Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dimu1927 wrote: ↑26/02/2021 21:42
mogu mu pisati kaznu i zakaciti na tablice isto kao i kad ga uslika radar. pa mu naplate sve prilikom neke kontrole
Ne mogu jednom bila diskusija na tu temu nedavno obasnjavano sto ne moze
sigurna ?
kako mogu onda kazne sa stacionarnih radara naplacivati ?
to je nemar MUP-a KS klasicni, umjesto da uvijek stoje na izlazima iz kantona u gule takve sto izlaze, kao recimo MUP ZDK, redovne kontrole stranih tablica na izlazu sa autoputa
mogu mu pisati kaznu i zakaciti na tablice isto kao i kad ga uslika radar. pa mu naplate sve prilikom neke kontrole
sigurna ?
to je nemar MUP-a KS klasicni, umjesto da uvijek stoje na izlazima iz kantona u gule takve sto izlaze, kao recimo MUP ZDK, redovne kontrole stranih tablica na izlazu sa autoputa
Nema više kontrole na izlazu s autoceste, imali su ih redovno prije 2-3 godine, sada je to rijetkost.
sigurna ?
Ne znam ako ti znas bolje od ljudi koji su objasnili i rade sa tim, onda neka tvoje misljenje bude relevantno.
sigurna ?
Ne znam ako ti znas bolje od ljudi koji su objasnili i rade sa tim, onda neka tvoje misljenje bude relevantno.
Ne sjećam se te diskusije, ako je bila ovdje. Bi li je prenijela opet, u par kratkih rečenica, molim te. Zanima me..
Auris na invalidskom mjestu je u vlasništvu Podpredsjednika Vlade FBiH i Ministra za Soc pitanja itd Veska Drljače (ili njegove gospoje) koji svakako nisu invalidi...
Polubrižna polumajka dovela svoje poludijete u poluvrtić...
Pitam se samo koliko bi mu para za ovo oteli u Cirihu...?
"Hladni Izvor
LJudi dragi kakva hajka i galama na covjeka stoje parkirao na ulazu u .U SKOLU NIJE kriv vozac auta negosu krivi oni koji su napravili tako uzak prolaz do. Do .Skole !"
Sta je problem kod ovog BMWa? Malo zagazio na travu? Jbt da nije dijaspora niko ne bi ni primijetio. Ovo je normala u dosta naselja u Sarajevu, jer ne moze drugacije.
Mog jarana digli na Ciglanama cini mi se prosle godine, isto BMW, njemacke table, tacno ispred znaka zabranjeno parkiranje, paralelni parking, do znaka dozvoljeno od znaka zabranjeno, neki supak prijavio i digne ga pauk, u njegovom naselju, odrastao tu. Ljubomora je cudo.
Pa odnio ga je jer ne moze zalijepiti kaznu. Ako auto ne smeta ne moze se odnijeti, zar ne? Vidi ove gore na Grbavici, realno ovo sve smeta i sve treba odnijeti, a polijepili im kazne. CG table bez kazne. Pogledaj lijevu obalu Miljacke od Cumurije do Carevog mosta petkom kad je Dzuma, pa to nema gdje se ne parkira, ne da ne nose nego ne lijepe ni kazne. A doso u naselje na Ciglane da digne auto, de ba.
Last edited by ado-nekad-sampion on 02/03/2021 11:43, edited 2 times in total.
tempuser wrote: ↑01/03/2021 21:07
Polubrižna polumajka dovela svoje poludijete u poluvrtić...
Neki dan na ovoj lokaciji lik s autom krenuo da izađe s parkinga i otišao naprijed, kad nije mogao skrenutu, jer je neko blokirao prolaz. I sad sam očekivao da će se vratiti skroz u rikverc i na drugu stranu izaći, ali ne on se malo vratio u rikverc i direktno preko trave na trotoar i vozio trotoarom do Socijalnog i tu se uključio na glavnu. Pješaci se morali sklanajti budali.
ado-nekad-sampion wrote: ↑02/03/2021 11:33
Sta je problem kod ovog BMWa? Malo zagazio na travu? Jbt da nije dijaspora niko ne bi ni primijetio. Ovo je normala u dosta naselja u Sarajevu, jer ne moze drugacije.
Mog jarana digli na Ciglanama cini mi se prosle godine, isto BMW, njemacke table, tacno ispred znaka zabranjeno parkiranje, paralelni parking, do znaka dozvoljeno od znaka zabranjeno, neki supak prijavio i digne ga pauk, u njegovom naselju, odrastao tu. Ljubomora je cudo.
Nikada mi nije bilo jasno kako ova naša raja kada se vrati iz Njemačke ne povuče sa sobom i tog Njemačkog mentaliteta, reda i zakona, pa ne kaže, makar u sebi - ne ide ovako, neću parkirati gdje i kako ne treba, i sl.
Jok, ha je prešlo granicu, odmah se bacaju prazne flaše od kole i kesice od čipsa kroz prozor, parkira gdje hoće, ne jebe živu silu.
A, zar nije ljepše normalno se ponašati i ne kršiti zakon.
Sto se mene tice, gdje god je parkiran da zagrađuje pregled saobraćaja, smeta pješacima ili drugim ispravno parkiranim vozilima, treba biti expresno odnesen.
Sve ostalo okačiti nalog.
I to će se moći postići ako se formira posebna služba za parking sa takvim ovlastima, sa procentom iz naplaćenih kazni.
Nikada mi nije bilo jasno kako ova naša raja kada se vrati iz Njemačke ne povuče sa sobom i tog Njemačkog mentaliteta, reda i zakona, pa ne kaže, makar u sebi - ne ide ovako, neću parkirati gdje i kako ne treba, i sl.
Jok, ha je prešlo granicu, odmah se bacaju prazne flaše od kole i kesice od čipsa kroz prozor, parkira gdje hoće, ne jebe živu silu.
I kad mu zaljepe kaznu il pauk odnese auto ide ona poznata--JEBEM TI BOSNU
drug_profi wrote: ↑02/03/2021 11:45
Sto se mene tice, gdje god je parkiran da zagrađuje pregled saobraćaja, smeta pješacima ili drugim ispravno parkiranim vozilima, treba biti expresno odnesen.
Sve ostalo okačiti nalog.
I to će se moći postići ako se formira posebna služba za parking sa takvim ovlastima, sa procentom iz naplaćenih kazni.
Valja prošetat nekih stotinjak metara do zgrade il kuce--zato bolje ostavit auto i zagradit kontejnere za smece il nekom ulaz u zgradu
Ma to nije tacno. U tome i jest problem. Nadjete nekoliko primjera i odmah ide generalizacija na osnovu predrasuda. Znas nisu ti svi ljudi otisli iz divljine u dijasporu, dosta ih je rodjeno i zivjelo u Sarajevu, zavrsilo fakultet i slicno. Kakav cips, flase, gluposti.
U navedenom slucaju, auto je odneseno s mjesta gdje su auta obicno pakirana, auta "civilizovanog" pucanstva s BH tablama, koja se naredaju u istoj toj zabrani, naravno nikome ne pada na pamet da lijepi kazne a kamoli da dodje pauk, ali za njemacke table moze i pauk.
Ma to nije tacno. U tome i jest problem. Nadjete nekoliko primjera i odmah ide generalizacija na osnovu predrasuda. Znas nisu ti svi ljudi otisli iz divljine u dijasporu, dosta ih je rodjeno i zivjelo u Sarajevu, zavrsilo fakultet i slicno. Kakav cips, flase, gluposti.
To što je rođeno i živjelo čitav život u Sarajevu, završilo fakultet i slično, ne daje mu nikakve kvalifikacije da ne bude uber papak i da za njega seljak iz Džepa bude gospodin čovjek.
Najviše papaka sam upoznao baš od Marindvora do Čaršije, rođenih sarajlija a papaka da ne mogu biti veći. Neka mu referenca što je rođen i živi u tih nekoliko kvadratnih kilometara pa mu daje za pravo da se ponaša kao da je oslobodilac.
A svaka druga češanje muda, hrakanje po pločniku i priča kako su papci sjebali Sarajevo.
Nije generalizacija ali, jarane, da ja dođem iz Njemačke i da me u rođenoj mahali odnese pauk zbog pogrešnog parkiranja, "ja bih se ubio".
I ti sad mislis da ce taj papak kad ode u Njemacku odjednom postati civilizovan? Naravno da nece. Isto se bacaju otpaci mimo kante. Parkira se kako treba jer inace udare po dzepu.
Imam slican sentiment kao ti sto se tice tog "gradjanstva".
A to si u pravu, da te odnesu tamo gdje si odrastao i gdje te svako zna a inace ne odnose nikog, je da se ubijes. Jbg da te ne znaju ne bi te ni odijeli, ali problem je upravo u tome sto te znaju.