Slike starog Sarajeva

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
trambusek88

#2901 Re: Slike starog Sarajeva

Post by trambusek88 »

Image
Logovan

#2902 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Logovan »

Image
exliberal-ex

#2903 Re: Slike starog Sarajeva

Post by exliberal-ex »

bitanga_sa_otesa wrote:to su austrougarske zgrade sve su na isti kalup...sad pitao starog kaze da je tramvajska bila otprilike ovdje ,malo ljevlje ,al mi se nije dalo ispravljati..

Image
ja se sjecam ko djete ovih zgrada I da je tramvaj stajao tu...bio je I kamenorezac, to je sruseno kad su pravili put prema ilidji, hrastovi koje vidis jos uvijek se mogu vidjet...prije nego sto su to srusili su otvorili onu samoposlugu kod dansinga......jedna od prvih prodavnica gdje si mogao kupit narezanu slamu :)...cujem neki dan da je todor koji je bio izbacivac u dansingu sad vlasnik par benzinskih pumpi negdje u srbij...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2904 Re: Slike starog Sarajeva

Post by bitanga_sa_otesa »

a ispred samoposluge bila stara zgrada carinarnice ,koja je srusena nekad pred olimpijadu...
muha_sa

#2905 Re: Slike starog Sarajeva

Post by muha_sa »

exliberal-ex wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:to su austrougarske zgrade sve su na isti kalup...sad pitao starog kaze da je tramvajska bila otprilike ovdje ,malo ljevlje ,al mi se nije dalo ispravljati..

Image
ja se sjecam ko djete ovih zgrada I da je tramvaj stajao tu...bio je I kamenorezac, to je sruseno kad su pravili put prema ilidji, hrastovi koje vidis jos uvijek se mogu vidjet...prije nego sto su to srusili su otvorili onu samoposlugu kod dansinga......jedna od prvih prodavnica gdje si mogao kupit narezanu slamu :)...cujem neki dan da je todor koji je bio izbacivac u dansingu sad vlasnik par benzinskih pumpi negdje u srbij...
kamenorezac Ante Sego :)

Novica Todorovic--Todor :?
dragma
Vozim: Pješe

#2906 Re: Slike starog Sarajeva

Post by dragma »

Dokumentarni film o Sarajevu iz 1983 godine.

exliberal-ex

#2907 Re: Slike starog Sarajeva

Post by exliberal-ex »

muha_sa wrote:
exliberal-ex wrote:

kamenorezac Ante Sego :)

Novica Todorovic--Todor :?
tako mi rekose....navodno je dobio rak pa se lijecio u Belgij, kazu da ima par pumpu u Mladenovcu odakle mu je zena...
exliberal-ex

#2908 Re: Slike starog Sarajeva

Post by exliberal-ex »

shandrprcSA wrote:"Klaonicki most" kod danasnje EP
Image

pokojni stari mi je pricao o ovom mostu...kao djeca su se tu kupali..sad ga prvi put vidim
Stari kenjac

#2909 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Stari kenjac »

Novica Todorovic--Todor :?[/quote]

Novak stariji i novica mladji Todor. Stanovali u nekadasnjoj Hajduk Veljkovoj(gluho bilo imena ulice???). Vazda se marisali. Trnirali neki djudo nesto...
Stari kenjac

#2910 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Stari kenjac »

Novak stariji i novica mladji Todor. Stanovali u nekadasnjoj Hajduk Veljkovoj(gluho bilo imena ulice???). Vazda se marisali. Trnirali neki djudo nesto...
muha_sa

#2911 Re: Slike starog Sarajeva

Post by muha_sa »

Stari kenjac wrote:Novak stariji i novica mladji Todor. Stanovali u nekadasnjoj Hajduk Veljkovoj(gluho bilo imena ulice???). Vazda se marisali. Trnirali neki djudo nesto...
mozda kasnije, al su odrasli u Milosa Obilica.
Novak je veci belajsuz bio dok je Novica bio sportista i pravi seret :)
zikamu

#2912 Re: Slike starog Sarajeva

Post by zikamu »

Negdje sedamdesetih su stanovali sa roditeljima na Grbavici kod MIS-a (kad se krene prema Vracama i Trebevicu). Stari im bio drot i kad bi se neko pozalio na njih i dodje im na vrata, znao im je i sljagu svezat, iako su vazili za jedne od najzajebanijih u to doba. Novak je izgledao pomalo debilno; onizak, procelav, malo viska kila i naocale. Reko bi cojk ne zna ulicu prec. Sto se marisanja tice, bio je puno nezgodniji od Novice, kojeg opet nije bilo lijepo za vidit (hrmpalija, poruzan). Koliko me sjecanje sluzi, nikad nijedan niie je pravio belaja iz cista mira, a bilo ih je dobro poznavat i bit dobar sa njima... u zlu ne trebalo. :D

Image
screenshot software
muha_sa

#2913 Re: Slike starog Sarajeva

Post by muha_sa »

zikamu wrote:Negdje sedamdesetih su stanovali sa roditeljima na Grbavici kod MIS-a (kad se krene prema Vracama i Trebevicu). Stari im bio drot i kad bi se neko pozalio na njih i dodje im na vrata, znao im je i sljagu svezat, iako su vazili za jedne od najzajebanijih u to doba. Novak je izgledao pomalo debilno; onizak, procelav, malo viska kila i naocale. Reko bi cojk ne zna ulicu prec. Sto se marisanja tice, bio je puno nezgodniji od Novice, kojeg opet nije bilo lijepo za vidit (hrmpalija, poruzan). Koliko me sjecanje sluzi, nikad nijedan niie je pravio belaja iz cista mira, a bilo ih je dobro poznavat i bit dobar sa njima... u zlu ne trebalo. :D

Image
screenshot software
stari im bio vojno lice--zastavnik.

Novica sviro harmoniku sam tako.
eifel

#2914 Re: Slike starog Sarajeva

Post by eifel »

Hotel Europa 1965.

Image

Sjeća li se ko onih Sandžaklija koji su prodavali devize do pred rat?
zikamu

#2915 Re: Slike starog Sarajeva

Post by zikamu »

eifel wrote:Hotel Europa 1965.

Image

Sjeća li se ko onih Sandžaklija koji su prodavali devize do pred rat?
Prodavali su i tokom cijelog rata na istom mjestu...
Od prvog dana ganjc nove maskirne uniforme, ko manekeni.
Stari kenjac

#2916 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Stari kenjac »

muha_sa wrote:
Stari kenjac wrote:Novak stariji i novica mladji Todor. Stanovali u nekadasnjoj Hajduk Veljkovoj(gluho bilo imena ulice???). Vazda se marisali. Trnirali neki djudo nesto...
mozda kasnije, al su odrasli u Milosa Obilica.
Novak je veci belajsuz bio dok je Novica bio sportista i pravi seret :)

Do mene je. U Milosa Obilica! Mislio sam na Miloša a bacilo me na Veljka!( Boze me sacuvaj) :run:
Stari kenjac

#2917 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Stari kenjac »

Znao se i Novica bezveze pomarisati. Tamo negdje iza 70-te, dok sam bio prvogimnazlalac :) malo smo radili na pijaci cvijeca. Mjesto gdje je sada robna kuca "Svjetlost". Ko ima sliku nek je baci ovdje, bas bih volio pogledati. Dolazi Novica, kupio nove cipele "bruks". :) Muha i generacija znaju koje su to. Kaze, ne bih se pobio dok malo ne iznosam, razvaliću bruks. Nije proslo pola sata pred I gimnazijom one se marise sa troicom!!!
E moj Muha...
Bilo je i dogovorenih tuca. Sjecam se jedne na "klupi". (Za one koji ne znaju prostor pored "parkuse", prema domu milicije). Novak ali ne znam s kim, ne sjecam se. Raje milion. Nosali su se dobrih 20 min, dok taj nije udario Novicu u bubreg. Niko do tada nije znao da su mu bubrezi bolesni. Tad je Novak predao bitku. Nema vise. Odmah se stane. Tada su postojali odredjeni kodeksi medju svakom klasom ljudi.
muha_sa

#2918 Re: Slike starog Sarajeva

Post by muha_sa »

Stari kenjac wrote:Znao se i Novica bezveze pomarisati. Tamo negdje iza 70-te, dok sam bio prvogimnazlalac :) malo smo radili na pijaci cvijeca. Mjesto gdje je sada robna kuca "Svjetlost". Ko ima sliku nek je baci ovdje, bas bih volio pogledati. Dolazi Novica, kupio nove cipele "bruks". :) Muha i generacija znaju koje su to. Kaze, ne bih se pobio dok malo ne iznosam, razvaliću bruks. Nije proslo pola sata pred I gimnazijom one se marise sa troicom!!!
E moj Muha...
Bilo je i dogovorenih tuca. Sjecam se jedne na "klupi". (Za one koji ne znaju prostor pored "parkuse", prema domu milicije). Novak ali ne znam s kim, ne sjecam se. Raje milion. Nosali su se dobrih 20 min, dok taj nije udario Novicu u bubreg. Niko do tada nije znao da su mu bubrezi bolesni. Tad je Novak predao bitku. Nema vise. Odmah se stane. Tada su postojali odredjeni kodeksi medju svakom klasom ljudi.
:thumbup:

hvala ti za ovaj post :-D podsjetio si me na neka fina vremena :)
Novica i ja smo isli u osnovnu Razija Omanovic--bili smo nerazdvojni, ha u marisanama ha onako :lol: dosta puta sam mu bio u stanu, kao sto rekoh fino je harmoniku sviro :thumbup:
kasnije su nam se putevi razisli, ja poceo rintat--volio pare koje posteno zaradim :) on se bacio na sport i diskoteke.
Novak je bio jak ko zemlja i sjecam se tih tuca kod hipi klupe (za ove mladje, tako smo zvali klupu u velikom parku kod kafane Park) elem, Novak je imo dobru foru :lol: zakuha pa krene bjezat a levat za njim da ga stigne pa kad mu se priblizi Novak se u mjestu ukopa, okrene se i nokautira trkaca :lol:
al je to sve bilo u neko lijepo vrijeme, vrijeme kad se nisu bombe bacale, rafalalo niti auta palila.
homega

#2919 Re: Slike starog Sarajeva

Post by homega »

Imate temu o "sarajevskom asfaltu", nemojte ovu foto-temu trolati svojiim sjećanjima :(
muha_sa

#2920 Re: Slike starog Sarajeva

Post by muha_sa »

homega wrote:Imate temu o "sarajevskom asfaltu", nemojte ovu foto-temu trolati svojiim sjećanjima :(
preskoci ako ti se ne svidja il prijavi CHmolji.
dragma

#2921 Re: Slike starog Sarajeva

Post by dragma »

Image

Image

Image

Image

Image
dragma

#2922 Re: Slike starog Sarajeva

Post by dragma »

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Logovan

#2923 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Logovan »

Image
amaretto

#2924 Re: Slike starog Sarajeva

Post by amaretto »

Predivne slike.
Evo i od mene prilog :)

Image
dragma

#2925 Re: Slike starog Sarajeva

Post by dragma »

Image
Image
Image
Image
Image
Last edited by dragma on 21/01/2015 22:35, edited 1 time in total.
Post Reply