Nije mi civilizacijski držati ljude zatvorenim protiv njihove volje
"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
artur morgan
#28626 Re: "Majstori" parkiranja
Kad vidim koliko ovaj lockdown traje u Njemačkoj, pitam se da li su i njemci civilizovan narod ?!
-
il dottore
#28627 Re: "Majstori" parkiranja
Nema to veze s mentalitetom, ni njemackim ni holadskim...Naslovnica wrote: ↑02/03/2021 11:43Nikada mi nije bilo jasno kako ova naša raja kada se vrati iz Njemačke ne povuče sa sobom i tog Njemačkog mentaliteta, reda i zakona, pa ne kaže, makar u sebi - ne ide ovako, neću parkirati gdje i kako ne treba, i sl.ado-nekad-sampion wrote: ↑02/03/2021 11:33 Sta je problem kod ovog BMWa? Malo zagazio na travu? Jbt da nije dijaspora niko ne bi ni primijetio.![]()
Ovo je normala u dosta naselja u Sarajevu, jer ne moze drugacije.
Mog jarana digli na Ciglanama cini mi se prosle godine, isto BMW, njemacke table, tacno ispred znaka zabranjeno parkiranje, paralelni parking, do znaka dozvoljeno od znaka zabranjeno, neki supak prijavio i digne ga pauk, u njegovom naselju, odrastao tu. Ljubomora je cudo.![]()
Jok, ha je prešlo granicu, odmah se bacaju prazne flaše od kole i kesice od čipsa kroz prozor, parkira gdje hoće, ne jebe živu silu.
A, zar nije ljepše normalno se ponašati i ne kršiti zakon.
Ima samo VELIKA izglednost kazne u tim zemljama. Kod nas je ta izglednost na mnogo nizem nivou.
Evo lik se buni sto su momka s njemackim tablama digli paukom zbog nedozvoljenog parkiranja. Ko biva niko nema drugog posla nego samo gleda ove nase sto dodju sa stranim tablama pa da im napakoste. Ok, ako im je to dusevna hrana
- vjeshalica
#28628 Re: "Majstori" parkiranja
organe vlasti u drugim drzavama ne zanima niti shvataju pricu o papcima i gdje je ko odrsatao vec klempaju po usim ekspresno i tako i treba po kratkom postuplu, i ova drzava ima zakone ali se ne postuju jer neko ima seljacku demagogiju i opravdanje kad im se trehne kazna
- muha_sa
#28629 Re: "Majstori" parkiranja
Najbolja vaspitna mjeravjeshalica wrote: ↑02/03/2021 12:24 organe vlasti u drugim drzavama ne zanima niti shvataju pricu o papcima i gdje je ko odrsatao vec klempaju po usim ekspresno i tako i treba po kratkom postuplu, i ova drzava ima zakone ali se ne postuju jer neko ima seljacku demagogiju i opravdanje kad im se trehne kazna
-
ado-nekad-sampion
#28630 Re: "Majstori" parkiranja
Ne bunim se ja sto su njega digli, i trebaju ga dignut. Ne treba se dijaspori gledat kroz prste. Ali ne treba se gledati ni pod povecalom a to je ono sto se u ovom slucaju radi. Ne dignes nikog nikad, cak ne napises kaznu, a dijasporu si digao.
Isto je ovo gore, jadna majko zagazio tockovima na trotoar. Kod mene citav red parkinga u naselju u tom istom gradu, svi zagazili tockovima na trotoar, 10 auta. I tako od rata naovamo.
Ja ne parkiram u zabranama da se razumijemo, samo mi je zapalo za oko....
Btw. prica o klepanju po usima ima smisla ali samo donekle. Prvenstveno je fazon u tome da ne radis sto niko drugi ne radi. I to nije nikakvo klepanje, kazna za nepropisno parkiranje je 20 eura. Ja sam znao kruzit po sat vremena dok nisam imao garazu i parkirati kilometar od zgrade, da je do 20 eura parkirao bih pred ulaz. Ali nije u tom fazon. Civilizacijski je Zapad drugi svijet u odnosu na nas Balkance. Mi nismo odmakli pedlja od treniranja strogoce, to se vidi i po komentarima ovdje. Fazon je da ljudima napravis okruzenje da im je lijepo i da su rahat, da su slobodni, i das im osnovni set zakona da postuju - ako ne postujes ima odgovarajuca kazna. Onda nemas potrebe trositi pare na ogroman aparat koji ce trenirati strogocu jer ce vecina ljudi svakako postivati propise. Nema od sile nista, dok ima sile radi, kad nema sile raspad sistema. Mi smo za to najbolji primjer.
Isto je ovo gore, jadna majko zagazio tockovima na trotoar. Kod mene citav red parkinga u naselju u tom istom gradu, svi zagazili tockovima na trotoar, 10 auta. I tako od rata naovamo.
Ja ne parkiram u zabranama da se razumijemo, samo mi je zapalo za oko....
Btw. prica o klepanju po usima ima smisla ali samo donekle. Prvenstveno je fazon u tome da ne radis sto niko drugi ne radi. I to nije nikakvo klepanje, kazna za nepropisno parkiranje je 20 eura. Ja sam znao kruzit po sat vremena dok nisam imao garazu i parkirati kilometar od zgrade, da je do 20 eura parkirao bih pred ulaz. Ali nije u tom fazon. Civilizacijski je Zapad drugi svijet u odnosu na nas Balkance. Mi nismo odmakli pedlja od treniranja strogoce, to se vidi i po komentarima ovdje. Fazon je da ljudima napravis okruzenje da im je lijepo i da su rahat, da su slobodni, i das im osnovni set zakona da postuju - ako ne postujes ima odgovarajuca kazna. Onda nemas potrebe trositi pare na ogroman aparat koji ce trenirati strogocu jer ce vecina ljudi svakako postivati propise. Nema od sile nista, dok ima sile radi, kad nema sile raspad sistema. Mi smo za to najbolji primjer.
- Raigor Stonehoof
#28631 Re: "Majstori" parkiranja
Isto ko debili sto opravdavaju papke kad parkiraju na dva mjesta sa "sto su ih usko iscrtali"
-
kakavdanakneiskustvu
#28632 Re: "Majstori" parkiranja
vjeshalica wrote: ↑02/03/2021 12:24 organe vlasti u drugim drzavama ne zanima niti shvataju pricu o papcima i gdje je ko odrsatao vec klempaju po usim ekspresno i tako i treba po kratkom postuplu, i ova drzava ima zakone ali se ne postuju jer neko ima seljacku demagogiju i opravdanje kad im se trehne kazna
- JavierBosnia
-
noviclan
#28634 Re: "Majstori" parkiranja
Ovo se zovu dobri parking senzori, u slucaju izlaska organa na lice mjesta saudijac kriv 100%
- Laplace
#28635 Re: "Majstori" parkiranja
Juče tako ispred apoteke, četiri su mjesta za parkiranje (doduše neocrtana ali je veličina dovoljna za četiri auta). Jedan Ford karavan je parkirao propisno, do njega neki noviji Audi ukoso tako da je zauzeo tri mjesta. Ja dolazim i nemam gdje parkirati, ovaj izlazi i kreće procedura od pola sata dok uganja da izađe. Iz razgpvora sa apotekarkom vidim da je tako svaki dan, nerijetko ni ona nema gdje parkirati kad dođe na posao (valjda inače parkira iza zgrade, ali i to znaju blokirati).Raigor Stonehoof wrote: ↑02/03/2021 18:13Isto ko debili sto opravdavaju papke kad parkiraju na dva mjesta sa "sto su ih usko iscrtali"
I onda neko to opravdava sa "žurio čovjek" (eto, ja ne žurim,besposlen čovjek, imam svo vrijeme svijeta,...) ili "samo par minuta" (kad je otišao, ispravno sam parkirao i unutra bio vjerovatrno duplo kraće nego on) itsl. Opravdavanje ovakvih idiota je gore od nerada policije.
-
lavic
#28636 Re: "Majstori" parkiranja
Ma vala kad god sam normalno parkirao su me udarili vratima, sad kad lakiram auto i ja cu se bahatit, lbt te finoca u zemlji krkana. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#28637 Re: "Majstori" parkiranja
To je zaista za svaku osudu
- Industrialyzer
#28638 Re: "Majstori" parkiranja
Lik je uporan, zicom vratio branik i opet

-
noviclan
#28639 Re: "Majstori" parkiranja
Sta ce dusa draga nema parkinga za lijeka mozda mu se traba nasloniti na retrovizor da kvrcne
-
azdralovic
#28640 Re: "Majstori" parkiranja
Nema ti ovo veze sa senzorima ... senzori javljaju pun signal, i na displayu bude do kraja, a ostane 10-15 cm ispred branika... mozda na kameru jedino ili je samo na srecu isao
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#28641 Re: "Majstori" parkiranja
Nije stvar u klepanju po dzepu koliko je stvar u tome sto ces ispasti jedini papak koji se jedini nepropisno parkirao. A u bosni si streberski papak sto jedini u raji vozis kroz kvart dok trazis da seispravno parkirasvjeshalica wrote: ↑02/03/2021 12:24 organe vlasti u drugim drzavama ne zanima niti shvataju pricu o papcima i gdje je ko odrsatao vec klempaju po usim ekspresno i tako i treba po kratkom postuplu, i ova drzava ima zakone ali se ne postuju jer neko ima seljacku demagogiju i opravdanje kad im se trehne kazna
Kazna za nepropisno parkiranje je 15-20€, a npr 3e kosta sat vremena parkinga. ako ces duze ostati, vise ti se isplati kaznu platiti, eto kako izgleda to famozno "klepanje po dzepu u njemackoj"..
-
noviclan
#28642 Re: "Majstori" parkiranja
Jevat mu(joj) sestru ova(j) s audijem presao ocrtano parking mjestoazdralovic wrote: ↑04/03/2021 01:35Nema ti ovo veze sa senzorima ... senzori javljaju pun signal, i na displayu bude do kraja, a ostane 10-15 cm ispred branika... mozda na kameru jedino ili je samo na srecu isao![]()
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#28643 Re: "Majstori" parkiranja
Nisu njemci saznali za ovaj klix forum tako da im jos niko nije objasnio da je korona zavjera i da su protiv volje zatvoreni u kuceartur morgan wrote: ↑02/03/2021 12:18 Kad vidim koliko ovaj lockdown traje u Njemačkoj, pitam se da li su i njemci civilizovan narod ?!
Nije mi civilizacijski držati ljude zatvorenim protiv njihove volje![]()
- vjeshalica
#28644 Re: "Majstori" parkiranja
vjervoatno i tamo selektivno kaznjavaju i neredovno kao kod nas pa se isplati biti majmunizvrsni direktor wrote: ↑04/03/2021 01:48Nije stvar u klepanju po dzepu koliko je stvar u tome sto ces ispasti jedini papak koji se jedini nepropisno parkirao. A u bosni si streberski papak sto jedini u raji vozis kroz kvart dok trazis da seispravno parkirasvjeshalica wrote: ↑02/03/2021 12:24 organe vlasti u drugim drzavama ne zanima niti shvataju pricu o papcima i gdje je ko odrsatao vec klempaju po usim ekspresno i tako i treba po kratkom postuplu, i ova drzava ima zakone ali se ne postuju jer neko ima seljacku demagogiju i opravdanje kad im se trehne kazna![]()
Kazna za nepropisno parkiranje je 15-20€, a npr 3e kosta sat vremena parkinga. ako ces duze ostati, vise ti se isplati kaznu platiti, eto kako izgleda to famozno "klepanje po dzepu u njemackoj"..
ovdje jos na ruku ide sranje da mu ne mozes ostaviti nalog pa mu se isplati biti majmun
samo šteta dovodi u red...pojedince
-
ado-nekad-sampion
#28645 Re: "Majstori" parkiranja
Toliko su redovni da se nekad vise isplati ne platiti parking od 2 eura po satu nego rizikovati kaznu.
Inace nemaju oni pametnijeg posla nego hodati okolo non stop i gledati gdje je ko nepropisno parkirao.
Inace nemaju oni pametnijeg posla nego hodati okolo non stop i gledati gdje je ko nepropisno parkirao.
- holowey
#28646 Re: "Majstori" parkiranja
bosanski senzor: ides lagano u rikverc dok ne dotaknes auto iza sebe, svakako su plasticne karambolke nece se iskriviti, i onda samo pustis da se auto samo odmakne par mm koliko plastika sama odgurne i voilàazdralovic wrote: ↑04/03/2021 01:35Nema ti ovo veze sa senzorima ... senzori javljaju pun signal, i na displayu bude do kraja, a ostane 10-15 cm ispred branika... mozda na kameru jedino ili je samo na srecu isao![]()
- holowey
#28648 Re: "Majstori" parkiranja
ili je invisible car
-
tempuser
#28649 Re: "Majstori" parkiranja
Pravi stealth mode sa 4 žmigavca! 
- zforumas
#28650 Re: "Majstori" parkiranja

Da ubaci parking karticu na rampi, osinuo po gasu, presao dva trotoara i cestu i zamalo "uparkirao"...