Kako su ono isli prilozi HRT-a ..... "razularene muslimanske horde"vee-jay wrote: ↑21/04/2025 23:30Skijaš wrote: ↑21/04/2025 19:09Kako rekoh, mislim da je ovo pogresan forum za pricu o Komsicu kao velikobosnjackom igracu. Ili, ako ce se Komsicevu inertnost tako tumaciti, onda Konakovicevo lizanje sa Szijartom i HDZ ekipom, pa i njegova nebuloza o zajednickoj sjednici Vlade Hrvatske i Savjeta ministara a na kojoj bi se razgovaralo o izbornom zakonu, su million puta gori od bilo cega sto Komsic radi, Ili ne radi.
Zato sam ti i ponavljao: pokusaj shvatiti / ali sam bio u krivu.
Ti si izgleda to vrlo dobro shvatio, samo sto u sustini imas isti cilj kao i SDFA:
TEKBIR GRADJANSKA
Nego, da ponovimo .... ja podrzavam izmjene izbora clanova Predsjednistva (kako zbog izbora clana iz hrvatskog naroda, tako i zbog Ostalih). Evo ti moj 11 godina star komentar na ovom forumu iza kojeg jos stojim ....
"Dogovor je moguće postići, problem je kada neki kao preduslov za to postave etnoteritorijalizaciju. Ti u Sarajevu imaš sasvim dovoljno zainteresovanih koji bi bili spremni riješiti izbor članova Predsjedništva, o tom se pitanju otvoreno govori a HDZ i sa SDP-om i sa SDA ima dogovor oko toga kako bi to trebalo izgledati. Sada je potrebna dobra volja kod Čovića, njegova jasna i glasna poruka (i Sarajevu i Hrvatima) da neće biti Trećeg, da je etnoteritorijalizacija pogrešna te da su oba entiteta i hrvatski. Ali rješavanjem hrvatskog pitanja otvarati bošnjačko, ne ide."
Dakle, sitnica koju se ocekuje od Covica je da prestane jebavati druge u mozak etnoteritorijalizacijom, negirati bosanski jezik nakaradnim konstrukcijama kao sto su "bosnjacki jezik", ili "jezik bosnjackog naroda", Srbima u Drvaru nametati sahovnicu, itd. Odnosno, ne odustaje se od etnoteritorijalizacije koju se i udruzenim zlocinackim poduhvatom pokusalo nametnuti (a sto je sudski dokazano), a trazi se rjesavanje pitanja Komsic ? Hypocrisy much ?
Hoce li Covic pomoci protiv institucionalizovanog sovinizma u Zvorniku ako ga se pusti u Predsjednistvo ? Hoce ? Odlicno. Moze li jedna pokazna vjezba u Stocu ? Je li puno traziti izmjenu obiljezja i naziva koje se namece Kantonu 10 ? Pa zaboga, lik je u ratu trazio da mu se u firmu posalje logorase na prisilni rad, zar ne bi bio red traziti nekakve garancije da se promjenio prije nego mu se trajno preda trecinu Predsjednistva ?
Ili je traziti takve garancije samo manifestacija radikalizma islamistickih ekstrema ? Sta ti tekbirasi, osim sapuna, imaju da traze ?