Jordan1961 wrote: ↑12/10/2023 18:02
konoplja wrote: ↑12/10/2023 17:56
Naravno da je tek početak. Mislim da nisi daleko od konačne brojke. Vrlo moguće je da će to biti tu negdje.
Pročitao sam negdje da je već 250 000 Palestinaca iz Gaze ostalo bez doma i da su raseljeni.
I kad kazes da nije u redu 75 godina terorizirati ljude tjerajuci ih u konc logore, otimati im zemlju i kuce, uskracivati im kretanje, hranu, vodu, ubijati i prisiljavati na dalje iseljavanje i sadisticki se izivljavati na hiljade drugi nacina onda si antisemit, nacista i sta jos sve ne.
A da sve to podrzavam akonto toga sto bi mi mocni lobi mogao eventualno baciti kakvu kosku ..... jos uvijek imam ljudskog digniteta da mi ne pada na pamet.
Editovao sam post. Prešišalo je već 250k.
Brzo rastu brojevi, van svake kontrole je ovo.
As of 11 October, the UN estimated that at least 340,000 people have been displaced within Gaza, and nearly 218,600 people are sheltering in 92 UNRWA schools across the Gaza Strip.
“Indiscriminately killing civilians in the context of hostilities, with no regard for the principles of distinction, precaution and proportionality, is a war crime,” the experts said.
https://www.ohchr.org/en/press-releases ... -civilians
Postoji ovo:
Selective retention, in relating to the mind, is the process whereby people more accurately remember messages that are closer to their interests, values and beliefs, than those that are in contrast with their values and beliefs, selecting what to keep in the memory, narrowing the information flow
Što donekle objašnjava zašto neki vide samo pozitivno o Izraelu, a negativno o Palestini. I čini im se da je 90% upisa u tom fahu.
Naravno, i obrnuto je istina.
A zapravo, istina je je da ima svega, a samo sumir smara i mori.