Pa dečko iznad mene je napisao da ne može da se pomakne. Tačnije: nije da nece ,vec ne možeŠibicar wrote:Nemoj biti bukvalac pa nije lopata da samo stoji,ali ako u podsvijesti ima svoj problem sa ledjima logično je da neće moći dati svoj maksimum.Arma-Sarma wrote:A sinoć se nije mogao pomaknuti kad se bacio kod onog šuta Rumuna na 1:0 u drugom poluvremenuLSD wrote: Eto vidio si protiv Albanije kod onog gola, a i sinoc...ne može covjek da se pomakne, jednosatavno...nije da nece ,vec ne može...baš što kažeš , ukocen.
Golman reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Arma-Sarma
#2826 Re: Golman reprezentacije BiH
- and
#2827 Re: Golman reprezentacije BiH
problem sa golom u albaniji je što je keno trebao stajati na mjestu gdje je lopta ušla u gol.burek_in_space wrote:Hajde da se napravim dobro slijep na sinocnji gol (a stvarno mislim da ne ide Keni na dushu), ali gol u Albaniji bi amalo koji golman odbranio. Lopta putuje kroz shumu igracha, i niko da je pochisti prije nego je uopshte doshla do Kene.LSD wrote: Eto vidio si protiv Albanije kod onog gola, a i sinoc...ne može covjek da se pomakne, jednosatavno...nije da nece ,vec ne može...baš što kažeš , ukocen.
Jbg i Šeha je primio 5 komada od Hapoela , ali je i izvadio iz gola 3 mrtva zicera i još penal odbranio zato što se može baciti (kao i svaki zdrav golman).Sreca onda da nije Nemanja u pitanju, ne znam da li bi na njega djelovao hodzin zapis. Na Kenu hoce sigurno.Šibicar wrote:
Ma jarane teško s obzirom na to koliko sam ja upoznat,moj jedan poznanik još kriv hoda,a imao je nesnosne bolove,to ti je ono malo fizikalne terapije,malo banjanje,malo privatni kostolomci,malo hodža.... a na kraju opet kriv ostaneš i dobiješ preporuku da nikad više ništa teško ne smiješ raditi.Doduše on nije išao na operaciju a možda je to može trajno izliječiti.
- shalla
#2828 Re: Golman reprezentacije BiH
Exactly...and wrote:problem sa golom u albaniji je što je keno trebao stajati na mjestu gdje je lopta ušla u gol.burek_in_space wrote:Hajde da se napravim dobro slijep na sinocnji gol (a stvarno mislim da ne ide Keni na dushu), ali gol u Albaniji bi amalo koji golman odbranio. Lopta putuje kroz shumu igracha, i niko da je pochisti prije nego je uopshte doshla do Kene.LSD wrote: Eto vidio si protiv Albanije kod onog gola, a i sinoc...ne može covjek da se pomakne, jednosatavno...nije da nece ,vec ne može...baš što kažeš , ukocen.
Jbg i Šeha je primio 5 komada od Hapoela , ali je i izvadio iz gola 3 mrtva zicera i još penal odbranio zato što se može baciti (kao i svaki zdrav golman).Sreca onda da nije Nemanja u pitanju, ne znam da li bi na njega djelovao hodzin zapis. Na Kenu hoce sigurno.Šibicar wrote:
Ma jarane teško s obzirom na to koliko sam ja upoznat,moj jedan poznanik još kriv hoda,a imao je nesnosne bolove,to ti je ono malo fizikalne terapije,malo banjanje,malo privatni kostolomci,malo hodža.... a na kraju opet kriv ostaneš i dobiješ preporuku da nikad više ništa teško ne smiješ raditi.Doduše on nije išao na operaciju a možda je to može trajno izliječiti.
Kad postaviš živi zid onda staneš u stranu suprotnu od one gdje ti zid stoji
- burek_in_space
#2829 Re: Golman reprezentacije BiH
Onda sam ja malo pozaboravljao neke stvari, do mene.
Sutra cu potrazhiti taj gol, da pogedam opet.
Sutra cu potrazhiti taj gol, da pogedam opet.
- BHF_Manijak
#2830 Re: Golman reprezentacije BiH
100% u njegovu stranu lopta isla, ne moras trazit...U golmanovom uglu lopta zavrsila... 
- MrBega
#2831 Re: Golman reprezentacije BiH
Bas tako, postavio je zid i stao iza njega.Cista, golim okom vidljiva tehnicka pogreska.Ali, i najbolji grijese, meni licno kod Kene smeta zamahivanje(driblanje),mada covjek definitivno ima kvalitet i izvadio nas je vise puta nego ukopao, ipak, sto bi reko Rambo "Cini mi se burazeru da sam spreman za penziju", njegova povreda nije povreda nego hronicno oboljenje, nazalost.and wrote: problem sa golom u albaniji je što je keno trebao stajati na mjestu gdje je lopta ušla u gol.
-
LSD
#2832 Re: Golman reprezentacije BiH
Da otklonimo sve dileme...sami prosudite sve.
- burek_in_space
#2833 Re: Golman reprezentacije BiH
Meni ovo vishe djeluje na neki raskorak, ili shto bi nashi komentatori rekli "uhvatio ga na krivoj nozi", nego da je diskushernija doprinijela nebacanju na loptu.
- quasar
#2834 Re: Golman reprezentacije BiH
Ne ide to. Ukratko:burek_in_space wrote:Ja fakat ne znam kako se lijechi ta diskushernija i da li se mozhe lijechiti, ali zdrav Keno je i dalje broj 1, za mene.
prsljenovi su jedan od drugog odvojeni (spojeni - kako hoces) sa malim diskom koji podsjeca na jastucic sa gelom. Sluze kao amortizeri da se ne trlja kost od kost. Kad dodje do hernije znaci da je neki od tih diskova pukao i probem nastaje jer se kost trlja od kost (manji problem) i zato sto sadrzaj tog diska pritisne nerve koji kao sto znate idu kraj kicmenog stuba i granaju se na svakom prsljenu prema ekstremitetima i organima. Najcesci su prolapsi u lumbalnom dijelu i oni uticu na nerve u donjem dijelu tijela. Nije fol u bolu, on se da blokirati jakim analgeticima (ali bas jakim !) medjutim i pored blokade bola ostaje ukocenost, odnosno smanjena sposobnost.
Operacijom se odrstranjuje puknuti disk (nema popravke tu niti efikasne proteze) i nemali broj pacijenata je ostao trajan invalid zbog operacije jer se prilikom odstranjivanja znalo desiti da se povrijede nervi. I kod uspjesne operacije, ostaje ogranicena sposobnost i zabrana za mnoge aktivnosti.Fakticki trlja se kost od kost, i na tom mjestu pored bola dolazi na kraju i do srastanja dva prsljena...
Discus hernia je fakticki invalidnost i tu nema lijeka.
- burek_in_space
#2835 Re: Golman reprezentacije BiH
Ok, i jesam li ja negdje propustio da je Karabeg kao glavni u nashoj reprezentaciji rekao da Keno ovo ima?! I da je stanje bash tako ozbiljno?! 
- shalla
#2836 Re: Golman reprezentacije BiH
Eh šta sam se ovakvih pogleda prema lopti od strane ukopanog golmana nagledao na Koševu, a također je u pitanju jedna ljudska veličina, golmanska ipak ne 
- MrBega
#2837 Re: Golman reprezentacije BiH
Mora druze bit raskorak, jer je on kreno napamet u svoju desnu, kao da je penalburek_in_space wrote:Meni ovo vishe djeluje na neki raskorak, ili shto bi nashi komentatori rekli "uhvatio ga na krivoj nozi", nego da je diskushernija doprinijela nebacanju na loptu.
- shalla
#2838 Re: Golman reprezentacije BiH
Burazeru, znam iz najpouzdanjih mogućih izvora da je kod Kene nažalost u pitanju upravo ta yebena discusherniaburek_in_space wrote:Ok, i jesam li ja negdje propustio da je Karabeg kao glavni u nashoj reprezentaciji rekao da Keno ovo ima?! I da je stanje bash tako ozbiljno?!
- burek_in_space
#2839 Re: Golman reprezentacije BiH
PA dobro, onda mozhemo prichati o njegovoj loshoj procjeni ili nerazmishljanju u jednom trenutku, ali ne mozhemo reci da je diskushernija uzrok tom golu. Na to sam ja mislio.MrBega wrote: Mora druze bit raskorak, jer je on kreno napamet u svoju desnu, kao da je penal
- cyprus
#2840 Re: Golman reprezentacije BiH
Dajte ba, ovo u Albaniiji se čitav šesnesterac zaletio na loptu
Šta da se Hasagić bacio, a neko prije je zakačio i ona po sredini gola ušla
Po meni, u ovom golu Hasagić nema krivice više od 20%
- burek_in_space
#2841 Re: Golman reprezentacije BiH
Ne znam shta da kazhem.shalla wrote: Burazeru, znam iz najpouzdanjih mogućih izvora da je kod Kene nažalost u pitanju upravo ta yebena discushernia
- quasar
#2842 Re: Golman reprezentacije BiH
JA ne znam sta je rekao Karabeg. Ali i diskusi mogu biti razlicit, i nijedan nije isti. Sve ovisi gdje je puklo, na koliko strana pritisce. On ako skace i trci, nije uopste los (imam i ja dijagnozu i sanirao sam je fizikalnom, ali je bio bas blazi oblik) medjutim, ako ima tu dijagnozu, trebao bi radi sebe da pocne da se ponasa kao neko sa takvom dijagnozom. Ocigledno je da ima malo ukocenosti i straha da ga ne secne (imam ga i ja dan danas - to je bol nepodnosljiva). Moze li on sa tim strahom i sa pocetnom dijagnozom dati 100% od sebe - ne vjerujem.burek_in_space wrote:Ok, i jesam li ja negdje propustio da je Karabeg kao glavni u nashoj reprezentaciji rekao da Keno ovo ima?! I da je stanje bash tako ozbiljno?!
- MrBega
#2843 Re: Golman reprezentacije BiH
Ne vjerujem ni ja, i vec sam reko da jedna greska ne moze ponistiti desetine dobrih poteza, ali se stanje od tada promijenilo, odnosno pogorsaloburek_in_space wrote:PA dobro, onda mozhemo prichati o njegovoj loshoj procjeni ili nerazmishljanju u jednom trenutku, ali ne mozhemo reci da je diskushernija uzrok tom golu. Na to sam ja mislio.MrBega wrote: Mora druze bit raskorak, jer je on kreno napamet u svoju desnu, kao da je penal
-
LSD
#2844 Re: Golman reprezentacije BiH
Kad je vec postavio živi zid, onda je trebao stati KAKO TREBA na kontra stranu (osnovno pravilo) a ne na sredinu gola, haman....druga stvar, kad je ovaj albanac krenuo da šutira Keno se malo pomako na stranu živog zidaburek_in_space wrote:Meni ovo vishe djeluje na neki raskorak, ili shto bi nashi komentatori rekli "uhvatio ga na krivoj nozi", nego da je diskushernija doprinijela nebacanju na loptu.
- shalla
#2845 Re: Golman reprezentacije BiH
Ništa, žao mi je Kenana jer znam 2-3 osobe koje se handre sa tim godinama i kažu kako boli ko sam vrag. Kenanu želim brzo ozdravljenje (iako mislim da tu nema ozdravljenja već samo umanjenje bolova) a nama nekog drugog na golu.burek_in_space wrote:Ne znam shta da kazhem.shalla wrote: Burazeru, znam iz najpouzdanjih mogućih izvora da je kod Kene nažalost u pitanju upravo ta yebena discushernia
Evo sa jednog foruma ispovjest čovjeka koji se muči sa discusherniom:
Booooooool u donjem delu ledja,koji se proteze preko zadnjice,nekad u levu,nekad u desnu nogu,a nekad u obe istovremeno.Ponekad neizdrziv do te mere da nisam u stanju da ustanem sa stolice,iz kreveta.Boli cak i kad se nakasljem.Otezano hodanje,da ne govorim o nekim vecim fizickim aktivnostima.Stajanje od 15 minuta mi je problematicno.Ni jedan polozaj tela mi ne odgovara(mirovanje nema efekta),toliko da mogu konstantno da ga upraznjavam,sto mi pravi probleme narocito sa spavanjem.Neki polusedeci polozaj na spavanju mi je trenutni spas,dok me i tu ne stigne(spavam "sedeci" vec 5 godina).
Sve ovo nekad zna i da "popusti" pa imam dan-dva raja na zemlji,i trcim,hodam,i sve normalno,ali kao sto rekoh to se retko desava.Ponekad kad stisnem zube,uz fizicki napor,bol se smanji,ali zato sutra ili kasnije cim se ohladim(valjda),ni ziv ni mrtav!
- burek_in_space
#2846 Re: Golman reprezentacije BiH
Pa ne znam da bi se toliko igrao sa kichmom, da je stanje ozbiljno, ali ja ovo pricham kao laik. Da mu para treba, i ne treba bas, pofino je zaradio, ne znam chemu igranje sa zdravljem. Na stranu sad reprezentacija.quasar wrote: JA ne znam sta je rekao Karabeg. Ali i diskusi mogu biti razlicit, i nijedan nije isti. Sve ovisi gdje je puklo, na koliko strana pritisce. On ako skace i trci, nije uopste los (imam i ja dijagnozu i sanirao sam je fizikalnom, ali je bio bas blazi oblik) medjutim, ako ima tu dijagnozu, trebao bi radi sebe da pocne da se ponasa kao neko sa takvom dijagnozom. Ocigledno je da ima malo ukocenosti i straha da ga ne secne (imam ga i ja dan danas - to je bol nepodnosljiva). Moze li on sa tim strahom i sa pocetnom dijagnozom dati 100% od sebe - ne vjerujem.
Za mene su ovo novi momenti, ovo stanje ledja, ako je tachno...a volio bih da nije.MrBega wrote: Ne vjerujem ni ja, i vec sam reko da jedna greska ne moze ponistiti desetine dobrih poteza, ali se stanje od tada promijenilo, odnosno pogorsalo
Pa hajde se ti baci iz raskoraka druzhe. Nemoj zezati.LSD wrote: Kad je vec postavio živi zid, onda je trebao stati KAKO TREBA na kontra stranu (osnovno pravilo) a ne na sredinu gola, haman....druga stvar, kad je ovaj albanac krenuo da šutira Keno se malo pomako na stranu živog zidaa lopta ide upravo u njegovu stranu
![]()
...lopta ode u gol, on stoji ko svi sretni...ma ni da se baci barem, yebo što je gol.
Da je pogrijeshio, mozhda jeste jer je napravio taj korak ka zhivom zidu, ali isto tako da je neko glavom opalio loptu a ona po sredini ushla, opet bismo mu yebavali mamu.
-
LSD
#2847 Re: Golman reprezentacije BiH
Ma bilo pa prošlo...upravo ovo što Shalla kaže, ja želim od srca Keni da se što prije oporavi od te opake bolesti ili barem zalijeci da covjek nema bolove...nije ni humano covjeka sa bolesnom kicmom staviti da brani na obicnom terminu, a kamoli na jednom bitnoj reprezentativnoj utakmici.
- zecko_kupuz
#2848 Re: Golman reprezentacije BiH
Zašto niko u ovoj diskusiji ne spominje i malo Spahićeve krivice za primljeni gol. On je bio priljepak Marici, on je trebao bolje intervenisati, a ne stajati Marici iza leđa. Koliko to golmana može rutinski skinuti volej sa desetak metara? 
Neću biti tvrdoglavko koji vidi samo Hasagića kao jedinicu, ali mislim, ljudi, budite malo realniji po pitanju ova dva primljena gola.
Neću biti tvrdoglavko koji vidi samo Hasagića kao jedinicu, ali mislim, ljudi, budite malo realniji po pitanju ova dva primljena gola.
- quasar
#2849 Re: Golman reprezentacije BiH
Ovaj gol u Albaniji:
Keno je stao na sredinu jer je skontao da je udarac dovoljno daleko da se moze zavrnuti oko zida u desni ugao. Vidi se kako se namjesta i vrati se na sredinu. Kad je posao desno, pretpostavio je da ce jenko iz gomile dokaciti i skrenuti vise desno. razmisljao je i necu mu uzeti taj gol za zlo jer je pokusao da anticipira dogadjaje. Cak mi se cini da je mislio da je neki Albanac dokacio loptu i da se zacudio sto nije promijenila smijer. Tako ja iz ovog snimka vidim. Ne znam sta je mogao bolje uraditi. Mozda da nije razmisljao i postupio skolski, mozda bi ga pogodila u prsa i super.
Keno je stao na sredinu jer je skontao da je udarac dovoljno daleko da se moze zavrnuti oko zida u desni ugao. Vidi se kako se namjesta i vrati se na sredinu. Kad je posao desno, pretpostavio je da ce jenko iz gomile dokaciti i skrenuti vise desno. razmisljao je i necu mu uzeti taj gol za zlo jer je pokusao da anticipira dogadjaje. Cak mi se cini da je mislio da je neki Albanac dokacio loptu i da se zacudio sto nije promijenila smijer. Tako ja iz ovog snimka vidim. Ne znam sta je mogao bolje uraditi. Mozda da nije razmisljao i postupio skolski, mozda bi ga pogodila u prsa i super.
- quasar
#2850 Re: Golman reprezentacije BiH
Ma to se zna, igrali Naser i Keljmendi prelaz iz 2 u 1, pa je to zato, da jaranima pomogne...zecko_kupuz wrote:Zašto niko u ovoj diskusiji ne spominje i malo Spahićeve krivice za primljeni gol. On je bio priljepak Marici, on je trebao bolje intervenisati, a ne stajati Marici iza leđa. Koliko to golmana može rutinski skinuti volej sa desetak metara?