Ja nigdje nisam procitao da je to zahtjev bilo koje relevantne grupacije u BiH.ako te pitaju wrote: ↑16/12/2021 15:55 @no_sekirli a čiji je zahtjev da se ukinu županije tj.kantoni?
To sto pojedinci ispucavaju svakakve ideje, to je drugi par cipela.
Ja nigdje nisam procitao da je to zahtjev bilo koje relevantne grupacije u BiH.ako te pitaju wrote: ↑16/12/2021 15:55 @no_sekirli a čiji je zahtjev da se ukinu županije tj.kantoni?
no_sekirli wrote: ↑16/12/2021 15:57Ja nigdje nisam procitao da je to zahtjev bilo koje relevantne grupacije u BiH.ako te pitaju wrote: ↑16/12/2021 15:55 @no_sekirli a čiji je zahtjev da se ukinu županije tj.kantoni?
To sto pojedinci ispucavaju svakakve ideje, to je drugi par cipela.
naravno i hdz izglasa dujmovic zoru srbskog delegata... to je legitimno...ako te pitaju wrote: ↑16/12/2021 15:49....legitimni predstavnici naroda čiji se interesi štite u tom domu......
Problem jemšto tu sjedi Esad iz Goražda kojeg nisu birali Hrvati ili Zlatko.....isto tako.
Zahtjev za ukidanjem kantona dolazi samo radi ogromnog administrativnog haparata. Mogu to biti i regije umjesto kantona
To je pogrešni i zalažem se da Srbi imaju legitimne predstavnike u Vladi FBiHpici wrote: ↑16/12/2021 16:02naravno i hdz izglasa dujmovic zoru srbskog delegata... to je legitimno...ako te pitaju wrote: ↑16/12/2021 15:49
....legitimni predstavnici naroda čiji se interesi štite u tom domu......
Problem jemšto tu sjedi Esad iz Goražda kojeg nisu birali Hrvati ili Zlatko.....isto tako.
kao i hrvati legitimne predstavnike u PC-iju...ako te pitaju wrote: ↑16/12/2021 16:06To je pogrešni i zalažem se da Srbi imaju legitimne predstavnike u Vladi FBiH
Slažem se.pici wrote: ↑16/12/2021 16:08kao i hrvati legitimne predstavnike u PC-iju...ako te pitaju wrote: ↑16/12/2021 16:06
To je pogrešni i zalažem se da Srbi imaju legitimne predstavnike u Vladi FBiH
U Vijecu naroda "rs-a" sjede clanovi snsd-a, sds-a, sp-a, legitimni?pici wrote: ↑16/12/2021 16:02naravno i hdz izglasa dujmovic zoru srbskog delegata... to je legitimno...ako te pitaju wrote: ↑16/12/2021 15:49
....legitimni predstavnici naroda čiji se interesi štite u tom domu......
Pa upravo "legitimni" to ne zele.ako te pitaju wrote: ↑16/12/2021 16:09Slažem se.
Idemo napraviti izborni zakon da se to onemogući.
Vidiš kako smo ja i ti našli probleme,i kako se slažemo da to treba promijeniti.
Ma bravo Pici
Zamolio bih te da ne izvrces moje rijeci i ne koristis ih kao kontraargument u raspravi.ako te pitaju wrote: ↑16/12/2021 16:02@no_sekirli evo ti odgovora.
Dakle....napisala si Hrvate zanimaju "županije"
![]()
I evo ti odgovora
Jel se napokon možemo ja i ti,kao što je i pici,složiti, da je potreban izborni zakon koji će u praksi garantirati legitimne predstavnike konstitutivnih naroda bez preglasavanja ?BHCluster wrote: ↑16/12/2021 16:14Pa upravo "legitimni" to ne zele.ako te pitaju wrote: ↑16/12/2021 16:09
Slažem se.
Idemo napraviti izborni zakon da se to onemogući.
Vidiš kako smo ja i ti našli probleme,i kako se slažemo da to treba promijeniti.
Ma bravo Pici![]()
Maloprije si govorila u ime svojih sugrađana hrvatske nacionalnosti,da ih zanima samo "županijski" nivo.no_sekirli wrote: ↑16/12/2021 16:18Zamolio bih te da ne izvrces moje rijeci i ne koristis ih kao kontraargument u raspravi.ako te pitaju wrote: ↑16/12/2021 16:02
@no_sekirli evo ti odgovora.
Dakle....napisala si Hrvate zanimaju "županije"
![]()
I evo ti odgovora
I @mO k3, i bilo tko drugi ima pravo na svoje misljenje, ja sam rekao da takvih "zahtjeva" nema u relevantnim krugovima, jos uvijek.
Ruku na srce, da se mene pita, samo bi postojala 2 nivoa, opcina/grad i drzava. Ovo sve izmedju se pokazalo kao krajnje neefikasno, zar ne? Pa cijela drzava nije ni pola nekog velikog grada na zapadu, a imamo administracije koja jede proracunski novac kao da nas je 100 miliona.
Isti oni zagovornici koji su pravili logore i u njih trpali svo nehrvatsko zivlje? Isti oni zagovornici koji etnicki ocistise zapadnu hercegovinu? Isti oni zagovornici koji su presudjeni na medjunarodnom haskom sudu zbog ratnih zlocina? O tim zagovornicima pricas??ako te pitaju wrote: ↑16/12/2021 16:17 @duh_sa_sjekirom zagovornici HR HB su svoje stavove temeljili da je BiH nemoguća kao građanska država i da postoji opasnost da će jedan narod nametati drugom narodu svoju volju.
Nakon 25 godina se postavlja pitanje,jesu li bili u pravu?
Zapadna hercegovina je uvijek bila etnički jednonacionalna.donnie_darko wrote: ↑16/12/2021 16:21Isti oni zagovornici koji su pravili logore i u njih trpali svo nehrvatsko zivlje? Isti oni zagovornici koji etnicki ocistise zapadnu hercegovinu? Isti oni zagovornici koji su presudjeni na medjunarodnom haskom sudu zbog ratnih zlocina? O tim zagovornicima pricas??ako te pitaju wrote: ↑16/12/2021 16:17 @duh_sa_sjekirom zagovornici HR HB su svoje stavove temeljili da je BiH nemoguća kao građanska država i da postoji opasnost da će jedan narod nametati drugom narodu svoju volju.
Huh pa sva sreca oni nisu nametali svoju volju tokom svih tih stvari koje su uradili i zbog kojih su osudjeni...
Pa jesu.ako te pitaju wrote: ↑16/12/2021 16:17 @duh_sa_sjekirom zagovornici HR HB su svoje stavove temeljili da je BiH nemoguća kao građanska država i da postoji opasnost da će jedan narod nametati drugom narodu svoju volju.
Kao prvo, ja sam musko. Barem se tako pisemako te pitaju wrote: ↑16/12/2021 16:20Maloprije si govorila u ime svojih sugrađana hrvatske nacionalnosti,da ih zanima samo "županijski" nivo.no_sekirli wrote: ↑16/12/2021 16:18
Zamolio bih te da ne izvrces moje rijeci i ne koristis ih kao kontraargument u raspravi.
I @mO k3, i bilo tko drugi ima pravo na svoje misljenje, ja sam rekao da takvih "zahtjeva" nema u relevantnim krugovima, jos uvijek.
Ruku na srce, da se mene pita, samo bi postojala 2 nivoa, opcina/grad i drzava. Ovo sve izmedju se pokazalo kao krajnje neefikasno, zar ne? Pa cijela drzava nije ni pola nekog velikog grada na zapadu, a imamo administracije koja jede proracunski novac kao da nas je 100 miliona.
Pa evo....ja tih dokazujem da se ovdje piše da treba ukinuti kantone.i to je jedan od ciljeva ka unitarizmu.
allaha ti prestani vise kukati... popeo si se svima na zivce -----place tiseako te pitaju wrote: ↑16/12/2021 16:37 @no_sekirli taj Bajrović,Suljagić, su dio koalicije Željka Komšića,koji je izabran za člana predsjedništva,pazi ovo: iz reda hrvatskog naroda.
I sad zamisli da takve osobe imaju mehanizam zaštite vitalnog interesa SAMO ispred Doma Naroda Hrvata.
Kao što si primjetila.....Hrvatima su bitni kantoni.
Dalje pokušaj prepoznati unitarističku politiku