Izrael je opet pocinio zlocin!
-
Moenx
#28476 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Šta stoji iza ovog stava da se Izraelu ne zamjerimo
Da dobijemo ono što i Kosovo
Heh misliš da uncle joe ima boba za još jednog miljenika medj narodima muslimanskog imena
Dajte dečki klupa za hlađenje
Da dobijemo ono što i Kosovo
Heh misliš da uncle joe ima boba za još jednog miljenika medj narodima muslimanskog imena
Dajte dečki klupa za hlađenje
-
MUNAFIK
#28477 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Po ženevskoj konvenciji se danas sudi SAMO našim komandirima ARMIJE RBIH jer je neko samarao cetnika...
- MarlboroGold
#28478 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ima i boljekonoplja wrote: ↑12/10/2023 17:25Haha. Upravo. Eno, on je vidio stari Zionista.MarlboroGold wrote: ↑12/10/2023 17:21Nekad nije ni loše što postoje fake news. Nalete i moćni na minu, pa se zalete grlom u jagode. Ni Izrael tako nešto nije potvrdio, a on već izašao u javnost sa takvom izjavom.SpoilerShow
Samo za ježa i establishment.![]()
https://www.youtube.com/shorts/SHS3F7azryo
-
emmir1
#28480 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
User987 wrote: ↑12/10/2023 17:12 Jedan dio Bosnjaka ne bi trebao dirati tipke na mobitelima ili laptopima radi komentara o Palestincima i Židovima iz jednostavnog razloga koji kaze da im je mozak kao u pileta. Oni nikad nisu čuli za logiku i njene zakone. Komentari im zavise od toga da li se radi o islamu i muslimanima ili kršćanima ili hrišćanima ili židovima. Zločin od 11 septembra i rušenje tornjeva naravno su po njima počinili Amerikanci. Prije nekoliko dana su Izraelci organizovali zabavu u blizini Gaze da bi obezbijedili žrtve za uzvratni napad itd. Pileći mozgovi ne kontaju da se po istoj matrici i teoriji zavjere mogu nama pripisati Markale, Srebrenica itd. Pileći mozgovi ne znaju sta je javno mnjenje i ne znaju da obavještajne službe prate komentare na društvenim mrežama i portalima. Kao obična šakica jada, mi Bosnjaci zavisimo u potpunosti od tog njima mrskog Zapada. Taj Zapad je mogao učiniti da nas nema u proteklom ratu. Amerikanci su velikim pritiskom spriječili pad Sarajeva nakon pada Igmana, spriječili pad Goražda nakon prodora četnika desnom stranom Drine i ulaska u Goražde, spriječili i pad Bihaća. Taj isti Zapad je uspostavio OHR i VP bez kojih bi se BiH raspala za mjesec dana. Na tom istom Zapadu je i naša dijaspora koja godišnje posalje u BiH pet milijardi eura. Interesantno, dijaspora nam nije u Pakistanu ili Iranu ili Saudijskoj Arabiji. Nista to pileći mozgovi ne kontaju, ali nam prave štetu.
Evo šta je kukavički mentalitet.
I sta sad.
Izrael ubija djecu i neka Bosnjaci ne pisu nista, neka se prave mrtvi jer mi ovisimo o Zapadu i dolarima koji nam pristižu sa Zapada.
Nas Zapad spasio u ratu?
Kako?
Tako sto nam je uveo embargo na oruzje.
Nebi četnici u Sarajevo ušli ni za 50 godina.
Nažalost Izrael ubija palestinsku djecu ne zato sto ima podrsku Zapada, nego sto su muslimanske zemlje kukavičke.
Stotine djece ubijaju i svi šute i vode se svojim interesima.
Neka cijeli svijet izgori, neka sve nestane, koga i čega je vise strah nekoga?
Sta jos treba da urade da ljudi kažu dosta je bilo.
-
Osmi Socrates
#28481 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Evo, vratili se i politički predstavnici Sudnjeg Dana.
-
MUNAFIK
#28482 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Riddle wrote: ↑12/10/2023 17:22Ovo je ono što je meni tako ironično i tragično. Gaza je slika i prilika Varšavskog geta. Protjerivanje iz domova, oduzimanje imovine, maltretiranje u svakom smislu i u konačnici ubistva. Dakle, koriste svaki oblik dehumanizacije čovjeka prepisan iz nacističkog udžbenika. Još samo jedna stvar fali na ovoj slici pa da se podvuče crta i krene u realizaciju nekog konačnog rješenja palestinskog pitanja.swanfilter wrote: ↑12/10/2023 16:25I izraelci nikako da svare koliko podsjecaju na Rajh svojim djelima. I tako 20. stoljece. A, ni u 21. nikako da se apdejtaju ...
Ovi pak s druge strane, Hamas, su teroristi i ubice, jer ne znam drugu riječ kojom mogu opisati ono što sam vidio. Ne možeš pokupiti simpatije i podršku ako onako pokolješ civile. Upravo zato ih ni Izrael nema. Ne znam, možda bih drugačije razmišljao da sam na njihovom mjestu, da je Sarajevo i danas pod opsadom i da imam samo jedan životni cilj i smisao postojanja. Ako si žrtva dehumanizacije, onda nije iznenađujuće ako ne pokažeš humanost. Opet, iako ovo kažem, s tim se baš i ne slažem i volim vjerovati da nikad ne bih bio sposoban za onakve stvari te da bih znao da zaobiđem nevine.
Ovo je tako teška tema i tako sjebano začaran krug iz kojeg nema izlaza. Mislim da je bolje da je se klonim.
Vjeruj mi druze nakon sto ti oduzmu kucu, uniste njivu, posalju nekakve svjetske propalitete da ti pale cvoke po ulici. I onda ti ubiju dijete tebe isprebijaju i onda sve vas tako zatvore u GAZU i na kapaljku vam daju vode i struje onda bi vidio na sta si spreman...
Posebno kada procitas u ovim LAZNIM zapadnim medijima kako su ti sto te muce i ubijanu godinama kao neki dobri likovi, a ti kao zlocinac... Takve stvari preliju svaciju casu...
Ne razumijem opste kako se neki ljudi mogu praviti ludi i PODRZAVATI Izrael to je jednostavno neshvatljivo.
Ideja i cilj cionista je jasna i ona je prava naci fasisticka.
Sve sto Izrael radi i ovi politicari sve je ovo RATNI ZLOCIN ovo ko ne vidi taj nije covjek.
-
smijesni_ste
#28483 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
User987 wrote: ↑12/10/2023 17:12 Jedan dio Bosnjaka ne bi trebao dirati tipke na mobitelima ili laptopima radi komentara o Palestincima i Židovima iz jednostavnog razloga koji kaze da im je mozak kao u pileta. Oni nikad nisu čuli za logiku i njene zakone. Komentari im zavise od toga da li se radi o islamu i muslimanima ili kršćanima ili hrišćanima ili židovima. Zločin od 11 septembra i rušenje tornjeva naravno su po njima počinili Amerikanci. Prije nekoliko dana su Izraelci organizovali zabavu u blizini Gaze da bi obezbijedili žrtve za uzvratni napad itd. Pileći mozgovi ne kontaju da se po istoj matrici i teoriji zavjere mogu nama pripisati Markale, Srebrenica itd. Pileći mozgovi ne znaju sta je javno mnjenje i ne znaju da obavještajne službe prate komentare na društvenim mrežama i portalima. Kao obična šakica jada, mi Bosnjaci zavisimo u potpunosti od tog njima mrskog Zapada. Taj Zapad je mogao učiniti da nas nema u proteklom ratu. Amerikanci su velikim pritiskom spriječili pad Sarajeva nakon pada Igmana, spriječili pad Goražda nakon prodora četnika desnom stranom Drine i ulaska u Goražde, spriječili i pad Bihaća. Taj isti Zapad je uspostavio OHR i VP bez kojih bi se BiH raspala za mjesec dana. Na tom istom Zapadu je i naša dijaspora koja godišnje posalje u BiH pet milijardi eura. Interesantno, dijaspora nam nije u Pakistanu ili Iranu ili Saudijskoj Arabiji. Nista to pileći mozgovi ne kontaju, ali nam prave štetu.
-
aut
#28484 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pravi komunisti su uvijek bili uz Palestinu.
Ovi lazni su malo za putina malo za imperijalisticke sile.
Cccccc
Ovi lazni su malo za putina malo za imperijalisticke sile.
Cccccc
-
Jordan1961
#28485 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ljudske zrtve velis? Samo tokom ove godine, prije napada Hamasa su Izraelci ubili 200 ljudi (od toga 30 djece) na okupiranim teritorijama.dr_Evil wrote: ↑12/10/2023 15:50Daj budi ozbiljan nema tu neke znacajne devastacije. Ljudske zrtve koje su pocinjene tokom teroristickog akta su znacajne.Jordan1961 wrote: ↑12/10/2023 15:48
Kako to da niko ovdje da stavi snimku dronom raketiranih izraelskih gradova? Da vidimo kakva je steta napravljena.
Svi samo snimke iz devastirane Gaze stavljaju.
Vise jedan izraelski avion moze nanijeti razaranja u jednom preletu nego sve rakete sta su prosle za zadnjih 10 godina.
Jel' i to brojis u "znacajne zrtve" a njihovo pocinjenje aktom drzavnog terora? Pitam za prijatelja.
-
Jordan1961
#28486 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A koliko je ubijeno prije toga samo ove godine na okupiranim teritorijama? Ili to nije bitno?jeza u ledja wrote: ↑12/10/2023 15:52Poginulo je preko 1000 civila u Izraelu u roku par dana.Jordan1961 wrote: ↑12/10/2023 15:48
Kako to da niko ovdje da stavi snimku dronom raketiranih izraelskih gradova? Da vidimo kakva je steta napravljena.
Svi samo snimke iz devastirane Gaze stavljaju.
Ili lazu ili su se sami ubili ili su si sami krivi.
To je ovdje 90% postova, ako se o tome uopste i pise.
-
Jordan1961
#28487 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nisam dio te konverzacije. Nemam sta pojasnjavati.dr_Evil wrote: ↑12/10/2023 16:05Ja ga nisam tako dozivio. @Jordan1961 pojasni sejeza u ledja wrote: ↑12/10/2023 16:01
A razlika izmedju puske i bombe je sto sa puskom tacno znas na koga ciljas jel tako?
Moj post se nije odnosio na metode vec na broj zrtava, koje se ovdje dovode u pitanje. Njegov post je samo zadnji takav pa sam njega citirao.![]()
- Hajvan
#28488 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
EFD22 wrote: ↑12/10/2023 17:17Pa glup narod to ti je.User987 wrote: ↑12/10/2023 17:12 Jedan dio Bosnjaka ne bi trebao dirati tipke na mobitelima ili laptopima radi komentara o Palestincima i Židovima iz jednostavnog razloga koji kaze da im je mozak kao u pileta. Oni nikad nisu čuli za logiku i njene zakone. Komentari im zavise od toga da li se radi o islamu i muslimanima ili kršćanima ili hrišćanima ili židovima. Zločin od 11 septembra i rušenje tornjeva naravno su po njima počinili Amerikanci. Prije nekoliko dana su Izraelci organizovali zabavu u blizini Gaze da bi obezbijedili žrtve za uzvratni napad itd. Pileći mozgovi ne kontaju da se po istoj matrici i teoriji zavjere mogu nama pripisati Markale, Srebrenica itd. Pileći mozgovi ne znaju sta je javno mnjenje i ne znaju da obavještajne službe prate komentare na društvenim mrežama i portalima. Kao obična šakica jada, mi Bosnjaci zavisimo u potpunosti od tog njima mrskog Zapada. Taj Zapad je mogao učiniti da nas nema u proteklom ratu. Amerikanci su velikim pritiskom spriječili pad Sarajeva nakon pada Igmana, spriječili pad Goražda nakon prodora četnika desnom stranom Drine i ulaska u Goražde, spriječili i pad Bihaća. Taj isti Zapad je uspostavio OHR i VP bez kojih bi se BiH raspala za mjesec dana. Na tom istom Zapadu je i naša dijaspora koja godišnje posalje u BiH pet milijardi eura. Interesantno, dijaspora nam nije u Pakistanu ili Iranu ili Saudijskoj Arabiji. Nista to pileći mozgovi ne kontaju, ali nam prave štetu.
Iz istog (vjerskog) razloga mašu zastavama okupatora (Turske) koji nas je ugnjetavao 500 godina i ništa nije ostavio iza sebe. Isti taj okupator danas stostruko više ulaže u mrsku nam Srbiju, a mi i dalje mašemo njihovim zastavama, jerbo su braća muslimani.
Kolektivni koeficijent inteligencije nam je izrazito nizak.
Biljana Plavsic, presudjeni ratni zlocinac, slaze se s vama.
-
LSD
#28489 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Manite se Bosnjaka, Gorazda i Zepe, manite se te jeftine demagogije i patetike - drzite se ove teme i pljuvanja genocidno-cionisticke tvorevine zvane Izrael.
- jeza u ledja
#28490 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Naravno da je bitno. Procitali smo vec vise puta. Preko 200. U stvari neko je dao tacnu brojku i od toga koliko je ubijene djece. Po UN-ovim podacima.Jordan1961 wrote: ↑12/10/2023 17:38A koliko je ubijeno prije toga samo ove godine na okupiranim teritorijama? Ili to nije bitno?jeza u ledja wrote: ↑12/10/2023 15:52
Poginulo je preko 1000 civila u Izraelu u roku par dana.
Ili lazu ili su se sami ubili ili su si sami krivi.
To je ovdje 90% postova, ako se o tome uopste i pise.
Nije takmicenje.
Govorim ti samo koliko se malo pise o jednom, a koliko puno o drugom, sve istovremeno uz moralisanje.
-
Jordan1961
#28491 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Slazem se sa svim osim zadnje napisanim da nema izlaza.Riddle wrote: ↑12/10/2023 17:22Ovo je ono što je meni tako ironično i tragično. Gaza je slika i prilika Varšavskog geta. Protjerivanje iz domova, oduzimanje imovine, maltretiranje u svakom smislu i u konačnici ubistva. Dakle, koriste svaki oblik dehumanizacije čovjeka prepisan iz nacističkog udžbenika. Još samo jedna stvar fali na ovoj slici pa da se podvuče crta i krene u realizaciju nekog konačnog rješenja palestinskog pitanja.swanfilter wrote: ↑12/10/2023 16:25I izraelci nikako da svare koliko podsjecaju na Rajh svojim djelima. I tako 20. stoljece. A, ni u 21. nikako da se apdejtaju ...
Ovi pak s druge strane, Hamas, su teroristi i ubice, jer ne znam drugu riječ kojom mogu opisati ono što sam vidio. Ne možeš pokupiti simpatije i podršku ako onako pokolješ civile. Upravo zato ih ni Izrael nema. Ne znam, možda bih drugačije razmišljao da sam na njihovom mjestu, da je Sarajevo i danas pod opsadom i da imam samo jedan životni cilj i smisao postojanja. Ako si žrtva dehumanizacije, onda nije iznenađujuće ako ne pokažeš humanost. Opet, iako ovo kažem, s tim se baš i ne slažem i volim vjerovati da nikad ne bih bio sposoban za onakve stvari te da bih znao da zaobiđem nevine.
Ovo je tako teška tema i tako sjebano začaran krug iz kojeg nema izlaza. Mislim da je bolje da je se klonim.
Ima izlaza. Oslo Accords je bio dobra osnova. Zna se ko ga je i zasto srusio.
Ovdje velike sile, ako hoce, mogu brzo zavrsiti posao.
Izrael moze da radi sta i kako hoce i tako se ponasa jer moze i jer ima punu podrsku Amerike.
Amerikanci mogu povesit svijet u pravcu postizanja makar naizgled pravicnog rjesenja. Sve je samo stvar volje.
-
Jordan1961
#28492 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Otkud sad bitno kad si do sada verglao samo o 1000 ubijenih Izraelaca kao da je svjet nastao prije 6 dana.jeza u ledja wrote: ↑12/10/2023 17:42Naravno da je bitno. Procitali smo vec vise puta. Preko 200. U stvari neko je dao tacnu brojku i od toga koliko je ubijene djece. Po UN-ovim podacima.Jordan1961 wrote: ↑12/10/2023 17:38
A koliko je ubijeno prije toga samo ove godine na okupiranim teritorijama? Ili to nije bitno?
Nije takmicenje.
Govorim ti samo koliko se malo pise o jednom, a koliko puno o drugom, sve istovremeno uz moralisanje.
Do prije 6 dana niko zivi tih 200 jadnih ljudi nije ni spomenuo.
E tu je osnovni problem.
-
Osmi Socrates
#28493 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Postavio sam osnove Bidenove politike oko palestinsko-izeaelskog sukoba kad je došao na vlast prije desetak stranica. Spominju se jasno i jevrejska naselja i Hamas.
Međutim, sve se iskomplikuje kad se dese ovakve stvari.
Međutim, sve se iskomplikuje kad se dese ovakve stvari.
- konoplja
#28494 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Samo od kad je Izrael krenuo nediskriminatorno bombardirati i raketirati Gazu ubijeno je 447 djece.
447 children and 248 women among 1,417 killed in Israeli strikes in Gaza
Reuters
https://www.reuters.com/world/middle-ea ... 023-10-12/
Reuters
-
Jordan1961
#28495 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Samo smo Zaljenu cekali:
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/32 ... rista.html
eto nam Abu Zeljka.
al' budi siguran da se nedodirljivog ne smije ni spomenuti, mada kazu istu stvar:
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/32 ... ivila.html
mazaltov Abu Zorane!
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/32 ... rista.html
eto nam Abu Zeljka.
al' budi siguran da se nedodirljivog ne smije ni spomenuti, mada kazu istu stvar:
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/32 ... ivila.html
mazaltov Abu Zorane!
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
#28496 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Biden je samo skupljao poene na našoj krvi i kostima. Isto bi se ponašao kao i Clinton da je bio predsjednik. Amerika je sistem, ne ovisi o jednom čovjeku.
Isto bi i Trump radio danas u Ukrajini što radi Biden, samo mu je krivo što on nije.
Isto bi i Trump radio danas u Ukrajini što radi Biden, samo mu je krivo što on nije.
-
Jordan1961
#28497 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mislim da je to samo pocetak. Tek ide kopnena invazija. Stradace 10,000 ljudi i nikome dlaka sa glave faliti nece. I jos niko nece smjeti reci rijec protiv toga.konoplja wrote: ↑12/10/2023 17:50 Samo od kad je Izrael krenuo nediskriminatorno bombardirati i raketirati Gazu ubijeno je 447 djece.
Reuters
- konoplja
#28499 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Naravno da je tek početak. Mislim da nisi daleko od konačne brojke. Vrlo moguće je da će to biti tu negdje.Jordan1961 wrote: ↑12/10/2023 17:52Mislim da je to samo pocetak. Tek ide kopnena invazija. Stradace 10,000 ljudi i nikome dlaka sa glave faliti nece. I jos niko nece smjeti reci rijec protiv toga.konoplja wrote: ↑12/10/2023 17:50 Samo od kad je Izrael krenuo nediskriminatorno bombardirati i raketirati Gazu ubijeno je 447 djece.
Reuters
Pročitao sam negdje da je već 250 000 Palestinaca iz Gaze ostalo bez doma i da su raseljeni.
Edit: Uh, mnogo više. Mnogo više
As of 11 October, the UN estimated that at least 340,000 people have been displaced within Gaza, and nearly 218,600 people are sheltering in 92 UNRWA schools across the Gaza Strip.
“Indiscriminately killing civilians in the context of hostilities, with no regard for the principles of distinction, precaution and proportionality, is a war crime,” the experts said.
https://www.ohchr.org/en/press-releases ... -civilians
Last edited by konoplja on 12/10/2023 17:59, edited 1 time in total.
-
Bossona
#28500 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
splinter wrote: ↑12/10/2023 14:28Pa ko je spasio silne jevrejske porodice po Sarajevu i očuvao jednu cijelu kulturu, a ne samo narod? Da nisu domobrani možda?sumirprimus wrote: ↑12/10/2023 13:45 daleko je vise bilo domobrana nego partizana, cast su spasavali dalmatinci, crnogorci, 16ta muslimanska, i mostarci, samo da se zna! mozda i otuda ovaj narativ...
u sarajevu zrtve su cinile 70% jevreji!
Gdje su bili partizani u to vrijeme u Bg ili Zg??
Ovo je demokracija i borba protiv Hamasa koju nudi "demokratski Izrael"
Prestani gledati svijet crno bijelo jer nije takav.
Najveće zasluga za širenje istine u BiH u zadnjem ratu imali su heroji poput Bernard-Henri Lévy-a, Ron Haviv-a, La Benovalencija je u ratu pomagala sve bez obzira na vjeroispovjest i to su stvari koje nikada nećemo zaboraviti.
Ko su najveći kritičari trenutnog režima i cioonističke politike i rada Knesset-a, pa upravo Jevreji.
Ko je najveći kritičar zločina IDF-a koji ovi provode decenijama, pa niko drugi do sami bivši pripadnici te formacije okupljeni oko NGO Breaking the Silence. Postoje i NGO koje su osnovali Jevreji i koje su pomagale i pomažu Palestince ili rade na pomirenju.
Moraš shvatiti da podrška palestinskom narodu nije podrška Hamasu i da kritika izraelskoj politici nije kritika cijelom jednom narodu. Iskreno osuditi brutalne zločine Hamasa i podržati civile u Gazi je stvar demokratije i slobode mišljenja. Na kraju to je ste i najpravedniji i najmoralniji pristup.
Hoćeš da se boriš protiv terorzima, izvoli bori se, ali nemoj na kraju raditi isto što i oni, jer to onda više nije borba protiv terorizma nego osveta, a osveta ne bi trebala imati svoje uporište u demokratiji niti dobiti podršku cijeloga svijeta.
Cionisti su neprijatelji i kršćana i kršćanstva.
Sledeći na redu napada Cionista je jedina preostala prijetnja Iran, nakon što su iskoristili Ameriku i zapad da za njih otklone prijetnje i uništi Palestince, Irak, Afganistan, Libiju, Siriju i potlače korumpirane papet režime Saudijske Arabije, Jordana, Egipta i stale araBske podguzne režime.
Iranski autokratsko mulatski režim jeste najveće zlo prevashodno za iranski narod koji sramno podržava Putina i agresiju RuSSije na Ukrajinu. Bojim se da ovo sve vodi u svjetski rat i kataklizmu čovječanstva!