BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
musliman_normala

#2751 Re: BiH - Crna hronika

Post by musliman_normala »

DaysleepeR wrote: 28/10/2024 08:37 O mnogo većem problemu se ovdje ne govori a to je da u BiH ima barem 7 različitih, žestoko suprotstavljenih islamskih pravaca (ne znam jesu li sve zasebni meshebi ali nije ni isključeno) koji jedni na druge uopšte ne gledaju blagonaklono, a sve i jedan uzimaju sebi za pravo da drugima okolo sole pamet i da žive po svojim pravilima mimo zakona ove države.

I onda kad je sve u redu pametuje se sa pričama, ma jedan je islam, nema pet islama, a kad je belaj onda je, ma to nismo mi, to su ovi drugi, oni su zlo.

E pa ne može tako.
Ali samo jedan taj pravac će dići pušku na ostale kad bude imao priliku a to su simpatizeri Islamske države i tzv. tefkirovci.
Vidio si šta je bilo sa BIlalom Bosnićem, vidi ko je Nedžad Balkan i šta je propagirao.. itd.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#2752 Re: BiH - Crna hronika

Post by teskeredzic_22 »

musliman_normala wrote: 28/10/2024 10:01

Ali samo jedan taj pravac će dići pušku na ostale kad bude imao priliku a to su simpatizeri Islamske države i tzv. tefkirovci.
Vidio si šta je bilo sa BIlalom Bosnićem, vidi ko je Nedžad Balkan i šta je propagirao.. itd.
Ma sve pohapisiti da ne hafizamo puno ?
Pa nek se oni u zatvoru interno refenaju ko je kakav ?
nadžak

#2753 Re: BiH - Crna hronika

Post by nadžak »

Evo jedan zanimljiv tekst:

"NEĆEMO ĆUTATI: NEVINOG PROFESORA KANURIĆA ODMAH PUSTITI !!!
بسم الله الرحمن الرحيم
الحمد لله رب العالمين و الصلاة و السلام على رسولنا محمد و على آله و صحبه أجمعين،
رب اشرح لي صدري و يسر لي أمري و احلل عقدة من لساني يفقهو قولي، و بعد

Frapirala me vijest da je maloljetna osoba sa tek navršenih 14 godina, mladi „teški“ musliman, ušla u policijsku stanicu usmrtila policajca i drugog teško ozlijedila. Malo je reći da sam frapiran, deprimiran i da se pitam kako je to moguće? Koji je to mentalni sklop maloljetnika koji još nije završio ni mejtef a već postao muftija i sebi donio fetvu da ohalali uzimanje nevinog života. „Teški“ musliman koji će kad ubije prvog policajca do kojeg može doći „spasiti“ islamski svijet i eto od njegovog „džihada“ i islamijeta ovisi opstanak Božanskog islama, te osveta islamskog ummeta, zbog svih nepravdi koje mu se nanose u svijetu, milionskih žrtava i desetina miliona prognanih. Klasična stupidnost i djetinjarija nedoraslog balavca, bar kako sam shvatio iz medija.
- Frapiralo me, gotovo još više, izvještavanje i guslanje „naših“ medija, stručnjaka, pedagoga sa stalnim ponavljanjem kako se radi o maloljetniku i kako on ne može biti kažnjen. Super, bolje bi bilo da su objavili ovoj generaciji tiktokovaca i podanika šejha Googla sa kojeg uzimaju te nakaradne ideje, kako god ih nazivali, vjerske, ideološke, nacionalističke, fašističke, ekstremističke i sl.: uzmite sad i vatreno oružje, ono je efikasnije i idite ubijati kao što je to uradio Brejvik u Švedskoj. Ama ne jarane i taj balavac mora odgovarati za uzimanje nevinog života. On je, u tom dobu, fikhski adresat i mora odgovarati za smrt nevinog i teško ranjavanje drugog.
A to što to nije tako po pozitivnim propisima u BiH to je nedostatak konvencionalnih pravnih sistema koji bi se mogli mijenjati na način da odmah od sutra neka se sastaje Zakonodavno tijelo i neka mijenja tu nedostatnu regulativu. Odmah!!! Mora se adekvatno odgovarati za uzimanje života. I neka se razmisli o uvođenju zakonske smrtne kazne. Onaj ko ubije nevinog, na bigajri hakk, neka se i njemu po zakonu uzme život! To je jedina pravda koja, doduše, ne može vratiti život ubijenom ali može biti dovoljna preventivna prijetnja ubici da ne počini ubistvo nevinog!
Frapirala me i činjenica da maloljetnik uđe u policijsku stanicu i da može ubiti nožem, policajce. Nestvarno, nezapamćeno! Kad sam prvi put čuo za slučaj pomislio sam da se ubistvo desilo vatrenim oružjem, ali da se desi realno nožem i u policijskoj stanici to je prosto trebalo biti nemoguće, osim da takav čin planira profesionalac kao i lik iz filma Profesionalac.
To govori o „sposobnosti“ našeg bezbjedonosnog sistema, naših ministarstava, naših hibridnih, nekompetentnih ministara „profesionalaca“, zamjenika ministara i drugih od partijskih, nametnutih, koruptivnih etnonacionalista, kriminalaca za koje više ni parlamenti ne znaju šta će s njima kad se utvrdi da su pravi kriminalci, a dolaze iz različitih stranaka itd.
Prosto je smješno kad sad vidiš uniformisane policajce kako kao statue stoje pred policijskim stanicama. Zamislite sad odjednom tamo neki nadređeni, odgovorni odjednom postali profesionalci, inovativni i evo rješenja, dvojicu policajaca staviti sa dugim cijevima pred policijsku stanicu, da straše obični svijet. Ne to nije rješenje, morate malo više napregnuti vaše vijuge i ne ispadati smiješni u ovakvim ozbiljnim situacijama! Konačno ako je to bio nekakav protokol i ako je to zaista bezbjedonosno rješenje pa što nije bilo prije da spriječi problem. I ko je onda odgovoran za taj propust. Problem je, očito, daleko dublji, nadilazi lokalnu zajednicu i vezuje se globalno za čitav svijet.
Ako se samo malo potrudimo da sagledamo problem sa globalnog stajališta i kakve nam poruke dolaze iz savremenog globalnog miljea. Uzmimo primjer Američkog senata u koji dolazi židovski cionista, fašista Netanjahu s čijim uzrokom i naredbom je ubijeno gotovo pedeset hiljada civila samo za godinu dana, najviše žena i djece, ranjeno preko sto hiljada i kad traži od američkog Senata alate, čitaj, razorno oružje da ta zvjerstva završi i kruniše potpunim genocidom. Na to se u Senatu dižu senatori i frenetično plješću kao znak odobravanja takvom jednom genocidašu. Zamislite najveći, najjači parlament na zemaljskoj kugli. Plješću savremenom Hitleru. Kakva nam poruka dolazi u tome.
Kakva nam poruka dolazi kad dođu slavodobitno vijesti iz Kremlja kako je iz stroja izbačeno u jednom danu 2000 vojnika u Ukrajini. To su mlade osobe u naponu života, hej dvije hiljade u jednom danu!
U Švedskoj masovni ubica Brejvik je 85 minuta sustavno lovio i ubijao omladinu vatrenim oružjem prije 10/15 g i ubivši 77 osoba osuđen samo na 21 g. zatvora.
Srbi su u Srebrenici napravili genocid u samo 2/3 dana ubivši preko 8000 žrtava. Isto tako desio se genocid u Ruandi i Mijanmaru. I da ne nabrajamo više! Eto to je savremeni svijet.
To su vijesti koje šalju poruku da ljudski život nije vrijedan, da se masovno može ubijati, posebno ako se radi tamo o nekom drugom. I to „spali“ nekog novopečenog ni mejtefski obrazovanog pubertetliju i eto ti poticaja. Kad ti se ćefne uzmeš nož, pušku i ideš ubijati. Takve i njihove istomišljenike iz njihove blizine treba otkriti i eliminisati. A sistem bi trebao biti sposoban za to. Ali avaj!!!
Sljedeća stvar me posebno frapirala i natjerala da se javim i ovako javno reagujem. Objavljena je vijest u medijima da je uhapšen prof. sa IPF-a u Bihaću, prof. dr. Hakija Kanurić kojeg nazivaju vehabijom i vezuju za ovaj čin navodnog terorizma.
MI SMO ĆUTALI 83. KADA SU OSUĐIVALI BOŠNJAČKE INTELEKTUALCE. MI SMO ĆUTALI KADA SU LJUDE IZ BIH TADAŠNJE VLASTI SA LAGUMDŽIJOM NA ČELU NEVINE SLALI U GVANTANAMO. LIČNO SAM BIO SUDSKI PREVODILAC U JEDNOM SLUČAJU ISTRAGE U KOJEM NISU IMALI NIKAKVIH INDICIJA ZA ISTRAGU I HAPŠENJE ALI JE TAJ OSUMNJIČENIK POSLAN U GVANTANAMO GDJE JE NEVIN PROVEO SEDAM DUGIH GODINA BEZ PODIZANJA OPTUŽNICE A KAMOLI DA MU BUDE SUĐENJE.
ZBOG TOGA NE TREBA ĆUTATI!!! I NEĆEMO ĆUTATI!!!
Kao utemeljitelj institucije IPF-a u Bihaću, više puta birani dekan i predavač sa svim izborima koji se mogu dobiti na univerzitetu do penzionisanja pod moralnom i materijalnom te krivičnom odgovornošću izjavljujem da su optužbe i sve konotacije sa kojima se dovodi profesor u vezu, koje možemo čuti u javnim objavama i medijima, od pokušaja vezivanja za taj odmahprozvani i kvalifikovani teroristički čin, plod nekih drugih ciljeva a nikako utemeljenih ili ne daj Bože tačnih optužbi. Siguran sam da to istraga mora utvrditi. Međutim, sam čin je maksimalno iskorišten od istih onih negatora otkrivenih kampova u eresu a koji imaju uticaja i upliva u istražnim, policijskim i sudskim organima. Balonja sa nekakvom imanskom upalom dao je itekako povoda da se skrene pažnja sa tog ozbiljnog problema. A ceh treba da plati i naš kolega.
Profesor, kojeg poznajem od mladih dana je upravo gromada od čovjeka, naučnika, intelektualca, par ekselans uleme, hafiza Kur'ana časnog, odličnog, vrhunskog učenika, pa studenta, magistranta i doktoranta, cijenjenog i primjerenog naučnog radnika i predavača sa kojim su nespojive objede koje su plasirane u javnosti. Sva njegova djeca su hafizi i komplet porodica kojoj svijećom trebaš tražiti para u čitavoj BiH i da ne nađeš, pa i šire, tako ih je on odgojio i tako odgaja naše studente i omladinu i onda neki nikogovići ga hapse, pretresaju kuću, uzimaju kompjutore, telefone, neke arapske tekstove ili knjige a u javnosti puštaju i plasiraju kobajagi strašne vijesti o vehabiji, teroristi i sl., jer je predavač kiraeta, učitelj i muhafiz Kur'ana časnog.
Ko je to utvrdio da je neko vehabija?
Ko je to definirao ko je, uopće, vehabija?
Ko je to definirao šta je, uopće, vehabizam?
I u kojim je to zakonskim aktima i pozitivnim propisima regulirano ili sankcionirano.
S kolegom sam se družio, recenzirao mu knjige, tekstove, slušao njegove hutbe, predavanja i nijednim slovom, nikada, tokom svoje dugogodišnje karijere na IPF-u niti drugdje, nije ni alegorijom, a kamoli eksplicitno ili nekim drugim načinom, navijestio sklonost ili simpatiju prema najmanjem djelu terorizma ili da je pozivao na tako nešto. Naravno to je u skladu sa općepoznatom kur'anskom doktrinom da onaj ko ubije nevinog kao da je pobio čovječanstvo...
Da ne dužim, profesor je lažno optužen i doveden u vezu sa ovim terminima vehabizma i terorizma tako da očekujem od istražnih organa da ga pod hitno puste, izvinu se IZ-i čiji je on djelatnik, IPF-u i studentima, i da već sljedećeg radnog dana profesor bude za katedrom, gdje mu je mjesto, da bi studenti imali predavanja omiljenog profesora. Svaki njegov dan van katedre je nenadoknadivi društveni gubitak. Sve ostalo je propaganda i neprijateljsko djelovanje protiv Bošnjaka, IPF-a i IZ-e BiH. "
Bihać, 27. 10. 2024. Muharem Štulanović

Rekao bih da je ovo hapšenje klasični dokaz jada i čemera u kojem se nalaze naše policijske i oabvještajne strukture a sudeći prema protokolu i Zakonu, rekao bih da je ovo bio nalog tužioca, koji je brže-bolje, pod pritiskom javnosti ili nekog svog šefa, rekao da se hapse ama baš svi redom pa ćemo poslije provjeravati i puštati, samo da izgleda u javnosti da nešto znamo i da nešto radimo. Taj princip je strašan i po tom principu mogu komotno uletit u džamiju, kafić, crkvu, bibloiteku i pokupit sve koga zateknu pa ćemo poslije da utvrđujemo ima li ko kakve veze sa tim događajem. Klasična nesposobnost, nekompetencija i na kraju monstruoznost u načinu postupanja! Dovoljno je bilo da je ovaj mali na nekoj od druđšštvenim mreža lajkao neko predavanje ili tekst ovog profesora i pa-pa, ode profa u pritvor sa trajnim posljedicama.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2754 Re: BiH - Crna hronika

Post by Truba »

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/93 ... om-zatvoru

ubio silovatelja u zatvoru
tuga...na šta ljudi spadnu da budu okarakterizirani ko silovatelji i skončaju ko tele na klanju u buhari
samo zato što emocije nisu mogli držati ni poprive pod kontrolom
noviclan

#2755 Re: BiH - Crna hronika

Post by noviclan »

Svaka cast sadinom malom, nego steta sto ce za ovog dobiti deset godina
Vjecita_zavrzlama

#2756 Re: BiH - Crna hronika

Post by Vjecita_zavrzlama »

nadžak wrote: 28/10/2024 00:07 Sumnjam da ova uhapšena ekipa ima išta sa ovim. Gledam, onaj jedan od uhapšenih je na izbornoj listi a to ti je smrtni grijeh za one kretene tekfirdžije. Spominju ljudi i lupetaju kao i obično i ovdje na forumu i na drugim mjestima pa prozivaju Pezića, Kuduzovića i tu ekipu. Ja iz radoznalosti ukucao na youtube pojam haridžije i izađoše mi predavanja od Kuduzovića, Gološa i još nekih tipova, za koje bi čovjek kad ih pogleda na prvu rekao da su tek stigli iz Sirije iz tzv islamske države ali avaj, ovi ljudi kažu da su ovi tekfirdžije i haridžije rak rana normalnog društva i Islama! Skroz su protiv toga! :zoka:
Ovi likovi tekfirdžije i haridžije su stvarno posebni monstrumi. :shock: Nikakve ljudskosti u njima nema i sam đavo je u njima kad im ljudski život ama baš ništa ne znači. Čim je ono u stanju drugog čovjeka iskasapit nožem radi različitog mišljenja, nema tu ni traga Islama ali oni kreteni ne kontaju. Posebna bagra, rekao bih da su to četnici iz našeg naroda. :sad:

Ova priča u vezi naših zakona za maloljetnike je stvar koja prolazi ispod radara već godinama. Toliko zla su maloljetnicii napravili jer znaju da im zakon ne može skoro pa ništa! Ovo u Krupi je žalosno! Fol, on maloljetnik pa ne shvata svoje postupke i ne može u zatvor! Gdje je tu logika? Itekako je dovoljno svjestan da uzme nožinu i svjesno upadne sa jedinom namjerom da ubije i onda kaže zakon da on eto ne shvata svoje postupke! Žalosno majke mi.
Problem je sto niko za sebe ne kaze da je haridzija to je pogrdno ime, i harizzije tvrde za druge neke tamo da su haridzije.A u biti sve te vehabije imaju haridzisma u sebi
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2757 Re: BiH - Crna hronika

Post by plain vanilla »

Truba wrote: 28/10/2024 11:00 https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/93 ... om-zatvoru

ubio silovatelja u zatvoru
tuga...na šta ljudi spadnu da budu okarakterizirani ko silovatelji i skončaju ko tele na klanju u buhari
samo zato što emocije nisu mogli držati ni poprive pod kontrolom
nije on okarakterisan kao silovatelj, on jeste silovatelj
Haris.ba

#2758 Re: BiH - Crna hronika

Post by Haris.ba »

Laplace wrote: 28/10/2024 09:51 Što se praćenja tiče, digla bi se frka oko privatnosti, raznorazni paranoici bi pravili haos ako bi procurilo da nam prate profile na društvenim mrežama. A trebalo bi ih pratiti, bar one od interesa. MIslim, slobodno mogu pratiti i moj profil ako misle da im je interesantan, nema tu ničega nezakonitog svakako.
Mnogi se prate.

Poenta je da niko nece odgovarati sto za ovog maloljetnika je procjena bila losa.
Samo se izaslo u javnost da se navodno pratio amidza mu.

Laik moze skontati da pracenjem onog teroriste iz Srbije sta i kako je sa ovim maloljetnikom.
To sto su sigurnosne institucije omanule - placeno je zivotom policajaca.
Benq

#2759 Re: BiH - Crna hronika

Post by Benq »

"Mladić prijetio da će "dići u zrak" školu i policijsku stanicu u Kalesiji, policija ga uhapsila"

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /241028079
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2760 Re: BiH - Crna hronika

Post by Truba »

bombaši nisu nromalni
i ja poludim kad se mlatim s rodbinom pa kažem da ću ih sve pobiti
ali nikad nisam spominjao bombe
stvarno danas moras posebice biti lud da to spominjes
nadžak

#2761 Re: BiH - Crna hronika

Post by nadžak »

Haris.ba wrote: 28/10/2024 11:55
Laplace wrote: 28/10/2024 09:51 Što se praćenja tiče, digla bi se frka oko privatnosti, raznorazni paranoici bi pravili haos ako bi procurilo da nam prate profile na društvenim mrežama. A trebalo bi ih pratiti, bar one od interesa. MIslim, slobodno mogu pratiti i moj profil ako misle da im je interesantan, nema tu ničega nezakonitog svakako.
Mnogi se prate.

Poenta je da niko nece odgovarati sto za ovog maloljetnika je procjena bila losa.

Laik moze skontati da pracenjem onog teroriste iz Srbije sta i kako je sa ovim maloljetnikom.
Da, na žalost je sve tako kod nas već dugo vremena. Svi razmišljamo po principu "valjda neće" i "što-šta fali, svi to rade?" Kad se desi nešto što iskače od svakodnevne rutine, različiti ljudi različito reaguju. Oni koji imaju imalo stida i odgovornosti u sebi šute i pokušaju popraviti što se može, sa što manje posljedica. Oni najgori gledaju da sebe izvuku iz sranja po svaku cijenu i baš im je svejedno hoće li koga povući na dno, samo da sebe izvade.

Evo u ovoj tragediji je ova druga varijanta. Hapsi sve redom da se zadovolji javnost, pritisak šefova ili da jednostavno skideš sa sebe odgovornost jer nisi radio ono što si morao! Da je barem ovdje situacija da kažu, evo radimo što se može, prikupljamo informacije pa onda kad nađeš nešto konkretno, onda idemo u hapšenja i pritvore, ali ne, ide se obrnutim redom već dugo godina u pravosudnom sistemu. Rade se lišenja slobode i određuju pritvori i poslije kad utvrde da tu nema ništa i puste ljude iz pritvora, onda se jednostavno ušute i svjesno idu na to da će čovjek tužiti državu i dobiti je na sudu u nekoj vansudskoj nagodbi, mimo javnosti. Sve je više i više kolateralne štete nekompetentnih agencija i uposlenika u njima a bogami i nakaradnih i neadektatvin regulativa, koje su namjerno ili nenamjerno doneseni u ovoj državi.
Hvatamo se za glavu kad se nešto ovako desi i trudimo se da što prije zaboravimo pa da se vratimo u onu prividnu "normalu" bez velikih sranja jer ne želimo da prihvatimo činjenicu da životarimo u nečemu što bi trebalo da je uređena država. :skoljka: :sad:
Dzematlija

#2762 Re: BiH - Crna hronika

Post by Dzematlija »

nadžak wrote: 28/10/2024 10:40 Rekao bih da je ovo hapšenje klasični dokaz jada i čemera u kojem se nalaze naše policijske i oabvještajne strukture a sudeći prema protokolu i Zakonu, rekao bih da je ovo bio nalog tužioca, koji je brže-bolje, pod pritiskom javnosti ili nekog svog šefa, rekao da se hapse ama baš svi redom pa ćemo poslije provjeravati i puštati, samo da izgleda u javnosti da nešto znamo i da nešto radimo. Taj princip je strašan i po tom principu mogu komotno uletit u džamiju, kafić, crkvu, bibloiteku i pokupit sve koga zateknu pa ćemo poslije da utvrđujemo ima li ko kakve veze sa tim događajem. Klasična nesposobnost, nekompetencija i na kraju monstruoznost u načinu postupanja! Dovoljno je bilo da je ovaj mali na nekoj od druđšštvenim mreža lajkao neko predavanje ili tekst ovog profesora i pa-pa, ode profa u pritvor sa trajnim posljedicama.
ma kako da ne
što nisu priveli nekog hodžu kad je tako? :-)

zna se da je bio na toj nekoj školi Kur'ana i da su sve ove po tom osnovu povezali
nadžak

#2763 Re: BiH - Crna hronika

Post by nadžak »

Dzematlija wrote: 28/10/2024 12:56
nadžak wrote: 28/10/2024 10:40 Rekao bih da je ovo hapšenje klasični dokaz jada i čemera u kojem se nalaze naše policijske i oabvještajne strukture a sudeći prema protokolu i Zakonu, rekao bih da je ovo bio nalog tužioca, koji je brže-bolje, pod pritiskom javnosti ili nekog svog šefa, rekao da se hapse ama baš svi redom pa ćemo poslije provjeravati i puštati, samo da izgleda u javnosti da nešto znamo i da nešto radimo. Taj princip je strašan i po tom principu mogu komotno uletit u džamiju, kafić, crkvu, bibloiteku i pokupit sve koga zateknu pa ćemo poslije da utvrđujemo ima li ko kakve veze sa tim događajem. Klasična nesposobnost, nekompetencija i na kraju monstruoznost u načinu postupanja! Dovoljno je bilo da je ovaj mali na nekoj od druđšštvenim mreža lajkao neko predavanje ili tekst ovog profesora i pa-pa, ode profa u pritvor sa trajnim posljedicama.
ma kako da ne
što nisu priveli nekog hodžu kad je tako? :-)

zna se da je bio na toj nekoj školi Kur'ana i da su sve ove po tom osnovu povezali
Živi bili pa vidjeli! Nadam se da će se netko od medija udostojiti pa ispratiti suđenje i onda ćemo na kraju vidjeti šta je bila čija uloga a iskreno bih najviše volio da griješim i da su svi oni koji su lišeni slobode uistinu i krivi pa da nisu bez razloga u pritvoru! Poznavajući stanje u sistemu i van njega, puno veće šanse su da su ova lišenja slobode bila po princpiu koji sam opisao u onom što si citirao.
Vjecita_zavrzlama

#2764 Re: BiH - Crna hronika

nadžak wrote: 28/10/2024 12:39
Mnogi se prate.

Da, na žalost je sve tako kod nas već dugo vremena. Svi razmišljamo po principu "valjda neće" i "što-šta fali, svi to rade?" Kad se desi nešto što iskače od svakodnevne rutine, različiti ljudi različito reaguju. Oni koji imaju imalo stida i odgovornosti u sebi šute i pokušaju popraviti što se može, sa što manje posljedica. Oni najgori gledaju da sebe izvuku iz sranja po svaku cijenu i baš im je svejedno hoće li koga povući na dno, samo da sebe izvade.

Evo u ovoj tragediji je ova druga varijanta. Hapsi sve redom da se zadovolji javnost, pritisak šefova ili da jednostavno skideš sa sebe odgovornost jer nisi radio ono što si morao! Da je barem ovdje situacija da kažu, evo radimo što se može, prikupljamo informacije pa onda kad nađeš nešto konkretno, onda idemo u hapšenja i pritvore, ali ne, ide se obrnutim redom već dugo godina u pravosudnom sistemu. Rade se lišenja slobode i određuju pritvori i poslije kad utvrde da tu nema ništa i puste ljude iz pritvora, onda se jednostavno ušute i svjesno idu na to da će čovjek tužiti državu i dobiti je na sudu u nekoj vansudskoj nagodbi, mimo javnosti. Sve je više i više kolateralne štete nekompetentnih agencija i uposlenika u njima a bogami i nakaradnih i neadektatvin regulativa, koje su namjerno ili nenamjerno doneseni u ovoj državi.
Hvatamo se za glavu kad se nešto ovako desi i trudimo se da što prije zaboravimo pa da se vratimo u onu prividnu "normalu" bez velikih sranja jer ne želimo da prihvatimo činjenicu da životarimo u nečemu što bi trebalo da je uređena država. :skoljka: :sad:
Poenta je, mora neko i da odgovara za to punjenje glavom djeci.Cuj ti to ono maleno ali vec ima stav po pitanju Bosne u EU, i ostalo za ne nabrajam

Gdje je to cuo? Spominju se neke Kuranske skole, ako se dokaze da radikalizmu uce zatvoriti ih.Tako je na zapadu jedna vjerska islamska skola zatvorena
nadžak

#2765 Re: BiH - Crna hronika

Post by nadžak »

Vjecita_zavrzlama wrote: 28/10/2024 13:25
nadžak wrote: 28/10/2024 12:39

Mnogi se prate.

Poenta je, mora neko i da odgovara za to punjenje glavom djeci.Cuj ti to ono maleno ali vec ima stav po pitanju Bosne u EU, i ostalo za ne nabrajam

Gdje je to cuo? Spominju se neke Kuranske skole, ako se dokaze da radikalizmu uce zatvoriti ih.Tako je na zapadu jedna vjerska islamska skola zatvorena
Gdje je to čuo?! Pa siguran sam da nije u Kuranskoj školi jer u učenju Kurana nema mjesta takvim nakaradnim idejama a drugo, ovi kreteni haridžije i ne znaju dobro učiti Kuran tako da oni tu nemaju šta koga učiti.

Moje mišljenje je da je ovaj krembil sve te gluposti pokupio sa interneta! Previše je toga na netu dostupno što polupismenog i bezampatijskog retarda može navesti u zlo po sebe i po druge! Isto tako mnogi unište svoje i tuđe živote u kockanju preko interneta, navuku se na priče nekih kvazi stručnjaka, slušaju nekakve Fače i one nepismene kriminalce poput onog tiktokera Real madrid, ne znam ni kako se zove! Valjda Sakić Elvedin-kako li već! Kad već to spomenuh, pošto živim u istom blesavom gradu kao i taj retard, ne mogu da ne spomenem groznu činjenicu da ima muškaraca i žena koji ga traže da se slikaju sa njim! :shock: Nedavno jedna mlada majka sa djetetom školarcem traži da se slika sa njim! Ne možeš da vjeruješ!!! :skoljka:
statixx

#2766 Re: BiH - Crna hronika

Post by statixx »

Paradzemat dabome.
„Godinama se dovodi u vezu sa vehabijskim pokretom“ Hajrudin Šabić (48), zaposlenik PS Bosanska Krupa među OSUMNJIČENIMA za terorizam

Izvor blizak istrazi otkriva da je Šabić bio jedan od organizatora ”Škole Kurana” koja se nalazi u Ulici 5. korpusa u Bosanskoj Krupi. Dosadašnja istraga ukazuju da je maloljetni Е.S. (15), koji je osumnjičen za napad na policijsku stanicu, često posjećivao objekat u kojem se nalazi ”Škola Kurana”, a koji je u operativnim evidencijama policijskih agencija u BiH označen kao paradžemat.

Pojašnjava da Šabić duže vrijeme prolazi kroz operativne evidencije policijskih agencija u BiH kao bezbjednosno interesantna osoba, dok se ”Škola Kurana” u Bosanskoj Krupi pominje kao mjesto u kojem se okuplja veći broj izrazito radikalnih pripadnika vehabijskog pokreta. U tom objektu su često boravili i uhapšeni Dževdet Mujović i Muharem Bajrić.
banjaluka078

#2767 Re: BiH - Crna hronika

Post by banjaluka078 »

Kakve sad škole Kurana, šta je to? To neka alternativa mejtefima i vjeronauci za odrasle koji djeluju u okviru IZ?
canvra888

#2769 Re: BiH - Crna hronika

Post by canvra888 »

Truba wrote: 28/10/2024 08:34
nadžak wrote: 28/10/2024 08:07 Usput, ovaj teroristički akt, u smislu odgovornosti, najviše ide na dušu sigurnosnim agencijama koje su nadležne da ovo prate. Kad pogledaš profil ovog kretena sve ti je jasno.Ozbiljna agencija bi davno imala razrađen sistem praćenja ovakvih spodoba. Dovoljno je bilo pogledati prijatelje/pratitelje sa društvenih mreža onog kretena Koste iz Srbije pa da se uđe u trag.
zato što po službama rade veterinari konobari teolozi i varioci
Šta ima truba, kako je... Može l' se forumat tokom radnog vremena na državnoj jasli? :D
Hakiz

#2770 Re: BiH - Crna hronika

Post by Hakiz »

banjaluka078 wrote: 28/10/2024 14:31 Kakve sad škole Kurana, šta je to? To neka alternativa mejtefima i vjeronauci za odrasle koji djeluju u okviru IZ?
Čini se da je to naša verzija "medresa" u Pakistanu.
banjaluka078

#2771 Re: BiH - Crna hronika

Post by banjaluka078 »

Hakiz wrote: 28/10/2024 14:43

Čini se da je to naša verzija "medresa" u Pakistanu.
Znači, definitivno van sistema IZ BiH.
DaysleepeR

#2772 Re: BiH - Crna hronika

Post by DaysleepeR »

Podjele među muslimanima u BiH su ogromne, o tome se šuti.
Svi imaju svoje paralelne škole i učenja, niko nikom ne vjeruje.
Vjecita_zavrzlama

#2773 Re: BiH - Crna hronika

DaysleepeR wrote: 28/10/2024 14:48 Podjele među muslimanima u BiH su ogromne, o tome se šuti.
IZ je sve probleme ispod tepiha nemaju se oni kad baviti time od politike sda itd, kakvi mezhebi

jedan dan kad se probudimo i oko sebe pogledamo bit ce kasno.ai IZ je odgovorna
swanfilter

#2774 Re: BiH - Crna hronika

Post by swanfilter »

banjaluka078 wrote: 28/10/2024 14:31 Kakve sad škole Kurana, šta je to? To neka alternativa mejtefima i vjeronauci za odrasle koji djeluju u okviru IZ?
Mozda grijesim, al mislim da je u pitanju ucenje arapskog pisma da bi osoba znala citati Kuran.

Odmah poslije rata moja mama je prosla kroz tu skolu unutar IZ.

Daleko je to od Mejtafa, a tek Medrese. ..
Last edited by swanfilter on 28/10/2024 14:56, edited 1 time in total.
banjaluka078

#2775 Re: BiH - Crna hronika

Post by banjaluka078 »

DaysleepeR wrote: 28/10/2024 14:48 Podjele među muslimanima u BiH su ogromne, o tome se šuti.
Meni je to novost, jer u/oko BL baš i ne vidim organizacije mimo sistema.
Mislim, znam da ih ima, ali nisam čula za ove "škole" kod brada.
Znam mnoge u Federaciji koji su redovni u tekijama, ono petak s posla do nedjelje popodne familijarno u tekiju, ne smaraju, ne pokušavaju me vratiti "na ispravan put", ljudi u svom điru.
Post Reply