SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- Daryl Dixon
#28151 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
po cenera im podijeliti i mirna Bosna.
-
BadBoy
#28152 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Stoka puštena iz pritvora. Ne iz zatvora niti je "oslobođen" već sam pušten da se brani sa slobode obzirom da nisu postojali razlozi za određivanje pritvora.VjecitiStudent wrote:Stoka puštena
Vozač automobila BMW, 26-godišnji Armin Muratović, koji je u četvrtak u večernjim satima u sarajevskom naselju Stup automobilom usmrtio 53-godišnju Fikretu Salman, pušten je na slobodu.
http://www.oslobodjenje.ba/crna-hronika ... na-slobodu
-
walk_M-A-N
#28153 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
petarpetrovicBadBoy wrote:Stoka puštena iz pritvora. Ne iz zatvora niti je "oslobođen" već sam pušten da se brani sa slobode obzirom da nisu postojali razlozi za određivanje pritvora.VjecitiStudent wrote:Stoka puštenaVozač automobila BMW, 26-godišnji Armin Muratović, koji je u četvrtak u večernjim satima u sarajevskom naselju Stup automobilom usmrtio 53-godišnju Fikretu Salman, pušten je na slobodu.
http://www.oslobodjenje.ba/crna-hronika ... na-slobodu
Lijepo rečeno. Tako bi trebalo, sutra na sud, a ne da se razvlači godinama, pa da nestane ili da mu neko slovo bude pogrešno..U pristojnim državama sa pristojnim pravosudnim sistemom, u ovakvim slučajevima, počinilac prenoći u policiji do ujutro, kad ga privredu sudiji koji mu odmah izreke presudu u prisustvu tužioca i advokata.
Dok ovaj dođe na red za suđenje, dok raznorazni eksperti daju svoja mišljenja o slučaju, sve će se razvodniti, ljudi će zaboraviti, popustiće gnjev građanstva,
naći će se olakotne okolnosti i to će ohrabriti nove trkače da divljaju i ubijaju nedužne ljude, uz poslovične izjave gospodina Nefića kako je Sarajevo siguran grad....
Ali ima i problem, koji je smisao "da leži" i bilda tamo nekoliko godina, a da mi to plaćamo... Umjesto da pokrije svoje troškove radom. I bar, iako naravno to neće vratiti mrtvu ženu niti biti dovoljno, PLATI odštetu porodici koju je unesrećio. Ima li to kod nas? Da on plati, jesu li oni Vuk i Herak platili?
- sunceKOtepsija
#28154 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ne zna se koji je komenatar glupljio da se tako izrazimwalk_M-A-N wrote: petarpetrovicLijepo rečeno. Tako bi trebalo, sutra na sud, a ne da se razvlači godinama, pa da nestane ili da mu neko slovo bude pogrešno..U pristojnim državama sa pristojnim pravosudnim sistemom, u ovakvim slučajevima, počinilac prenoći u policiji do ujutro, kad ga privredu sudiji koji mu odmah izreke presudu u prisustvu tužioca i advokata.
Dok ovaj dođe na red za suđenje, dok raznorazni eksperti daju svoja mišljenja o slučaju, sve će se razvodniti, ljudi će zaboraviti, popustiće gnjev građanstva,
naći će se olakotne okolnosti i to će ohrabriti nove trkače da divljaju i ubijaju nedužne ljude, uz poslovične izjave gospodina Nefića kako je Sarajevo siguran grad....
Ali ima i problem, koji je smisao "da leži" i bilda tamo nekoliko godina, a da mi to plaćamo... Umjesto da pokrije svoje troškove radom. I bar, iako naravno to neće vratiti mrtvu ženu niti biti dovoljno, PLATI odštetu porodici koju je unesrećio. Ima li to kod nas? Da on plati, jesu li oni Vuk i Herak platili?
-
BadBoy
#28155 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Haha al baš evo ne znam ni ja odakle da počnem odgovarati. Ako misli na Ameriku (jer mi nešto vuče da je mislio na Ameriku, u Evropi ovavko nešto sigurno nema) onda malo isčitajte svi poglavlje DUE PROCESS.
Ovo je možda moguće u Emiratima ili tako tim nekim naprednim zemljama sa diktatorima kojima mi težimo.
Ovo je možda moguće u Emiratima ili tako tim nekim naprednim zemljama sa diktatorima kojima mi težimo.
-
nj0be
#28156 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
kada zoves policiju da intervenise kod komsija zbog preglasne muzike itd, je li potrebno predstavljati se, ostavljati podatke i slicno?
- radiša
#28157 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
kazes zelio bih ostat anoniman jer se ne zelim zamjerat ali je iritantan,nepodnosljiv,svako im ostaje tvoj broj,probaj.
- Edin H.
#28158 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
nj0be wrote:kada zoves policiju da intervenise kod komsija zbog preglasne muzike itd, je li potrebno predstavljati se, ostavljati podatke i slicno?
Sta slusa komsija?
- SvojTiPos'o
#28159 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Joj vala baš, ovo ko kad raja ne konta razliku između između pritvora i zatvora, pa se krenu po fb ibretit kako neko za ubistvo dobije mjesec pritvoraBadBoy wrote:Haha al baš evo ne znam ni ja odakle da počnem odgovarati. Ako misli na Ameriku (jer mi nešto vuče da je mislio na Ameriku, u Evropi ovavko nešto sigurno nema) onda malo isčitajte svi poglavlje DUE PROCESS.
Nema vala nigdje na svijetu da se sudi odmah, valjda ima neka istraga prvo majka mu stara. Ovaj mali vjerovatno nema aferima nekih pa su ga mogli pustit uz mjere zabrane. A i ne razvlače godinama, kolko ja upratih prosjek im je 40-50 dana do optužnice.
-
MensurM
#28160 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Tako ja u srednjoj nazvao direktoricu da joj javim da jedan seljačić iz drugog razreda puca iz pištolja po školskom igralištu. Nisam ni rekao ko sam.nj0be wrote:kada zoves policiju da intervenise kod komsija zbog preglasne muzike itd, je li potrebno predstavljati se, ostavljati podatke i slicno?
Dan kasnije mene zove njegov otac, faca iz SDA, da šta ja imam pričat o njegovom sinu i njegovom pištolju
Umjesto da sina išamara, on istražuje ko je zvao
Last edited by MensurM on 23/02/2016 00:38, edited 1 time in total.
-
acer5101
#28162 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Traze podatke ko je prijavio. Al duznost policajca je da te ne ofira. A ne kao mene kad sam zvao zbog toga sto je komsija ostavio psa na balkonu na 40°C i ovaj jadnicak se slomio lajuci. Policija dosla prvo do mene, pa onda njemu, rekli da sam ja prijavio i onda sa komsijom za vratoveEdin H. wrote:nj0be wrote:kada zoves policiju da intervenise kod komsija zbog preglasne muzike itd, je li potrebno predstavljati se, ostavljati podatke i slicno?
Sta slusa komsija?
- O'zone
- Globalni moderator
#28163 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
22. februar 2016. u 11:28
Pretučen usred grada: Zadobio teške tjelesne povrede
Prva policijska uprava obaviještena je u nedjelju u 2 sata da su u ulici Obala Kulina bana, općina Stari Grad Sarajevo, nepoznata lica fizički napala i povrijedila N.H. iz Sarajeva.
Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje su ljekari konstatirali teške tjelesne povrede (fraktura nosne kosti i fraktura dva zuba).
O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.
Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.
-
VjecitiStudent
#28164 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Tužilaštvo se ne da
Izgubljena je ovo bitka, SDA se dobro brine o svojim poletarcima.SARAJEVO Tužilaštvo ponovo traži pritvor za vozača BMW-a koji je usmrtio pješakinju - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/221446/saraje ... MmlGr.dpuf
- zateznistub
- MOSALJOZE
- O'zone
- Globalni moderator
#28167 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160223067
Kad si smotan da padneš u ovoj državi na korupciji

Kad si smotan da padneš u ovoj državi na korupciji
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#28168 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pojeftinilo ,bilo je 15 miljaO'zone wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160223067
Kad si smotan da padneš u ovoj državi na korupciji![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- O'zone
- Globalni moderator
#28169 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Uzim'o čovjek avans....ostatak po dobijanju ugovorabitanga_sa_otesa wrote:pojeftinilo ,bilo je 15 miljaO'zone wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160223067
![]()
![]()
![]()
![]()
-
MAN-lion's coach
#28170 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
To su 'uspesni' i veoma sposobni i 'snalazljivi' ljudi koji stvaraju novac.MOSALJOZE wrote:http://www.radiosarajevo.ba/mobile/novost/217290
Sandzak raja
Ko god tvrdi suprotno je ljubomorni dusman.
- JThomas
#28171 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ali stvarno moraš biti panj da ovdje i padneš...bitanga_sa_otesa wrote:pojeftinilo ,bilo je 15 miljaO'zone wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160223067
![]()
![]()
![]()
![]()
-
VjecitiStudent
#28172 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ili je nekome s dobrim vezama u policiji, baš postalo zlo od njega ...JThomas wrote:ali stvarno moraš biti panj da ovdje i padneš...bitanga_sa_otesa wrote:pojeftinilo ,bilo je 15 miljaO'zone wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160223067
![]()
![]()
![]()
![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#28173 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
vjerojatno nije zaposlio od nekog budže malog 
- JThomas
#28174 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
opet moraš biti panj
jer je ovdje svima zlo od svih, ali niko ništa ne čini...
-
MAN-lion's coach