Tu je Mile donekle u pravu, tu pretplaćenu prćiju OHr treba razjebati. Da je to OHR iz vakta Pedija, bilo bi neke fajde, sada je samo jedan eskalirajući faktor.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
last mohicans
#28426 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Dilibus
#28427 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
EUFOR nece asistirati dok ne dobije zahtjev od policijske agencije koja trazi asistiranje, u ovom slucaju SIP-a.
Znas kad ce SIPA poslat zahtjev za asistenciju? Problem je i same strukture SIPE gdje je komandir specijalne Srbin, direktor Srbin, zamjenik Hrvat u bjekstvu. O cemu pricamo?
-
last mohicans
#28428 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znaš Zlatka,uvijek provjerene informacije. Neki Slovenci obilazili sve adrese, niđe nikoga, poslove koje je firma radila bila neka sitna građevina sa minimalnim prihodima..Sve to mu kao potvrdile neke strukture u SLo, bezbjednosne, valjda.swanfilter wrote: ↑24/04/2025 11:14Ako ima istine u tome, onda je u pitanju sema preko onog Roka Snezica ...last mohicans wrote: ↑24/04/2025 11:12 Evo Miletić iznosi provjerene informacije. Viaducta fiktivna i nepostojeća firma. On se konsultirao sa slovenskim strukturama. Firma ne postoji na adresi, a ko će lovu uzeti, pitanje je sad.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#28429 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja nisam naveo da guvernerka nije bila tu, vec sam samo ti skrenuo paznju na tvoje lupanje i spinove da je forto maksuz isao u ameriku na sastanak starlinkom..last mohicans wrote: ↑24/04/2025 10:48Druže, ti si iznio konstataciju da je Forto kao nesto sastančio sa čelnicima Svjetske banke pored žive direktorice. Na to sam se referisao. Informacija ti ili nije tačna ili je polutačna. Mogao je kao ministar eventualno biti, mada to uopće nije relevantno u cijeloj priči. Samo moze biti dokaz da se bavi onim što ne treba.izvrsni direktor wrote: ↑24/04/2025 10:42i ? sta sa tim? je li joj forto dao dozvolu da poleti tamo?last mohicans wrote: ↑24/04/2025 10:40
Direktorica CB je bila u na skupu Svjetske banke, bila vijest.
Sda spin majstori iz zlobe takve stavove plasiraju i usmjeravaju na mahom nepismeni narod koji niti ima pojma niti zna samostalno provjeriti informaciju.
Obzirom da ne spadas u ove prve, onda spadas u ovu ciljanu grupu ili ti zrtvu.
A da nisi dio ove gore navede druge grupe znao bi otkud forto u funkciji zamjenika guvernera bez obzira sto je guvernerka takodje bila tu.
Da ne spadas u ovu grupu znao bi naprijer i da je borjana kristo zaduzena za europsku banku za obnovu i rahvoj, a za mmf zukan helez i da su njihova prisustva obavezna.
Do tebe je sto biras biti dio nepismene grupe
-
bosanski__
#28430 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne djeluje OHR jer nema nalog iz SAD, a SAD ne zanima BiH .
OHR je tu da spriječi de iure raspad BiH.
-
ljubijankic
#28431 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Koliko je ono vozila EUFOR-a trebalo doci po njegovim "provjerenim" inforamcijama? Čak i Avdo je ima bolje informacijelast mohicans wrote: ↑24/04/2025 11:17Znaš Zlatka,uvijek provjerene informacije. Neki Slovenci obilazili sve adrese, niđe nikoga, poslove koje je firma radila bila neka sitna građevina sa minimalnim prihodima..Sve to mu kao potvrdile neke strukture u SLo, bezbjednosne, valjda.swanfilter wrote: ↑24/04/2025 11:14Ako ima istine u tome, onda je u pitanju sema preko onog Roka Snezica ...last mohicans wrote: ↑24/04/2025 11:12 Evo Miletić iznosi provjerene informacije. Viaducta fiktivna i nepostojeća firma. On se konsultirao sa slovenskim strukturama. Firma ne postoji na adresi, a ko će lovu uzeti, pitanje je sad.
-
last mohicans
#28432 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sve što spočitavaš meni, odlično si opisao sebe, osobito ovo sa spinovima. Bravo, majstore. Nisi vrijedan slova. Pametnica naša, nisi dzaba izvršni.izvrsni direktor wrote: ↑24/04/2025 11:19Ja nisam naveo da guvernerka nije bila tu, vec sam samo ti skrenuo paznju na tvoje lupanje i spinove da je forto maksuz isao u ameriku na sastanak starlinkom..last mohicans wrote: ↑24/04/2025 10:48Druže, ti si iznio konstataciju da je Forto kao nesto sastančio sa čelnicima Svjetske banke pored žive direktorice. Na to sam se referisao. Informacija ti ili nije tačna ili je polutačna. Mogao je kao ministar eventualno biti, mada to uopće nije relevantno u cijeloj priči. Samo moze biti dokaz da se bavi onim što ne treba.izvrsni direktor wrote: ↑24/04/2025 10:42
i ? sta sa tim? je li joj forto dao dozvolu da poleti tamo?
Sda spin majstori iz zlobe takve stavove plasiraju i usmjeravaju na mahom nepismeni narod koji niti ima pojma niti zna samostalno provjeriti informaciju.
Obzirom da ne spadas u ove prve, onda spadas u ovu ciljanu grupu ili ti zrtvu.
A da nisi dio ove gore navede druge grupe znao bi otkud forto u funkciji zamjenika guvernera bez obzira sto je guvernerka takodje bila tu.
Da ne spadas u ovu grupu znao bi naprijer i da je borjana kristo zaduzena za europsku banku za obnovu i rahvoj, a za mmf zukan helez i da su njihova prisustva obavezna.
Do tebe je sto biras biti dio nepismene grupe
Last edited by last mohicans on 24/04/2025 11:23, edited 1 time in total.
-
made_in_sarajevo
#28433 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
eufor doveo vojsku, trenira, ali odbija asistirati iako svi jaci ljudi u svijetu kazu da ce eufor pomoci. ipak ja vise vjerujem klixu i avdi realno
sok i nevjerica pripadnici policije imaju zastavu druge drzave na sljemu, a uniforme mupa rs, sok i nevjerica da vole drugu drzavu
sok i nevjerica pripadnici policije imaju zastavu druge drzave na sljemu, a uniforme mupa rs, sok i nevjerica da vole drugu drzavu
-
last mohicans
#28434 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
400 vozila, ako se dobro sjeçam ili bješe 900.ljubijankic wrote: ↑24/04/2025 11:21Koliko je ono vozila EUFOR-a trebalo doci po njegovim "provjerenim" inforamcijama? Čak i Avdo je ima bolje informacijelast mohicans wrote: ↑24/04/2025 11:17Znaš Zlatka,uvijek provjerene informacije. Neki Slovenci obilazili sve adrese, niđe nikoga, poslove koje je firma radila bila neka sitna građevina sa minimalnim prihodima..Sve to mu kao potvrdile neke strukture u SLo, bezbjednosne, valjda.swanfilter wrote: ↑24/04/2025 11:14
Ako ima istine u tome, onda je u pitanju sema preko onog Roka Snezica ...![]()
![]()
-
ibizza
#28435 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma *ebo ovo, nego, je li usvojen budzet BiH i hoce li se bar jedna eu zakon usvojiti?
pro BiH
pro BiH
- vee-jay
#28436 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
tri puta sam krenuo da ti odgovaram na ovo juce, i na kraju - napisem poduzi odgovor - i administricija ga izbrise.Skijaš wrote: ↑22/04/2025 06:16Kako su ono isli prilozi HRT-a ..... "razularene muslimanske horde"vee-jay wrote: ↑21/04/2025 23:30Skijaš wrote: ↑21/04/2025 19:09
Kako rekoh, mislim da je ovo pogresan forum za pricu o Komsicu kao velikobosnjackom igracu. Ili, ako ce se Komsicevu inertnost tako tumaciti, onda Konakovicevo lizanje sa Szijartom i HDZ ekipom, pa i njegova nebuloza o zajednickoj sjednici Vlade Hrvatske i Savjeta ministara a na kojoj bi se razgovaralo o izbornom zakonu, su million puta gori od bilo cega sto Komsic radi, Ili ne radi.
Zato sam ti i ponavljao: pokusaj shvatiti / ali sam bio u krivu.
Ti si izgleda to vrlo dobro shvatio, samo sto u sustini imas isti cilj kao i SDFA:
TEKBIR GRADJANSKA![]()
Nego, da ponovimo .... ja podrzavam izmjene izbora clanova Predsjednistva (kako zbog izbora clana iz hrvatskog naroda, tako i zbog Ostalih). Evo ti moj 11 godina star komentar na ovom forumu iza kojeg jos stojim ....
"Dogovor je moguće postići, problem je kada neki kao preduslov za to postave etnoteritorijalizaciju. Ti u Sarajevu imaš sasvim dovoljno zainteresovanih koji bi bili spremni riješiti izbor članova Predsjedništva, o tom se pitanju otvoreno govori a HDZ i sa SDP-om i sa SDA ima dogovor oko toga kako bi to trebalo izgledati. Sada je potrebna dobra volja kod Čovića, njegova jasna i glasna poruka (i Sarajevu i Hrvatima) da neće biti Trećeg, da je etnoteritorijalizacija pogrešna te da su oba entiteta i hrvatski. Ali rješavanjem hrvatskog pitanja otvarati bošnjačko, ne ide."
Dakle, sitnica koju se ocekuje od Covica je da prestane jebavati druge u mozak etnoteritorijalizacijom, negirati bosanski jezik nakaradnim konstrukcijama kao sto su "bosnjacki jezik", ili "jezik bosnjackog naroda", Srbima u Drvaru nametati sahovnicu, itd. Odnosno, ne odustaje se od etnoteritorijalizacije koju se i udruzenim zlocinackim poduhvatom pokusalo nametnuti (a sto je sudski dokazano), a trazi se rjesavanje pitanja Komsic ? Hypocrisy much ?
Hoce li Covic pomoci protiv institucionalizovanog sovinizma u Zvorniku ako ga se pusti u Predsjednistvo ? Hoce ? Odlicno. Moze li jedna pokazna vjezba u Stocu ? Je li puno traziti izmjenu obiljezja i naziva koje se namece Kantonu 10 ? Pa zaboga, lik je u ratu trazio da mu se u firmu posalje logorase na prisilni rad, zar ne bi bio red traziti nekakve garancije da se promjenio prije nego mu se trajno preda trecinu Predsjednistva ?
Ili je traziti takve garancije samo manifestacija radikalizma islamistickih ekstrema ? Sta ti tekbirasi, osim sapuna, imaju da traze ?
Zato ovaj put nesto kraci:
Generalno u BiH po pitanju politickih aktera sve je jasno, to su:
a) antibosanski sateliti iz HR/SR
- Generalno sve iz RSa i sa H predznakom. nastavak rata mirnim putem, uz nadu da ce se nesto globalno desiti sto ce napraviti Veliku HR/SR. A do tada: ukradi koliko mozes, poklanjaj resurse maticama, usporavaj BiH na EU putu, unistavaj BiH institucije i drustvo.
b) Bosnjacki nacionalisti
- SDA. Nastavak rata mirnim putem uz nadu da ce akter F nekada napisati Dejton 2 i da ce se Bosnjacima na osnovu genocida pokloniti nesto vise od ovoga sto imaju danas. Sve do tada: ukradi koliko mozes i sve dok mozes i uradi sve (cilj opravdava sredstvo) da ostanes na vlasti.
c) multietnicko-bosanska ljevica
- ZavnoBiH je zakon. BiH je i Srpska i Hrvatska i Bosnjacka. Postuj ustav kakav god da je.
d) multietnicko-bosnjacka ljevica
- ZavnoBiH nije vise zakon, sada je --> Jedan covjek = jedan glas.
f) OHR i ambasade
- Birokrate i trecerazredni politicari koji imaju direktne veze sa svojim maticama. Jedini put za BiH ka EU.
Sad je pitanje za svakog - gdje se ja tu vidim?
- Haris.ba
#28437 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sta cu se sekirati za sahtove kada ima vik kojeg placam?moimoi wrote: ↑24/04/2025 10:49 Svi bi da se bave visokom politikom. Nasem narodu je Dodik bitniji nego zacepljeni sahtovi u njegovom naselju. Glavno da se o tome prica, sve treba da stoji, jer eto “ima precih stvari… drzava gori”. Jest da “drzava gori” vec 30 god. I jest da oni po tom pitanju ne mogu nista, osim palamuditi sbb-kbb…
Evo, ide i povecanje racuna. Sta jos treba?
Smijem li sada o Dodiku?
-
plavi_E
#28438 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dodikov cilj sa ovim cirkusom sto vise pokazati svijetu da BiH kao drzava ne funkcionise niti moze funkcionisati. Sto vise vremena bude prolazililo sve vise ce drzava u svijetu prihvatiti dodikov narativ. Dodik se nada da ce on ovim cirkusom uspijeti ubijediti trenutnu americku administraciju da je za "dugorocni mir" na ovim prostorima najbolja opcija raspad BiH po velikosrpskim zeljama.
- deer_hunter
#28439 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sta ce ba Ramo pokazivati? S kim? 70% policajaca u FBiH dobilo posao preko stele, mislis da se tim uhljebima gine??? SIPA sa svojih 500 ljudi moze pjevati borbene, svako selo u RS-u ima toliko naoruzanih ljudi. Smanjite dozivljaje, ovo rijesiti trenutno mogu samo stranci(NATO, EUFOR), nema potrebe slati ljude u nepoznatu avanturu na koju nisu ni psihicki ni fizicki spremni(jbg stela,korupcija). Nigdje ne gori, RS svakako nece niDZeswanfilter wrote: ↑24/04/2025 11:11 I MUP rs je skakao preko razgranicenja. Mogao je i Ramo pokazati petlju ...
-
1Dante1
#28440 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nista, haj odmah na vrh. Valjda trebamo urediti stanje u nasoj mahali, opcini etc pa ona ici dalje? Ko je kontrolor tog vika? Inspekcija. Ko ce alarmirati inspekciju? Pa ti i ja, a ako necemo rade sta hoce.
Prema tome kod nas nema toga, jebe se nama, kao platili smo nase tu zavrsava
-
internazionale
#28441 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Možeš li nam malo više o ovim pod d) reći, koja je to stranka, kako djeluje itd.vee-jay wrote: ↑24/04/2025 11:31tri puta sam krenuo da ti odgovaram na ovo juce, i na kraju - napisem poduzi odgovor - i administricija ga izbrise.Skijaš wrote: ↑22/04/2025 06:16Kako su ono isli prilozi HRT-a ..... "razularene muslimanske horde"vee-jay wrote: ↑21/04/2025 23:30
Zato sam ti i ponavljao: pokusaj shvatiti / ali sam bio u krivu.
Ti si izgleda to vrlo dobro shvatio, samo sto u sustini imas isti cilj kao i SDFA:
TEKBIR GRADJANSKA![]()
Nego, da ponovimo .... ja podrzavam izmjene izbora clanova Predsjednistva (kako zbog izbora clana iz hrvatskog naroda, tako i zbog Ostalih). Evo ti moj 11 godina star komentar na ovom forumu iza kojeg jos stojim ....
"Dogovor je moguće postići, problem je kada neki kao preduslov za to postave etnoteritorijalizaciju. Ti u Sarajevu imaš sasvim dovoljno zainteresovanih koji bi bili spremni riješiti izbor članova Predsjedništva, o tom se pitanju otvoreno govori a HDZ i sa SDP-om i sa SDA ima dogovor oko toga kako bi to trebalo izgledati. Sada je potrebna dobra volja kod Čovića, njegova jasna i glasna poruka (i Sarajevu i Hrvatima) da neće biti Trećeg, da je etnoteritorijalizacija pogrešna te da su oba entiteta i hrvatski. Ali rješavanjem hrvatskog pitanja otvarati bošnjačko, ne ide."
Dakle, sitnica koju se ocekuje od Covica je da prestane jebavati druge u mozak etnoteritorijalizacijom, negirati bosanski jezik nakaradnim konstrukcijama kao sto su "bosnjacki jezik", ili "jezik bosnjackog naroda", Srbima u Drvaru nametati sahovnicu, itd. Odnosno, ne odustaje se od etnoteritorijalizacije koju se i udruzenim zlocinackim poduhvatom pokusalo nametnuti (a sto je sudski dokazano), a trazi se rjesavanje pitanja Komsic ? Hypocrisy much ?
Hoce li Covic pomoci protiv institucionalizovanog sovinizma u Zvorniku ako ga se pusti u Predsjednistvo ? Hoce ? Odlicno. Moze li jedna pokazna vjezba u Stocu ? Je li puno traziti izmjenu obiljezja i naziva koje se namece Kantonu 10 ? Pa zaboga, lik je u ratu trazio da mu se u firmu posalje logorase na prisilni rad, zar ne bi bio red traziti nekakve garancije da se promjenio prije nego mu se trajno preda trecinu Predsjednistva ?
Ili je traziti takve garancije samo manifestacija radikalizma islamistickih ekstrema ? Sta ti tekbirasi, osim sapuna, imaju da traze ?
- Generalno sve iz RSa i sa H predznakom. nastavak rata mirnim putem, uz nadu da ce se nesto globalno desiti sto ce napraviti Veliku HR/SR. A do tada: ukradi koliko mozes, poklanjaj resurse maticama, usporavaj BiH na EU putu, unistavaj BiH institucije i drustvo.
- SDA. Nastavak rata mirnim putem uz nadu da ce akter F nekada napisati Dejton 2 i da ce se Bosnjacima na osnovu genocida pokloniti nesto vise od ovoga sto imaju danas. Sve do tada: ukradi koliko mozes i sve dok mozes i uradi sve (cilj opravdava sredstvo) da ostanes na vlasti.
- ZavnoBiH je zakon. BiH je i Srpska i Hrvatska i Bosnjacka. Postuj ustav kakav god da je.
f) OHR i ambasade
- Birokrate i trecerazredni politicari koji imaju direktne veze sa svojim maticama. Jedini put za BiH ka EU.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- astala_vistala
#28443 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jos uvijek je u Lukavici u zgradi vlade i meni djeluje kao opkoljen 
-
statixx
#28444 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa to je svima jasno, da stvar bude gora, svaka naredna vladajuca garnitura iz RS-a, a poucena ovim iskustvom, moze racunati na zastitu u slucaju nekog pokusaja drzavnog pravosudja.plavi_E wrote: ↑24/04/2025 11:34 Dodikov cilj sa ovim cirkusom sto vise pokazati svijetu da BiH kao drzava ne funkcionise niti moze funkcionisati. Sto vise vremena bude prolazililo sve vise ce drzava u svijetu prihvatiti dodikov narativ. Dodik se nada da ce on ovim cirkusom uspijeti ubijediti trenutnu americku administraciju da je za "dugorocni mir" na ovim prostorima najbolja opcija raspad BiH po velikosrpskim zeljama.
Kazu na potezu je tuzilastvo. A sta ce, izdati nalog da se privede Sehovac, inspektori ce bezuspjesno pokusati, i tako u nedogled. Od EUFOR-a nista, Zapad se nada da ce Dodik na kraju napustiti BiH ili da ce ga narod svrgnuti.
- Cherry-Cherry
#28445 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Koja smo mi lakrdija.
-
plavi_E
#28446 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dok politicari u Sarajevu skontaju kakvu igru Dodik igra bit ce kasno za popravak nekih stvari. Dodik ce polako ali konstantno dizati krizu na visi nivo. A politicari u Sarajevu ce cekati EUFOR i NATO. A drzave koje daju vojnike u EUFOR i NATO u BiH ce se sve vise pitati imali ova BiH ikakvog smisla vise.
-
statixx
#28447 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da izrazi zabrinutost.Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt obratit će se danas javnosti na konferenciji za novinare koja je zakazana za 12:30 sati.
- farenhajt983
#28448 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
hocel biti, sljedece sedmice sam u Banja Luci, a vec sutra na X-u : stigao samastala_vistala wrote: ↑24/04/2025 11:44 Jos uvijek je u Lukavici u zgradi vlade i meni djeluje kao opkoljen![]()
dodik-stevandic manevar
-
Hakiz
#28449 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I meni to upalo u oči.internazionale wrote: ↑24/04/2025 11:42Možeš li nam malo više o ovim pod d) reći, koja je to stranka, kako djeluje itd.vee-jay wrote: ↑24/04/2025 11:31tri puta sam krenuo da ti odgovaram na ovo juce, i na kraju - napisem poduzi odgovor - i administricija ga izbrise.Skijaš wrote: ↑22/04/2025 06:16
Kako su ono isli prilozi HRT-a ..... "razularene muslimanske horde"![]()
f) OHR i ambasade
Hoće na mala vrata da kaže legitimnost, svaki narod treba sam sebi da bira predstavnike, Čovićeva priča.
-
elcaliente
#28450 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja bas se zapad nada.statixx wrote: ↑24/04/2025 11:46Pa to je svima jasno, da stvar bude gora, svaka naredna vladajuca garnitura iz RS-a, a poucena ovim iskustvom, moze racunati na zastitu u slucaju nekog pokusaja drzavnog pravosudja.plavi_E wrote: ↑24/04/2025 11:34 Dodikov cilj sa ovim cirkusom sto vise pokazati svijetu da BiH kao drzava ne funkcionise niti moze funkcionisati. Sto vise vremena bude prolazililo sve vise ce drzava u svijetu prihvatiti dodikov narativ. Dodik se nada da ce on ovim cirkusom uspijeti ubijediti trenutnu americku administraciju da je za "dugorocni mir" na ovim prostorima najbolja opcija raspad BiH po velikosrpskim zeljama.
Kazu na potezu je tuzilastvo. A sta ce, izdati nalog da se privede Sehovac, inspektori ce bezuspjesno pokusati, i tako u nedogled. Od EUFOR-a nista, Zapad se nada da ce Dodik na kraju napustiti BiH ili da ce ga narod svrgnuti.
Ljudi ne znaju da postoji niti on niti BiH niti vide kakav problem.