BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koliko bodova ćemo osvojiti u dvomeču sa Slovačkom?

Poll ended at 10/09/2013 12:53

Šest
219
50%
Četiri
101
23%
Tri
45
10%
Dva
12
3%
Jedan
22
5%
Nula
35
8%

Total votes: 434

noiserr

#2901 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by noiserr »

It_is_a_Leclerc wrote:
noiserr wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Pape je potpuno izgubio doticaj sa stvarnošću. Ovo ne može reći čovjek koji ozbiljno razmišlja.

Ne znam... Ovo je...šokantno !
U pravu je Pape. To su nam trenutno najbolji igrači koje imamo. Nisu uspjeli dati gola, možda drugi put uspiju. Vrlo jednostavno. A vi bi povrijedjene igrače da igraju.
Rahimić, Hajrović, Mujdža - IN !
Medunjanin, Misimović, Vršajevovivivivić - OUT !!
Rahimić i Mujdža povrjedjeni. A Hajrović je veresija. I šta bi to bolje Hajrović napravio od Vršajevića bogati? Avdija je u svom zadatku bio skoro pa bez greške. Dečko dao sve od sebe I bolje igrao od većine tima.

Eto Mujdža bude možda spreman za utorak. Ali nama je samo gol falio u prvom poluvremenu ovo bi sve štimalo. Jer da smo gol dali oni bi se otvorili, i onda bi bilo bruka golova. A bilo je prilika. Kad se Džeko okliznu, pa par puta mu kros pobježe kad je bio po metra od gola.

Najveći problem je bila nervoza. I greške u dodavanju. Koliko se samo energije potrošilo zbog bezveze igubljenih lopti, i onda nervoza pa duge lopte bez ikakvog cilja. Tome nije sastav niti Susić kriv.
burek_in_space

#2902 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by burek_in_space »

Murat Sabanovic wrote:
ovo boldirano ostavi za svoje kuce ! to meni vise ne govori ! i sto je najgore ,opet ,njegove proslavljenje gola smatras magarecim i jos stojis iza toga. hajd sad ...
Moram reci lazhljivcu da lazhe, inache ce pomisliti josh da je u pravu. :)
JThomas

#2903 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by JThomas »

noiserr wrote: Ali nama je samo gol falio u prvom poluvremenu ovo bi sve štimalo.
tačno. ali jebe nas što nemamo plan B kada se to ne desi, ma ni A1...
HomeArt

#2905 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by HomeArt »

Mi smo ovu utakmicu izgubili kad smo pobijedili Grcku i automatski upisali 2 pobjede protiv Slovacke. Ovo je samar koji ce nas spustiti na zemlju i opametiti (ako imamo pameti) i tak sad imamo sansu za pobjedu protiv Slovaka. Nadam se da ce biti hladnih glava dovoljno da se prireme za revanš.
Idemedosumom

#2906 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Idemedosumom »

noiserr wrote: I šta bi to bolje Hajrović napravio od Vršajevića bogati? Avdija je u svom zadatku bio skoro pa bez greške.
Sta je to Avdija uradio? Uspio 2 ili 3 puta ubacit loptu po desnoj strani? A zadatak mu je bio da leta gore-dole, odnosno da stigne i odbrani pomoc, toga se ne sjecam. Vrsajevic nije bio najgori pojedinac na terenu, ali zasto ga forsirati kada imamo bolje rjesenje?

Hajrovic je sigurno kvalitetniji igrac, treba njega stavit na desno krilo zajedno s Mujdzom na beku (ako bude spreman)
noiserr

#2907 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by noiserr »

JThomas wrote:
noiserr wrote: Ali nama je samo gol falio u prvom poluvremenu ovo bi sve štimalo.
tačno. ali jebe nas što nemamo plan B kada se to ne desi, ma ni A1...
Nažalost plan B nemamo jer nemamo igrače. Vidilo se protiv Amerike kakva nam je klupa. To moze Španija, Engleska, Njemačka.. mi ne. Ali ja mislim da bi onda totalno rasulo nastalo. Na kraju krajeva u ovakvim porazima i testovima se igrači kale. Ako ne prodju ovo, nisu zaslužili ni u Brazil da idu.

Jer ako nemozemo razvaliti Slovačku odbranu sa napadom koji imamo, nečemo razvaliti ni jednu odbranu u Brazilu.
Murat Sabanovic

#2908 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Murat Sabanovic »

burek_in_space wrote:
Murat Sabanovic wrote:
ovo boldirano ostavi za svoje kuce ! to meni vise ne govori ! i sto je najgore ,opet ,njegove proslavljenje gola smatras magarecim i jos stojis iza toga. hajd sad ...
TO TI OSTAVI ZA SVOJE KUCE ! GDJE MU JE I MJESTO.

HAJD SAD ;POPI LEKICH, DJECACE, MOZDA SE SMIRIS.
avantgarde

#2909 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by avantgarde »

Image
[/quote]

kakav je izgorio,ko da je iz Dalmatinac.. ;-) :lol:
JThomas

#2910 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by JThomas »

ma daj ba da se plasiramo više, gledaj kakvi su se ovih godina plasirali a mi nismo. da razbijemo tu barijeru. a šta će tamo biti nebitno, sve više od samog plasmana je lutrija i fali nam jedno 3-4 klasna igrača ili neka luda sreća...al' slabo kad ćemo imati bolju priliku da budemo prvi u grupi.
noiserr

#2911 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by noiserr »

Idemedosumom wrote:
noiserr wrote: I šta bi to bolje Hajrović napravio od Vršajevića bogati? Avdija je u svom zadatku bio skoro pa bez greške.
Sta je to Avdija uradio? Uspio 2 ili 3 puta ubacit loptu po desnoj strani? A zadatak mu je bio da leta gore-dole, odnosno da stigne i odbrani pomoc, toga se ne sjecam. Vrsajevic nije bio najgori pojedinac na terenu, ali zasto ga forsirati kada imamo bolje rjesenje?

Hajrovic je sigurno kvalitetniji igrac, treba njega stavit na desno krilo zajedno s Mujdzom na beku (ako bude spreman)
Pa nije ovo FIFA (igra) da kupiš igrača pa se on odma uklopi u tim i stil igre. Eto ušao je u drugom poluvremenu pa ga nisam ni primjetio. Mozda jeste kvalitetniji igrač, ali naša totalna taktika je bila ofanzivna, i to je Avdija dobro odradio. Prema tome, nemoze se Pape i Avdija kriviti na toj odluci kad je sasvim bila logična.
jeza u ledja

#2912 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by jeza u ledja »

Hajrovica od pocetka na desno krilo. Misimovica nek udje sa klupe u zadnjoj trecini. Medu ostaviti na DMu dok i ako ne povedemo. Mujdzu na desnog beka.

To je generalno sto se tice igraca, no mislim da je bitnija taktika nego koji igraci igraju, a to je mnogo teze prokljuvit. Mi smo u sustini bili dobri sinoc u prvom poluvremenu. Neko je dobro primjetio da smo trcali ko osice za loptom kad je izgubimo. To je islo u prvom, u drugom smo lipsali. Najgore sto se igra u potpunosti raspala sa izmjenama umjesto obratno.

Malo mi je nejasno o cemu se govori kada se spominju dubinske lopte koje pokupe Skrtel i Hubocan? Da li govorite o ubacajima krila ili ubacajima kroz sredinu tipa sto radi Spahic? Po meni ovih prvih, treba itekako, ne mogu sve pokupiti njihovi stoperi. Ovih drugih, treba sto manje, jer je to lopta fifti-fifti, ali ako je osvojis jos si daleko od gol-sanse.
Pjanicu manje driblanja, vise suteva iz daljine.

Gledam danas Susicevu izjavu, i kaze nesto tipa eto imali smo plan da ih naguzimo jer smo morali uzet, kao zato smo igrali ofanzivno. Ali eto to nam nije poslo za rukom i zato smo izgubili. Ne parafraziram bas ovo najbolje, ali iz ove njegove izjave se bas vidjelo ono sto govorimo - uopste nema plan B. Ne mozes uci u utakmicu samo sa jednom idejom i ako ona ne uspije kriviti igrace sto nisu imali svoj dan. Napravio je ekipu koja uopste nema plan B. Nije to samo protiv Slovaka vec generalno. Nema treceg napadaca, nema nikoga sa klupe ko ce pozitivno utjecati na tok igre, vec obratno. Od pocetka mu startaju svi najbolji, nikog ne smije ostaviti na klupu i nema koga da ubaci da napravi nesto bolje od njih. A sto se tice toka utakmice vazi isto. Isto vazi za slucaj kad se neko povrijedi.
Nadji plan B jebem ga ja. Ako povedemo u Slovackoj skontaj sta dalje. Ako pocnemo gubiti takodje. Moras imati nekoga ko ce napraviti promjenu nabolje kad udje.
Ako ne moze Hajrovic umjesto Misimovica, nek ga ubaci umjesto Ibisevica.

Stvorili smo sebi ogroman problem jer istovremeno u Zilini moramo pobjediti a moramo i igrati oprezno.
Jedina pozitivna stvar je sto ce i Slovaci igrati drukcije. Pa kud koji mili moji. :D
avantgarde

#2913 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by avantgarde »

bas to,to je to,daj da se jednom vec vise plasiramo,do sto vragova mu ebem!...kad ce vise ako nece sad?!...ako se sad ne plasiraju dzaba im sve njihovo,nek oakce macku o rep sto se mene tice...

ha ja,sto puta fataju zalet al nikad da polete...pa dokle vise ba?!.. :? :roll:
Bodkin

#2914 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Bodkin »

cuo sam da je puklo izmedju dzeke i valjda uprave ili trenera zbog nekih kojih su prije odbijali da igraju za nas a sad kad smo blizu sp-a uzimaju se pasosi ekspresno i uvodi ih se u repku. zna li neko vise?
Murat Sabanovic

#2915 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Murat Sabanovic »

Bodkin wrote:cuo sam da je puklo izmedju dzeke i valjda uprave ili trenera zbog nekih kojih su prije odbijali da igraju za nas a sad kad smo blizu sp-a uzimaju se pasosi ekspresno i uvodi ih se u repku. zna li neko vise?
gdje si cuo? na forumu?
noiserr

#2916 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by noiserr »

jeza u ledja wrote:Hajrovica od pocetka na desno krilo. Misimovica nek udje sa klupe u zadnjoj trecini. Medu ostaviti na DMu dok i ako ne povedemo. Mujdzu na desnog beka.

To je generalno sto se tice igraca, no mislim da je bitnija taktika nego koji igraci igraju, a to je mnogo teze prokljuvit. Mi smo u sustini bili dobri sinoc u prvom poluvremenu. Neko je dobro primjetio da smo trcali ko osice za loptom kad je izgubimo. To je islo u prvom, u drugom smo lipsali. Najgore sto se igra u potpunosti raspala sa izmjenama umjesto obratno.

Malo mi je nejasno o cemu se govori kada se spominju dubinske lopte koje pokupe Skrtel i Hubocan? Da li govorite o ubacajima krila ili ubacajima kroz sredinu tipa sto radi Spahic? Po meni ovih prvih, treba itekako, ne mogu sve pokupiti njihovi stoperi. Ovih drugih, treba sto manje, jer je to lopta fifti-fifti, ali ako je osvojis jos si daleko od gol-sanse.
Pjanicu manje driblanja, vise suteva iz daljine.

Gledam danas Susicevu izjavu, i kaze nesto tipa eto imali smo plan da ih naguzimo jer smo morali uzet, kao zato smo igrali ofanzivno. Ali eto to nam nije poslo za rukom i zato smo izgubili. Ne parafraziram bas ovo najbolje, ali iz ove njegove izjave se bas vidjelo ono sto govorimo - uopste nema plan B. Ne mozes uci u utakmicu samo sa jednom idejom i ako ona ne uspije kriviti igrace sto nisu imali svoj dan. Napravio je ekipu koja uopste nema plan B. Nije to samo protiv Slovaka vec generalno. Nema treceg napadaca, nema nikoga sa klupe ko ce pozitivno utjecati na tok igre, vec obratno. Od pocetka mu startaju svi najbolji, nikog ne smije ostaviti na klupu i nema koga da ubaci da napravi nesto bolje od njih. A sto se tice toka utakmice vazi isto. Isto vazi za slucaj kad se neko povrijedi.
Nadji plan B jebem ga ja. Ako povedemo u Slovackoj skontaj sta dalje. Ako pocnemo gubiti takodje. Moras imati nekoga ko ce napraviti promjenu nabolje kad udje.
Ako ne moze Hajrovic umjesto Misimovica, nek ga ubaci umjesto Ibisevica.

Stvorili smo sebi ogroman problem jer istovremeno u Zilini moramo pobjediti a moramo i igrati oprezno.
Jedina pozitivna stvar je sto ce i Slovaci igrati drukcije. Pa kud koji mili moji. :D
Ja ipak mislim da sa identičnom taktikom i igračima mi njih mozemo dobiti. Samo malo manje nervoze. Još ako se Slovaci okuraže i počnu malo otvorenije ograti, popit ce oni golova. :bih:
SaPnA

#2917 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by SaPnA »

pa ne znam sto bi slovaci igrali drugacije kad su nas i ovako dobili :D i ako budu nece se to puno razlikovati, zato ne cekati da nam oni daju priliku nego sami sebi je moramo stvoriti
Edin H.

#2918 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Edin H. »

Hajrovic treba igrati umjesto Salihovica koji nije u formi.
Ova reprezentacija je u principu jaca sa Misimovicem od pocetka, Pjanic klupa zbog sinocnjeg zalaganja, pa neka udje u drugom poluvremenu.
Mujdza naravno, pa ko kako god Sejo :oops: na to reagovao.
Neka Vede, barem trci.
noiserr

#2919 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by noiserr »

SaPnA wrote:pa ne znam sto bi slovaci igrali drugacije kad su nas i ovako dobili :D i ako budu nece se to puno razlikovati, zato ne cekati da nam oni daju priliku nego sami sebi je moramo stvoriti
Moguće je da igraju otvorenije pred svojom publikom. Jer nas se sada manje boje.
jeza u ledja

#2920 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by jeza u ledja »

Murat Sabanovic wrote:
burek_in_space wrote:
Murat Sabanovic wrote:
TO TI OSTAVI ZA SVOJE KUCE ! GDJE MU JE I MJESTO.

HAJD SAD ;POPI LEKICH, DJECACE, MOZDA SE SMIRIS.
Sta se deres?

Jest, ruzan je ko akrep, ima facu ko konj, juce nije nista napravio, prosuo se kod 1na1, na kraju izmjenjen. Poserem mu se u konjska usta i naguram da sto vise stane. I eto i meni je ceif da mu postavljam slike i da kazem vidi mu glove.
I sta sad? Nit je bitno, nit je ozbiljno, nit je napisano 100 postova o tome. No eto tebi je bitno da se cinicno smijes nekome sto je bio djetinjast ne bi li zadovoljio svoj poriv da depresiju zbog utakmice iskaljujes tako sto ces spustati drugima.
Takav sindrom "jesam vam reko" je tako epidemicno prisutan kod nas da zasluzuje analizu kakvih psihologa.
Umjesto da napises nesto o utakmici, ili ako nista bar ispoljis svoje emocije, tebi je najdraze da se nekom malo narugas. Tako ce ti valjda biti lakse.
I onda bi jos da se svadjas.
noiserr

#2921 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by noiserr »

Edin H. wrote:Hajrovic treba igrati umjesto Salihovica koji nije u formi.
Ova reprezentacija je u principu jaca sa Misimovicem od pocetka, Pjanic klupa zbog sinocnjeg zalaganja, pa neka udje u drugom poluvremenu.
Mujdza naravno, pa ko kako god Sejo :oops: na to reagovao.
Neka Vede, barem trci.
Slažem se. Sejo je odličan igrač, ali stvarno se vidi da nije u formi. On je najviše naših akcija pokvario jučer.
miki.ba

#2922 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by miki.ba »

Bodkin wrote:cuo sam da je puklo izmedju dzeke i valjda uprave ili trenera zbog nekih kojih su prije odbijali da igraju za nas a sad kad smo blizu sp-a uzimaju se pasosi ekspresno i uvodi ih se u repku. zna li neko vise?
To ona ista prica samo drugi pristup.
Moje misljenje je da to Dzeko treba rjesiti kao sto bi Ibrahimovic odradio, noga u guzicu, samar, u krajnjem slucaju prebiti koga treba, bez da se to nesto medijski napumpava. Mada je to trebao odraditi ranije.

Valjda smo muskarci, a ne picke, pa da se svadjamo i stvaramo dramu. :D
SaPnA

#2923 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by SaPnA »

noiserr wrote:
SaPnA wrote:pa ne znam sto bi slovaci igrali drugacije kad su nas i ovako dobili :D i ako budu nece se to puno razlikovati, zato ne cekati da nam oni daju priliku nego sami sebi je moramo stvoriti
Moguće je da igraju otvorenije pred svojom publikom. Jer nas se sada manje boje.
a sto se mi pravimo pametniji od njih :D valjda ce i oni skontat ako se otvore da im je guzovaca :D
The 51st State

#2924 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by The 51st State »

mahala se o tome, plus sto ne zele da treniraju u zenici, nego da su sto blize restoranu bosna i fotoaparatima.., no to je stadnardna procedura kod nas.
Obuca9

#2925 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Obuca9 »

Pa Hamšik i jeste isti magarac, pogotovo na ovoj slici koju si postavio Murate.
Locked