Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
-
drugi_profil
#2876 Re: Cigarete, odvikavanje
MAlo cete svi nabujati, ali bitno je da ste se okanuli otrova i ovisnosti. Vjerujte da je mnoooogo lakse skinuti 5 kila nego baciti cigare.
-
vivace
#2877 Re: Cigarete, odvikavanje
mene ce da spuca 10 kila najmanje,a vec sam debela... 
-
drugi_profil
#2878 Re: Cigarete, odvikavanje
Samo se ti rijesi cigara, sve ce lakse biti. I sama kazes da si vec debela iako si pusila, znaci nece ti cigare pomoci za liniju. Samo zdraviji zivot, a to se zapocinje bez duhana.vivace wrote:mene ce da spuca 10 kila najmanje,a vec sam debela...
-
hali gali halid
#2879 Re: Cigarete, odvikavanje
Mene vadi trening, a tacno je da u nedostatku nikotina, stalno osjecam glad, samo bih nesto jeo, ali i o tome razmisljam kao i o cigarama, jednostavno se borim protiv svega toga, kazem sebi e necu toliko, ili to pojesti, i tako i bude, postajem ovisan o vjezbanju
. Grickalice i sokovi debljaju, za grickalice sam se licno uvjerio na sopstvenom tijelu sta mogu uraditi za 3-4 dana nakon sto sam ih jeo
-
vivace
#2880 Re: Cigarete, odvikavanje
da,grickalice su smrt za mrsavljenje.
oprobala to na sebi.alista da se jede.ne mogu ni stalno jabuke. danas sam ranije vecerala,zbog gladi.
oprobala to na sebi.alista da se jede.ne mogu ni stalno jabuke. danas sam ranije vecerala,zbog gladi.
-
vivace
#2881 Re: Cigarete, odvikavanje
meni je sad 6 dan bez cigara .moram da budem dvostruko oprezna,jer sam u poslenjoj turi jer sam poslednj put tog dana propusila.
-
sokkia
#2882 Re: Cigarete, odvikavanje
daj bože kceri da te kadija uzme, al .......vivace wrote:meni je sad 6 dan bez cigara .moram da budem dvostruko oprezna,jer sam u poslenjoj turi jer sam poslednj put tog dana propusila.
-
vivace
#2883 Re: Cigarete, odvikavanje
sokkia wrote:daj bože kceri da te kadija uzme, al .......vivace wrote:meni je sad 6 dan bez cigara .moram da budem dvostruko oprezna,jer sam u poslenjoj turi jer sam poslednj put tog dana propusila.
neeeeeeeee. nemoj da mi oduzimas podrsku...please......
-
hali gali halid
#2884 Re: Cigarete, odvikavanje
Vivace nemoj da pušiš! 
-
sokkia
#2885 Re: Cigarete, odvikavanje
naprotiv,vivace wrote:sokkia wrote:daj bože kceri da te kadija uzme, al .......vivace wrote:meni je sad 6 dan bez cigara .moram da budem dvostruko oprezna,jer sam u poslenjoj turi jer sam poslednj put tog dana propusila.
neeeeeeeee. nemoj da mi oduzimas podrsku...please......
moraš biti toliko jaka u odluci da ni ne pomišljaš da ponovo pališ i da ne BROJIŠ DANE.
prolazio sam se ranije po 9 pa cak i po 14 mjeseci i bez ikakve potrebe ponovo pocinjao
kad sam shvatio koliko je to štetno i nepotrebno u svakom smislu donio sam takvu odluku i rekao
DOK SAM PRI TDRAVOJ PAMETI NIKAD VIŠE i sad mi se toliko gade da ti opisat ne mogu.
ja ti želim da istraješ u odluci za tvoje dobro
- ka0406
#2886 Re: Cigarete, odvikavanje
Vivace, Vivace .... pa samo nam ti razmisljas o tome kako ces i kada zapaliti. Pa pogledaj nas ostale ... nije ni nama lako... prolazimo razno-razne krize i krizice, ali izdrzavamo. Ajde vec jednom reci STOP! Prvo ti je 4.dan bio los, ako se dobro sjecam , pa si njega drugi put preskocila i zapalila 6. I sta sad, danas ces biti dvostruko oprezna, a sutra ili prekosutra se opustiti i zapaliti. Nista nisi slabija od nas ostalih. Tu smo svi kao jedna velika zajednica koja se medjusobno jako dobro razumije i podrzava, i tu nas ne smijes iznevjeriti.vivace wrote:meni je sad 6 dan bez cigara .moram da budem dvostruko oprezna,jer sam u poslenjoj turi jer sam poslednj put tog dana propusila.
-
drugi_profil
#2887 Re: Cigarete, odvikavanje
Izdrzi vivace, nema potrebe da mislis na cigare, to je smrad, otrov, droga.
Ti ne pusis vec vise od 5 dana i tvoje tijelo uziva bez njih. Nema potrebe da sada unistis sve. Da vidimo u tebi nepusaca.
Drugi ljudi i ne razmisljaju o cigarama i bjeze od tog smrada, budi i ti takva.
Ti ne pusis vec vise od 5 dana i tvoje tijelo uziva bez njih. Nema potrebe da sada unistis sve. Da vidimo u tebi nepusaca.
Drugi ljudi i ne razmisljaju o cigarama i bjeze od tog smrada, budi i ti takva.
- Pasiflora
#2888 Re: Cigarete, odvikavanje
Moj (odrasli) sin je sanjao da sam JA zapalila i bio (u snu) jaaako nesretan zbog toga. Naravno, strasno se obradovao kad je skontao da je sanjao
.
To je jedan od razloga zasto sam ja zavrsila sa cigarama.
Btw, ako nekoga zanima - 18. dan
Btw, ako nekoga zanima - 18. dan
-
vivace
#2889 Re: Cigarete, odvikavanje
ma necu pusiti.. garant...samo malo sanjarim... 
- ka0406
#2890 Re: Cigarete, odvikavanje
A sto malim slovima to btw ???? To ide velikim i to boldiranim !Pasiflora wrote:Moj (odrasli) sin je sanjao da sam JA zapalila i bio (u snu) jaaako nesretan zbog toga. Naravno, strasno se obradovao kad je skontao da je sanjao.
Btw, ako nekoga zanima - 18. dan![]()
Sreca pa ja pocela u 2. mjesecu, tako da je meni sutra 1.mjesec ( par dana prije mogu poceti sa foliranjem
- Pasiflora
#2891 Re: Cigarete, odvikavanje
Naravo da neces - ovaj put ozbiljnovivace wrote:ma necu pusiti.. garant...samo malo sanjarim...
Ma nemam pojma sto malim slovima - valjda ni ja jos u to ne vjerujemka0406 wrote:A sto malim slovima to btw ???? To ide velikim i to boldiranim !Pasiflora wrote:Btw, ako nekoga zanima - 18. dan![]()
![]()
Sreca pa ja pocela u 2. mjesecu, tako da je meni sutra 1.mjesec ( par dana prije mogu poceti sa foliranjem)
Tebi cestitam na mjesecnici (
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#2893 Re: Cigarete, odvikavanje
Ako zapalis onda ces prevariti i Alena Carravivace wrote:ma necu pusiti.. garant...samo malo sanjarim...
-
drugi_profil
#2894 Re: Cigarete, odvikavanje
@pasiflora
kako ono ti krenu u ovu avanturu? Kao neplanirano. Cini mi se kao da si sama sebe iznenadila odlukom?
kako ono ti krenu u ovu avanturu? Kao neplanirano. Cini mi se kao da si sama sebe iznenadila odlukom?
- Pasiflora
#2895 Re: Cigarete, odvikavanje
Da, vrlo neplaniranodrugi_profil wrote:@pasiflora
Knjigu A.C. sa imala 3 godine i razgovarajuci sa mojim sinom na temu NEpusenja - odlucim uzeti knjigu i poceti je citati. Sve ostalo je legenda
Zaista je tako bilo. Imala sam (i jos uvijek imam) krize, vrlo rado bih zapalila, ali sam shvatila da je paljenje i uzivanje u paljenju totalno nenormalna stvar - sama sebi licim na piromana - palim da bih uzivala - WTF?!?!
Plus - zdravlje, smell, lova, - ma zaista nije vrijedno. E sada: moje tjelo i moj um su jos uvijek u raskoraku (duboko disem kad udjem u prostoriju gdje su pusaci
-
vivace
#2896 Re: Cigarete, odvikavanje
pusaci smrde,truju se,oni su ruzni prljavi, zli. znaju da sam prestala da pusim,a nude me cigaretama.
a oni su i bez karaktera,njih vodi droga tamo gde ne bi inace isli da popuse.grozna prljava navika koja pritom i smrdi.a o parama da i ne pricamo...ko zna koliko para odose godisnje na cigare. strava i uzas.
a oni su i bez karaktera,njih vodi droga tamo gde ne bi inace isli da popuse.grozna prljava navika koja pritom i smrdi.a o parama da i ne pricamo...ko zna koliko para odose godisnje na cigare. strava i uzas.
-
vivace
#2897 Re: Cigarete, odvikavanje
koliko dugo si pusacila ?Pasiflora wrote:Da, vrlo neplaniranodrugi_profil wrote:@pasiflora
kako ono ti krenu u ovu avanturu? Kao neplanirano. Cini mi se kao da si sama sebe iznenadila odlukom?.
Knjigu A.C. sa imala 3 godine i razgovarajuci sa mojim sinom na temu NEpusenja - odlucim uzeti knjigu i poceti je citati. Sve ostalo je legenda![]()
Zaista je tako bilo. Imala sam (i jos uvijek imam) krize, vrlo rado bih zapalila, ali sam shvatila da je paljenje i uzivanje u paljenju totalno nenormalna stvar - sama sebi licim na piromana - palim da bih uzivala - WTF?!?!
Plus - zdravlje, smell, lova, - ma zaista nije vrijedno. E sada: moje tjelo i moj um su jos uvijek u raskoraku (duboko disem kad udjem u prostoriju gdje su pusaci), ali odlucila sam da je gotovo i zaista je gotovo.
- Pasiflora
#2898 Re: Cigarete, odvikavanje
Sta je to bilo? Samoispiranje mozga?vivace wrote:pusaci smrde,truju se,oni su ruzni prljavi, zli. znaju da sam prestala da pusim,a nude me cigaretama.![]()
Hej - polako, sve je ok. Nisi ti losa osoba ni ako si pusac - to je tvoja licna stvar, ne sekiraj se toliko. Pusaci oko mene ocekuju da ih kritiziram, da uklanjam pepeljare (sve da bi meni bilo lakse
-
sour cherry
#2899 Re: Cigarete, odvikavanje
vivace wrote:pusaci smrde,truju se,oni su ruzni prljavi, zli. znaju da sam prestala da pusim,a nude me cigaretama.![]()
- Pasiflora
#2900 Re: Cigarete, odvikavanje
Sramota me i napisati - od kraja srednje skole, znaci nekih 28-29 godina...vivace wrote:koliko dugo si pusacila ?