20 godina ne pricati sa sinom jer je ozenio Srpkinju je zaista vrhunac idiotluka.radostan dan wrote:ja jesam. u toliko zatucanim sredinama nisam obitavao.Radosni ovo što je "theTruePath " napisao se znalo...i šta, sad treba da smo iznenadjeni??
znam za neslaganje, ljutnju, no vremenom sve dođe na svoje.
ali brisati žive sa spiska živih u okviru porodicei sa takvim stavivima i običajima meni tumačiti ko sami šta sam, na šta imam pravo a na šta ne...neće moći. tim prije što ja to ne činim drugima.
ništa lično spram njega, i lijepo smo se ispoštovali na jednoj drugoj temi, ali na ovoj se pregoni.
Izjasnjavanje na popisu
-
salvatore paradise
#2851 Re: Izjasnjavanje na popisu
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#2852 Re: Izjasnjavanje na popisu
e neka si mi objasnio. Imas burek od mene...salvatore paradise wrote:Nista pogresno nije rekao. Svi nacionalisti koriste iste fraze, isti naopaki pogled na svijet, istu propagandu. Evo samo primjer, prosjecan Srbin nacionalista (ilitiga narodski receno cetnik) ce reci da su Bosnjaci ustvari Srbi koju su prodali veru za veceru. Na ovoj temi (i to prije nekoliko stranica) smo imali bosnjackog nacionalistu koji optuzuje Srbe i Hrvate da su prodali Bosnu i svoje ime Bosnjak te postali Srbi i Hrvati. I ti ne vidis slicnost?anthraxQ wrote:Odronstina boli, čim vam se navedu jasne činjenice, također se trebaš preispitati kakve nebuloze plasiraš oko historije BiH, vama nacionalistima je zajednička karakteristika lošeg poznavanja historije, iskrivljavanja u cilju vlastitih interesa, te mješanja kruški i jabuka oko terminologije, diskutovao ja sa Karadžićem ili anthraxQ nema razlike, svi navode isto misleći da će 100 puta ponovljena laž postati istina, neće moći.
da se malo prisjetimo svijetlih trenutaka odronove zbilje.
Hrvati u Bosni jesu prodali ime Bosnjak, srbi nisu jer su ih turci doveli i rasirili po Bosni.. to su cinjenice.
p.s. a ako ne vidi problem sa njegovim postom onda kukala nam majka svima...
-
salvatore paradise
#2853 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ne bih se kladio u toanthraxQ wrote:e neka si mi objasnio. Imas burek od mene...salvatore paradise wrote: Nista pogresno nije rekao. Svi nacionalisti koriste iste fraze, isti naopaki pogled na svijet, istu propagandu. Evo samo primjer, prosjecan Srbin nacionalista (ilitiga narodski receno cetnik) ce reci da su Bosnjaci ustvari Srbi koju su prodali veru za veceru. Na ovoj temi (i to prije nekoliko stranica) smo imali bosnjackog nacionalistu koji optuzuje Srbe i Hrvate da su prodali Bosnu i svoje ime Bosnjak te postali Srbi i Hrvati. I ti ne vidis slicnost?![]()
Hrvati u Bosni jesu prodali ime Bosnjak, srbi nisu jer su ih turci doveli i rasirili po Bosni.. to su cinjenice.
A moram vam objasniti, vama nacionalistima covjek mora ko djetetu, sve polagano ispricati.
-
Bodkin
#2854 Re: Izjasnjavanje na popisu
salvatore paradise wrote:20 godina ne pricati sa sinom jer je ozenio Srpkinju je zaista vrhunac idiotluka.radostan dan wrote:ja jesam. u toliko zatucanim sredinama nisam obitavao.Radosni ovo što je "theTruePath " napisao se znalo...i šta, sad treba da smo iznenadjeni??
ali brisati žive sa spiska živih u okviru porodicei sa takvim stavivima i običajima meni tumačiti ko sami šta sam, na šta imam pravo a na šta ne...neće moći. tim prije što ja to ne činim drugima.
ništa lično spram njega, i lijepo smo se ispoštovali na jednoj drugoj temi, ali na ovoj se pregoni.
ni prvi ni zadnji slucaj. u pripizdinama kakvih ima po bosni gdje se jos lijece urinom od krava kao u srednjem vijeku ovo ne moze i ne treba cuditi. ima puno gorih stvari u svijetu od ovoga.
ono sto je simptomaticno je da ima ljudi koji se slazu sa ovim @pravim putem. sam forum ih je pun i to nisu ljudi koji su odrasli u ovakvim sredinama kao iz ove price
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#2855 Re: Izjasnjavanje na popisu
znam brate, malo smo spori... ali sta cemo sa onim turskim defterima gdje pise koliko je pravoslavnih porodica dovedeno u recimo Maglaj iz Smedereva i okoline... i jos desetine tih deftera u kojima pise koliko i gdje su dovodili pravoslavnih vlaha na Bosansko tlo. Ako to ne znas ili negiras onda ste stvarno jadni.salvatore paradise wrote:Ne bih se kladio u toanthraxQ wrote:e neka si mi objasnio. Imas burek od mene...salvatore paradise wrote: Nista pogresno nije rekao. Svi nacionalisti koriste iste fraze, isti naopaki pogled na svijet, istu propagandu. Evo samo primjer, prosjecan Srbin nacionalista (ilitiga narodski receno cetnik) ce reci da su Bosnjaci ustvari Srbi koju su prodali veru za veceru. Na ovoj temi (i to prije nekoliko stranica) smo imali bosnjackog nacionalistu koji optuzuje Srbe i Hrvate da su prodali Bosnu i svoje ime Bosnjak te postali Srbi i Hrvati. I ti ne vidis slicnost?![]()
Hrvati u Bosni jesu prodali ime Bosnjak, srbi nisu jer su ih turci doveli i rasirili po Bosni.. to su cinjenice.![]()
A moram vam objasniti, vama nacionalistima covjek mora ko djetetu, sve polagano ispricati.
Ili sta cemo sa cinjenicom da nema niti jedne srpske crkve na tlu Bosne prije dolaska turaka? Srbi ce napisati kako ima, ali to ili je Hum, ili je katolicka crkva koju su oni zaposjeli. Nema je druze, prvi datira oko 1530 cirka, ne mogu se sjetiti tacno. Gdje je taj narod od prije?
-
salvatore paradise
#2856 Re: Izjasnjavanje na popisu
To i zabrinjava...Bodkin wrote:salvatore paradise wrote: 20 godina ne pricati sa sinom jer je ozenio Srpkinju je zaista vrhunac idiotluka.
ni prvi ni zadnji slucaj. u pripizdinama kakvih ima po bosni gdje se jos lijece urinom od krava kao u srednjem vijeku ovo ne moze i ne treba cuditi. ima puno gorih stvari u svijetu od ovoga.
ono sto je simptomaticno je da ima ljudi koji se slazu sa ovim @pravim putem. sam forum ih je pun i to nisu ljudi koji su odrasli u ovakvim sredinama kao iz ove price
- Paranoid
#2857 Re: Izjasnjavanje na popisu
Slažem se da su to zatucane sredine, pogotovo ako se radi o familijarnoj netrpeljivosti zbog "ničega"... ponavljam ovde "theTruePath " pomenuo bošnjačku familiju pa se to doima interesantnim jer je očigledno da se radi o "brisanju" nekoga iz familije...medjutim mislim da su to jako mali procenti naspram šikaniranja srpskih, a dobrim dijelom i hrvatski familija u kojima se ne "briše" familija nego direktno osoba druge vjere koja je unijela neslaganje...radostan dan wrote:ja jesam. u toliko zatucanim sredinama nisam obitavao.
O tome svjedoči jako puno knjiga, filmova....
- anthraxQ
#2858 Re: Izjasnjavanje na popisu
Tako je na primjer tokom 18. - 19. stoljeća naseljen zenički kraj. Tamošnje selo Židovo dobilo je ime po bratstvu Židovića, koje je doselilo iz Polimlja. Selo Tetovo su osnovali vlasi koji su doselili iz Stare Srbije (gornjeg toka
rijeke Ibra). I selo Semetiš su osnovali doseljenici sa Ibra, a nazvano je po ibarskom Semetišu. Tako da je skoro svo pravoslavno stanovništvo zeničkog kraja je crnogorskog i srpskog porijekla. To dokazuju i njihova rodovska imena koja su tipična crnogorska i srpska, kao što su Here, Balorde, Kraljevići, Šarenci, Šakote, Popare. Slične primjere imamo i u drugim djelovima Bosne.
evo recimo sa ovog foruma odmah. Da ne trazimo dalje. A mozemo i to.Područje Sarajevskog polja, Vogošće i Blažuja primilo je u većem broju strane doseljenike tek u 18. i 19. stoljeću. Za mnoge rodove tačno se zna kada su došli i odakle potječu. Jošilovići su, naprimjer, došli iz Pive u Crnoj Gori, Poprdani (Radosavljevići) sa Starog Vlaha u južnoj Srbiji, Krajišnici iz Pećke u Krajini gdje su se zvali Aćimovići, a tu su također bili doseljenici, Mladeni (starinom Šamturi) doselili su sa planine Goleš na Kosovu, Kostadinovići (Sikiraši) su iz okolice Užica, Seratlije iz Drobnjaka u Crnoj Gori, Furtule iz Vranješa u Kolašinu, Lalići iz Banjana u Crnoj Gori, Bulaići (Bulajići) iz Duge u Crnoj Gori, Sretenovići (Krsmanovići), Radonje i Šućuri su također iz Kolašina, Nikšići iz Cuca u Crnoj Gori, Gavrići (Savići) sa Starog Vlaha na Kosovu, Antici iz Pive u Crnoj Gori itd. (S. V. Trifković, Sarajevska okolina: I. Sarajevsko polje). Pravoslavno stanovništvo naseljeno u Vogošći i okolici uglavnom potječe iz Kolašina, Zete, Kuča (sve u Crnoj Gori) i iz Like
-
salvatore paradise
#2859 Re: Izjasnjavanje na popisu
Pa u cemu je problem i ako su dosli pocetkom 16. stoljeca? Znaci da ovdje zive vise od pola milenija. Ili ces da udjemo u onu pricu o amebama kojom toliko volite podjebavati Srbe (priznajem i ja to volim). Ako cemo tako gledati onda ova zemlja nije ni bosnjacka jer su i oni promijenili "veru pradedova" i odbacili svoj predosmanski identitet. Ove rasprave su glupe jer iluzija historije koju svaka strana pokusava drugacije predstaviti jednostavno ima prevelike rupe. I to se moze vidjeti i kad pricas sa srpskim i sa hrvatskim i sa bosnjackim nacionalistom. Svi se drze svoje napamet naucene price kao pijan plota. Stoga dobijamo gluposti kako su bogumili zapravo Bosnjani koji su haman samo cekali islam i ostale gluposti. The truth will set us free...anthraxQ wrote:znam brate, malo smo spori... ali sta cemo sa onim turskim defterima gdje pise koliko je pravoslavnih porodica dovedeno u recimo Maglaj iz Smedereva i okoline... i jos desetine tih deftera u kojima pise koliko i gdje su dovodili pravoslavnih vlaha na Bosansko tlo. Ako to ne znas ili negiras onda ste stvarno jadni.salvatore paradise wrote: Ne bih se kladio u to![]()
Ili sta cemo sa cinjenicom da nema niti jedne srpske crkve na tlu Bosne prije dolaska turaka? Srbi ce napisati kako ima, ali to ili je Hum, ili je katolicka crkva koju su oni zaposjeli. Nema je druze, prvi datira oko 1530 cirka, ne mogu se sjetiti tacno. Gdje je taj narod od prije?
-
Krushna mrva
#2860 Re: Izjasnjavanje na popisu
SDA najavljuje bojkot. mescini da nas Bosanaca ipak ima

-
BatoS
#2861 Re: Izjasnjavanje na popisu
Mi smo ostali Bosnjaci, za razliku od pravoslavaca i katolika.salvatore paradise wrote:Ako cemo tako gledati onda ova zemlja nije ni bosnjacka jer su i oni promijenili "veru pradedova" i odbacili svoj predosmanski identitet.
-
BatoS
#2862 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ima ima... najvise vas ima u Banjaluci i Sirokom.Krushna mrva wrote:SDA najavljuje bojkot. mescini da nas Bosanaca ipak ima![]()
![]()
- anthraxQ
#2863 Re: Izjasnjavanje na popisu
salvatore paradise wrote:Pa u cemu je problem i ako su dosli pocetkom 16. stoljeca? Znaci da ovdje zive vise od pola milenija. Ili ces da udjemo u onu pricu o amebama kojom toliko volite podjebavati Srbe (priznajem i ja to volim). Ako cemo tako gledati onda ova zemlja nije ni bosnjacka jer su i oni promijenili "veru pradedova" i odbacili svoj predosmanski identitet. Ove rasprave su glupe jer iluzija historije koju svaka strana pokusava drugacije predstaviti jednostavno ima prevelike rupe. I to se moze vidjeti i kad pricas sa srpskim i sa hrvatskim i sa bosnjackim nacionalistom. Svi se drze svoje napamet naucene price kao pijan plota. Stoga dobijamo gluposti kako su bogumili zapravo Bosnjani koji su haman samo cekali islam i ostale gluposti. The truth will set us free...anthraxQ wrote:znam brate, malo smo spori... ali sta cemo sa onim turskim defterima gdje pise koliko je pravoslavnih porodica dovedeno u recimo Maglaj iz Smedereva i okoline... i jos desetine tih deftera u kojima pise koliko i gdje su dovodili pravoslavnih vlaha na Bosansko tlo. Ako to ne znas ili negiras onda ste stvarno jadni.salvatore paradise wrote: Ne bih se kladio u to![]()
vidis druze, meni zaista nije problem sto su oni tu i sto se danas izjasnjavaju kao srbi. Zaista.
problem je u 2 stvari:
1. kada pokusavaju Bosnjake proglasiti tudjinima ovdje i turcima, a postoje spisi da su oni DOVEDENI u Bosnu.
2. kada svojataju historiju bosnjaka i nase kraljeve i vrse genocide i agresivnu politiku na autohtonim narodom.
Znaci ljudi su dovedeni ovdje i danas su srbi - pa kakve onda veze Bosna ima sa njima? Kakve? Pa sami se groze od nekog probosanskog razmisljanja. Ljudi znaju, i sami se identifikuju. To sto oni zive dugo ovdje, pa neka, ali je to nedovoljan argument u odnosu na cinjenice o njihovim pokusajima od trenutka kad su stupili na tlo Bosne da istu rasturaju. To je problem moj druze.
-
salvatore paradise
#2864 Re: Izjasnjavanje na popisu
I oni tako kazu, mi smo ostali krscani za razliku od onih poturica. Sve ti je to isto.BatoS wrote:Mi smo ostali Bosnjaci, za razliku od pravoslavaca i katolika.salvatore paradise wrote:Ako cemo tako gledati onda ova zemlja nije ni bosnjacka jer su i oni promijenili "veru pradedova" i odbacili svoj predosmanski identitet.
- odr0n
#2865 Re: Izjasnjavanje na popisu
Naravno, to je bilo u kost.anthraxQ wrote:Odronstina boli, čim vam se navedu jasne činjenice, također se trebaš preispitati kakve nebuloze plasiraš oko historije BiH, vama nacionalistima je zajednička karakteristika lošeg poznavanja historije, iskrivljavanja u cilju vlastitih interesa, te mješanja kruški i jabuka oko terminologije, diskutovao ja sa Karadžićem ili anthraxQ nema razlike, svi navode isto misleći da će 100 puta ponovljena laž postati istina, neće moći.
da se malo prisjetimo svijetlih trenutaka odronove zbilje.
muniza wrote:Nevjerovatno koliko laktaške retorike u postovima prosvjetljenih Bošnjaka, i onda nas prozivaju da smo "ubačeni elementi"...NIN wrote:Kao da citam Laktasenka Dodika.anthraxQ wrote:dobro, onda ti nastavi zivjeti u virtuelnoj i imaginarnoj BiH o kojoj pricas...Katastrofa!
- anthraxQ
#2866 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ti si covjek gloop cim mene poredis sa ratnim zlocincima. I gloop si jer ne vidis da rat jos traje samo drugim sredstvima, a ti gadjaj hljebim dok oni tebe kamenom.odr0n wrote: Naravno, to je bilo u kost.Obavezno je trebalo i ovo pomenuti koje dodatno potkrjepljuje rečeno:
-
Smrznuta
#2867 Re: Izjasnjavanje na popisu
Krushna mrva wrote:SDA najavljuje bojkot. mescini da nas Bosanaca ipak ima![]()
- Halcyon
#2868 Re: Izjasnjavanje na popisu
Nije on glup, samo je đubre. To je sva suština.anthraxQ wrote:Ti si covjek gloop cim mene poredis sa ratnim zlocincima. I gloop si jer ne vidis da rat jos traje samo drugim sredstvima, a ti gadjaj hljebim dok oni tebe kamenom.odr0n wrote: Naravno, to je bilo u kost.Obavezno je trebalo i ovo pomenuti koje dodatno potkrjepljuje rečeno:
-
salvatore paradise
#2869 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ako cemo pricati o tim spisima onda ti preporucujem putopis Benedikta Kuripesica. On pise o tim doseljenim Srbima iz Smedereva i Beograda i to u Gornjoj Bosni. Kada je rijec o Donjoj Bosni i Srbima koji tu zive, o njihovom porijeklu ne govori nista. Tako da ne bih to uzimao zdravo za gotovo, eto do Osmanlija niti jedan Srbin nije zivio na podrucju Bosne? Iako se sam kralj Tvrtko proglasio kraljem Srbljem (znaci da je vladao Srbima, sto opet znaci da su Srbi zivjeli u Bosni). Ne bih stavio svoje pare na tu opkladuanthraxQ wrote:salvatore paradise wrote: Pa u cemu je problem i ako su dosli pocetkom 16. stoljeca? Znaci da ovdje zive vise od pola milenija. Ili ces da udjemo u onu pricu o amebama kojom toliko volite podjebavati Srbe (priznajem i ja to volim). Ako cemo tako gledati onda ova zemlja nije ni bosnjacka jer su i oni promijenili "veru pradedova" i odbacili svoj predosmanski identitet. Ove rasprave su glupe jer iluzija historije koju svaka strana pokusava drugacije predstaviti jednostavno ima prevelike rupe. I to se moze vidjeti i kad pricas sa srpskim i sa hrvatskim i sa bosnjackim nacionalistom. Svi se drze svoje napamet naucene price kao pijan plota. Stoga dobijamo gluposti kako su bogumili zapravo Bosnjani koji su haman samo cekali islam i ostale gluposti. The truth will set us free...
vidis druze, meni zaista nije problem sto su oni tu i sto se danas izjasnjavaju kao srbi. Zaista.
problem je u 2 stvari:
1. kada pokusavaju Bosnjake proglasiti tudjinima ovdje i turcima, a postoje spisi da su oni DOVEDENI u Bosnu.
2. kada svojataju historiju bosnjaka i nase kraljeve i vrse genocide i agresivnu politiku na autohtonim narodom.
Znaci ljudi su dovedeni ovdje i danas su srbi - pa kakve onda veze Bosna ima sa njima? Kakve? Pa sami se groze od nekog probosanskog razmisljanja. Ljudi znaju, i sami se identifikuju. To sto oni zive dugo ovdje, pa neka, ali je to nedovoljan argument u odnosu na cinjenice o njihovim pokusajima od trenutka kad su stupili na tlo Bosne da istu rasturaju. To je problem moj druze.
Ne genocide, vec genocid. Koliko znam jedan genocid je postojao, ne 10 ili 11 koliko bi Cekic valjda zelio. Nije bas ni da su Bosnjaci kroz svo to vrijeme bili miroljubivi. Opcenito je glup mit: Mi smo zrtve, oni su koljaci. Zanimljivo je sto se taj mit pojavljuje kod sva 3 konstitutivna naroda, zar ne?
-
Smrznuta
#2870 Re: Izjasnjavanje na popisu
"salvatore paradise"salvatore paradise wrote:I oni tako kazu, mi smo ostali krscani za razliku od onih poturica. Sve ti je to isto.BatoS wrote:Mi smo ostali Bosnjaci, za razliku od pravoslavaca i katolika.salvatore paradise wrote:Ako cemo tako gledati onda ova zemlja nije ni bosnjacka jer su i oni promijenili "veru pradedova" i odbacili svoj predosmanski identitet.
Uz duzno postovanje a za sve predhodne postove
-
radostan dan
#2871 Re: Izjasnjavanje na popisu
manji ili veći procenat se dešava i u sh familijama, to sam zaboravio da napišem, da.Paranoid wrote:
Slažem se da su to zatucane sredine, pogotovo ako se radi o familijarnoj netrpeljivosti zbog "ničega"... ponavljam ovde "theTruePath " pomenuo bošnjačku familiju pa se to doima interesantnim jer je očigledno da se radi o "brisanju" nekoga iz familije...medjutim mislim da su to jako mali procenti naspram šikaniranja srpskih, a dobrim dijelom i hrvatski familija u kojima se ne "briše" familija nego direktno osoba druge vjere koja je unijela neslaganje...
O tome svjedoči jako puno knjiga, filmova....
to ne sporim, sporim nešto drugo, da se ne ponavljam...
neko je pitao, a niko nije odgovorio, pa da probam - mišljenja sam da je sa stanovišta sh korpusa idealna situacija da se svi koji se ne izjašnjavaju kao sh i ostali, izjasne kao - bošnjaci.
- odr0n
#2872 Re: Izjasnjavanje na popisu
Evo od sad te poredim sa Laktašenkom, jel ti sad lakše da se ne uvrijediš slučajno. Pa takvi kao ti sudjeluju nastavku nedovršenih projekata, u cjepanju BiH, održavate podjele kojima se teži do konačog pucanja na dijelove.anthraxQ wrote:Ti si covjek gloop cim mene poredis sa ratnim zlocincima. I gloop si jer ne vidis da rat jos traje samo drugim sredstvima, a ti gadjaj hljebim dok oni tebe kamenom.odr0n wrote: Naravno, to je bilo u kost.Obavezno je trebalo i ovo pomenuti koje dodatno potkrjepljuje rečeno:
anthraxQ wrote:dobro, onda ti nastavi zivjeti u virtuelnoj i imaginarnoj BiH o kojoj pricas...
- Bosnolog
#2873 Re: Izjasnjavanje na popisu
Vjera je jedno dok je narod i nacija sasvim drugo,....Vjera nema granica ona je interkontionentalna,....Sve vjere su nastale i dosle sa istog prostora,....Neki su pokatoliceni, neki ortodoksirani a neki islamizirani,...Vjerom se ne mijenja genetika naroda, primanjem i promjenom vjere ostajes i dalje isti narod,...salvatore paradise wrote:I oni tako kazu, mi smo ostali krscani za razliku od onih poturica. Sve ti je to isto.BatoS wrote:Mi smo ostali Bosnjaci, za razliku od pravoslavaca i katolika.salvatore paradise wrote:Ako cemo tako gledati onda ova zemlja nije ni bosnjacka jer su i oni promijenili "veru pradedova" i odbacili svoj predosmanski identitet.
Nacija je novotarija i nastala je u 19 vijeku,...
Srbiziranje ortodksnih Bosnjaka i Hrvatizacija katolika Bosnjake je bila upravo u tom vremenu, dok su Bosnjacima Muhamedancima (kako su ih tada zvali) zabranili/ukinuli cak i bosanski jezik.
Potomke Dobrih Bosnjana su se podijelili, posvadali i jos se medusobno pobili kako bi im unistili drzavu i medusobno je podijelili.
Ilija Garasanin je odlicno objasnio kako ce iskoristiti pravoslavne Bosnjake u svojim hegemonistickim ciljevima,....Ante Starcevic je samo kopirao Iliju Garasanina,....
-
salvatore paradise
#2874 Re: Izjasnjavanje na popisu
Koji ste vi demagozi. Covjek nije uporedio njihova djela vec retoriku. I da, retorika je potpuno ista, sto mozemo vidjeti na ovoj temi.Halcyon wrote:Nije on glup, samo je đubre. To je sva suština.anthraxQ wrote:Ti si covjek gloop cim mene poredis sa ratnim zlocincima. I gloop si jer ne vidis da rat jos traje samo drugim sredstvima, a ti gadjaj hljebim dok oni tebe kamenom.odr0n wrote: Naravno, to je bilo u kost.Obavezno je trebalo i ovo pomenuti koje dodatno potkrjepljuje rečeno:
- Halcyon
#2875 Re: Izjasnjavanje na popisu
salvatore paradise wrote:Koji ste vi demagozi. Covjek nije uporedio njihova djela vec retoriku. I da, retorika je potpuno ista, sto mozemo vidjeti na ovoj temi.