ZOBS
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bakir1
- Bakir1
#2853 Re: ZOBS
Na procenat

-
azdralovic
#2854 Re: RE: Re: ZOBS
https://www.youtube.com/watch?v=dfhI5zKqowEmilann1971 wrote:ni blizu te vrijednosti ne nastupa smrtultima_palabra wrote:Sta kazu, lik vozio sa 3,84 promila... zar ne nastupa smrt preko 2,5?
Jednom u mladjim danima, podobro pijan i napusem 0,83.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
oko 6-e minute napuha 2.92
- insomnia78
#2855 Re: RE: Re: ZOBS
Pa ono, ti se, teoretski isto tako mozes obuci u policajce i maltretirati narod po cesti. Dok te ne uhvate. Kakva su vam to ba poredjenjanightvision wrote:Da ne citiram nikog ponaosob, ispada da kad krenem iz tuzle na more u dalmaciju, najbolje je da se dogovorim s rajom da skupimo 2-3 auta, montiramo blinkere i raspalimo do granice, blinkeri mi daju prednost u saobracaju a ako ne moram biti obiljezen ni "prava" policija me nece zajebavati. Ma odlicno.
PS. Dozer je u pravu. Tjelohranitelji nisu "policija u pratnji".
- muz66
#2856 Re: ZOBS
Trebali su za alkohol dooobro poostriti kazne.
- _Reds_
#2857 Re: ZOBS
Apsurd mi je da nisu digli kazne za parkiranje.
Svaka šuša nadje 20 KM i parkira gdje hoce, pogotovo ovi sa malo boljim autima. Nece da plati parking i ostavlja da mu svi vide auto.
Takvima bi ja pisao ometanje saobraćaja plus parking, al jbg. ko sam ja.
Svaka šuša nadje 20 KM i parkira gdje hoce, pogotovo ovi sa malo boljim autima. Nece da plati parking i ostavlja da mu svi vide auto.
-
nightvision
#2858 Re: RE: Re: ZOBS
Mozda je to teorija u francuskoj.insomnia78 wrote:Pa ono, ti se, teoretski isto tako mozes obuci u policajce i maltretirati narod po cesti. Dok te ne uhvate. Kakva su vam to ba poredjenjanightvision wrote:Da ne citiram nikog ponaosob, ispada da kad krenem iz tuzle na more u dalmaciju, najbolje je da se dogovorim s rajom da skupimo 2-3 auta, montiramo blinkere i raspalimo do granice, blinkeri mi daju prednost u saobracaju a ako ne moram biti obiljezen ni "prava" policija me nece zajebavati. Ma odlicno.
-
tempuser
#2859 Re: RE: Re: ZOBS
Insomnia ti je dao adekvatnu paralelu, tako da nema potrebe da pretjerujes, nije bas da lazna policija svaki dan zaustavlja.nightvision wrote:Mozda je to teorija u francuskoj.insomnia78 wrote:Pa ono, ti se, teoretski isto tako mozes obuci u policajce i maltretirati narod po cesti. Dok te ne uhvate. Kakva su vam to ba poredjenjanightvision wrote:Da ne citiram nikog ponaosob, ispada da kad krenem iz tuzle na more u dalmaciju, najbolje je da se dogovorim s rajom da skupimo 2-3 auta, montiramo blinkere i raspalimo do granice, blinkeri mi daju prednost u saobracaju a ako ne moram biti obiljezen ni "prava" policija me nece zajebavati. Ma odlicno.
U ovih 20 god anarhije mozad sam 1-2 puta cuo za takav slucaj + pljacka Cargo terminala na aerodromu.
Vezano za to kako to moze svako , ti i svi ostali treba da shvate jednu zalosnu cinjenicu da svi oni koji nelegalno koriste blinkere imaju debelu politicko-stranacku zaledjinu i podrsku tako i kad bi ih policija zaustavila zbog nelegalnih blinkera ne bi se desilo apsolutno nista! Nelegalni blinkeri su nevazna sitnica spram onoga sta se takvim likovima oprasta, to je nazalost ogledalo drzave, ali za to smo glasali!.
P.S. Dozer nije upravu, tjelorhanitelji, odnosno sluzbeno obezbjedjenje osoba koje na to imamu pravo jesu policajci u pratnju, a kao sto je x puta receno, za zakon nema razlike imedju civilnog i uniformisanog auta policije, izmedju policajca u uniformi i civilu, da ne idem dalje u detalje da isti policajac moze raditi i u civilu i u uniformi.
-
nightvision
#2860 Re: ZOBS
Ne zaustavlja svaki dan ali zato nije ni samo teorija. Dokaz praksi su i "ilegalni" blinkerasi kao i oni "legalni" koji ih koriste i kada krenu po cevape.
-
nemezis
#2861 Re: RE: Re: RE: Re: ZOBS
Cak, vezano za pratnju, zakon kaze "pratnja policije ... s posebnim motornim vozilima...", znaci nema uopste termina "policijsko vozilo". Kako ja to razumijem, bitno da je u autu policajac i da ima blinkere.tempuser wrote:... za zakon nema razlike imedju civilnog i uniformisanog auta policije, izmedju policajca u uniformi i civilu, da ne idem dalje u detalje da isti policajac moze raditi i u civilu i u uniformi.
-
tempuser
#2862 Re: RE: Re: RE: Re: ZOBS
Na pocetku tog clana se definise da je vozilu po pratnjim dodjeljenja pratnja policije ili vojne policije, a kad uzmes u obzir da je clanom 126 definisano tacno koja vozila mogu biti opremljena opremom za davanje signala onda je iskljucena mogucnost da to bude "nepolicijski" auto. Mozda grijesim ali mislim da se to "posebno" odnosi na to da je funkcija tog auta samo sigurnost vozila pod pratnjom. Tu ima jedan detalj, a to su vozila u pratnji opremljena crveno-plavim svjetlima i da ih tako mozemo prepoznati, zato obicna patrolna auta imaju plavo-plave rotacije jer se ne koriste za pratnju, a vozila saobr. policije, AKPT, FUP-a i sva ostala koja se mogu koristiti za pratnju imaju crveno-plave. Zato ni hitna ni vatrogasci nemaju crveno-plave rotacije. Medjutim sa stanovista vozila sa pravom prvenstva nema nikakve razlike da li ima plave ili plavo-crvene rotacije!nemezis wrote:Cak, vezano za pratnju, zakon kaze "pratnja policije ... s posebnim motornim vozilima...", znaci nema uopste termina "policijsko vozilo". Kako ja to razumijem, bitno da je u autu policajac i da ima blinkere.tempuser wrote:... za zakon nema razlike imedju civilnog i uniformisanog auta policije, izmedju policajca u uniformi i civilu, da ne idem dalje u detalje da isti policajac moze raditi i u civilu i u uniformi.
-
nemezis
#2863 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: ZOBS
U pravu si, to sam previdio.tempuser wrote:Na pocetku tog clana se definise da je vozilu po pratnjim dodjeljenja pratnja policije ili vojne policije, a kad uzmes u obzir da je clanom 126 definisano tacno koja vozila mogu biti opremljena opremom za davanje signala onda je iskljucena mogucnost da to bude "nepolicijski" auto. Mozda grijesim ali mislim da se to "posebno" odnosi na to da je funkcija tog auta samo sigurnost vozila pod pratnjom.nemezis wrote:Cak, vezano za pratnju, zakon kaze "pratnja policije ... s posebnim motornim vozilima...", znaci nema uopste termina "policijsko vozilo". Kako ja to razumijem, bitno da je u autu policajac i da ima blinkere.tempuser wrote:... za zakon nema razlike imedju civilnog i uniformisanog auta policije, izmedju policajca u uniformi i civilu, da ne idem dalje u detalje da isti policajac moze raditi i u civilu i u uniformi.
Hm, to jeste sa stanovišta definicije "vozila pod pratnjom" ali clan 126 dozvoljava da vozilo sa plavim svjetlima "osigurava prolaz" vozilima "koja se krecu iza njega" te su vozači duzni propustiti i ta vozila i po potrebi zaustaviti se dok ta vozila ne prodju. Dakle, ta vozila koja su praćena vozilima sa plavim svjetlima nemaju prednost u odnosu na ona praćena crveno-plavim ali imaju u odnosu na ostala vozila. Znaci, ide vozilo sa plavim svjetlima, ja sam duzan ukloniti se i njemu i onome kome "osiguravaju prolaz", prakticno, za mene je to isto kao da su i vozila pod pratnjom?tempuser wrote: Tu ima jedan detalj, a to su vozila u pratnji opremljena crveno-plavim svjetlima i da ih tako mozemo prepoznati, zato obicna patrolna auta imaju plavo-plave rotacije jer se ne koriste za pratnju, a vozila saobr. policije, AKPT, FUP-a i sva ostala koja se mogu koristiti za pratnju imaju crveno-plave. Zato ni hitna ni vatrogasci nemaju crveno-plave rotacije. Medjutim sa stanovista vozila sa pravom prvenstva nema nikakve razlike da li ima plave ili plavo-crvene rotacije!
-
tempuser
#2864 Re: ZOBS
Bas tako, za nas smrtnike nema razlike izmedju plavih i plavo crvenih, u oba slucaja imaju pravo prvenstva!
-
Dzontra_Volta
#2865 Re: ZOBS
Jeste udavili više sa tim rotacijama i kome se treba skloniti. 
- escobar__
#2866 Re: ZOBS
Šta i da su podigli kad nema ko pisat kazne? Džaba kazna 1000 KM kad će policajac uredno proći pored nepropisno parkiranog vozila i nikom ništa..._Reds_ wrote:Apsurd mi je da nisu digli kazne za parkiranje.
E'o kod mene u mahali lik već godinama parkira na trotoar 50 metara niže od znaka zabrane zaustavljanja i parkiranja i nikom ništa. Policiju ha zvao, ha ne zvao (i kad dođu sami) samo prođu pored. I takvih je slučajeva na hiljade.
Džaba evropski zakoni, pooštrena kaznena politika, regulacije, pravila, ovo, ono kad je država go kurac i kad se policajci prodaju k'o amsterdamske kurve. Isto će nama bit k'o i do sad ako ne i gore.
- vješalica
#2867 Re: ZOBS
vadi se policija na nirme i radne naloge
zato ne pisu
kofol mora rukobodilac da odobri jedino u hutnim slucajevima samostalno postupaju i izdaju naredbe nehljebi uhljebni
zato ne pisu
kofol mora rukobodilac da odobri jedino u hutnim slucajevima samostalno postupaju i izdaju naredbe nehljebi uhljebni
- kafanski_covjek
#2868 Re: ZOBS
sta ne pisu?
inace, sto se teme tice raja i dalje uveliko pricaju i tipkaju na tel dok voze
inace, sto se teme tice raja i dalje uveliko pricaju i tipkaju na tel dok voze
-
nightvision
#2869 Re: ZOBS
Juce na pjesakom cekam zeleno, raskrsnica, kad ide momak 21-22 godine preko crvenog, telefon naslonio na uho i ceri se, kez od uha do uha. Ocigledno je bilo da je namjerno. 
- Filter
#2870 Re: ZOBS
nightvision wrote:Juce na pjesakom cekam zeleno, raskrsnica, kad ide momak 21-22 godine preko crvenog, telefon naslonio na uho i ceri se, kez od uha do uha. Ocigledno je bilo da je namjerno.
jucer trojica od kovacica do skenderije. od toga jedan deda sa kliom koji je stajao na semaforu i valjda mu dopizdilo cekati, u prvu i po gasu... do iduceg semafora
jbga
- KB9
#2871 Re: ZOBS
sta nulta tolerancija za promile? ne mozes vise u rucak popit jedno pivo da ti ne sprzi kaznu?
-
tempuser
#2872 Re: ZOBS
U cetvrtak se bordo Twingo spusta ispred mene iz Hrid prema Tranzitu. Na semaforu kod Bistricke stanice crveno svjetlo, lik u Twingu ne staje nego ga lagano na kocnici spusta preko pjesackog do samog Tranzita, kad se ukazala prilika pun gas kroz crveno lijevo prema tunelu Brdo Dzamija! Svakom se desi moze desiti da u nepaznji prodje kroz crveno i za to su kazne ok, ali ovima sto ocigled o namjerno prodju uveo bih kazne u hiljadama i oduzimanje vozacke u godinama!Filter wrote:nightvision wrote:Juce na pjesakom cekam zeleno, raskrsnica, kad ide momak 21-22 godine preko crvenog, telefon naslonio na uho i ceri se, kez od uha do uha. Ocigledno je bilo da je namjerno.![]()
nekad kontam da samo ja vidim takve stvari
![]()
jucer trojica od kovacica do skenderije. od toga jedan deda sa kliom koji je stajao na semaforu i valjda mu dopizdilo cekati, u prvu i po gasu... do iduceg semafora![]()
jbga
- orinoco
#2873 Re: ZOBS
Da je kako u zakon unijeti obaveznu ugradnju dash cam, baždarenje i prihvatanje njihovih snimaka na sudu. Kad bi proizvođači automobila ovakve auto-kamere ugrađivali u nove automobile....Filter wrote:nightvision wrote:Juce na pjesakom cekam zeleno, raskrsnica, kad ide momak 21-22 godine preko crvenog, telefon naslonio na uho i ceri se, kez od uha do uha. Ocigledno je bilo da je namjerno.![]()
![]()
jucer trojica od kovacica do skenderije. od toga jedan deda sa kliom koji je stajao na semaforu i valjda mu dopizdilo cekati, u prvu i po gasu... do iduceg semafora![]()
jbga
-
tempuser
#2874 Re: ZOBS
Jesam li ja nesto pogresno vidio ili sam na reklami recimo za Citro C3 vidio dash cam ili nekakvu kameru integrisanu u retrivozor.orinoco wrote:Da je kako u zakon unijeti obaveznu ugradnju dash cam, baždarenje i prihvatanje njihovih snimaka na sudu. Kad bi proizvođači automobila ovakve auto-kamere ugrađivali u nove automobile....Filter wrote:nightvision wrote:Juce na pjesakom cekam zeleno, raskrsnica, kad ide momak 21-22 godine preko crvenog, telefon naslonio na uho i ceri se, kez od uha do uha. Ocigledno je bilo da je namjerno.![]()
![]()
jbga
- orinoco
#2875 Re: ZOBS
Za 100-200 EUR automobili bi bili skuplji, a korist od kamera neprocjenjiva.tempuser wrote:Jesam li ja nesto pogresno vidio ili sam na reklami recimo za Citro C3 vidio dash cam ili nekakvu kameru integrisanu u retrivozor.