Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
drugi_profil

#2876 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drugi_profil »

MAlo cete svi nabujati, ali bitno je da ste se okanuli otrova i ovisnosti. Vjerujte da je mnoooogo lakse skinuti 5 kila nego baciti cigare.
vivace

#2877 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

mene ce da spuca 10 kila najmanje,a vec sam debela... :(
drugi_profil

#2878 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drugi_profil »

vivace wrote:mene ce da spuca 10 kila najmanje,a vec sam debela... :(
Samo se ti rijesi cigara, sve ce lakse biti. I sama kazes da si vec debela iako si pusila, znaci nece ti cigare pomoci za liniju. Samo zdraviji zivot, a to se zapocinje bez duhana.
hali gali halid

#2879 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by hali gali halid »

Mene vadi trening, a tacno je da u nedostatku nikotina, stalno osjecam glad, samo bih nesto jeo, ali i o tome razmisljam kao i o cigarama, jednostavno se borim protiv svega toga, kazem sebi e necu toliko, ili to pojesti, i tako i bude, postajem ovisan o vjezbanju :mrgreen: . Grickalice i sokovi debljaju, za grickalice sam se licno uvjerio na sopstvenom tijelu sta mogu uraditi za 3-4 dana nakon sto sam ih jeo
vivace

#2880 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

da,grickalice su smrt za mrsavljenje.
oprobala to na sebi.alista da se jede.ne mogu ni stalno jabuke. danas sam ranije vecerala,zbog gladi. :-)
vivace

#2881 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

meni je sad 6 dan bez cigara .moram da budem dvostruko oprezna,jer sam u poslenjoj turi jer sam poslednj put tog dana propusila.
sokkia

#2882 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by sokkia »

vivace wrote:meni je sad 6 dan bez cigara .moram da budem dvostruko oprezna,jer sam u poslenjoj turi jer sam poslednj put tog dana propusila.
daj bože kceri da te kadija uzme, al ....... :(
vivace

#2883 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

sokkia wrote:
vivace wrote:meni je sad 6 dan bez cigara .moram da budem dvostruko oprezna,jer sam u poslenjoj turi jer sam poslednj put tog dana propusila.

neeeeeeeee. nemoj da mi oduzimas podrsku...please...... :(
hali gali halid

#2884 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by hali gali halid »

Vivace nemoj da pušiš! :x
sokkia

#2885 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by sokkia »

vivace wrote:
sokkia wrote:

neeeeeeeee. nemoj da mi oduzimas podrsku...please...... :(
naprotiv,
moraš biti toliko jaka u odluci da ni ne pomišljaš da ponovo pališ i da ne BROJIŠ DANE.
prolazio sam se ranije po 9 pa cak i po 14 mjeseci i bez ikakve potrebe ponovo pocinjao :(
kad sam shvatio koliko je to štetno i nepotrebno u svakom smislu donio sam takvu odluku i rekao
DOK SAM PRI TDRAVOJ PAMETI NIKAD VIŠE i sad mi se toliko gade da ti opisat ne mogu. :D
ja ti želim da istraješ u odluci za tvoje dobro :thumbup:
ka0406

#2886 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

Vivace, Vivace .... pa samo nam ti razmisljas o tome kako ces i kada zapaliti. Pa pogledaj nas ostale ... nije ni nama lako... prolazimo razno-razne krize i krizice, ali izdrzavamo. Ajde vec jednom reci STOP! Prvo ti je 4.dan bio los, ako se dobro sjecam , pa si njega drugi put preskocila i zapalila 6. I sta sad, danas ces biti dvostruko oprezna, a sutra ili prekosutra se opustiti i zapaliti. Nista nisi slabija od nas ostalih. Tu smo svi kao jedna velika zajednica koja se medjusobno jako dobro razumije i podrzava, i tu nas ne smijes iznevjeriti.
drugi_profil

#2887 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drugi_profil »

Izdrzi vivace, nema potrebe da mislis na cigare, to je smrad, otrov, droga.
Ti ne pusis vec vise od 5 dana i tvoje tijelo uziva bez njih. Nema potrebe da sada unistis sve. Da vidimo u tebi nepusaca.
Drugi ljudi i ne razmisljaju o cigarama i bjeze od tog smrada, budi i ti takva.
Pasiflora

#2888 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Pasiflora »

Moj (odrasli) sin je sanjao da sam JA zapalila i bio (u snu) jaaako nesretan zbog toga. Naravno, strasno se obradovao kad je skontao da je sanjao :) .
To je jedan od razloga zasto sam ja zavrsila sa cigarama.
Btw, ako nekoga zanima - 18. dan :D
vivace

#2889 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

ma necu pusiti.. garant...samo malo sanjarim... :-)
ka0406

#2890 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

Pasiflora wrote:Moj (odrasli) sin je sanjao da sam JA zapalila i bio (u snu) jaaako nesretan zbog toga. Naravno, strasno se obradovao kad je skontao da je sanjao :) .
To je jedan od razloga zasto sam ja zavrsila sa cigarama.
Btw, ako nekoga zanima - 18. dan :D
A sto malim slovima to btw ???? To ide velikim i to boldiranim ! :D

Sreca pa ja pocela u 2. mjesecu, tako da je meni sutra 1.mjesec ( par dana prije mogu poceti sa foliranjem :lol: )
Pasiflora

#2891 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Pasiflora »

vivace wrote:ma necu pusiti.. garant...samo malo sanjarim... :-)
Naravo da neces - ovaj put ozbiljno :-D
ka0406 wrote:
Pasiflora wrote:Btw, ako nekoga zanima - 18. dan :D
A sto malim slovima to btw ???? To ide velikim i to boldiranim ! :D

Sreca pa ja pocela u 2. mjesecu, tako da je meni sutra 1.mjesec ( par dana prije mogu poceti sa foliranjem :lol: )
Ma nemam pojma sto malim slovima - valjda ni ja jos u to ne vjerujem :D :D
Tebi cestitam na mjesecnici ( :wink: :lol: :lol: ) :-D
ka0406

#2892 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

:kravata:
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#2893 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

vivace wrote:ma necu pusiti.. garant...samo malo sanjarim... :-)
Ako zapalis onda ces prevariti i Alena Carra :lol:
drugi_profil

#2894 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drugi_profil »

@pasiflora
kako ono ti krenu u ovu avanturu? Kao neplanirano. Cini mi se kao da si sama sebe iznenadila odlukom?
Pasiflora

#2895 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Pasiflora »

drugi_profil wrote:@pasiflora
kako ono ti krenu u ovu avanturu? Kao neplanirano. Cini mi se kao da si sama sebe iznenadila odlukom?
Da, vrlo neplanirano :-D .
Knjigu A.C. sa imala 3 godine i razgovarajuci sa mojim sinom na temu NEpusenja - odlucim uzeti knjigu i poceti je citati. Sve ostalo je legenda :D
Zaista je tako bilo. Imala sam (i jos uvijek imam) krize, vrlo rado bih zapalila, ali sam shvatila da je paljenje i uzivanje u paljenju totalno nenormalna stvar - sama sebi licim na piromana - palim da bih uzivala - WTF?!?!
Plus - zdravlje, smell, lova, - ma zaista nije vrijedno. E sada: moje tjelo i moj um su jos uvijek u raskoraku (duboko disem kad udjem u prostoriju gdje su pusaci :oops: ), ali odlucila sam da je gotovo i zaista je gotovo.
vivace

#2896 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

pusaci smrde,truju se,oni su ruzni prljavi, zli. znaju da sam prestala da pusim,a nude me cigaretama. :x

a oni su i bez karaktera,njih vodi droga tamo gde ne bi inace isli da popuse.grozna prljava navika koja pritom i smrdi.a o parama da i ne pricamo...ko zna koliko para odose godisnje na cigare. strava i uzas. :x
vivace

#2897 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

Pasiflora wrote:
drugi_profil wrote:@pasiflora
Da, vrlo neplanirano :-D .
Knjigu A.C. sa imala 3 godine i razgovarajuci sa mojim sinom na temu NEpusenja - odlucim uzeti knjigu i poceti je citati. Sve ostalo je legenda :D
Zaista je tako bilo. Imala sam (i jos uvijek imam) krize, vrlo rado bih zapalila, ali sam shvatila da je paljenje i uzivanje u paljenju totalno nenormalna stvar - sama sebi licim na piromana - palim da bih uzivala - WTF?!?!
Plus - zdravlje, smell, lova, - ma zaista nije vrijedno. E sada: moje tjelo i moj um su jos uvijek u raskoraku (duboko disem kad udjem u prostoriju gdje su pusaci :oops: ), ali odlucila sam da je gotovo i zaista je gotovo.
koliko dugo si pusacila ?
Pasiflora

#2898 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Pasiflora »

vivace wrote:pusaci smrde,truju se,oni su ruzni prljavi, zli. znaju da sam prestala da pusim,a nude me cigaretama. :x

a oni su i bez karaktera,njih vodi droga tamo gde ne bi inace isli da popuse.grozna prljava navika koja pritom i smrdi.a o parama da i ne pricamo...ko zna koliko para odose godisnje na cigare. strava i uzas. :x
Sta je to bilo? Samoispiranje mozga? :)
Hej - polako, sve je ok. Nisi ti losa osoba ni ako si pusac - to je tvoja licna stvar, ne sekiraj se toliko. Pusaci oko mene ocekuju da ih kritiziram, da uklanjam pepeljare (sve da bi meni bilo lakse :skoljka: ), ali ja se ponasam potpuno isto kao i prije, samo sto JA ne pusim - ne smeta mi sto oni puse.
sour cherry

#2899 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by sour cherry »

vivace wrote:pusaci smrde,truju se,oni su ruzni prljavi, zli. znaju da sam prestala da pusim,a nude me cigaretama. :x

:lol: :lol: :lol: kraljica.Vjerujem da ti je ovo i pomoglo :lol: Ponavljaj sebi :lol:
Pasiflora

#2900 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Pasiflora »

vivace wrote:koliko dugo si pusacila ?
Sramota me i napisati - od kraja srednje skole, znaci nekih 28-29 godina...
Post Reply