Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

nevidljiva_
Location: tamo gdje snovi postaju stvarnost, gdje mašta nema granica, a zvijezde mogu da se dohvate........

#28676 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nevidljiva_ »

drug_profi wrote: 08/07/2020 13:04
nevidljiva_ wrote: 08/07/2020 12:17
BiBi911 wrote: 08/07/2020 12:10

Orijentir im ciza po sredini sajbe.
Ne govorim za te što imaju slabu orijentaciju, vidi se to odmah.Mislila sam na ovu drugu grupu, a većinom to rade oni što vozaju malo bolja auta.Dal im je asocijacija ja sam glavni u gradu, ti si ispod mene i ne vrijediš ili šta?
pa ne vide te... :mrgreen:
Uvijek isto :D
nevidljiva_
Location: tamo gdje snovi postaju stvarnost, gdje mašta nema granica, a zvijezde mogu da se dohvate........

#28677 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nevidljiva_ »

bitanga_sa_otesa wrote: 08/07/2020 13:28
nevidljiva_ wrote: 08/07/2020 12:17

Ne govorim za te što imaju slabu orijentaciju, vidi se to odmah.Mislila sam na ovu drugu grupu, a većinom to rade oni što vozaju malo bolja auta.Dal im je asocijacija ja sam glavni u gradu, ti si ispod mene i ne vrijediš ili šta?
bjeze od ivicnjaka da ne bi opalili dok drkaju po mobitelu...
Sve je moguće, meni je izgledalo kao glavni baja u gradu :D
Laplace

#28678 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

shape of despair wrote: 08/07/2020 10:09 Počele su me nervirati žene. Kad treba da da gas ona uspori, kod ubacivanja, semafora i sl. počne guslati ničim izazvana. To jednostavno nije prirodna vožnja u datom trenutku, u 90% slučajeva znam i pogodim "s leđa" da žena vozi.
Stvaraju gužve, nikako ne propuštaju, nezna ta da propusti, zahvali se kad je propustiš, ma jok, u svom nekom svjetu. Čim sjednu za volan ko da im se aktivira lobotomija.
Jutros u kranjčevićevoj tamo na raskrsnici kod doma pisaca, covjek regularno ide pravo i ženska mu se ubacuje odozdo od konzuma sa one uzbrdice. Čujem škripu guma, u trenutku gledam kako je ostalo 5 cenata za sudar, prolijeće mi kroz glavu: sigurno je žensko, ubacila mu se nasilu,, kad fakat-zena.
Juče neka guzva oko UNITICA, neko "parkirao" , pa ko parkirao je on na cestu al se nije dobro sklonio, ostao guzicom dobro vani, i sad se tu stvara guzva, nemoze se lako proc, reko ko moze ovako ostavit auto, kad dolazi dotična u datom trenutku da preparkira.
Semafor na skenderiji, zeleno debelo, ženska ispred mene, vidim ja nju popravlja usne, keca se nekim labelom, nista ona, svirnem joj podobro, ajde glupaco kreni, jebo te usne. Fakat moram napisati glupaco,da se ko ne uvrijedi, niste sve iste za volanom al skoro ste iste.
Neki dan, negdje, neznam vise gdje, ide auto pravo na glavnoj cesti, čekam da ga propustim da se ukljucim, kad odjednom skrenu, nit žmigavca nit ista, pa mogao sam davno krenuti, al jok, gospođa na telefon sere.
Izlazim sa parkinga u rikverc, medutim vidim ulazi mi auto sa strane, haj reko nek me prode jer nemogu od njega nikud dalje. Malo se vratim naprijed da mu dam prostora, sad cekam ja, čeka ONA, nista, ne konta da je pustam da prode i ne konta da ja od nje ne mogu u rikverc dalje. Jedva je ona to nekako dohavizala i prode.
Znam 5 bliskih zenskih osoba koje su podobro izudarale svoja auta. Ova jedna 8 puta u godini (njene rijeci), ova jedna 3-4 puta udara u zid u rikvercu, ova spržila lamelu za mjesec dana,.
Pa evo MOJA ŽENA, pa to je nevjerovatno. Punu jebenu godinu joj ponavljam iste stvari, trebaš ovako, nemoj tako, sad si čovjeku oduzela prvenstvo prolaza, gdje ti je žmigavac itd. ali ona i dalje pita iste stvari ko da prvi put vozi.
Onda kad joj se ugasi auto, nije joj jasno po 100-ti put sto joj se ugasilo, pa reko krećeš iz 3. brzine, ne valja ti vaga, brzo otpustas kvacilo, al sve to poslije kilometara i kilometara vožnje.
I onda dolazi ona zenska sueta i pocne hanuma ume komentaristi ostale zene za volanom: te gledaj je kako vozi, vidi sto ti se ubaci, ja glupace kako vozi... pa reko srećo moja, ti si ista ako ne i gora.
Al fakat sto sam primjetio, zaboravimo sve ovo gore napisano, sa koliko sam se god zena vozio i kakve god osobe bile, čim sjednu za volan odma osjetiš tu neku nervozu, strah i nesigurnost i mislim da je to izvor svih ovih gore "problema".
Kaze mi jednom tako jedna: mene strah za volanom? ma sta ti je. Pa reko kako saltas brzine i dajes gas vidi se da si sva u grču.
Sve pomenuto - osim (zasad) šminkanja - sam vidio da rade i muškarci, ništa manje nego žene.
Laplace

#28679 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Jedan dan vozim uz Koševsko, sa suprotne strane ide trojka i prelazi oko metar na moju traku. Ja nemam gdje bježati (visok i oštar ivičnjak), pa stisnem sirenu, on diže ruke i maše. Druže, ne pozdravljam te nego pokušavam spasiti živu glavu (dobro, ne glavu nego gume da ne isiječem). Sutradan ista stvar, isto trojka (druga boja), isto na mojoj strani, opet ja na sirenu a on maše. Koja im j eto fora?

Par dana kasnije, prema Kobiljoj glavi, passat parkiran na trotoatu i hop! - katapultira vrata na cestu. Pri brzini od 50~60 jedva se provukoh između vrata i auta sa suprotne strane.

Danas ispred firme sa 4~5 parkirnih mjesta isto passat parkirao poprečno tako da je zauzeo skoro cijeli parking, jedva ja uspio da uguram auto na kraj parkinga. Bitno je da je njemu lakše ući i izaći, "žuri čovjek" (a do auta se šetka cijelu vječnost).

Kad bih sad nastavio sve prekršaje koje svakog dana rade vozači VW, preopteretio bih forum i srušio im servere.
JavierBosnia

#28680 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

Ne rade to vozaci VW nego debili i seljacine
Pogresna kategorizacija :D
Logovan

#28681 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

Laplace wrote: 08/07/2020 17:15 Jedan dan vozim uz Koševsko, sa suprotne strane ide trojka i prelazi oko metar na moju traku. Ja nemam gdje bježati (visok i oštar ivičnjak), pa stisnem sirenu, on diže ruke i maše. Druže, ne pozdravljam te nego pokušavam spasiti živu glavu (dobro, ne glavu nego gume da ne isiječem). Sutradan ista stvar, isto trojka (druga boja), isto na mojoj strani, opet ja na sirenu a on maše. Koja im j eto fora?
Pa valjda su se mahanjem izvinjavali. :D
Laplace

#28682 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Logovan wrote: 08/07/2020 18:39
Laplace wrote: 08/07/2020 17:15 Jedan dan vozim uz Koševsko, sa suprotne strane ide trojka i prelazi oko metar na moju traku. Ja nemam gdje bježati (visok i oštar ivičnjak), pa stisnem sirenu, on diže ruke i maše. Druže, ne pozdravljam te nego pokušavam spasiti živu glavu (dobro, ne glavu nego gume da ne isiječem). Sutradan ista stvar, isto trojka (druga boja), isto na mojoj strani, opet ja na sirenu a on maše. Koja im j eto fora?
Pa valjda su se mahanjem izvinjavali. :D
Ma da, haujesnou! I da jesu koja mi korist? Da mi možda ne bi nadoknadili štetu na autu ako me izguraju sa puta?
Laplace

#28683 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

JavierBosnia wrote: 08/07/2020 18:36 Ne rade to vozaci VW nego debili i seljacine
... koji su u sva tri navedena slučaja (i u zilion ostalih) za volanom VW.
Logovan

#28684 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

Laplace wrote: 08/07/2020 18:42 Ma da, haujesnou! I da jesu koja mi korist? Da mi možda ne bi nadoknadili štetu na autu ako me izguraju sa puta?
Shvatili da su pogriješili i mahnuli kao znak izvinjenja. Ne kažem da je ovako, ali eto valjda. Da si oštetio auto, možda bi stali, ali ne vjerujem. :-)
drug_profi

#28685 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

JavierBosnia wrote: 08/07/2020 18:36 Ne rade to vozaci VW nego debili i seljacine
Sto nam, prateći tu vašu logiku, daje zaključak da su vozači VW debili i seljačine.

Ja vas molim da ne generalizujete tako. Ima debila i seljačina i u škodama

:mrgreen:
Brus Lee

#28686 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Brus Lee »

drug_profi wrote: 08/07/2020 19:17
Sto nam, prateći tu vašu logiku, daje zaključak da su vozači VW debili i seljačine.

Ja vas molim da ne generalizujete tako. Ima debila i seljačina i u škodama

:mrgreen:
Prava gospoda voze iskljucivo ranault. To pismene face, to pali zmigavce na vrijeme, to postuje druge u saobracaju. Ne parkiraju se ko indijanci, prava gospoda
Concord

#28687 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Concord »

Gospoda al u paralelnom univerzumu. U Renolu i Pezou sam sreo ubjedljivo najvise nesposobnih, nesigurnih i saobracajno retardiranih vozaca. Bukvalno nema dana da me ne iznervira neko iz francuskog auta. Kad je ispred mene dobar vozac francuz sviram mu od srece.
alibaba_i_30_godina

#28688 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by alibaba_i_30_godina »

Concord wrote: 08/07/2020 21:03 Gospoda al u paralelnom univerzumu. U Renolu i Pezou sam sreo ubjedljivo najvise nesposobnih, nesigurnih i saobracajno retardiranih vozaca. Bukvalno nema dana da me ne iznervira neko iz francuskog auta. Kad je ispred mene dobar vozac francuz sviram mu od srece.
Kaže vozač VW-a ili? :oops:
Concord

#28689 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Concord »

Nije VW a nije ni bitno na kraju krajeva. Debila ima u svakom vozilu, ja sam samo naveo koji mene najcesce iritiraju. U VWu i Audiu je skroz druga vrsta degenerika koja vecinom radi druge idiotluke.
JavierBosnia

#28690 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

Vozaca VW kod nas najvise ima, pa je sasvim logicno da debile najcesce sreces u takvim vozilima. Vidjam ih i ja i osudjujem svako nepropisno ponasanje ili krsenje pravila, nebitno sta on vozio. Ne vozi auto njega, nego on auto
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#28691 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

JavierBosnia wrote: 08/07/2020 21:55 Vozaca VW kod nas najvise ima, pa je sasvim logicno da debile najcesce sreces u takvim vozilima. Vidjam ih i ja i osudjujem svako nepropisno ponasanje ili krsenje pravila, nebitno sta on vozio. Ne vozi auto njega, nego on auto
Slazem se, medjutim ima tu jos nesto vise. Pravo pitanje je zasto nas papanski narod najvise kupuje Falsvagen? :mrgreen:

Ima tu neke uzrocno posljedicne veze :oops: :run:
dobar osjecaj

#28692 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dobar osjecaj »

shape of despair wrote: 08/07/2020 10:09 Pa evo MOJA ŽENA, pa to je nevjerovatno. Punu jebenu godinu joj ponavljam iste stvari, trebaš ovako, nemoj tako, sad si čovjeku oduzela prvenstvo prolaza, gdje ti je žmigavac itd. ali ona i dalje pita iste stvari ko da prvi put vozi.
Onda kad joj se ugasi auto, nije joj jasno po 100-ti put sto joj se ugasilo, pa reko krećeš iz 3. brzine, ne valja ti vaga, brzo otpustas kvacilo, al sve to poslije kilometara i kilometara vožnje.
I onda dolazi ona zenska sueta i pocne hanuma ume komentaristi ostale zene za volanom: te gledaj je kako vozi, vidi sto ti se ubaci, ja glupace kako vozi... pa reko srećo moja, ti si ista ako ne i gora.
Al fakat sto sam primjetio, zaboravimo sve ovo gore napisano, sa koliko sam se god zena vozio i kakve god osobe bile, čim sjednu za volan odma osjetiš tu neku nervozu, strah i nesigurnost i mislim da je to izvor svih ovih gore "problema".
Kaze mi jednom tako jedna: mene strah za volanom? ma sta ti je. Pa reko kako saltas brzine i dajes gas vidi se da si sva u grču.
Sve zene u tvom prisustvu u nekom grcu i nervozne.
Sta li im se desava?
alipasijaner

#28693 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by alipasijaner »

Laplace wrote: 08/07/2020 17:05 Pa evo MOJA ŽENA, pa to je nevjerovatno. Punu jebenu godinu joj ponavljam iste stvari, trebaš ovako, nemoj tako, sad si čovjeku oduzela prvenstvo prolaza, gdje ti je žmigavac itd. ali ona i dalje pita iste stvari ko da prvi put vozi.
Da sam na njenom mjestu pregazio bih te prvi put kad bi izasao da mi pomognes da se parkiram... ops dragi izvini naglo sam pustila kvacilo :D
JavierBosnia

#28694 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

Romeo 80 wrote: 08/07/2020 22:05
JavierBosnia wrote: 08/07/2020 21:55 Vozaca VW kod nas najvise ima, pa je sasvim logicno da debile najcesce sreces u takvim vozilima. Vidjam ih i ja i osudjujem svako nepropisno ponasanje ili krsenje pravila, nebitno sta on vozio. Ne vozi auto njega, nego on auto
Slazem se, medjutim ima tu jos nesto vise. Pravo pitanje je zasto nas papanski narod najvise kupuje Falsvagen? :mrgreen:

Svi znamo cuveni TAS, pa mogu slobodno reci da je to pocetak nekog auto svijeta za nas narod ovdje. Legendarna dvojka koja je vecinu tadasnjih ljudi naucila da se kunu u nju. Kad na to dodas Svabo je Svabo i koliko bi zeljeli da budemo kao oni u svakom pogledu, ne treba ti treci razlog da skontas sto je danas ovako.

Prakticno sam se rodio u kecu, odrastao u dvojci, ucio se na trojci, vozam peticu, nisam emotivno vezan za VW ali sta mislis sta ce biti mozda moj naredni izbor :D
Naslovnica

#28695 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

JavierBosnia wrote: 08/07/2020 22:34
Romeo 80 wrote: 08/07/2020 22:05

Svi znamo cuveni TAS, pa mogu slobodno reci da je to pocetak nekog auto svijeta za nas narod ovdje. Legendarna dvojka koja je vecinu tadasnjih ljudi naucila da se kunu u nju. Kad na to dodas Svabo je Svabo i koliko bi zeljeli da budemo kao oni u svakom pogledu, ne treba ti treci razlog da skontas sto je danas ovako.

Prakticno sam se rodio u kecu, odrastao u dvojci, ucio se na trojci, vozam peticu, nisam emotivno vezan za VW ali sta mislis sta ce biti mozda moj naredni izbor :D
Guzio u ćetvorci, pretpostavljam?
8-)
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#28696 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

@JavierBosnia

Vidim te u Lupu u narednom periodu :lol: Sala mala, ma Up je ko lutka :-D
JavierBosnia

#28697 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

@Naslovnica mislis na auto ili grupni? :mrgreen:
Naslovnica

#28698 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

JavierBosnia wrote: 08/07/2020 22:49 @Naslovnica mislis na auto ili grupni? :mrgreen:
Jarane, pa da je bio grupnjak ne bi ti sa nama po forumu palamudio, nije to taj level.
:lol:
JavierBosnia

#28699 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

:lol: :lol:
CotSuljakovic

#28700 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by CotSuljakovic »

Par dana kasnije, prema Kobiljoj glavi, passat parkiran na trotoatu i hop! - katapultira vrata na cestu. Pri brzini od 50~60 jedva se provukoh između vrata i auta sa suprotne strane.

Danas ispred firme sa 4~5 parkirnih mjesta isto passat parkirao poprečno tako da je zauzeo skoro cijeli parking, jedva ja uspio da uguram auto na kraj parkinga. Bitno je da je njemu lakše ući i izaći, "žuri čovjek" (a do auta se šetka cijelu vječnost).

Kad bih sad nastavio sve prekršaje koje svakog dana rade vozači VW, preopteretio bih forum i srušio im servere.
Drug, po stilu pisanja i kolicini frustracije koja se osjeti u tvojim postovima, rekao bih da si u posjedu nekog francuza, azijata ili slicnog sporeta. Razumijem te drug. Vjeruj da je svima borba i nemoj se predavati. Vozices i ti jednom auto.
Samo opusteno drug.
Post Reply