španski brend, miyota mehanizmi, više manje OK.
- O'zone
- Globalni moderator
#2915 Re: Satovi
Realno brate da je nov teško. Mali je izbor, Seiko 5 ili neki Jaques Lemans sa osnovnim komplikacijama (datum, vrijeme) ostali forumaši će možda dodati još nešto...mad mike wrote:Pozdrav svima.Posto se u satove uopste ne razumijem,zamolio bih vas da mi pomognete.Mogu da izaberem sat do 300KM,kao poklon,ali pojma nemam koji. Volio bih da je mehanicki i da je kozna narukvica.Da li ima neko kakvu preporuku ?![]()
![]()
-
mad mike
#2916 Re: Satovi
pa dobro,dalo bi se doplatiti do 100KM,ali to bi bilo krajnja granica. Znaci 400KM !O'zone wrote:Realno brate da je nov teško. Mali je izbor, Seiko 5 ili neki Jaques Lemans sa osnovnim komplikacijama (datum, vrijeme) ostali forumaši će možda dodati još nešto...mad mike wrote:Pozdrav svima.Posto se u satove uopste ne razumijem,zamolio bih vas da mi pomognete.Mogu da izaberem sat do 300KM,kao poklon,ali pojma nemam koji. Volio bih da je mehanicki i da je kozna narukvica.Da li ima neko kakvu preporuku ?![]()
![]()
- Norm
#2917 Re: Satovi
Pogledaj ovo, nisam siguran za cijenu ali mislim da bi se mogao uklopiti...

-
mad mike
#2918 Re: Satovi
evo gledao sam ove Jacques Lemans,i nesto bih na ovaj fazon

naravno ne mora biti ovaj,ali da je u ovom fazonu

- O'zone
- Globalni moderator
#2919 Re: Satovi
mad mike wrote:evo gledao sam ove Jacques Lemans,i nesto bih na ovaj fazon
Ovo je quartz a ti reče da hoćeš automatic.
Ovaj na tvojoj slici je čini mi se 280 KM
Moram se ispraviti 195 KM. Ima sa crnom, bijelom, plavom i ovom bež ciferplatom
- saiks
#2920 Re: Satovi
I ja trazim na ovaj fazon,ali do max 42mm,jer mi ruka tankamad mike wrote:evo gledao sam ove Jacques Lemans,i nesto bih na ovaj fazon
Nemogu nista naci,a da ima kod nas kupiti
-
mad mike
#2922 Re: Satovi
oprosti,do mene je.Eto vidis koliko se razumijem
a koja je razlika? i ima li kod nas ovlastena radnja J.Lemans?
-
mefistofilis
#2923 Re: Satovi
citajuci temu uvidio sam da bih mogao pitati da li je ovaj sat i cijena od 230 ili 280 Km (ne sjecam se sada, a mrsko mi traziti) zajeb

- O'zone
- Globalni moderator
#2924 Re: Satovi
Imaš u Alti, SCC-u, BBI-u, Sarači 45 i Sarači 61.mad mike wrote:oprosti,do mene je.Eto vidis koliko se razumijema koja je razlika? i ima li kod nas ovlastena radnja J.Lemans?
Za BBI 100% nema na stanju za ostale ti ne mogu ništa reći.
Veličina ovog modela je nekih 39 mm
-
mad mike
#2925 Re: Satovi
bas sam danas bio u BBI-u i rekoše da bi trebalo doći ovaj mjesec. Pogledam sljedeće sedmice i na ostalim mjestima,pa javim