Ne bih da letim pred rudu ali mislim da će izraziti duboku zabrinutost.
Malo je vjerovatno ali moguće je i da će reći da se BH političari moraju međusobno dogovarati.
Ne bih da letim pred rudu ali mislim da će izraziti duboku zabrinutost.
Ne kontam. Nedavno kada su bile padavine zacepljen saht napravio poplavu na ulici, nazvali vik, ljudi dosli sa masinom i ocistili.1Dante1 wrote: ↑24/04/2025 11:41Nista, haj odmah na vrh. Valjda trebamo urediti stanje u nasoj mahali, opcini etc pa ona ici dalje? Ko je kontrolor tog vika? Inspekcija. Ko ce alarmirati inspekciju? Pa ti i ja, a ako necemo rade sta hoce.
Prema tome kod nas nema toga, jebe se nama, kao platili smo nase tu zavrsava
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/naor ... /250424034Naoružani specijalci MUP-a RS-a su se usprotivili SIPA-i, EUFOR u tome ne vidi problem i neće asistirati
Niko ne trazi da se bavi "ratom" otkud ti to, treba da se bavi problemima u svojoj nadleznosti - dakle goruci trenutno problemi kamiondzija i BHANSA. Time treba da se bavi i to vrlo aktivno.Thorgerson wrote: ↑24/04/2025 09:40Sta je konkretno svima problem sa Fortom?
Lik fura svoju pricu. A ta prica ne podrazumijeva rat. Znaci frajer je jedan od rijetkih politicara u ovoj jebenoj drzavi koji ne baljezga o ratu, nego prica o stvarima koje su konkretne. Isto kao i Steta.
Pa koliko god su nekome smijesne, poput izgradnje spalionice, u normalnoj drzavi bi imale itekako smisla.
Al jok. Daj ti nama jos isaka, heleza da nam ovdje pricaju bajke. Daj nam jos efendica, zildzica i slicnih.
Starlink je predobra stvar. Lik je ministar komunikacija. Ja fkt ne kontam.
Mi smo definitvno bolestan narod. Ptsp nas handri zestoko.
Pa ja sam i ranije pisao ovo o Dodiku, i proglasen sam alarmistom i sprdan pricom "cetnici idu niz VracE".
A u 13:00 zakazano obracanje bracnog para iz Portugala koji su u dvodnevnoj posjeti Sarajevu. Po protokolu, prvo ce pohvaliti ljubaznost i gostoprimljivost domacina, a potom zakljuciti sa pohvalom cevapa i pite.
Ne pricanje, vec rad. Dopustilo smo da je bitno ko je koji bosnjak, ko je sta u ratu, etc. dok je dodick i co mudro radilo na cemu je radilo.
Pa na forumu i jeste uprazno prica.
Kakav autogol Kifle i TrojkeIako je dio zrelije političke javnosti uvjeravao da bi se trijumfalistički pristup zvaničnika Trojke prije presude Dodiku mogao obiti o glavu, narativ o odstranjivanju SNSD-a je postao opšteprihvaćen. Što je bilo dovoljno da Brisel pravni proces sa potpunom održivim pravorijekom shvati kao istiskivanje Dodika iz državne vlasti.
Politički razjedinjena Evropska unija ne namjerava koristiti svoje trupe u procesima koji su prema njihovoj procjeni politički motivisani, pogotovo u uslovima djelimične nemogućnosti provođenja zakona od strane domaćih aktera.
Račun bez krčmara bio bi najbolji opis politike koju su probosanske stranke kreirale na osnovu želja, ali ne i mogućnosti. Kao da je neko po ko zna koji put obećao, infantilno kao djetetu igračku, da će za nas "vaditi kestenje iz vatre".
U trenutnim velikosrpskim planovima uopste nije prioritet silazak niz Vrace. Zato se to toliko potenciralo jer se znalo da to trenutno nije prioritet.
Naravno. Sada je cilj pravni paralelizam i da se ogradi narodu drzava time sto ce se dugovi entiteta RS prebaciti i na gradjane FBiH.
Probudio se.Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt obratit će se danas javnosti na konferenciji za novinare koja je zakazana za 12:30 sati.
https://n1info.ba/vijesti/najavljeno-va ... -schmidta/
Vjerovatno da nametne hdz izborni zakon.DonieBrasco wrote: ↑24/04/2025 12:09Probudio se.Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt obratit će se danas javnosti na konferenciji za novinare koja je zakazana za 12:30 sati.
https://n1info.ba/vijesti/najavljeno-va ... -schmidta/![]()
To nije njegov posao i naravno da nece on to raditi, stvarno je nevjerovatno kakve sve gluposti se pisu na ovoj temi...LSD wrote: ↑24/04/2025 11:55https://www.klix.ba/vijesti/svijet/naor ... /250424034Naoružani specijalci MUP-a RS-a su se usprotivili SIPA-i, EUFOR u tome ne vidi problem i neće asistirati
Padose u vodu sva nadanja pro-bih ublehasa da ce za njih neko drugi rizikovati, provoditi pravdu i hapsiti rusitelje drzave.
Nadali se levati da ce NATO, EUFOR, Interpol, bilo ko osim njih hapsiti bandu koja im pisa po drzavi.
Izvoli Ramo radi svoj posao, koji si sam kurchevito najavio kod Senada Hadzifejsa.
Silazak niz Vrace je u planu tek kad se odvoji i stabilizira 49% BiH. Znaci za koju deceniju. A do tad gledati da se sahte ne zacepe.
Pitaj Sabinu koji joj je plan B.LSD wrote: ↑24/04/2025 12:05Kakav autogol Kifle i TrojkeIako je dio zrelije političke javnosti uvjeravao da bi se trijumfalistički pristup zvaničnika Trojke prije presude Dodiku mogao obiti o glavu, narativ o odstranjivanju SNSD-a je postao opšteprihvaćen. Što je bilo dovoljno da Brisel pravni proces sa potpunom održivim pravorijekom shvati kao istiskivanje Dodika iz državne vlasti.
Politički razjedinjena Evropska unija ne namjerava koristiti svoje trupe u procesima koji su prema njihovoj procjeni politički motivisani, pogotovo u uslovima djelimične nemogućnosti provođenja zakona od strane domaćih aktera.
Račun bez krčmara bio bi najbolji opis politike koju su probosanske stranke kreirale na osnovu želja, ali ne i mogućnosti. Kao da je neko po ko zna koji put obećao, infantilno kao djetetu igračku, da će za nas "vaditi kestenje iz vatre".![]()
Strasno kakvi su to politicki diletanti.
Nazalost ovako nam je i u stvarnosti, odnosno svakodnevnici. Sada ide prica o sipa misevima, punisheru, zastavi srbije i to ce biti svakodnevnice. Jednostavno ne znam kako da objasnim, no nama baci kost mi cemo se potuci za njuh, glodjati, a na par metara od nas sto sa hranom.
Sutra da ga Ramo uhapsi pisali bi sto se Ramo mijesa u ovo, sta sve zbog glasa radiAteista wrote: ↑24/04/2025 12:10To nije njegov posao i naravno da nece on to raditi, stvarno je nevjerovatno kakve sve gluposti se pisu na ovoj temi...LSD wrote: ↑24/04/2025 11:55https://www.klix.ba/vijesti/svijet/naor ... /250424034Naoružani specijalci MUP-a RS-a su se usprotivili SIPA-i, EUFOR u tome ne vidi problem i neće asistirati
Padose u vodu sva nadanja pro-bih ublehasa da ce za njih neko drugi rizikovati, provoditi pravdu i hapsiti rusitelje drzave.
Nadali se levati da ce NATO, EUFOR, Interpol, bilo ko osim njih hapsiti bandu koja im pisa po drzavi.
Izvoli Ramo radi svoj posao, koji si sam kurchevito najavio kod Senada Hadzifejsa.![]()
Upravo to, i hiljadu takvih primjera gdje se poziva na akciju u nadi da ce neko nasjesti i dati sam sebi autogol.ljubijankic wrote: ↑24/04/2025 12:13Sutra da ga Ramo uhapsi pisali bi sto se Ramo mijesa u ovo, sta sve zbog glasa radiAteista wrote: ↑24/04/2025 12:10To nije njegov posao i naravno da nece on to raditi, stvarno je nevjerovatno kakve sve gluposti se pisu na ovoj temi...LSD wrote: ↑24/04/2025 11:55
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/naor ... /250424034
Izvoli Ramo radi svoj posao, koji si sam kurchevito najavio kod Senada Hadzifejsa.![]()
Sta se ikako raspravljate sa ovakvima...
Nekoliko puta ponavljaš ovaj primjer sa Ibrahimagom načelnikom. Očigledno je on primjer pravog Bošnjaka kojem svi trebamo da težimo.Prpa.ba wrote: ↑24/04/2025 10:58 EUFOR je tu zbog naoruzanih grupa medju Bosnjacima. Stilistica iz NiP-a vec pisala nekoliko puta. Sjecate se oruzja u ormaricima u Opstini Stari grad? E zato je EUFOR tu i patrolira Sarajevom, dok traje mirna disolucija.
Mir na ovim "prostorima" nema alternativu, Bosna i Hercegovina ima.![]()