Demokratska fronta Željko Komšić
-
jefff
#28801 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Na koga konkretno misliš?
-
The BEN10
#28802 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
cccccccŠta će biti Suljagić kad ode iz DFa?
Pa biti će ženu, naravno!
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#28803 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Emir Suljagić prešao u SBB!
- duh_sa_sjekirom
#28804 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Za vrata vječne vladavine SDA na putu stoji još SBB, a najbolji način da i njih sahrane jeste da im uvale Emira.JoseMujica wrote:Emir Suljagić prešao u SBB!![]()
![]()
![]()
![]()
Sve ide svojim tokom. Možda SDA neće ni trebati izbornu kampanju za sljedeće izbore
Nakon svega, Emir završava kao počasni potpredsjednik SDA.
- JoseMujica
#28805 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
što je najgore mislim da je već ne treba
još samo Tornjak stoji, ali dok je ušao u zagrljaj zelene udovice več je na haparatima
još samo Tornjak stoji, ali dok je ušao u zagrljaj zelene udovice več je na haparatima
- duh_sa_sjekirom
#28806 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Treba požurit', na vakat potpisati pristupnicu SDA, dok još ima mjesta i dok nema gužve. 
-
The BEN10
#28807 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bojim se da kasniš prilično - ne gine ti lijepit plakate.duh_sa_sjekirom wrote:Treba požurit', na vakat potpisati pristupnicu SDA, dok još ima mjesta i dok nema gužve.
- JoseMujica
#28808 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
duh_sa_sjekirom wrote:Treba požurit', na vakat potpisati pristupnicu SDA, dok još ima mjesta i dok nema gužve.
treba bit dobar sa HM-om..kakav je vakat došo i za SDA če trebat štela
- Banksy
#28809 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF je mrtav konj, gotovo, kraj, ali ovo boldano je tužna poenta i rezultat posljednje prevare ''bosanske ljevice'' ...ultima_palabra wrote:Kasno Marko na Kosovo stiže... dobro je da su ikako skontali da nešto nije valjalo, ali nema Željko tu snagu i inteligenciju da jednu stvar izgura do kraja. Nakon što su primili hrpu karijerista i preletača u stranku i gurnuli ih na najviše pozicije,
pametnim i pristojnim ljudima više neće pasti na pamet da se bakću ovom strankom, i strankama uopšte.
A izgledalo je na početku kao neka pozitivna priča.
-
Vidal89
#28810 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mora se priznati i to da je SDA ovu drzavu dovela na rub eliminacije, dno evrope zaista.privremeni wrote:Sve receno.duh_sa_sjekirom wrote:Mora se priznati da je SDA odradila fantastičan posao eliminacije političkih stranaka koje im mogu biti konurencija.
S kim god da su ušli u koaliciju taj drugi ga je popušio:
1. SzBiH-ne znam da li ta stranka još uvijek i postoji?
2. SDP-danas u rangu solidne opozicije
3. DF-totalni raspad i teško da će više ikada preći izborni prag
BPS i slične strančice su isuviše male i slabašne da bi ih dirali a mogu im valjat' kad im zatreba ruka za glasanje
Logično, na redu je SBB.
Kad ta tikva pukne, kakav će to cirkus da bidne
Pa ti sad vidi ko koga valja i cemu je to dobro.
-
The BEN10
#28811 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
HihihiJoseMujica wrote:treba bit dobar sa HM-om..kakav je vakat došo i za SDA če trebat šteladuh_sa_sjekirom wrote:Treba požurit', na vakat potpisati pristupnicu SDA, dok još ima mjesta i dok nema gužve.
-
HM 2011
#28812 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prestani tako blatantno pokušavati podmetati teret krivice našoj SDA .... Sramoto političkog dijaloga bošnjaka.Vidal89 wrote:Mora se priznati i to da je SDA ovu drzavu dovela na rub eliminacije, dno evrope zaista.privremeni wrote:Sve receno.duh_sa_sjekirom wrote:Mora se priznati da je SDA odradila fantastičan posao eliminacije političkih stranaka koje im mogu biti konurencija.
S kim god da su ušli u koaliciju taj drugi ga je popušio:
1. SzBiH-ne znam da li ta stranka još uvijek i postoji?
2. SDP-danas u rangu solidne opozicije
3. DF-totalni raspad i teško da će više ikada preći izborni prag
BPS i slične strančice su isuviše male i slabašne da bi ih dirali a mogu im valjat' kad im zatreba ruka za glasanje
Logično, na redu je SBB.
Kad ta tikva pukne, kakav će to cirkus da bidne
Pa ti sad vidi ko koga valja i cemu je to dobro.
Komšić "poletarac" sa 25 godina političkog staža... Ček da uhvati malo zalet i on i oni pod krilom mu.....
- duh_sa_sjekirom
#28813 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDA će biti,
Sve drugo će proći,
Sve će drugo proći...
Sve drugo će proći,
Sve će drugo proći...
-
dosada_ziva
#28814 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
poltronu, čija naša ?HM 2011 wrote: Komšić "poletarac" sa 25 godina političkog staža... Ček da uhvati malo zalet i on i oni pod krilom mu.....
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#28815 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
cirkusantKomšić: DF će se baviti političkom situacijom, a ne pakujući jedni drugima, u suprotnom odlazim!
- duh_sa_sjekirom
#28816 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hoće li ga ko zaustaviti?Komšić: DF će se baviti političkom situacijom, a ne pakujući jedni drugima, u suprotnom odlazim!
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#28817 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Možda Koštunica.duh_sa_sjekirom wrote:Hoće li ga ko zaustaviti?Komšić: DF će se baviti političkom situacijom, a ne pakujući jedni drugima, u suprotnom odlazim!
-
Bosnjak333
#28818 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Niko sem Emira Suljagica!
-
HM 2011
#28819 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nasa nasa samo nasa a ne tudja....dosada_ziva wrote:poltronu, čija naša ?HM 2011 wrote: Komšić "poletarac" sa 25 godina političkog staža... Ček da uhvati malo zalet i on i oni pod krilom mu.....
-
dosada_ziva
#28820 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ubij se klocuHM 2011 wrote:nasa nasa samo nasa a ne tudja....dosada_ziva wrote:poltronu, čija naša ?HM 2011 wrote: Komšić "poletarac" sa 25 godina političkog staža... Ček da uhvati malo zalet i on i oni pod krilom mu.....
- Objektivitet
#28821 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
http://** No links **.ba/clanak/140914/nakon-iskl ... la-ostavku
Nakon jučerašnje dramatične sjednice Predsjedništva Demokratske fronte, na kojoj je Sifet Podžić smijenjen sa funkcije generalnog sekretara ove stranke, a Emir Suljagić i Reuf Bajrović jednoglasno isključeni iz njenog članstva, nastavlja se raskol unutar DF-a
Naime, usljed burnih događaja posljednih dana, kako ** No links ** Portal saznaje, i tri člana Glavnog odbora stranke podnijela su ostavke na svoje funkcije, odnosno tokom današnjeg dana uputili svoje zahtjeve za razrješenje članstva u Glavnom odboru DF-a
** No links ** Portal je u posjedu dijela korespodencije koja sa tim povodom odvijala između pojedinih članova DF-a i Glavnog odbora stranke, koju možete pročitati u nastavku:
Poštovani gospodine Bulajić,
poštovana gospodo članovi Glavnog odbora Demokratske fronte,
ovim putem želim da Vas obavjestim da dajem neopozivu ostavku na člana GO, na članstvo u Demokratskoj fronti te zahtjevam brisanje iz evidencije člansta Demokratske fronte Bosne i Hercegovine.
Na ovaj, nerad čin moram priznati, su me naveli nemili dogadjaji kojim smo svi svjedoci u posljednje periodu.
Vodstvo stranke se oglušilo na pozive da nam se dostave dokumenti (zapisnik sa sada već pretposljednje sjednice predsjedništva i statut usvojen na kongresu), na osnovu kojih bi se mogao zauzeti objektivan stav prema dogadjajima koji su potresali stranku.
Osnova za donošnje odluka u stranci su bile indicije, novinarski članci te neslužbene informacije koji postadoše imperativ u sprovodjenju politika Demokrtaske fronte, umjesto statuta, normi, pozitivnih praksi, ideoloških odrednica i programa.
Nedostatak transparetnosti ili neadkevatna komunikacija prema nižim nivoima stranačke hijerarhije, kada iz kulora se saznaju imena povjernika ili imenovanih funkcionera, bez da se ikada iko obavjsetio/očitovao o istim, se možda mogu pripisati političkoj nezrelosti, ali "prebijanje preko koljena" i donešenje odluka preko ultimatuma "ili-ili", naročito imajući u vidi gdje su nas "ili- ili" politike dovele (H. Silajdžić), moj etički habitus, moral, odgoj, ne može prihvatiti. Taj način donošenja odluka u stranačkom vrhu ne mogu nikada podržati, bez da se dala prilika za demokrtasku proceduru i diskusiju u zvaničnim institucijama DF-a.
Na kraju i najbitnije, nedostak jasne distance i osude te ekvivalentnog odnosa prema greškama počinjenim u ime DF-a u zakonodavnim tijelima, je samo dodatno utvrdio moju odluku da se povučem iz djelovanja institucija i članstava Demokratske fronte i zatražim brisanje iz evidencije člansta.
Ja Vam želim dobro zdravlje i svu sreću na privatnom planu.
Pozdrav,
Nedžad Džudža
Mail 2
Obzirom da imam drugačije mišljenje, te da me stranka radi tog mišljenja ne bi morala izbacivati, molim vas da primite moju ostavku na mjesto u glavnom odboru i da me brišete ioz evidencije članstva stranke.
S poštovanjem...
- Corto Maltese
#28822 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Toma ga nije volio:Komšić: DF će se baviti političkom situacijom, a ne pakujući jedni drugima, u suprotnom odlazim!
-
VjecitiStudent
-
Moenx
#28824 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne mislim da je i da se tako mora gledatiBanksy wrote:DF je mrtav konj, gotovo, kraj, ali ovo boldano je tužna poenta i rezultat posljednje prevare ''bosanske ljevice'' ...ultima_palabra wrote:Kasno Marko na Kosovo stiže... dobro je da su ikako skontali da nešto nije valjalo, ali nema Željko tu snagu i inteligenciju da jednu stvar izgura do kraja. Nakon što su primili hrpu karijerista i preletača u stranku i gurnuli ih na najviše pozicije,
pametnim i pristojnim ljudima više neće pasti na pamet da se bakću ovom strankom, i strankama uopšte.
A izgledalo je na početku kao neka pozitivna priča.
U situaciji u kojoj ljevica u BiH ne moze tako lako da se izjasni i izrazi, kada je okovana nacionnalistickim torovima, njezino razdruzivanje mozda je stvar internih vadji prgavosti i slicno , ali to je ono jedini poklik urlik koji socijaldemokratija moze izvuci iz sebe jeste ne da raste nego da se eto svremena na vrijeme regenerira ili u miru i tisini da se povlaci
No vrijeme ce pokazati sto je ko uradio
I konkretno Zeljko ne znam sta mu sve treba da bude tako lican u svom projektu
Previse je on miljenik bh javnog mnjenja i kao takav mislim da se ne moze nositi sa time psihicki -- mislim ne znam kako da ga definram
Ono sto zmamo da jesete jeste da je Zera prilicno strog onako ida zivi u svijetu vlastitih floskula i ideala
Umjesto da kao takav postane novi Haris SIlajdzic u onim svojim momentima sjetimo se Hareta i iz rata a i u hrvanju s DOdikom. Zeru nesto koci
MOzda je previse mlad mozda je u nekoj vrsti zakasnjelog puberteta , u kome je mladi covjek koji izasavsi iz rata u kojem je pusku nosio predstavlja potentnog ali i previse mladog i djetinastog covjeka koji preuzima zemlju nakon rata od tada vec staraca, , da kazem svojih roditelja i da kao takav mora da izmislja sredstva kako da se bori i za tu zemlju i za sebe i sa sobom
Nekad s puskom sada se mora preci bez ikakvog kapitala osim pohvala nekoc u partiji a sada ostavljen sam sa svojom igrackom pardon frontom
NO nadam se da ce prevladati razum
-
The BEN10
#28825 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dobro, mora se priznati dalekovidnost Cortu i tebi, mada si ti istini za volju vječito protiv bilo koga.VjecitiStudent wrote:Kako je nekad sve izgledalo ružičasto ...
http://forum.klix.ba/zeljko-komsic-osni ... s3250.html