Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Jordan1961

#28501 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Jordan1961 »

konoplja wrote: 12/10/2023 17:56
Jordan1961 wrote: 12/10/2023 17:52
Mislim da je to samo pocetak. Tek ide kopnena invazija. Stradace 10,000 ljudi i nikome dlaka sa glave faliti nece. I jos niko nece smjeti reci rijec protiv toga.
Naravno da je tek početak. Mislim da nisi daleko od konačne brojke. Vrlo moguće je da će to biti tu negdje.
Pročitao sam negdje da je već 250 000 Palestinaca iz Gaze ostalo bez doma i da su raseljeni.
I kad kazes da nije u redu 75 godina terorizirati ljude tjerajuci ih u konc logore, otimati im zemlju i kuce, uskracivati im kretanje, hranu, vodu, ubijati i prisiljavati na dalje iseljavanje i sadisticki se izivljavati na hiljade drugi nacina onda si antisemit, nacista i sta jos sve ne.
A da sve to podrzavam akonto toga sto bi mi mocni lobi mogao eventualno baciti kakvu kosku ..... jos uvijek imam ljudskog digniteta da mi ne pada na pamet.
HelaS

#28502 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HelaS »

konoplja wrote: 12/10/2023 17:50 Samo od kad je Izrael krenuo nediskriminatorno bombardirati i raketirati Gazu ubijeno je 447 djece.

447 children and 248 women among 1,417 killed in Israeli strikes in Gaza
Reuters
https://www.reuters.com/world/middle-ea ... 023-10-12/
Mislim da je to samo pocetak. Tek ide kopnena invazija. Stradace 10,000 ljudi i nikome dlaka sa glave faliti nece. I jos niko nece smjeti reci rijec protiv toga.
Volio bih da znam "boju tvog glasa" dok ovo pišeš, je li tužna, ravnodušna ili osvetnička
konoplja

#28503 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by konoplja »

Jordan1961 wrote: 12/10/2023 18:02
konoplja wrote: 12/10/2023 17:56
Naravno da je tek početak. Mislim da nisi daleko od konačne brojke. Vrlo moguće je da će to biti tu negdje.
Pročitao sam negdje da je već 250 000 Palestinaca iz Gaze ostalo bez doma i da su raseljeni.
I kad kazes da nije u redu 75 godina terorizirati ljude tjerajuci ih u konc logore, otimati im zemlju i kuce, uskracivati im kretanje, hranu, vodu, ubijati i prisiljavati na dalje iseljavanje i sadisticki se izivljavati na hiljade drugi nacina onda si antisemit, nacista i sta jos sve ne.
A da sve to podrzavam akonto toga sto bi mi mocni lobi mogao eventualno baciti kakvu kosku ..... jos uvijek imam ljudskog digniteta da mi ne pada na pamet.
Editovao sam post. Prešišalo je već 250k.
Brzo rastu brojevi, van svake kontrole je ovo.
As of 11 October, the UN estimated that at least 340,000 people have been displaced within Gaza, and nearly 218,600 people are sheltering in 92 UNRWA schools across the Gaza Strip.
“Indiscriminately killing civilians in the context of hostilities, with no regard for the principles of distinction, precaution and proportionality, is a war crime,” the experts said.
https://www.ohchr.org/en/press-releases ... -civilians
Postoji ovo:
Selective retention, in relating to the mind, is the process whereby people more accurately remember messages that are closer to their interests, values and beliefs, than those that are in contrast with their values and beliefs, selecting what to keep in the memory, narrowing the information flow

Što donekle objašnjava zašto neki vide samo pozitivno o Izraelu, a negativno o Palestini. I čini im se da je 90% upisa u tom fahu.
Naravno, i obrnuto je istina.

A zapravo, istina je je da ima svega, a samo sumir smara i mori. :mrgreen:
Jordan1961

#28504 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Jordan1961 »

HelaS wrote: 12/10/2023 18:04
Volio bih da znam "boju tvog glasa" dok ovo pišeš, je li tužna, ravnodušna ili osvetnička
Tuzna, pretuzna. Sve ovo gledam prvenstveno sa stanovista ljudskih prava, medjunarodnog prava, ljudskog digniteta i moralnosti, ako jos ista od toga vrijedi na ovome svijetu. Priznajem Izraelu pravo na postojanje ali prezirem sve njegove rezime koji su do toga doveli. Priznajem i palestincima pravo na drzavu ali prezirem Hamas i njegove metode i ideologiju.
U izraelu mnogi shvataju da je njihova visedecenijska politika dovela od ove situacije danas i da je takva politika donijela cijenu koja se morala platiti. Stavljao sam i klipove sa stavovima bivseg Izraelskog ministra pravde. Iz ovakvih akcija moze nastati samo jos veci radikalizam. Iza Hamas ce doci nesto jos gore sto cijelu planetu, ovakvu kakva je, moze dovesi u pitanje. Zlu i tiraniji se mora stati u kraj, nije bitno odakle dolazi.
HelaS

#28505 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HelaS »

Jordan1961 wrote: 12/10/2023 18:11
HelaS wrote: 12/10/2023 18:04

Tuzna, pretuzna. Sve ovo gledam prvenstveno sa stanovista ljudskih prava, medjunarodnog prava, ljudskog digniteta i moralnosti, ako jos ista od toga vrijedi na ovome svijetu. Priznajem Izraelu pravo na postojanje ali prezirem sve njegove rezime koji su do toga doveli. Priznajem i palestincima pravo na drzavu ali prezirem Hamas i njegove metode i ideologiju.
U izraelu mnogi shvataju da je njihova visedecenijska politika dovela od ove situacije danas i da je takva politika donijela cijenu koja se morala platiti. Stavljao sam i klipove sa stavovima bivseg Izraelskog ministra pravde. Iz ovakvih akcija moze nastati samo jos veci radikalizam. Iza Hamas ce doci nesto jos gore sto cijelu planetu, ovakvu kakva je, moze dovesi u pitanje. Zlu i tiraniji se mora stati u kraj, nije bitno odakle dolazi.
:thumbup: :bih:
xoklix

#28506 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by xoklix »

Sinoć na N1 HR bivši veleposlanik RH u Rusiji i ministar prostornog uređenja u RH , Božo Kovačević, kulturno i umotano u celofan objasnio kako je država Izrael nastala genocidom nad Palestincima kršeći sve sporazume i konvencije uz prešutnu podršku Zapada.
Genocidna država i tačka, pa nek me nestane neću šutiti na zlo.

Zapad da nas je želio zbrisati , izbrisao bi nas iz BiH. Samo bi onda imali mini Rusiju sa izlazom na Jadran. BiH je tačno onakva kakva odgovara Zapadu. Ovi dupelisci nek i dalje ližu.
Last edited by xoklix on 12/10/2023 18:15, edited 2 times in total.
User987

#28507 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by User987 »

Moenx wrote: 12/10/2023 17:26 Šta stoji iza ovog stava da se Izraelu ne zamjerimo
Da dobijemo ono što i Kosovo
Heh misliš da uncle joe ima boba za još jednog miljenika medj narodima muslimanskog imena
Dajte dečki klupa za hlađenje
Lukavo zboriš, ali takve odmah pročitam. Ne trebamo podrzavati Izrael, ali ne trebamo ni gurati prst u oko Evropi i Americi jer smo mi dio tog svijeta. Hamas napravi zlocin i to smo morali osuditi. Zatim osuditi i Izrael zbog reakcije i pozvati na mir i razum. Dosta od nas! Ali, zar ne vidiš ovo ludilo na forumu, u komentarima na portalima i društvenim mrežama. To se zove vjersko ludilo. Nisu Palestinci jedini narod koji strada. Puno je naroda stradalo i još uvijek strada i u teškom je polozaju, ali naše prevaspitane i indoktrinirane generacije interesuju samo muslimani. Halo, ba. Ovdje je bio komentar jednog da njemu nije važna ni Bosna kao naša drzava nego samo muslimani u svijetu!!!!! Znas li čije su to mudrosti i gdje se dolazi kada se slijede te mudrosti? Opasno smo mi zaglibili jarane slušajući vazove od raznih vjerskih ubleha.
anelsol

#28508 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by anelsol »

Jordan1961 wrote: 12/10/2023 17:51 Samo smo Zaljenu cekali:
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/32 ... rista.html
eto nam Abu Zeljka.
al' budi siguran da se nedodirljivog ne smije ni spomenuti, mada kazu istu stvar:
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/32 ... ivila.html
mazaltov Abu Zorane!
Amir Kabiri je zaista čudotvorac. Nevjerovatno je kako je u kratkom periodu okorjele fašiste pretvorio u najveće borce za cionističku stvar.
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#28509 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hilmija frlj »

Glasnogovornik Evropske komisije Eric Mamer pokušao je objasniti zašto Evropska unija ne naziva postupke Izraela u vezi s blokadom Pojasa Gaze ratnim zločinom ili terorističkim činom, dok je to rekla o ruskim udarima na energetsku infrastrukturu Ukrajine.

Mamer je rekao da je komentar o terorističkom činu"koji je predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen dala u vezi s akcijama Rusije u Ukrajini u oktobru 2022. izrečen u vrlo specifičnom kontekstu, kada je došlo do neizazvanog napada jedne zemlje na Članica Vijeća sigurnosti UN-a, na miroljubivog susjeda.

"I sada postoji situacija u kojoj, želim podsjetiti sve, napadi iz Gaze na Izrael traju, i stoga je Izrael u situaciji u kojoj se brani u izuzetno složenom vojnom teatru. Zato sada ne možemo suditi koje akcije Izrael treba poduzeti kako bi se mogao boriti protiv terorista Hamasa koji su napali njegov teritorij", dodao je Mamer.

Glasnogovornik Evropske komisije istaknuo je da je EU javno i opetovano pozvala Izrael da slijedi međunarodno pravo i učini sve kako bi osigurala sigurnost civilnog stanovništva.

Evropska komisija prethodno je komentirala odluku Izraela da isključi struju i vodu u Pojasu Gaze, nametnuvši de facto blokadu i bombardiranje velikih razmjera, rekavši da je to posljedica Hamasovih akcija.

Istodobno, Josep Borrell, visoki predstavnik EU-a za vanjske poslove i sigurnosnu politiku, rekao je da su neki postupci Izraela u suprotnosti s međunarodnim pravom.

Mnogi korisnici društvene mreže Twitter komentarisali su kao dvolične izjave Von der Leyen iz oktobra prošle godine.

"Ruski napadi na civilnu infrastrukturu, posebno električnu energiju, su ratni zločini. Isključivanje muškaracima, ženama, djeci vode, struje i grijanja s dolaskom zime, to su čisti teroristički činovi. I moramo ga tako nazvati" kazala je Von der Leyen opisujući napad Rusije na Ukrajinu.
Izraelski ministar odbrane je nakon početka izraelskog bombardovanja Pojasa Gaze kazao kako ovaj prostor stavlja pod opsadu i prekida dotok vode, struje i hrane. Također, stanovnike Gaze je nazvao ljudskim životinjama.

U srijedu je jedina elektrana u Pojasu Gaze ostala bez goriva, a međunarodne organizacije su upozorili na to da se bolnice u Gazi pretvaraju u mrtvačnice.
Dvolična kurva Evropa.
Pa i Ukrajinci napadaju teritorij za koji Rusi smatraju da je istorijski njihov.
Benjo34

#28510 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Benjo34 »

Teško je svariti cinjenicu da doseljenici, iz Europe, nad kojim je počinjen genocid, sad to rade drugom narodu. Cak mnogi židovi iz amerike ih ne podržavaju.

Ovo je sukob u kojem nema prave strane. Hamas je teroristička organizacija, koja I ima ovoliku potporu među Palestincima bas zbog toga što se ovi trude da se sjećaju iz djetinstva kako su ih izvlačili ispod ruševina dok im je ostatak porodice stradao.
jeza u ledja

#28511 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Jordan1961 wrote: 12/10/2023 17:45
jeza u ledja wrote: 12/10/2023 17:42

Naravno da je bitno. Procitali smo vec vise puta. Preko 200. U stvari neko je dao tacnu brojku i od toga koliko je ubijene djece. Po UN-ovim podacima.

Nije takmicenje.

Govorim ti samo koliko se malo pise o jednom, a koliko puno o drugom, sve istovremeno uz moralisanje.
Otkud sad bitno kad si do sada verglao samo o 1000 ubijenih Izraelaca kao da je svjet nastao prije 6 dana.
Do prije 6 dana niko zivi tih 200 jadnih ljudi nije ni spomenuo.
E tu je osnovni problem.
Koliko si ti puta spomenuo tih 200 ljudi ovdje prije subote?

Je li tih 200 ljudi razlog da se uleti u neko naselje ili na koncert i ubijaju civili, bez ijednog vojnog cilja i razloga?

Odgovornost na trenutnim dogadjanjima je prvenstveno na akterima tih dogadjaja.
radiostar

#28512 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by radiostar »

hilmija frlj wrote: 12/10/2023 18:18
Glasnogovornik Evropske komisije Eric Mamer pokušao je objasniti zašto Evropska unija ne naziva postupke Izraela u vezi s blokadom Pojasa Gaze ratnim zločinom ili terorističkim činom, dok je to rekla o ruskim udarima na energetsku infrastrukturu Ukrajine.

Mamer je rekao da je komentar o terorističkom činu"koji je predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen dala u vezi s akcijama Rusije u Ukrajini u oktobru 2022. izrečen u vrlo specifičnom kontekstu, kada je došlo do neizazvanog napada jedne zemlje na Članica Vijeća sigurnosti UN-a, na miroljubivog susjeda.

"I sada postoji situacija u kojoj, želim podsjetiti sve, napadi iz Gaze na Izrael traju, i stoga je Izrael u situaciji u kojoj se brani u izuzetno složenom vojnom teatru. Zato sada ne možemo suditi koje akcije Izrael treba poduzeti kako bi se mogao boriti protiv terorista Hamasa koji su napali njegov teritorij", dodao je Mamer.

Glasnogovornik Evropske komisije istaknuo je da je EU javno i opetovano pozvala Izrael da slijedi međunarodno pravo i učini sve kako bi osigurala sigurnost civilnog stanovništva.

Evropska komisija prethodno je komentirala odluku Izraela da isključi struju i vodu u Pojasu Gaze, nametnuvši de facto blokadu i bombardiranje velikih razmjera, rekavši da je to posljedica Hamasovih akcija.

Istodobno, Josep Borrell, visoki predstavnik EU-a za vanjske poslove i sigurnosnu politiku, rekao je da su neki postupci Izraela u suprotnosti s međunarodnim pravom.

Mnogi korisnici društvene mreže Twitter komentarisali su kao dvolične izjave Von der Leyen iz oktobra prošle godine.

"Ruski napadi na civilnu infrastrukturu, posebno električnu energiju, su ratni zločini. Isključivanje muškaracima, ženama, djeci vode, struje i grijanja s dolaskom zime, to su čisti teroristički činovi. I moramo ga tako nazvati" kazala je Von der Leyen opisujući napad Rusije na Ukrajinu.
Izraelski ministar odbrane je nakon početka izraelskog bombardovanja Pojasa Gaze kazao kako ovaj prostor stavlja pod opsadu i prekida dotok vode, struje i hrane. Također, stanovnike Gaze je nazvao ljudskim životinjama.

U srijedu je jedina elektrana u Pojasu Gaze ostala bez goriva, a međunarodne organizacije su upozorili na to da se bolnice u Gazi pretvaraju u mrtvačnice.
Dvolična kurva Evropa.
Pa i Ukrajinci napadaju teritorij za koji Rusi smatraju da je istorijski njihov.
Zar nisu prvo rusi napali teritorij druge drzave?
hilmija frlj

#28513 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hilmija frlj »

radiostar wrote: 12/10/2023 18:23
hilmija frlj wrote: 12/10/2023 18:18

Dvolična kurva Evropa.
Zar nisu prvo rusi napali teritorij druge drzave?
Zar Izraelci ne oduzimaju Palestinu, kao Rusi Ukrajinu?

Višestruka ubistva na Zapadnoj Obali
https://balkans.aljazeera.net/videos/20 ... dnoj-obali

Ide bal vampira.
Last edited by hilmija frlj on 12/10/2023 18:27, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#28514 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Jordan1961 wrote: 12/10/2023 18:11 Priznajem Izraelu pravo na postojanje
Otkricu ti jednu tajnu - ova recenica iznad…te po definiciji cini…khm….

…cionistom.
User987

#28515 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by User987 »

Evo ja imam jedan razuman prijedlog. Da se svi ovi očajnici zbog položaja muslimana i islama u svijetu koji 24 sata kukaju i liju suze za Palestincima, organizuju i krenu na Bliski istok, kao i ostale islamske zemlje. Sutra moze biti kasno jer ćemo možda u EU. A onda zbogom snovi o islamskom društvu, šerijatu i ostalim demokratskim ljepotama islamskog svijeta. Zato na vrijeme pakujte kofere, ponesite i jedan dio džamija, svakako ih je previše. Ne bi bilo loše da ovi sa najžešćim komentarima koji prizivaju Adolfa Hitlera, krenu pravac Izraela i Palestine i priključe se voljenom Hamasu.
PS. Sjećam se dobro situacije pred rat i raspoloženja kod Bošnjaka (Muslimana) i priča kako iza nas stoji milijarda muslimana, sjećam se arapskih i turskih zastava i skupova SDA. Zato ovo i govorim. Neka se niko ne uvrijedi zato sto odlicno poznam taj šupacki mentalitet podrumasa i pobjegulja. Uvijek potpaljuju, a onda razgule na Zapad.
Jordan1961

#28516 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Jordan1961 »

jeza u ledja wrote: 12/10/2023 18:20
Jordan1961 wrote: 12/10/2023 17:45
Otkud sad bitno kad si do sada verglao samo o 1000 ubijenih Izraelaca kao da je svjet nastao prije 6 dana.
Do prije 6 dana niko zivi tih 200 jadnih ljudi nije ni spomenuo.
E tu je osnovni problem.
Koliko si ti puta spomenuo tih 200 ljudi ovdje prije subote?

Je li tih 200 ljudi razlog da se uleti u neko naselje ili na koncert i ubijaju civili, bez ijednog vojnog cilja i razloga?

Odgovornost na trenutnim dogadjanjima je prvenstveno na akterima tih dogadjaja.
Ima li koja metoda da je Palestinci do sada nisu probali a da je dala rezultata?
Probali su mirnim demonstracijama protiv okupacije pa su ih opet ubijali, nekada iz ciste obijesti. Ima takvih klipova koliko hoces.
I bilo je po onoj pas laje vjetar nosi. E takva situacija moze dovesti samo do dalje radikalizacije i niceg drugog.
Ako krenes unistavati cijeli jedan narod, ne mozes se zaliti ako se ljudi pocnu braniti na sve moguce nacine. Naravno terorizam nije prihvatljiv i nije rjesenje. Stavise Hamas cini kontrauslugu palestincima ali treba razumjeti genezu Hamasa i sve okolnosti koje su dovele do njegove pojave.
I slazem se da je odgovornost na trenutnim dogadjaima na akterima. Ali imaju dvije strane, ne moze se kriviti samo jedna.
Jordan1961

#28517 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Jordan1961 »

jeza u ledja wrote: 12/10/2023 18:27
Jordan1961 wrote: 12/10/2023 18:11 Priznajem Izraelu pravo na postojanje
Otkricu ti jednu tajnu - ova recenica iznad…te po definiciji cini…khm….

…cionistom.
Netacno. Ja priznajem pravo na postojanje drzave Izrael nastale 1948. u medjunarodom priznatim granicama. Ali to nije krajnji cilj cionista.
Moze Izrael biti i multinacionalna drzava sa gradjanskim uredjenjem gdje bi ista prava imali i Zidovi i Arapi.
Ono sto meni nije prihvatljivo je cionizam - cisto zidovska teisticka drzava za neodredjenim granicama tj. da se otima dokle se moze.
SpecialOffer

#28518 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SpecialOffer »

omega369 wrote: 12/10/2023 15:13
SpecialOffer wrote: 12/10/2023 15:09

Bolestan lik.
Otvarac bosnjackih ociju, da ne bi bosnjaci zalutali. Zamisli lika :-) :-) dzevad 2

Ciju li legitimaciju ima...
Ciju ce imati...klinike za psihijatriju.
Osmi Socrates

#28519 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Osmi Socrates »

Ako neko krivi jednu stranu, onda ste to vi koji Jevreje krivite.
hilmija frlj

#28520 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hilmija frlj »

Osmi Socrates wrote: 12/10/2023 18:37 Ako neko krivi jednu stranu, onda ste to vi koji Jevreje krivite.
Ne krivimo Jevreje, nego Izrael.
Kao i sa druge strane, ne krivimo Palestince nego Hamas.
Mirzareli

#28521 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mirzareli »

Image
Osmi Socrates

#28522 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Osmi Socrates »

hilmija frlj wrote: 12/10/2023 18:41
Osmi Socrates wrote: 12/10/2023 18:37 Ako neko krivi jednu stranu, onda ste to vi koji Jevreje krivite.
Pa treba li ja da citiram postove ovdje? Od istorijskih budaleština pa nadalje?
Janjicar

#28523 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Janjicar »

Osmi Socrates wrote: 12/10/2023 18:43

Prvo svoje budalestine Quote-aj…
MarlboroGold

#28524 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MarlboroGold »

Nije podrška Hamasu ako se neko opravdano zapita "a šta je onda ovo što Izrael radi u Gazi ako je ono Hamasovo bilo terorizam".

Nije to podrška Hamasu bez obzira što to neki žele gurati pod to. To je rezonovanje npr. UZP-ovaca ako vide nekog random Muju sa zastavom Palestine i viču podržava Hamas.
Last edited by MarlboroGold on 12/10/2023 18:49, edited 1 time in total.
konoplja

#28525 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by konoplja »

Osmi Socrates wrote: 12/10/2023 18:43

Treba da kažeš jasno ko su "vi", možeš i postove citirati.
Locked