Slike starog Sarajeva
- Logovan
- exliberal-ex
#2903 Re: Slike starog Sarajeva
ja se sjecam ko djete ovih zgrada I da je tramvaj stajao tu...bio je I kamenorezac, to je sruseno kad su pravili put prema ilidji, hrastovi koje vidis jos uvijek se mogu vidjet...prije nego sto su to srusili su otvorili onu samoposlugu kod dansinga......jedna od prvih prodavnica gdje si mogao kupit narezanu slamubitanga_sa_otesa wrote:to su austrougarske zgrade sve su na isti kalup...sad pitao starog kaze da je tramvajska bila otprilike ovdje ,malo ljevlje ,al mi se nije dalo ispravljati..
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2904 Re: Slike starog Sarajeva
a ispred samoposluge bila stara zgrada carinarnice ,koja je srusena nekad pred olimpijadu...
- muha_sa
#2905 Re: Slike starog Sarajeva
kamenorezac Ante Segoexliberal-ex wrote:ja se sjecam ko djete ovih zgrada I da je tramvaj stajao tu...bio je I kamenorezac, to je sruseno kad su pravili put prema ilidji, hrastovi koje vidis jos uvijek se mogu vidjet...prije nego sto su to srusili su otvorili onu samoposlugu kod dansinga......jedna od prvih prodavnica gdje si mogao kupit narezanu slamubitanga_sa_otesa wrote:to su austrougarske zgrade sve su na isti kalup...sad pitao starog kaze da je tramvajska bila otprilike ovdje ,malo ljevlje ,al mi se nije dalo ispravljati..
...cujem neki dan da je todor koji je bio izbacivac u dansingu sad vlasnik par benzinskih pumpi negdje u srbij...
Novica Todorovic--Todor
- dragma
- Vozim: Pješe
#2906 Re: Slike starog Sarajeva
Dokumentarni film o Sarajevu iz 1983 godine.
- exliberal-ex
#2907 Re: Slike starog Sarajeva
tako mi rekose....navodno je dobio rak pa se lijecio u Belgij, kazu da ima par pumpu u Mladenovcu odakle mu je zena...muha_sa wrote:exliberal-ex wrote:kamenorezac Ante Segobitanga_sa_otesa wrote:to su austrougarske zgrade sve su na isti kalup...sad pitao starog kaze da je tramvajska bila otprilike ovdje ,malo ljevlje ,al mi se nije dalo ispravljati..
ja se sjecam ko djete ovih zgrada I da je tramvaj stajao tu...bio je I kamenorezac, to je sruseno kad su pravili put prema ilidji, hrastovi koje vidis jos uvijek se mogu vidjet...prije nego sto su to srusili su otvorili onu samoposlugu kod dansinga......jedna od prvih prodavnica gdje si mogao kupit narezanu slamu...cujem neki dan da je todor koji je bio izbacivac u dansingu sad vlasnik par benzinskih pumpi negdje u srbij...
![]()
Novica Todorovic--Todor
- exliberal-ex
#2908 Re: Slike starog Sarajeva
shandrprcSA wrote:"Klaonicki most" kod danasnje EP
pokojni stari mi je pricao o ovom mostu...kao djeca su se tu kupali..sad ga prvi put vidim
-
Stari kenjac
#2909 Re: Slike starog Sarajeva
Novica Todorovic--Todor
[/quote]
Novak stariji i novica mladji Todor. Stanovali u nekadasnjoj Hajduk Veljkovoj(gluho bilo imena ulice???). Vazda se marisali. Trnirali neki djudo nesto...
Novak stariji i novica mladji Todor. Stanovali u nekadasnjoj Hajduk Veljkovoj(gluho bilo imena ulice???). Vazda se marisali. Trnirali neki djudo nesto...
-
Stari kenjac
#2910 Re: Slike starog Sarajeva
- muha_sa
#2911 Re: Slike starog Sarajeva
mozda kasnije, al su odrasli u Milosa Obilica.Stari kenjac wrote:Novak stariji i novica mladji Todor. Stanovali u nekadasnjoj Hajduk Veljkovoj(gluho bilo imena ulice???). Vazda se marisali. Trnirali neki djudo nesto...
Novak je veci belajsuz bio dok je Novica bio sportista i pravi seret
-
zikamu
#2912 Re: Slike starog Sarajeva
Negdje sedamdesetih su stanovali sa roditeljima na Grbavici kod MIS-a (kad se krene prema Vracama i Trebevicu). Stari im bio drot i kad bi se neko pozalio na njih i dodje im na vrata, znao im je i sljagu svezat, iako su vazili za jedne od najzajebanijih u to doba. Novak je izgledao pomalo debilno; onizak, procelav, malo viska kila i naocale. Reko bi cojk ne zna ulicu prec. Sto se marisanja tice, bio je puno nezgodniji od Novice, kojeg opet nije bilo lijepo za vidit (hrmpalija, poruzan). Koliko me sjecanje sluzi, nikad nijedan niie je pravio belaja iz cista mira, a bilo ih je dobro poznavat i bit dobar sa njima... u zlu ne trebalo.

screenshot software

screenshot software
- muha_sa
#2913 Re: Slike starog Sarajeva
stari im bio vojno lice--zastavnik.zikamu wrote:Negdje sedamdesetih su stanovali sa roditeljima na Grbavici kod MIS-a (kad se krene prema Vracama i Trebevicu). Stari im bio drot i kad bi se neko pozalio na njih i dodje im na vrata, znao im je i sljagu svezat, iako su vazili za jedne od najzajebanijih u to doba. Novak je izgledao pomalo debilno; onizak, procelav, malo viska kila i naocale. Reko bi cojk ne zna ulicu prec. Sto se marisanja tice, bio je puno nezgodniji od Novice, kojeg opet nije bilo lijepo za vidit (hrmpalija, poruzan). Koliko me sjecanje sluzi, nikad nijedan niie je pravio belaja iz cista mira, a bilo ih je dobro poznavat i bit dobar sa njima... u zlu ne trebalo.![]()
screenshot software
Novica sviro harmoniku sam tako.
-
eifel
#2914 Re: Slike starog Sarajeva
Hotel Europa 1965.

Sjeća li se ko onih Sandžaklija koji su prodavali devize do pred rat?

-
zikamu
#2915 Re: Slike starog Sarajeva
Prodavali su i tokom cijelog rata na istom mjestu...eifel wrote:Hotel Europa 1965.
Od prvog dana ganjc nove maskirne uniforme, ko manekeni.
-
Stari kenjac
#2916 Re: Slike starog Sarajeva
muha_sa wrote:mozda kasnije, al su odrasli u Milosa Obilica.Stari kenjac wrote:Novak stariji i novica mladji Todor. Stanovali u nekadasnjoj Hajduk Veljkovoj(gluho bilo imena ulice???). Vazda se marisali. Trnirali neki djudo nesto...
Novak je veci belajsuz bio dok je Novica bio sportista i pravi seret
Do mene je. U Milosa Obilica! Mislio sam na Miloša a bacilo me na Veljka!( Boze me sacuvaj)
-
Stari kenjac
#2917 Re: Slike starog Sarajeva
Znao se i Novica bezveze pomarisati. Tamo negdje iza 70-te, dok sam bio prvogimnazlalac
malo smo radili na pijaci cvijeca. Mjesto gdje je sada robna kuca "Svjetlost". Ko ima sliku nek je baci ovdje, bas bih volio pogledati. Dolazi Novica, kupio nove cipele "bruks".
Muha i generacija znaju koje su to. Kaze, ne bih se pobio dok malo ne iznosam, razvaliću bruks. Nije proslo pola sata pred I gimnazijom one se marise sa troicom!!!
E moj Muha...
Bilo je i dogovorenih tuca. Sjecam se jedne na "klupi". (Za one koji ne znaju prostor pored "parkuse", prema domu milicije). Novak ali ne znam s kim, ne sjecam se. Raje milion. Nosali su se dobrih 20 min, dok taj nije udario Novicu u bubreg. Niko do tada nije znao da su mu bubrezi bolesni. Tad je Novak predao bitku. Nema vise. Odmah se stane. Tada su postojali odredjeni kodeksi medju svakom klasom ljudi.
E moj Muha...
Bilo je i dogovorenih tuca. Sjecam se jedne na "klupi". (Za one koji ne znaju prostor pored "parkuse", prema domu milicije). Novak ali ne znam s kim, ne sjecam se. Raje milion. Nosali su se dobrih 20 min, dok taj nije udario Novicu u bubreg. Niko do tada nije znao da su mu bubrezi bolesni. Tad je Novak predao bitku. Nema vise. Odmah se stane. Tada su postojali odredjeni kodeksi medju svakom klasom ljudi.
- muha_sa
#2918 Re: Slike starog Sarajeva
Stari kenjac wrote:Znao se i Novica bezveze pomarisati. Tamo negdje iza 70-te, dok sam bio prvogimnazlalacmalo smo radili na pijaci cvijeca. Mjesto gdje je sada robna kuca "Svjetlost". Ko ima sliku nek je baci ovdje, bas bih volio pogledati. Dolazi Novica, kupio nove cipele "bruks".
Muha i generacija znaju koje su to. Kaze, ne bih se pobio dok malo ne iznosam, razvaliću bruks. Nije proslo pola sata pred I gimnazijom one se marise sa troicom!!!
E moj Muha...
hvala ti za ovaj post
Novica i ja smo isli u osnovnu Razija Omanovic--bili smo nerazdvojni, ha u marisanama ha onako
kasnije su nam se putevi razisli, ja poceo rintat--volio pare koje posteno zaradim
Novak je bio jak ko zemlja i sjecam se tih tuca kod hipi klupe (za ove mladje, tako smo zvali klupu u velikom parku kod kafane Park) elem, Novak je imo dobru foru
al je to sve bilo u neko lijepo vrijeme, vrijeme kad se nisu bombe bacale, rafalalo niti auta palila.
- homega
#2919 Re: Slike starog Sarajeva
Imate temu o "sarajevskom asfaltu", nemojte ovu foto-temu trolati svojiim sjećanjima 
- muha_sa
#2920 Re: Slike starog Sarajeva
preskoci ako ti se ne svidja il prijavi CHmolji.homega wrote:Imate temu o "sarajevskom asfaltu", nemojte ovu foto-temu trolati svojiim sjećanjima
- dragma
- dragma
- Logovan
- amaretto
#2924 Re: Slike starog Sarajeva
Predivne slike.
Evo i od mene prilog

Evo i od mene prilog

- dragma