zateznistub wrote:jao_situacije wrote:zateznistub wrote:konstatacija @jao_situacije bi bila na mjestu ukoliko je bilo povrijeđenih i ako je bio zastoj u odvijaju saobraćaja...
sve ostalo pada u vosu pa i cinjenica o blizini US ambasade...
bio je zastoj i to ogroman jer je na semaforu nesreća bila, a druga stvar da je bilo u tarčinu a ne kilometar od policije ja bih rekao uredu 45 minuta, odlično prolazno vrijeme
pa bolan na m17 na po puta između jablanice i mostara dođu za po sata, svojim očima gledao
a uhljebi u sred sarajeva ne mogu za pola sata doći
Ček malo, znas da postoje prioriteti i nivo kako štete tako i povrijeđenih u udesu i na osnovu toga se određuje prioritet pri dolasku.
ne kazem da ih ima da sjede po kafanama, bastama i sl. ali oni koji trebaju da dođu na uviđaj (jer ne dolazi prvi slobodan prašinar) nemaju rakete u dupetu i ni ti ni bilo ko drugi ne zna gdje suu tom trenutku bili...
dobro odlično
a kad sam prisustvovao pucačini jel to bio prioritet ili je i to normalna stvar
evo ja bih volio da nam napišu šta misle raditi na poslu i na koje intervencije izlaze, pa da bar znamo da se ne zajebavamo na telefonima
pucačina-preopasno, nećemo doći dok neko ne pogine i dok pucači ne odu
saobraćajna nesreća-nećemo doći dok neko ne pogine
pljačka-dok pljačkaš ne ode
predsjedništvo gori- dok vatrogasci ne ugase požar
krađa auta- dok ne odu u zaječar
dilaju drogu- konsultiraćemo se pa ti javimo, ostani na vezi
provaljuju mi u stan- zovi vatrogasce i skoči kroz prozor na onaj balon
ukrali mi mobitel- kupi novi, jebiga
prijetili meni, djetetu, komšiji- nazovi ako vas pretuku ili kad ubiju nekoga
sijeku šumu- kad isjeku sve nazovi nas ponovo, ali samo ako bude isječeno 2 kubika
bacili su bombu- nije to bomba, to je petarda idi gledaj tv
uboli su me nožem- zovi hitnu ili idi doktoru, možda neko uzme izjavu sutra, a ne izvini, sutra je liga prvaka prekosutra ćemo uzeti izjavu, možda..
neko mi pali auto- zovi vatrogasce, kad ugase požar zovi ponovo, napravićemo uviđaj
najbolje bi bilo nek naprave neki informativni telefon na 122 da nam govore dojave u kladari i gdje se najbolje jede i pije u gradu
efikasnost bi im bila 100%