OLX.BA - sve o tome

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
tap3ah75

#2901 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by tap3ah75 »

Sve ja to isto znam ... nemam za sada ni ja zsmjerki na ove svoje lokalce.

Ali npr na tom papiru ima broj pošiljke što se ne vidi na olx.
Na olx samo piše kuri preuzeo pošiljku i pošiljka uručena.
A sa onim brojem s papira mogu "detaljnije" vidjeti gdje je i šta radi pošiljka. I ako je npr. neće odnijeti kupcu.

+ kao i sve kod nas .... kontam da se bilo šta dogodi ... šta da priložim za žalbu?
Čime da mašem dok galamim. :lol:
nlt

#2902 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by nlt »

Samo ne koristi pištolj za mahanje i sve ok
:lol: :lol:
_Reds_

#2903 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by _Reds_ »

tap3ah75 wrote: 28/12/2022 08:13 Sve ja to isto znam ... nemam za sada ni ja zsmjerki na ove svoje lokalce.

Ali npr na tom papiru ima broj pošiljke što se ne vidi na olx.
Na olx samo piše kuri preuzeo pošiljku i pošiljka uručena.
A sa onim brojem s papira mogu "detaljnije" vidjeti gdje je i šta radi pošiljka. I ako je npr. neće odnijeti kupcu.

+ kao i sve kod nas .... kontam da se bilo šta dogodi ... šta da priložim za žalbu?
Čime da mašem dok galamim. :lol:
Pišeš mail žalbu i navedeš broj olx narudzbe, i to je dovoljno.

Ako zelis TN pošte, nazoviš onaj njihov kratki broj i kazes broj olx narudzbe, oni ce ti reci koji je onaj njihov TN.

Što se tiče praćenja, preko browsera ima detaljnije, na aplikaciji je pojednostavljeno.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2904 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Truba »

Moras dobit neki papir
Al ako je onaj svoj s bar kodom provukao kroz onaj skener i culo se biiip
Onda je ok
tap3ah75

#2905 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by tap3ah75 »

Truba wrote: 28/12/2022 09:04 Moras dobit neki papir
Al ako je onaj svoj s bar kodom provukao kroz onaj skener i culo se biiip
Onda je ok
Skenira uvijek
I da ... čuje se biiip
:lol:
zippoo87

#2906 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by zippoo87 »

Papir ti uvijek moze ponovo isprintati sa racunara,jer je sve uvezano sa olx.
Ali kada isprinta ,onda naknadno izvaga i zalijepi naljepnicu sa TN brojem i uveze broj za pracenje sa paketom.

SLijedeci puta insistiraj na nalogu i ako ti pocne nesto srati,trazi sefa.
Ja uvijek dobijem nalog i uvijek ih cuvam,barem dok se ne zavrsi kupoprodaja a imam jednu kesu gdje to ostavljam...ima ih sigurno starih i po 3-4 godine ...neke bacim nakon nekog vremena :D

I taj papir ti bas sluzi u slucaju ako bude neki problem,zagubi se posiljka,ne dodje na vrijeme ili ne dobijes novac na vrijeme...sa papirom si cist a bez papira kao da nisi ni koristio uslugu.
tap3ah75

#2907 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by tap3ah75 »

Šta se dešava ako nekim čudom ovi iz brze izgube pošiljku?
Zadnje što mi piše je otprema iz Zenice prema HP Mostar i tako stoji od srijede naveče.
Vjerovatno su neke naše gluposti o prebacivanju iz jedne u drugu poštu - ali opet nije nikad ovoliko dugo trajalo.
zippoo87

#2908 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by zippoo87 »

Pa zovi postu i provjeri...sto cekas toliko da reagujes?

Evo meni jucer poslat paket,jutros dosao i preuzeo ga.

Nego,na olxu ima neki problem sa uploadom slika na artikal...ne radi upload od popodneva.
Ja pokusao ubaciti neke slike i izbaci error,kontaktirajte administratora a vidim i svi oglasi od veceras su bez slika.
Valjda poprave sutra
tap3ah75

#2909 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by tap3ah75 »

zippoo87 wrote: 07/01/2023 01:37 Pa zovi postu i provjeri...sto cekas toliko da reagujes?

Nego,na olxu ima neki problem sa uploadom slika na artikal...ne radi upload od popodneva.
Ja pokusao ubaciti neke slike i izbaci error,kontaktirajte administratora a vidim i svi oglasi od veceras su bez slika.
Valjda poprave sutra
Ne zovem ja poštu. Volim komunicirati sa ovima sa olx.
Pitao sam ove sa olx - oni kažu njihov standardni odgovor proslijedili smo upit, javićemo vam kad dobijemo odgovor.
Operativac11

#2910 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Operativac11 »

Olx ne uploaduje slike na artikal, piše da se obratim administraciji, ima li neko istih problema ?
Image
zippoo87

#2911 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by zippoo87 »

Operativac11 wrote: 07/01/2023 11:42 Olx ne uploaduje slike na artikal, piše da se obratim administraciji, ima li neko istih problema ?
Image
Imamo svi taj problem...od jucer poslije podne je nemoguce uploadovati sliku.
Evo imam oglas da objavim ali necu bez slika,jer nece ga niko ni pogledati...cekati cu dok se ne rijesi.

EDIT:
Evo rijesili su problem...upravo sam ubacio slike i fercera normalno sve.
Last edited by zippoo87 on 07/01/2023 13:44, edited 1 time in total.
zippoo87

#2912 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by zippoo87 »

tap3ah75 wrote: 07/01/2023 08:48
zippoo87 wrote: 07/01/2023 01:37 Pa zovi postu i provjeri...sto cekas toliko da reagujes?

Valjda poprave sutra
Ne zovem ja poštu. Volim komunicirati sa ovima sa olx.
Pitao sam ove sa olx - oni kažu njihov standardni odgovor proslijedili smo upit, javićemo vam kad dobijemo odgovor.
A je li ti BH posta mozda dala nalog sa tracking brojem ili OLX ?
Zasto bi komunicirao sa OLXom ,ne kontam,kada su oni posrednici...kada paket zaprimi postar,to je dalje problem poste a ne OLXa.
Svakakvih ljudi fakat. :D

Evo meni jos jedan paket dosao,jucer poslat a subota...nazvao svog kurira,pitam je li paket kod tebe ili u posti,kaze u posti.Dignem dupe i odem do poste i podignem paket...jer danas rade skraceno.
Mogao sam cekati i kurira do ponedjeljka i govoriti kako ne rade svoj posao,kao da sam ja jedini klijent :D

Isto tako neki dan,posaljem paket i nesto prica sa postarom na vratima,zaboravim oznaciti onaj kvadratic da je dozvoljen uvid u sadrzaj i sjetim se kasnije a paket vec otisao iz moje poste.
Opet nazovem postu,da vidim moze li se sta ispraviti,kad mi rekose da posaljem mail na odredjenu neku njihovu adresu i da zatrazim dodatnu izmjenu u nalogu i gle cuda...i to su mi ispravili,kupcu dosao paket sa oznacenim kvadraticom "dozvoljen uvid u sadrzaj".

Sta mislis da li bi mi ovo mogao OLX rijesiti i je li uopste njihovo da ovo rjesavaju ?
Truba

#2913 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Truba »

sve je više onih koji se uopće ne žele naći nego sve preko pošte

sad kako postoji usluga OLX 8 km neće ni preko pošte i banke :D

sve je to ok da kokoš ne može preletjeti između mene i njega :D

eh pajdo ne trebaju mi tvoje knjige
:mrgreen: :sax:

knjiga košta 9 a ja 8 pošte da dajem
n+1

#2914 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by n+1 »

Imaju ljudi negativna iskustva s OLX mrakom i polusvijetom. Neće da gledaju nikog.
Truba

#2915 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Truba »

sve ja to kontam ali ne možeš to retroaktivno tako...nalazili smo se osobno... a i došao bih na vrata nije meni to teško ionako 10 000 dnevno koraka
već mi je i darovao knjige i mijenjali smo...što se ljduima dogodi da prestanu tako...i ja sam imao x negativnih ali i x pozitivnih iskustava

prodavač je uvijek u krivu :D

na ovome profitiraju ovi izvan sarajeva jer kad skontaš uplata u banci/pošti čekanje da legne po 3 dana iz pošte zna...onda poštarina 4 5 maraka
ne isplati se starom metodom ovima sa sela... nama u sarajevu se ova nova ne isplati

ja sam ljudima donosio trešnje kad im prodam neke artikle dostavim do vrata
nudim im i domaća jaja

zato sam dobio neki dan bakšiša ko poštarina...usb od 32 gb i olovke jer sam ubrzao proces i donio na vrata artikal
n+1

#2916 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by n+1 »

Onda je stvar lična. Nije da neće da se nalazi s ljudima, nego neće s tobom. :lol:
Truba

#2917 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Truba »

ne ne ne... ja sam uskočio nakon što sam čuo isti slučaj da provjerim a i išao sam u tom pravcu
zippoo87

#2918 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by zippoo87 »

Olx je zlatan kakve su one grupe po FB za prodaju.
"Online pijace" 🤣
E tamo kada udjes i vidis da su bukvalno svi nepismeni a grupe imaju po 30000-50000 clanova,onda skontas sto smo mi na dnu.
Na dnu smo jer smo neuki i nepismeni i tacka.

I da paradoks bude veci,svaki dan neka nepismena kokoska kuka na drugu nepismenu gusku kako su prevarile jedna drugu i ubacuju prepiske a tek to kadq vidis dodje ti momentalno da se iselis iz drzave,nebitno gdje 🤣
Truba

#2919 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Truba »

Da mada ja sam u grupama za knjige al skoro pa isto jer zenske citaju samo ljubice...cast izuzetcima
forumskivojnik

#2920 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by forumskivojnik »

zippoo87 wrote: 13/01/2023 16:33 Olx je zlatan kakve su one grupe po FB za prodaju.
"Online pijace" 🤣
E tamo kada udjes i vidis da su bukvalno svi nepismeni a grupe imaju po 30000-50000 clanova,onda skontas sto smo mi na dnu.
Na dnu smo jer smo neuki i nepismeni i tacka.

I da paradoks bude veci,svaki dan neka nepismena kokoska kuka na drugu nepismenu gusku kako su prevarile jedna drugu i ubacuju prepiske a tek to kadq vidis dodje ti momentalno da se iselis iz drzave,nebitno gdje 🤣
Sve je to dobro dok se i kokoska i guska ne pokondire pa si umisle da su noblesa😆😅.
Eeeeeeeee tek tada nastaje problem koji se zove noblesa Fema. Neobrazovana, polupismena, uobrazena, drska sa vokabularom na kojem bi joj i najotesaniji kocijas pozavidio a sve u nastojanju da sakrije svoje opancarsko-seljacko porijeklo i svoju socijalisticku jazbinu, u izvornom stanju, koju je dobila, na rubu najudaljenije prigradske cetvrti, u onom sistemu kada je sljegla u "grad".
MehmedPasaMoric

#2921 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by MehmedPasaMoric »

Ali ubjedljivo su mi najjaci alpha male likovi koji narucuju artikal u KOMENTARIMA i tako javno ostavljaju adresu, broj telefona i ime i prezime, i realno ih zaboli Hasimaga za sigurnost podataka :pusi:
zippoo87

#2922 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by zippoo87 »

MehmedPasaMoric wrote: 13/01/2023 21:03 Ali ubjedljivo su mi najjaci alpha male likovi koji narucuju artikal u KOMENTARIMA i tako javno ostavljaju adresu, broj telefona i ime i prezime, i realno ih zaboli Hasimaga za sigurnost podataka :pusi:
Pa vecina ih je takvih :lol:
Valjda ne znaju poslati poruku direktno ili onaj koji prodaje nesto,ne zna poruku odobriti,jer preko FB ako ti neko posalje poruku ko nije iz prijatelja,moras se tamo malo zaroviti da je nadjes i odobris...jer dodje kao zahtjev :D
Ali meni je najjace kada pocnu prozivati jedni druge za prevare a onda ubace SS prepiske...prvo treba mi 10 minuta da desifrujem razgovor,jer se ne zna ko je nepismeniji u razgovoru.Pa onda ako su zene...obicno ove koje varaju i muljaju,svima se obracaju sa "draga,mila,ljepoto,ljubice" i ostali slatkorjecivi epiteti.
Meni da neko napise tamo nesto,automatski bi prekinuo razgovor,jer znam da je neka nepismena zbljoha iza nicka :D

Objavim i ja nekada u tim grupama nesto od starudija,neki stari namjestaj za sicu neku ili poklon pa iako sve opisem,sve napisem detaljno...niko i ne cita,nego u komentarima me pitaju sve ono sto vec pise u opisu :D
Ali jbga treba znati i citati :lol:
isx

#2923 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by isx »

Na artiklu koji prodajem stoji brza dostava, ali kupac ne može to da odabere. U čemu griješim?
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#2924 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by laserShow »

Evo ja upravo odobrio narudzbu. Vjerovatno se kupac ne snalazi, da ne kazem nepismen :D neka zove olx i neka mu pomognu da naruci.
zippoo87

#2925 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by zippoo87 »

isx wrote: 13/01/2023 21:21 Na artiklu koji prodajem stoji brza dostava, ali kupac ne može to da odabere. U čemu griješim?
Pitaj ga vidi li na artiklu veliko narandzasto dugme "ZAPOCNI NARUDZBU".
Ako ne vidi,onda je vjerovatno za oftamologa :lol:
Last edited by zippoo87 on 13/01/2023 21:31, edited 1 time in total.
Post Reply