SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
jao_situacije

#28251 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

zateznistub wrote:konstatacija @jao_situacije bi bila na mjestu ukoliko je bilo povrijeđenih i ako je bio zastoj u odvijaju saobraćaja...

sve ostalo pada u vosu pa i cinjenica o blizini US ambasade...
bio je zastoj i to ogroman jer je na semaforu nesreća bila, a druga stvar da je bilo u tarčinu a ne kilometar od policije ja bih rekao uredu 45 minuta, odlično prolazno vrijeme

pa bolan na m17 na po puta između jablanice i mostara dođu za po sata, svojim očima gledao
a uhljebi u sred sarajeva ne mogu za pola sata doći
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#28252 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Chmoljo »

otkad sam ja postao referenca za bezopasnost?

:nosic:
zateznistub

#28253 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

jao_situacije wrote:
zateznistub wrote:konstatacija @jao_situacije bi bila na mjestu ukoliko je bilo povrijeđenih i ako je bio zastoj u odvijaju saobraćaja...

bio je zastoj i to ogroman jer je na semaforu nesreća bila, a druga stvar da je bilo u tarčinu a ne kilometar od policije ja bih rekao uredu 45 minuta, odlično prolazno vrijeme

pa bolan na m17 na po puta između jablanice i mostara dođu za po sata, svojim očima gledao
Ček malo, znas da postoje prioriteti i nivo kako štete tako i povrijeđenih u udesu i na osnovu toga se određuje prioritet pri dolasku.
ne kazem da ih ima da sjede po kafanama, bastama i sl. ali oni koji trebaju da dođu na uviđaj (jer ne dolazi prvi slobodan prašinar) nemaju rakete u dupetu i ni ti ni bilo ko drugi ne zna gdje suu tom trenutku bili...
nargila.ba

#28254 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nargila.ba »

jao_situacije wrote:oni nemaju nikakav kriterij, i ne izlaze na teren nikad
bio sam prisutan kad je bila pucačina i pokušaj pljačke došli su za 25 minuta nakon trećeg telefonskog poziva i kad im je rečeno da su otišli i da više ne moraju žuriti nigdje

druga stvar na vrh trebevića ne mogu doći nikako jer je nadležan mup rsa i ne dolazi mup, nego gss na vrh trebevića

upravo smo svi saznali šta radi sva drotovija mupa ks sjedi na forumu i zajebava građane koji im daju hljeb u usta

najbolje da se prijavite za moderatora na forumu opasni ste samo na internetu i pravo ste ažurni
više se ljudi prepadne kad im spomeneš čmolju nego mup ks
Prikladniji nick bi ti bio 'jao_frustracije' :mrgreen:

Primjer sa vrhom Trebevića je bio primjer, šala, karikiranje, ne moraš se držati toga k'o pijan plota :) Znaš dobro šta sam želio reći.

Joj, blago meni, na temi 'ETF' sam profesor sa fakulteta, ovdje sam policajac, ... Blago meni. :mrgreen:

Upravo o tvojoj prvoj rečenici govori moj prethodni post. Ti si imao takvo iskustvo, ja potpuno drugačije - trebamo li tvrditi sasvim suprotno i misliti da govorimo ispravno? Naravno da ne, istina je uvijek negdje u sredini, ko želi da je vidi i prihvati.
drug_profi

#28255 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

Chmoljo wrote:otkad sam ja postao referenca za bezopasnost?

Opustio si se izgleda. Nego de ti naostri bananu i odalami jeno dvajs onako neselektivno pa da vidimo ko ce te vise pominjat....
mali_balon

#28256 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_balon »

holowey wrote: anyway, ti bi da su ti dostupni 24 sata na dan, pa ni kod privatnika smjena ne traje 24/7... princezica, nema sta :D

Moraju biti dostupni na ne "ti bi da ti budu dostupni", moraju

A da ne govorimo da je saobracajna policija KS preko puta ambasade, ili cemo sad ganjat nedleznosti stanica i tako to...moramo vazda neke izgovore trazit kako nam cejf, ili kako koga zulja
Last edited by mali_balon on 25/02/2016 14:16, edited 1 time in total.
holowey

#28257 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by holowey »

mali_balon wrote:
holowey wrote: anyway, ti bi da su ti dostupni 24 sata na dan, pa ni kod privatnika smjena ne traje 24/7... princezica, nema sta :D

naravno, i dostupni su, ali ocekivati da ti ukupan broj uniformisane policije, i pozornika i saobracajaca i specijalaca i krimi policije bude dostupan kad ti prahne u roku koji ti sam odredis bez obzira za sta ih zoves je budalastina
bubi_mama

#28258 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bubi_mama »

Gledajuci koliko nesreca, pljacki, razbojnistva, plus ono sto je ne prijavljeno samo jedno se zakljucuje. Da policija ne radi svoj posao. Nazalost. Pa covjece kad sjednem u auto i krenem kroz grad... prolaze kroz crveno, divljaju radi ko sta hoce i kako hoce. Jer moze se svima. Sto bi se reklo, straha nema guzici se ne boji. Policije nema nigdje na ulici.A svake godine sve manje i manje policija radi svoj posao.
mali_balon

#28259 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_balon »

holowey wrote:
mali_balon wrote:

naravno, i dostupni su, ali ocekivati da ti ukupan broj uniformisane policije, i pozornika i saobracajaca i specijalaca i krimi policije bude dostupan kad ti prahne u roku koji ti sam odredis bez obzira za sta ih zoves je budalastina

Dostupni nisu, evo covjek naveo primjer, i ne upinji se ispravljati krivu drinu...ti ono sam protvi svih...znamo da su to misevi korumirani, ima ih 5 6 ljudina, ostalo ....
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#28260 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Chmoljo »

drugi profil wrote:
Chmoljo wrote:otkad sam ja postao referenca za bezopasnost?

Opustio si se izgleda. Nego de ti naostri bananu i odalami jeno dvajs onako neselektivno pa da vidimo ko ce te vise pominjat....
previše dvosmislen post da bih ti pametno odgovorio :D
O'zone
Globalni moderator

#28261 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Da se razumijemo Sarajevo je mali grad i bilo kakav saobraćajni udes pravi totalnu pometnju u prometu, samim time broj patrola saobraćajne policije bi trebao da bude izdašniji (znam, znam,... fali im bolji vozni prak da bi mogli brže da djeluju).

Sarajevo je ponavljam mali grad i odziv policije ne bi trebao da prelazi 30 minuta jer kad mogu ekipe Hitne Pomoći da se razvuku i da sa puno manje ljudstva i vozila obavljaju posao može i policija.

Ovdje jedina informacija koja je bitna a koja nam fali je koji je broj policajaca na terenu po smjeni. Sa tim brojem bi onda mogli da kažemo ima ih dosta i sporo djeluju ili ima ih malo i djeluju super brzo.

A brizna reagovanja policije je i do call centra, ja imam dva primjera jedan kad sam zvao šefa smjene da pošalje patrolu, patrola došla za 7 minuta po najvećoj špici a drugi kad sam preko call centra tražio da pošalju patrolu kasno navečer i došli za cca 50 minuta ....
jao_situacije

#28262 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

zateznistub wrote:
jao_situacije wrote:

Ček malo, znas da postoje prioriteti i nivo kako štete tako i povrijeđenih u udesu i na osnovu toga se određuje prioritet pri dolasku.
ne kazem da ih ima da sjede po kafanama, bastama i sl. ali oni koji trebaju da dođu na uviđaj (jer ne dolazi prvi slobodan prašinar) nemaju rakete u dupetu i ni ti ni bilo ko drugi ne zna gdje suu tom trenutku bili...
dobro odlično
a kad sam prisustvovao pucačini jel to bio prioritet ili je i to normalna stvar

evo ja bih volio da nam napišu šta misle raditi na poslu i na koje intervencije izlaze, pa da bar znamo da se ne zajebavamo na telefonima
pucačina-preopasno, nećemo doći dok neko ne pogine i dok pucači ne odu
saobraćajna nesreća-nećemo doći dok neko ne pogine
pljačka-dok pljačkaš ne ode
predsjedništvo gori- dok vatrogasci ne ugase požar
krađa auta- dok ne odu u zaječar
dilaju drogu- konsultiraćemo se pa ti javimo, ostani na vezi
provaljuju mi u stan- zovi vatrogasce i skoči kroz prozor na onaj balon
ukrali mi mobitel- kupi novi, jebiga
prijetili meni, djetetu, komšiji- nazovi ako vas pretuku ili kad ubiju nekoga
sijeku šumu- kad isjeku sve nazovi nas ponovo, ali samo ako bude isječeno 2 kubika
bacili su bombu- nije to bomba, to je petarda idi gledaj tv
uboli su me nožem- zovi hitnu ili idi doktoru, možda neko uzme izjavu sutra, a ne izvini, sutra je liga prvaka prekosutra ćemo uzeti izjavu, možda..
neko mi pali auto- zovi vatrogasce, kad ugase požar zovi ponovo, napravićemo uviđaj

najbolje bi bilo nek naprave neki informativni telefon na 122 da nam govore dojave u kladari i gdje se najbolje jede i pije u gradu
efikasnost bi im bila 100%
zateznistub

#28263 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Uz konstataciju da i nisu bas azurni (mislim na drtoviju) Mislim da i ti malo pretjerujes, ali forum je pa mozes...
jao_situacije

#28264 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

nargila.ba wrote:
jao_situacije wrote:oni nemaju nikakav kriterij, i ne izlaze na teren nikad
bio sam prisutan kad je bila pucačina i pokušaj pljačke došli su za 25 minuta nakon trećeg telefonskog poziva i kad im je rečeno da su otišli i da više ne moraju žuriti nigdje

druga stvar na vrh trebevića ne mogu doći nikako jer je nadležan mup rsa i ne dolazi mup, nego gss na vrh trebevića

upravo smo svi saznali šta radi sva drotovija mupa ks sjedi na forumu i zajebava građane koji im daju hljeb u usta

najbolje da se prijavite za moderatora na forumu opasni ste samo na internetu i pravo ste ažurni
više se ljudi prepadne kad im spomeneš čmolju nego mup ks
Prikladniji nick bi ti bio 'jao_frustracije' :mrgreen:

Primjer sa vrhom Trebevića je bio primjer, šala, karikiranje, ne moraš se držati toga k'o pijan plota :) Znaš dobro šta sam želio reći.

Joj, blago meni, na temi 'ETF' sam profesor sa fakulteta, ovdje sam policajac, ... Blago meni. :mrgreen:

Upravo o tvojoj prvoj rečenici govori moj prethodni post. Ti si imao takvo iskustvo, ja potpuno drugačije - trebamo li tvrditi sasvim suprotno i misliti da govorimo ispravno? Naravno da ne, istina je uvijek negdje u sredini, ko želi da je vidi i prihvati.
odlično haj sad produži na etf pa tamo objašnjavaj
već sam napisao i opet ću jer si očito slijep
bio sam 15 metara od pokušaja pljačke i pucačine, 12 metaka ispaljeno i nisam bio jedini tu bilo je više od 5 ljudi, jel to prioritet ili je to regularna situacija bez ikakvog rizika za društvo ?
ne znam ni što ti odgovaram kad se praviš lud i govoriš mi o prioritetima
ah daa
prioritet su nova vozila, obavezno avdije uzmite da se ne ofirate kod mostarlića
ko zna, možda i pokupite neku trebu
nargila.ba

#28265 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nargila.ba »

jao_situacije wrote: odlično haj sad produži na etf pa tamo objašnjavaj
već sam napisao i opet ću jer si očito slijep
bio sam 15 metara od pokušaja pljačke i pucačine, 12 metaka ispaljeno i nisam bio jedini tu bilo je više od 5 ljudi, jel to prioritet ili je to regularna situacija bez ikakvog rizika za društvo ?
ne znam ni što ti odgovaram kad se praviš lud i govoriš mi o prioritetima
ah daa
prioritet su nova vozila, obavezno avdije uzmite da se ne ofirate kod mostarlića
ko zna, možda i pokupite neku trebu
Ko si ti da mi govoriš gdje ću? Odjebi bolan, ne shvataš koncept nečeg što se zove 'forum'.

Počni čitati tuđe postove, ne samo pisati svoje. Kad pročitaš nešto novo imaš šansu da postaneš pametniji, kad samo ti pričaš teško.

Gdje sam ja uopće komentirao tvoju situaciju gdje si prisustvovao pucnjavi? Komentirao sam tvoju horor situaciju sa čekanjem uviđaja 45 minuta.
zateznistub

#28266 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Troje policijskih pod rotacijom prema dobrinji 1
holowey

#28267 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by holowey »

zateznistub wrote:Troje policijskih pod rotacijom prema dobrinji 1
otisli na poziv jao_situacije, da mu se oduze :evil:
insaneinthebrain

#28268 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insaneinthebrain »

neko dojavio siguricu, pa poletili da puknu listic u kladionici :oops:
zateznistub

#28269 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

holowey wrote:
otisli na poziv jao_situacije, da mu se oduze :evil:
:lol:
zateznistub

#28270 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

opet konzum u shopingu odrađen...da one rotacije nemaju veze s tim???
MAN-lion's coach

#28271 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by MAN-lion's coach »

Udes bio . Baš se čulo kad je puklo . Ubrzo nakon su prošla 2 ambulantna kola . Nepažnja , a i klizavo je poslije ove kišice.
O'zone
Globalni moderator

#28272 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Udes kod SOS djecijeg sela na Mojmilu zbog debila koji idu u suprotnu traku da ne bi prešli preko vibracionih traka....
zateznistub

#28273 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

MAN-lion's coach wrote:
Udes bio . Baš se čulo kad je puklo . Ubrzo nakon su prošla 2 ambulantna kola . Nepažnja , a i klizavo je poslije ove kišice.
Đe je bio udes? Mimar Sinana ili
O'zone
Globalni moderator

#28274 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

zateznistub wrote:
MAN-lion's coach wrote:
Đe je bio udes? Mimar Sinana ili
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160225129
zateznistub

#28275 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Ovi si vala furali od aerodromskog ka dobrinji 1, nema logike da su radi toga, skrenu li bi kod mene, kod Kedasa...
a i bio je onaj terenac od specijalne...ovo je nesto drugo
Locked