Golman reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko treba biti prvi golman reprezentacije?

Nemanja Supić
54
8%
Asmir Begović
392
62%
Kenan Hasagić
156
24%
neko drugi
35
5%

Total votes: 637

cyprus

#2851 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Situacija slobodnog je bila dosta sa strane, dakle moguće za ubačaj, kao i za prebacivanje zida i gađanje bližeg ugla... Ne vidim kako bi stajanje kraj njegove lijeve stative bilo logično za Hasagića :-)
shalla

#2852 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by shalla »

cyprus wrote:Situacija slobodnog je bila dosta sa strane, dakle moguće za ubačaj, kao i za prebacivanje zida i gađanje bližeg ugla... Ne vidim kako bi stajanje kraj njegove lijeve stative bilo logično za Hasagića :-)
Bilo bi logicno zato sto je stavio zid da pokrije desnu stativu. Nema bas puno majstora koji ce prebaciti zid i zabiti, zato golmani rijetko kad i odbrane kad neko izvede takav slobodnjak...

Al fakat je bespredmetno raspravljati o tome nakon pola godine...
MrBega

#2853 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by MrBega »

cyprus wrote:Situacija slobodnog je bila dosta sa strane, dakle moguće za ubačaj, kao i za prebacivanje zida i gađanje bližeg ugla... Ne vidim kako bi stajanje kraj njegove lijeve stative bilo logično za Hasagića :-)
Koji se onda klinac postavlja taj zid, nego da ti pokrije jednu stranu a da ti malo vise pazis na onu drugu.Da je onaj Albanac zakacio loptu bio je u ofsajdu, al bez obzira Keno bi postupio skolski i ne bi se imalo sta rec."Anticipirati", valjda predvidjeti, sut sa preko 20 metara je bespotrebno kockanje, sto je Kenin obicaj kao i sa driblanjem, jedino nije probao Iguitin škorpionov skok
cyprus

#2854 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Taman i da ste upravu (a mrsko mi je dalje dokazivati suprotno, jer se slažem da je iluzorno pričati o nečemu što je bilo prije pola godine), koliko se sjećam i Begović je nedavno primio gol u svoju stranu u Stokeu...

Tako da taj argument ''Begović bi bolje''... jednostavno nema uporište u faktima
Dead Man Walking

#2855 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Dead Man Walking »

Ma nije bitno bil ga primio Begovic il ne bi. Mozda bi onaj gol primio svaki golman na svijetu, i mozda ga je svaki nekad i primio u svojoj karijeri. Problem je sto ga je Kenan primio najvecim dijelom jer ga je povreda onemogucila da reaguje, a ne zato sto ne zna ili je los golman.
Obuca9

#2856 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Obuca9 »

Dead Man Walking wrote:Normalno da nije druze bureche, ali u Seminim ocima jeste, pa je stoga normalno da covjek s 2 povrede brani pod injekcijama jer je Pape tako reko. Istim ocima kojim je vidio sut Ibricica nakon kojeg je Dzeks loptu pospremio u mrezu. :D
Izvoli nadji post gdje sam ja rekao da je bolje da brani Hasagić nego Šehić ili Avdukić, zamolio bih te, prije nego nastaviš pričati stvari koje veze nemaju sa istinom?
mrtva kokoš

#2857 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by mrtva kokoš »

ne volim papeta i dalje mislim da on nije za trenera ali ima moju punu podrsku kad je u pitanju ovo smece
zvano begovic. :x a sto se tice golmana treba se zahvaliti keni na svemu sto je uradio , ali nemoj da vise
strahujem svaki put kad primi loptu a ne nesto vise...
Culé

#2858 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Culé »

@Splinter:

Susic je napravio jako puno do sad. Poslije Blazevica, po prvi put reprezentacija ne krece od nule, nego nastavlja na nekim temeljima iz proslih kvalifikacija. Safet nije neki "folk trener" koji se dodvorava publici. Ali, napravio je bazu za jednu potencionalno dobru ekipu.

Sto se tice Begovica, dosta je bilo "spaljivanja vjestica". Pustite covjeka na miru. I ako iko treba da sredi tu situaciju sa Asmirom, to je onda Safet Susic (kao sto sam napisao juce). Hvala Keni na svemu, ali sad je vrijeme za novog golmana reprezentacije i ja ne vidim trenutno nikog boljeg od Asmira.
palermo

#2859 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by palermo »

ja sam podržavao Sušića u pogledu Begovića, i i dalje imam utisak da se momak jednostavno, iz ko zna kojih razloga, ne osjeća dijelom reprezentacije.

Al mislim da bi se stvarno trebalo potruditi da se nađe zamjena Hasagiću, nisam baš siguran da je on više fizičkli sposoban braniti na nekom profesionalnom nivou. Zar nema neki golman koji negdje brani,neka druga njemačka liga, skandinavija, šta znam, jebem li ga, svašta smo mi dosada iz naftalina izvukli, haj da i kakvog golmana nađemo.
missko

#2860 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by missko »

palermo wrote:ja sam podržavao Sušića u pogledu Begovića, i i dalje imam utisak da se momak jednostavno, iz ko zna kojih razloga, ne osjeća dijelom reprezentacije.

Al mislim da bi se stvarno trebalo potruditi da se nađe zamjena Hasagiću, nisam baš siguran da je on više fizičkli sposoban braniti na nekom profesionalnom nivou. Zar nema neki golman koji negdje brani,neka druga njemačka liga, skandinavija, šta znam, jebem li ga, svašta smo mi dosada iz naftalina izvukli, haj da i kakvog golmana nađemo.
U pravu si. Evo jedan po nasoj mejri.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/jasmi ... 19471.html
Dialer

#2861 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Dialer »

Evo sto se Buric ne zove? Jeli radi talova il sta?
Edin H.

#2862 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Dialer wrote:Evo sto se Buric ne zove? Jeli radi talova il sta?
Talovi :oops:

Pa rece neko da ne brani vec duze vrijeme.
michio

#2863 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by michio »

Sead Ramovic, gdje je on?
simonese

#2864 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by simonese »

michio wrote:Sead Ramovic, gdje je on?
mislim Norveska
Mobile_Disco

#2865 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Mobile_Disco »

Pored golmana koji (po meni) brani u najjacoj ligi svijeta, vi trazite golmane po 2 ligi njemacke, skandinaviji, itd. Ebem li ti novine i ko izmisli da se svasta moze procitati, pa se onda izmisljaju price i psuju momku koji mozda nije nista kriv.. Ebo te i meksiko i slovacka, ja da sam igrac, ne bih nikad otisao radi 90 minuta preko bare, da se napuni dzep savezu!
michio

#2866 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by michio »

Pored golmana koji (po meni) brani u najjacoj ligi svijeta, vi trazite golmane po 2 ligi njemacke, skandinaviji, itd.
:D Eh, pa to ti je sevdah.
missko

#2867 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by missko »

simonese wrote:
mislim Norveska
Frajer bas i nije pupoljak.32 godine su mu
Dead Man Walking

#2868 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Dead Man Walking »

hz__semir wrote:
Dead Man Walking wrote:Normalno da nije druze bureche, ali u Seminim ocima jeste, pa je stoga normalno da covjek s 2 povrede brani pod injekcijama jer je Pape tako reko. Istim ocima kojim je vidio sut Ibricica nakon kojeg je Dzeks loptu pospremio u mrezu. :D
Izvoli nadji post gdje sam ja rekao da je bolje da brani Hasagić nego Šehić ili Avdukić, zamolio bih te, prije nego nastaviš pričati stvari koje veze nemaju sa istinom?
Gdje ja spomenuh Sehica il' Avdukica u bilo kakvom kontekstu s tobom? :? A ako ti nije normalno sto je branio Hasagic, pardoniram druze, samo sto tvoji postovi govore drugacije. ;-)
Edin H.

#2869 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

missko wrote:
simonese wrote:
mislim Norveska
Frajer bas i nije pupoljak.32 godine su mu
:roll:
Mustang1

#2870 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Mustang1 »

Ma treba zvat onog sto je branio za Luxemburg ...Alija cini mi se il totalnu fulam...dozvolit ce Fifa da on brani za nas :D :oops:
Edin H.

#2871 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Bubalo1 wrote:Ma treba zvat onog sto je branio za Luxemburg ...Alija cini mi se il totalnu fulam...dozvolit ce Fifa da on brani za nas :D :oops:
Evo sada ce uskoro turnir Svjetskog Saveza Dijaspore u Kladusi, pa cemo naci nekoga.
Ja znam jednog Albanca Isu, dobro brani na male :oops:
metar_drva

#2872 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by metar_drva »

Piplicu treba reaktivirat, ako ništa, znao je zabavit publiku :D
Obuca9

#2873 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Obuca9 »

Možda, ali samo možda zato što je zadnji put za prosječni Lech prosječen poljske lige branio, pazi sad, 7. novembra 2010. godine

http://www.transfermarkt.de/de/ruch-cho ... 47789.html

Dakle prije 4 i po mjeseca.
palermo

#2874 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by palermo »

hz__semir wrote:
Možda, ali samo možda zato što je zadnji put za prosječni Lech prosječen poljske lige branio, pazi sad, 7. novembra 2010. godine

http://www.transfermarkt.de/de/ruch-cho ... 47789.html

Dakle prije 4 i po mjeseca.
pa sad, nije sramota biti rezerva u klubu koji je ušao među 32 kluba u evropskoj ligi i pri tome još izbacio i čuvenog Juventusa.
Mislim, ne kažem ja sada da treba zvati Burića, nemam pojma, ali i ti malo pregoniš.
BHF_Manijak

#2875 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

shalla wrote:Eh šta sam se ovakvih pogleda prema lopti od strane ukopanog golmana nagledao na Koševu, a također je u pitanju jedna ljudska veličina, golmanska ipak ne :mrgreen:
Hajd ne izvodi, makar niste imali golmana od metar i zilet...Sta on sekiracije nama donese... :mrgreen:
Locked