BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
banjaluka078

#2826 Re: BiH - Crna hronika

Post by banjaluka078 »

Dzematlija wrote: 29/10/2024 08:37
Zar svjedočenje majke nije dovoljno jasno o čemu se radi!?

A ipak, niko nije pretresao ništa i priveo bilo koga u toj Dubnici kod Kalesije u kojoj se "klanja kako treba".
dr_Evil

#2827 Re: BiH - Crna hronika

Post by dr_Evil »

banjaluka078 wrote: 29/10/2024 08:47
nespojivo, haha, dajte ljudi
lično sam čuo vehabije u par navrata kako psuju, bili su jako uznemireni u oba slučaja
Ne znam nijednog vehabiju. Srećom.
Oh, ja ih znam dosta. Nit koju pratis kod njih je da su to obicno 2 vrste ljudi.

Prva je ona koja kad radi nesto ide u svemu u krajnost, recimo tip je kockao do krajnosti sad je brat u krajnost, ili se drogirao u krajnost sad je brat.

Druga je izrazito inteligentni ljudi ali sa losim socijalnim antenama, obicno matematicari, fizicari ili slicno, ali curu bi jedino mogli naci tako da mu je ahbab dovede i kaze sad je tvoja.
banjaluka078

#2828 Re: BiH - Crna hronika

Post by banjaluka078 »

dr_Evil wrote: 29/10/2024 08:51
Prva je ona koja kad radi nesto ide u svemu u krajnost, recimo tip je kockao do krajnosti sad je brat u krajnost, ili se drogirao u krajnost sad je brat.
Kao i svi bivši narkomani, jedna droga zamijeni drugu, pogotovo kod onih koji su bili u crkvenim komunama. Eno, kćer Miše Kovača najnoviji primjer.
To vidim po BL kod "izliječenih"...sad najveći vjernici.
Laplace

#2829 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

swanfilter wrote: 28/10/2024 19:59
Laplace wrote: 28/10/2024 18:51
swanfilter wrote: 28/10/2024 18:37

Ne mozes osobi oduzeti jedino postojece drzavljanstvo.

Al se moze nesto malo uciniti oduzimanjem drzavljanstva osobama kao sto je onaj Mulahasanovic iz Lux, a koji valjda posjeduje dvojno.
Pretpostavljam da bi im Talibani dali državljanstvo, a i Putinu bi dobro došli.
Ma, upravo pod budnim okom Lux drzave i njihovih sluzbi je za nase drustvo najbolje rijesenje.

On prvi, ali i svi ostali koji borave na zapadu sebi daju za pravo i previse, upravo zbog mogucnosti saltanja tamo i vamo.

Isti taj Mulahasanovic je objavio da zbog straha ne moze doci u BiH i pojaviti se pred sudom. A bez trunke straha je prozivao, pljuvao, zavađao i trovao narod.

Uzmi mu drzavljanstvo i spasi se muke dok je jos vrijeme.
DA. Stalno se priča kako "nisu oni nikoga nagovarali da ubija policajce". Pa, nisu direktno, nisu toliko blentavi. Ali, konstantna višegodišnja kljucanja o cionistima, zlom Zapadu, potlačenim Muslimanima širom svijeta itsl. postepeno one labilne ličnosti vodi ka tome da prespoje i krenu ubijati one koji su im pri ruci a (u njihovim očima) predstavljaju zlu državu koja podržava zločine nad Muslimanima.

Koliko je to ispiranje mozga efikasno pokazuje to što državu krivi za "ubistvo" Barčića (lik se autom zakucao u drvo, sam je sebe ubio).
narcisaa

#2830 Re: BiH - Crna hronika

Post by narcisaa »

nadžak wrote: 28/10/2024 10:40 Evo jedan zanimljiv tekst:

"NEĆEMO ĆUTATI: NEVINOG PROFESORA KANURIĆA ODMAH PUSTITI !!!
بسم الله الرحمن الرحيم
الحمد لله رب العالمين و الصلاة و السلام على رسولنا محمد و على آله و صحبه أجمعين،
رب اشرح لي صدري و يسر لي أمري و احلل عقدة من لساني يفقهو قولي، و بعد

Spoiler
Show
Frapirala me vijest da je maloljetna osoba sa tek navršenih 14 godina, mladi „teški“ musliman, ušla u policijsku stanicu usmrtila policajca i drugog teško ozlijedila. Malo je reći da sam frapiran, deprimiran i da se pitam kako je to moguće? Koji je to mentalni sklop maloljetnika koji još nije završio ni mejtef a već postao muftija i sebi donio fetvu da ohalali uzimanje nevinog života. „Teški“ musliman koji će kad ubije prvog policajca do kojeg može doći „spasiti“ islamski svijet i eto od njegovog „džihada“ i islamijeta ovisi opstanak Božanskog islama, te osveta islamskog ummeta, zbog svih nepravdi koje mu se nanose u svijetu, milionskih žrtava i desetina miliona prognanih. Klasična stupidnost i djetinjarija nedoraslog balavca, bar kako sam shvatio iz medija.
- Frapiralo me, gotovo još više, izvještavanje i guslanje „naših“ medija, stručnjaka, pedagoga sa stalnim ponavljanjem kako se radi o maloljetniku i kako on ne može biti kažnjen. Super, bolje bi bilo da su objavili ovoj generaciji tiktokovaca i podanika šejha Googla sa kojeg uzimaju te nakaradne ideje, kako god ih nazivali, vjerske, ideološke, nacionalističke, fašističke, ekstremističke i sl.: uzmite sad i vatreno oružje, ono je efikasnije i idite ubijati kao što je to uradio Brejvik u Švedskoj. Ama ne jarane i taj balavac mora odgovarati za uzimanje nevinog života. On je, u tom dobu, fikhski adresat i mora odgovarati za smrt nevinog i teško ranjavanje drugog.
A to što to nije tako po pozitivnim propisima u BiH to je nedostatak konvencionalnih pravnih sistema koji bi se mogli mijenjati na način da odmah od sutra neka se sastaje Zakonodavno tijelo i neka mijenja tu nedostatnu regulativu. Odmah!!! Mora se adekvatno odgovarati za uzimanje života. I neka se razmisli o uvođenju zakonske smrtne kazne. Onaj ko ubije nevinog, na bigajri hakk, neka se i njemu po zakonu uzme život! To je jedina pravda koja, doduše, ne može vratiti život ubijenom ali može biti dovoljna preventivna prijetnja ubici da ne počini ubistvo nevinog!
Frapirala me i činjenica da maloljetnik uđe u policijsku stanicu i da može ubiti nožem, policajce. Nestvarno, nezapamćeno! Kad sam prvi put čuo za slučaj pomislio sam da se ubistvo desilo vatrenim oružjem, ali da se desi realno nožem i u policijskoj stanici to je prosto trebalo biti nemoguće, osim da takav čin planira profesionalac kao i lik iz filma Profesionalac.
To govori o „sposobnosti“ našeg bezbjedonosnog sistema, naših ministarstava, naših hibridnih, nekompetentnih ministara „profesionalaca“,
zamjenika ministara i drugih od partijskih, nametnutih, koruptivnih etnonacionalista, kriminalaca za koje više ni parlamenti ne znaju šta će s njima kad se utvrdi da su pravi kriminalci, a dolaze iz različitih stranaka itd.
Prosto je smješno kad sad vidiš uniformisane policajce kako kao statue stoje pred policijskim stanicama. Zamislite sad odjednom tamo neki nadređeni, odgovorni odjednom postali profesionalci, inovativni i evo rješenja, dvojicu policajaca staviti sa dugim cijevima pred policijsku stanicu, da straše obični svijet. Ne to nije rješenje, morate malo više napregnuti vaše vijuge i ne ispadati smiješni u ovakvim ozbiljnim situacijama! Konačno ako je to bio nekakav protokol i ako je to zaista bezbjedonosno rješenje pa što nije bilo prije da spriječi problem. I ko je onda odgovoran za taj propust. Problem je, očito, daleko dublji, nadilazi lokalnu zajednicu i vezuje se globalno za čitav svijet.
Ako se samo malo potrudimo da sagledamo problem sa globalnog stajališta i kakve nam poruke dolaze iz savremenog globalnog miljea. Uzmimo primjer Američkog senata u koji dolazi židovski cionista, fašista Netanjahu s čijim uzrokom i naredbom je ubijeno gotovo pedeset hiljada civila samo za godinu dana, najviše žena i djece, ranjeno preko sto hiljada i kad traži od američkog Senata alate, čitaj, razorno oružje da ta zvjerstva završi i kruniše potpunim genocidom. Na to se u Senatu dižu senatori i frenetično plješću kao znak odobravanja takvom jednom genocidašu. Zamislite najveći, najjači parlament na zemaljskoj kugli. Plješću savremenom Hitleru. Kakva nam poruka dolazi u tome.
Kakva nam poruka dolazi kad dođu slavodobitno vijesti iz Kremlja kako je iz stroja izbačeno u jednom danu 2000 vojnika u Ukrajini. To su mlade osobe u naponu života, hej dvije hiljade u jednom danu!
U Švedskoj masovni ubica Brejvik je 85 minuta sustavno lovio i ubijao omladinu vatrenim oružjem prije 10/15 g i ubivši 77 osoba osuđen samo na 21 g. zatvora.
Srbi su u Srebrenici napravili genocid u samo 2/3 dana ubivši preko 8000 žrtava. Isto tako desio se genocid u Ruandi i Mijanmaru. I da ne nabrajamo više! Eto to je savremeni svijet.
To su vijesti koje šalju poruku da ljudski život nije vrijedan, da se masovno može ubijati, posebno ako se radi tamo o nekom drugom. I to „spali“ nekog novopečenog ni mejtefski obrazovanog pubertetliju i eto ti poticaja. Kad ti se ćefne uzmeš nož, pušku i ideš ubijati. Takve i njihove istomišljenike iz njihove blizine treba otkriti i eliminisati. A sistem bi trebao biti sposoban za to. Ali avaj!!!
Sljedeća stvar me posebno frapirala i natjerala da se javim i ovako javno reagujem. Objavljena je vijest u medijima da je uhapšen prof. sa IPF-a u Bihaću, prof. dr. Hakija Kanurić kojeg nazivaju vehabijom i vezuju za ovaj čin navodnog terorizma.
MI SMO ĆUTALI 83. KADA SU OSUĐIVALI BOŠNJAČKE INTELEKTUALCE. MI SMO ĆUTALI KADA SU LJUDE IZ BIH TADAŠNJE VLASTI SA LAGUMDŽIJOM NA ČELU NEVINE SLALI U GVANTANAMO. LIČNO SAM BIO SUDSKI PREVODILAC U JEDNOM SLUČAJU ISTRAGE U KOJEM NISU IMALI NIKAKVIH INDICIJA ZA ISTRAGU I HAPŠENJE ALI JE TAJ OSUMNJIČENIK POSLAN U GVANTANAMO GDJE JE NEVIN PROVEO SEDAM DUGIH GODINA BEZ PODIZANJA OPTUŽNICE A KAMOLI DA MU BUDE SUĐENJE.
ZBOG TOGA NE TREBA ĆUTATI!!! I NEĆEMO ĆUTATI!!!
Kao utemeljitelj institucije IPF-a u Bihaću, više puta birani dekan i predavač sa svim izborima koji se mogu dobiti na univerzitetu do penzionisanja pod moralnom i materijalnom te krivičnom odgovornošću izjavljujem da su optužbe i sve konotacije sa kojima se dovodi profesor u vezu, koje možemo čuti u javnim objavama i medijima, od pokušaja vezivanja za taj odmahprozvani i kvalifikovani teroristički čin, plod nekih drugih ciljeva a nikako utemeljenih ili ne daj Bože tačnih optužbi. Siguran sam da to istraga mora utvrditi. Međutim, sam čin je maksimalno iskorišten od istih onih negatora otkrivenih kampova u eresu a koji imaju uticaja i upliva u istražnim, policijskim i sudskim organima. Balonja sa nekakvom imanskom upalom dao je itekako povoda da se skrene pažnja sa tog ozbiljnog problema. A ceh treba da plati i naš kolega.
Profesor, kojeg poznajem od mladih dana je upravo gromada od čovjeka, naučnika, intelektualca, par ekselans uleme, hafiza Kur'ana časnog, odličnog, vrhunskog učenika, pa studenta, magistranta i doktoranta, cijenjenog i primjerenog naučnog radnika i predavača sa kojim su nespojive objede koje su plasirane u javnosti. Sva njegova djeca su hafizi i komplet porodica kojoj svijećom trebaš tražiti para u čitavoj BiH i da ne nađeš, pa i šire, tako ih je on odgojio i tako odgaja naše studente i omladinu i onda neki nikogovići ga hapse, pretresaju kuću, uzimaju kompjutore, telefone, neke arapske tekstove ili knjige a u javnosti puštaju i plasiraju kobajagi strašne vijesti o vehabiji, teroristi i sl., jer je predavač kiraeta, učitelj i muhafiz Kur'ana časnog.
Ko je to utvrdio da je neko vehabija?
Ko je to definirao ko je, uopće, vehabija?
Ko je to definirao šta je, uopće, vehabizam?
I u kojim je to zakonskim aktima i pozitivnim propisima regulirano ili sankcionirano.
S kolegom sam se družio, recenzirao mu knjige, tekstove, slušao njegove hutbe, predavanja i nijednim slovom, nikada, tokom svoje dugogodišnje karijere na IPF-u niti drugdje, nije ni alegorijom, a kamoli eksplicitno ili nekim drugim načinom, navijestio sklonost ili simpatiju prema najmanjem djelu terorizma ili da je pozivao na tako nešto. Naravno to je u skladu sa općepoznatom kur'anskom doktrinom da onaj ko ubije nevinog kao da je pobio čovječanstvo...
Da ne dužim, profesor je lažno optužen i doveden u vezu sa ovim terminima vehabizma i terorizma tako da očekujem od istražnih organa da ga pod hitno puste, izvinu se IZ-i čiji je on djelatnik, IPF-u i studentima, i da već sljedećeg radnog dana profesor bude za katedrom, gdje mu je mjesto, da bi studenti imali predavanja omiljenog profesora. Svaki njegov dan van katedre je nenadoknadivi društveni gubitak. Sve ostalo je propaganda i neprijateljsko djelovanje protiv Bošnjaka, IPF-a i IZ-e BiH. "
Bihać, 27. 10. 2024. Muharem Štulanović

Rekao bih da je ovo hapšenje klasični dokaz jada i čemera u kojem se nalaze naše policijske i oabvještajne strukture a sudeći prema protokolu i Zakonu, rekao bih da je ovo bio nalog tužioca, koji je brže-bolje, pod pritiskom javnosti ili nekog svog šefa, rekao da se hapse ama baš svi redom pa ćemo poslije provjeravati i puštati, samo da izgleda u javnosti da nešto znamo i da nešto radimo. Taj princip je strašan i po tom principu mogu komotno uletit u džamiju, kafić, crkvu, bibloiteku i pokupit sve koga zateknu pa ćemo poslije da utvrđujemo ima li ko kakve veze sa tim događajem. Klasična nesposobnost, nekompetencija i na kraju monstruoznost u načinu postupanja! Dovoljno je bilo da je ovaj mali na nekoj od druđšštvenim mreža lajkao neko predavanje ili tekst ovog profesora i pa-pa, ode profa u pritvor sa trajnim posljedicama.

Gospodin "prekida sutnju" u odbrani otrovnog produkta koji je iznjedrio nuspojavu od koje se pokusava ograditi :? .

Zasto se zvanicno ne ogradite od vehabija, selefija i inih sekti koje indoktriniraju muslimanski zivalj na ovim prostorima i zabranite njihovo djelovanje?
Zasto IZ i dalje suti?

Ostavimo sudskoj vlasti da dokaze njihovu nevinost.
Jasno mi je da ovi pokusaji medijske podrske uhapsenima trebaju skinuti ljagu sa institucija u kojima su te osobe zaposlene kao i sa konfesije u cije ime se izvode ovi teroristicki napadi.
Cinjenica je da je nuspojava vaseg otrovnog produkta ubila jednog policajca a drugog ranila u ime islama.
Prekidajte sutnju zbog ovoga! Ne gurajte ponovo sve pod tepih!
Dzematlija

#2831 Re: BiH - Crna hronika

Post by Dzematlija »

narcisaa wrote: 29/10/2024 09:40 Cinjenica je da je nuspojava vaseg otrovnog produkta ubila jednog policajca a drugog ranila u ime islama.
netačno, policajac iz Bosanske Krupe je 4. po redu, jer su vehabije ubile policajce u Mostaru, Bugojnu i Zvorniku.
Dzematlija

#2832 Re: BiH - Crna hronika

Post by Dzematlija »

banjaluka078 wrote: 29/10/2024 08:49
Zar svjedočenje majke nije dovoljno jasno o čemu se radi!?

A ipak, niko nije pretresao ništa i priveo bilo koga u toj Dubnici kod Kalesije u kojoj se "klanja kako treba".
halali to ni sam imao u vidu , dobro si
obzirom da niko iz Dubice nije priveden onda niko i nije kriv. A i da je priveden zar iko sumnja da bi čestite vehabije priznale poticanje mržnje prema državi i svemu??? Do u detalje bi priznali kako su godinama kljukali ekstremizmom, predali bi kasete sa preadvanja i tako to

i što mater bulazni nije dokaz
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2833 Re: BiH - Crna hronika

Post by Truba »

taj vehabizam me podsjeća na komunizam
kad god neko zaplati glavom ili poljama srmti gulazima onda se bulazni kako to nije zapravo pravi komunizam
onaj tamo drugi je pravi pa jopet sve ispočetka do sljedeće mrtve glave ili novih logora polja smrti

i napravno pritom uvijek prst pokazivat prema križarima i nacistima i ustašama
evo vidimo i kolindu su spominjali žena u penziji vec 5 godina
sta je trebalo iskopati i tuđmana i brunu bušića...
narcisaa

#2834 Re: BiH - Crna hronika

Post by narcisaa »

Laplace wrote: 29/10/2024 09:25
swanfilter wrote: 28/10/2024 19:59
Laplace wrote: 28/10/2024 18:51

Pretpostavljam da bi im Talibani dali državljanstvo, a i Putinu bi dobro došli.
Ma, upravo pod budnim okom Lux drzave i njihovih sluzbi je za nase drustvo najbolje rijesenje.

On prvi, ali i svi ostali koji borave na zapadu sebi daju za pravo i previse, upravo zbog mogucnosti saltanja tamo i vamo.

Isti taj Mulahasanovic je objavio da zbog straha ne moze doci u BiH i pojaviti se pred sudom. A bez trunke straha je prozivao, pljuvao, zavađao i trovao narod.

Uzmi mu drzavljanstvo i spasi se muke dok je jos vrijeme.
DA. Stalno se priča kako "nisu oni nikoga nagovarali da ubija policajce". Pa, nisu direktno, nisu toliko blentavi. Ali, konstantna višegodišnja kljucanja o cionistima, zlom Zapadu, potlačenim Muslimanima širom svijeta itsl. postepeno one labilne ličnosti vodi ka tome da prespoje i krenu ubijati one koji su im pri ruci a (u njihovim očima) predstavljaju zlu državu koja podržava zločine nad Muslimanima.

Koliko je to ispiranje mozga efikasno pokazuje to što državu krivi za "ubistvo" Barčića (lik se autom zakucao u drvo, sam je sebe ubio).
Da, ode u vjecna lovista, ne kao sehid medju 72 djevice nego, diretno Iblisu u njegovoe odaje :mrgreen:
narcisaa

#2835 Re: BiH - Crna hronika

Post by narcisaa »

Dzematlija wrote: 29/10/2024 09:59
narcisaa wrote: 29/10/2024 09:40 Cinjenica je da je nuspojava vaseg otrovnog produkta ubila jednog policajca a drugog ranila u ime islama.
netačno, policajac iz Bosanske Krupe je 4. po redu, jer su vehabije ubile policajce u Mostaru, Bugojnu i Zvorniku.
Moj komentar se odnosi iskljucivo na ovaj teroristicki cin u Bosanskoj Krupi.
dječak sa šibicama

#2836 Re: BiH - Crna hronika

Post by dječak sa šibicama »

Za SDFA STAVovsku ekipu sad je najveci problem sto se hapse upetljani u terorizam, ako se nastavi tim ritmom bice sve nezgodnije sakriti slucaj pod tepih pod parolom "on je mentalno bolesni pojedinac" a po potrebi "on je samo jedan razocarani osvetnik"
banjaluka078

#2837 Re: BiH - Crna hronika

Post by banjaluka078 »

Dzematlija wrote: 29/10/2024 10:02
halali to ni sam imao u vidu , dobro si
obzirom da niko iz Dubice nije priveden onda niko i nije kriv. A i da je priveden zar iko sumnja da bi čestite vehabije priznale poticanje mržnje prema državi i svemu??? Do u detalje bi priznali kako su godinama kljukali ekstremizmom, predali bi kasete sa preadvanja i tako to

i što mater bulazni nije dokaz
Upravo je moja poenta bila zašto nije bilo privođenja i širenja istrage na Kalesiju, nego je ostala na teritoriji Zvornika.
Svi sve znaju, evo, znaju na forumu, znaju u kafani, znaju da jesu, znaju da nisu, samo agencije i oni koji treba da znaju - "ne znaju".
dječak sa šibicama

#2838 Re: BiH - Crna hronika

Post by dječak sa šibicama »

Javna je tajna da je "neko" dojavljivao Maoci pred policijsku raciju, taman dovoljno vremena da sakriju oruzje i sav nezgodan dokazni materijal.

Mi imao policiju ciji je direktor clan narko kartela a policajci nerijetko kriminalci.
Dzematlija

#2839 Re: BiH - Crna hronika

Post by Dzematlija »

dječak sa šibicama wrote: 29/10/2024 13:12 Javna je tajna da je "neko" dojavljivao Maoci pred policijsku raciju, taman dovoljno vremena da sakriju oruzje i sav nezgodan dokazni materijal.

Mi imao policiju ciji je direktor clan narko kartela a policajci nerijetko kriminalci.
baš nelogična situacija da ne nađu ništa sumnjivo u Maoči a odatle ih je otišlo u Siriju koliko hoćeš, gdje su ostavili kosti
nadžak

#2841 Re: BiH - Crna hronika

Post by nadžak »

Dobro je pustiše ih, što znači da ama baš ništa nemaju oviu ljudi sa onim kretenom! Rekao sam vam, na žalost lov na vještice klasični! :shock:
Predstava za javnost. Ljudima je nanešena ogromna šteta, džaba ti sad sve.
DaysleepeR

#2842 Re: BiH - Crna hronika

Post by DaysleepeR »

Kao što sam rekao, političke niti bilo koje druge volje nema da se sa ovim uhvati u koštac.
Sad je već fokus skrenut na "uništene živote nedužno privedenih", a to što je policajac ubijen i drugi ranjen i što imamo problem koji nije nestao, ma koga to sad zanima...
nadžak

#2843 Re: BiH - Crna hronika

Post by nadžak »

DaysleepeR wrote: 29/10/2024 14:39 Kao što sam rekao, političke niti bilo koje druge volje nema da se sa ovim uhvati u koštac.
Sad je već fokus skrenut na "uništene živote nedužno privedenih", a to što je policajac ubijen i drugi ranjen i što imamo problem koji nije nestao, ma koga to sad zanima...
Pa na žalost, tako je! Kako neće biti fokus na tome kad su službe koje su trebale da spriječe tragediju napravile još i dodatnu a to je da hapse ljude koji veze nemaju sa tim! Pitao bih te da tebe pokupe iz kuće, stana, posla zbog toga što si možda prodao računar nekom tipu ili auto ili tako nešto. Pa ovim postupcima ovi organi samo pokazuju dodatno u kakvom jadu i čemeru se nalaze. NItko nije klincom mrdnuo da se spriječe silni teroristički napadi i šta sad treba, da gledamo kao da oni nešto rade pa redom hapse? E pa ne može!

JOš jedan život ode niz vodu i nikom ništa. :sad:
DaysleepeR

#2844 Re: BiH - Crna hronika

Post by DaysleepeR »

nadžak wrote: 29/10/2024 14:44
DaysleepeR wrote: 29/10/2024 14:39 Kao što sam rekao, političke niti bilo koje druge volje nema da se sa ovim uhvati u koštac.
Pa na žalost, tako je! Kako neće biti fokus na tome kad su službe koje su trebale da spriječe tragediju napravile još i dodatnu a to je da hapse ljude koji veze nemaju sa tim! Pitao bih te da tebe pokupe iz kuće, stana, posla zbog toga što si možda prodao računar nekom tipu ili auto ili tako nešto. Pa ovim postupcima ovi organi samo pokazuju dodatno u kakvom jadu i čemeru se nalaze. NItko nije klincom mrdnuo da se spriječe silni teroristički napadi i šta sad treba, da gledamo kao da oni nešto rade pa redom hapse? E pa ne može!

Niti ti znaš da niko od njih nije odgovoran, niti može biti da niko nije odgovoran za ovo...
nadžak

#2845 Re: BiH - Crna hronika

Post by nadžak »

DaysleepeR wrote: 29/10/2024 14:51

Niti ti znaš da niko od njih nije odgovoran, niti može biti da niko nije odgovoran za ovo...
Ti ne znaš da li ja znam ili ne znam da li je netko od njih odgovoran a nisam ni rekao da nitko nije odgovoran, samo što su krivce tražili na drugom mjestu dok iznova nema ozbiljne reakcije i djelovanja da se ovakve monstrozne stvari spriječe od starta!

Imamo bazen i kad pukne na nekom mjestu i krene da curi voda mi tražimo krivca u tome što je pala kiša a ne tražimo ga u tome što bazen nije adekvatno napravljen i održavan.
DaysleepeR

#2846 Re: BiH - Crna hronika

Post by DaysleepeR »

nadžak wrote: 29/10/2024 15:22

Ti ne znaš da li ja znam ili ne znam da li je netko od njih odgovoran a nisam ni rekao da nitko nije odgovoran, samo što su krivce tražili na drugom mjestu dok iznova nema ozbiljne reakcije i djelovanja da se ovakve monstrozne stvari spriječe od starta!

Imamo bazen i kad pukne na nekom mjestu i krene da curi voda mi tražimo krivca u tome što je pala kiša a ne tražimo ga u tome što bazen nije adekvatno napravljen i održavan.
A start bi bio?
nadžak

#2847 Re: BiH - Crna hronika

Post by nadžak »

DaysleepeR wrote: 29/10/2024 15:25

A start bi bio?
Pisali smo o tome unazad par stranica otkako se desio ovaj čin i na to sam mislio! Dakle, start po pitanju terorizma za obavještajno-sigurnosne agencije podrazumijeva puno rada, pomoći države, znanja i htjenja a svega navedenog na žalost nemamo već dugo godina i zato svako malo imamo propust da takve agencije ne vide problem tamo gdje ga ima nego ga vide tamo gdje ga nema. Nisu vidjeli problem u ovom degeneriku nego problem vide u svim ljudima koji imaju bradu a to je na žalost američko-cionistički Gvantanamo princip!

Start u formi, na koji možda ti misliš, u odgojno-vaspitnom i kulturološtkom principu, je duga priča.
basicm

#2848 Re: BiH - Crna hronika

Post by basicm »

Sve je ovo pausalna prica i zakljucci koje imate su subjektivni, da bi shvatili razlike morate dublje uci, naravno najlakse je imati mainstream misljenje i drzati se toga.
DaysleepeR

#2849 Re: BiH - Crna hronika

Post by DaysleepeR »

nadžak wrote: 29/10/2024 15:49

A start bi bio?
Pisali smo o tome unazad par stranica otkako se desio ovaj čin i na to sam mislio! Dakle, start po pitanju terorizma za obavještajno-sigurnosne agencije podrazumijeva puno rada, pomoći države, znanja i htjenja a svega navedenog na žalost nemamo već dugo godina i zato svako malo imamo propust da takve agencije ne vide problem tamo gdje ga ima nego ga vide tamo gdje ga nema. Nisu vidjeli problem u ovom degeneriku nego problem vide u svim ljudima koji imaju bradu a to je na žalost američko-cionistički Gvantanamo princip!

Start u formi, na koji možda ti misliš, u odgojno-vaspitnom i kulturološtkom principu, je duga priča.
Ja mislim da je licemjerno kriviti organe države za hapšenja ljudi.
Oni ako su i nedužni, treba da krive paradžematske frakcije što im je život uništen.
I treba da se zalažu za iskorjenjivanje istih kako sutra nekom drugom ne bi život bio uništen ili prekinut.
Ne službe i agencije kojima je posao da održavaju red i mir.
Ateista

#2850 Re: BiH - Crna hronika

Post by Ateista »

nadžak wrote: 29/10/2024 15:49

A start bi bio?

Iz aviJona se vidi da si subjektivan i slijepo branis ove ljude bez kritickog osvrta, dozivljavas ih kao svoje i samim tim ne mogu biti krivi. Ne valja takav nacin razmisljanja, ali nikako.

Ne tvrdim ni ja da su krivi, ali neke indikacije su postojale dok su privedeni i dok su odredjene mjere i ogranicenja, dakle tvrditi za tako nekog da je sigurno nevin je bez pokrica. Neka sud kaze svije pa cemo vidjeti.
Eto te ko sdaovci koji i nakon sto je osudjen, fadila smatraju nevinim...
Post Reply