SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Daryl Dixon

#28151 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Daryl Dixon »

po cenera im podijeliti i mirna Bosna.
BadBoy

#28152 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BadBoy »

VjecitiStudent wrote:Stoka puštena
Vozač automobila BMW, 26-godišnji Armin Muratović, koji je u četvrtak u večernjim satima u sarajevskom naselju Stup automobilom usmrtio 53-godišnju Fikretu Salman, pušten je na slobodu.
http://www.oslobodjenje.ba/crna-hronika ... na-slobodu
Stoka puštena iz pritvora. Ne iz zatvora niti je "oslobođen" već sam pušten da se brani sa slobode obzirom da nisu postojali razlozi za određivanje pritvora.
walk_M-A-N

#28153 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by walk_M-A-N »

BadBoy wrote:
VjecitiStudent wrote:Stoka puštena
Vozač automobila BMW, 26-godišnji Armin Muratović, koji je u četvrtak u večernjim satima u sarajevskom naselju Stup automobilom usmrtio 53-godišnju Fikretu Salman, pušten je na slobodu.
http://www.oslobodjenje.ba/crna-hronika ... na-slobodu
Stoka puštena iz pritvora. Ne iz zatvora niti je "oslobođen" već sam pušten da se brani sa slobode obzirom da nisu postojali razlozi za određivanje pritvora.
petarpetrovic
U pristojnim državama sa pristojnim pravosudnim sistemom, u ovakvim slučajevima, počinilac prenoći u policiji do ujutro, kad ga privredu sudiji koji mu odmah izreke presudu u prisustvu tužioca i advokata.
Dok ovaj dođe na red za suđenje, dok raznorazni eksperti daju svoja mišljenja o slučaju, sve će se razvodniti, ljudi će zaboraviti, popustiće gnjev građanstva,
naći će se olakotne okolnosti i to će ohrabriti nove trkače da divljaju i ubijaju nedužne ljude, uz poslovične izjave gospodina Nefića kako je Sarajevo siguran grad....
Lijepo rečeno. Tako bi trebalo, sutra na sud, a ne da se razvlači godinama, pa da nestane ili da mu neko slovo bude pogrešno..
Ali ima i problem, koji je smisao "da leži" i bilda tamo nekoliko godina, a da mi to plaćamo... Umjesto da pokrije svoje troškove radom. I bar, iako naravno to neće vratiti mrtvu ženu niti biti dovoljno, PLATI odštetu porodici koju je unesrećio. Ima li to kod nas? Da on plati, jesu li oni Vuk i Herak platili?
sunceKOtepsija

#28154 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sunceKOtepsija »

walk_M-A-N wrote: petarpetrovic
U pristojnim državama sa pristojnim pravosudnim sistemom, u ovakvim slučajevima, počinilac prenoći u policiji do ujutro, kad ga privredu sudiji koji mu odmah izreke presudu u prisustvu tužioca i advokata.
Dok ovaj dođe na red za suđenje, dok raznorazni eksperti daju svoja mišljenja o slučaju, sve će se razvodniti, ljudi će zaboraviti, popustiće gnjev građanstva,
naći će se olakotne okolnosti i to će ohrabriti nove trkače da divljaju i ubijaju nedužne ljude, uz poslovične izjave gospodina Nefića kako je Sarajevo siguran grad....
Lijepo rečeno. Tako bi trebalo, sutra na sud, a ne da se razvlači godinama, pa da nestane ili da mu neko slovo bude pogrešno..
Ali ima i problem, koji je smisao "da leži" i bilda tamo nekoliko godina, a da mi to plaćamo... Umjesto da pokrije svoje troškove radom. I bar, iako naravno to neće vratiti mrtvu ženu niti biti dovoljno, PLATI odštetu porodici koju je unesrećio. Ima li to kod nas? Da on plati, jesu li oni Vuk i Herak platili?
ne zna se koji je komenatar glupljio da se tako izrazim :-)
BadBoy

#28155 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BadBoy »

Haha al baš evo ne znam ni ja odakle da počnem odgovarati. Ako misli na Ameriku (jer mi nešto vuče da je mislio na Ameriku, u Evropi ovavko nešto sigurno nema) onda malo isčitajte svi poglavlje DUE PROCESS.

Ovo je možda moguće u Emiratima ili tako tim nekim naprednim zemljama sa diktatorima kojima mi težimo.
nj0be

#28156 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nj0be »

kada zoves policiju da intervenise kod komsija zbog preglasne muzike itd, je li potrebno predstavljati se, ostavljati podatke i slicno?
radiša

#28157 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by radiša »

kazes zelio bih ostat anoniman jer se ne zelim zamjerat ali je iritantan,nepodnosljiv,svako im ostaje tvoj broj,probaj.
Edin H.

#28158 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Edin H. »

nj0be wrote:kada zoves policiju da intervenise kod komsija zbog preglasne muzike itd, je li potrebno predstavljati se, ostavljati podatke i slicno?

Sta slusa komsija?
SvojTiPos'o

#28159 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by SvojTiPos'o »

BadBoy wrote:Haha al baš evo ne znam ni ja odakle da počnem odgovarati. Ako misli na Ameriku (jer mi nešto vuče da je mislio na Ameriku, u Evropi ovavko nešto sigurno nema) onda malo isčitajte svi poglavlje DUE PROCESS.

Ovo je možda moguće u Emiratima ili tako tim nekim naprednim zemljama sa diktatorima kojima mi težimo.
Joj vala baš, ovo ko kad raja ne konta razliku između između pritvora i zatvora, pa se krenu po fb ibretit kako neko za ubistvo dobije mjesec pritvora :skoljka:
Nema vala nigdje na svijetu da se sudi odmah, valjda ima neka istraga prvo majka mu stara. Ovaj mali vjerovatno nema aferima nekih pa su ga mogli pustit uz mjere zabrane. A i ne razvlače godinama, kolko ja upratih prosjek im je 40-50 dana do optužnice.
MensurM

#28160 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by MensurM »

nj0be wrote:kada zoves policiju da intervenise kod komsija zbog preglasne muzike itd, je li potrebno predstavljati se, ostavljati podatke i slicno?
Tako ja u srednjoj nazvao direktoricu da joj javim da jedan seljačić iz drugog razreda puca iz pištolja po školskom igralištu. Nisam ni rekao ko sam.

Dan kasnije mene zove njegov otac, faca iz SDA, da šta ja imam pričat o njegovom sinu i njegovom pištolju :run:

Umjesto da sina išamara, on istražuje ko je zvao :bih:
Last edited by MensurM on 23/02/2016 00:38, edited 1 time in total.
MensurM

#28161 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by MensurM »

dupli
acer5101

#28162 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by acer5101 »

Edin H. wrote:

Sta slusa komsija?
Traze podatke ko je prijavio. Al duznost policajca je da te ne ofira. A ne kao mene kad sam zvao zbog toga sto je komsija ostavio psa na balkonu na 40°C i ovaj jadnicak se slomio lajuci. Policija dosla prvo do mene, pa onda njemu, rekli da sam ja prijavio i onda sa komsijom za vratove :D
O'zone
Globalni moderator

#28163 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

22. februar 2016. u 11:28
Pretučen usred grada: Zadobio teške tjelesne povrede

Prva policijska uprava obaviještena je u nedjelju u 2 sata da su u ulici Obala Kulina bana, općina Stari Grad Sarajevo, nepoznata lica fizički napala i povrijedila N.H. iz Sarajeva.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje su ljekari konstatirali teške tjelesne povrede (fraktura nosne kosti i fraktura dva zuba).

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.
VjecitiStudent

#28164 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

Tužilaštvo se ne da
SARAJEVO Tužilaštvo ponovo traži pritvor za vozača BMW-a koji je usmrtio pješakinju - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/221446/saraje ... MmlGr.dpuf
Izgubljena je ovo bitka, SDA se dobro brine o svojim poletarcima.
zateznistub

#28165 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

MOSALJOZE

#28166 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by MOSALJOZE »

O'zone
Globalni moderator

#28167 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160223067

Kad si smotan da padneš u ovoj državi na korupciji :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#28168 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bitanga_sa_otesa »

O'zone wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160223067

Kad si smotan da padneš u ovoj državi na korupciji :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pojeftinilo ,bilo je 15 milja :)
O'zone
Globalni moderator

#28169 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

bitanga_sa_otesa wrote:

Uzim'o čovjek avans....ostatak po dobijanju ugovora
MAN-lion's coach

#28170 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by MAN-lion's coach »

To su 'uspesni' i veoma sposobni i 'snalazljivi' ljudi koji stvaraju novac.
Ko god tvrdi suprotno je ljubomorni dusman.
JThomas

#28171 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

bitanga_sa_otesa wrote:

ali stvarno moraš biti panj da ovdje i padneš...
VjecitiStudent

#28172 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

JThomas wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:

ali stvarno moraš biti panj da ovdje i padneš...
Ili je nekome s dobrim vezama u policiji, baš postalo zlo od njega ...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#28173 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

vjerojatno nije zaposlio od nekog budže malog :D
JThomas

#28174 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

opet moraš biti panj :D jer je ovdje svima zlo od svih, ali niko ništa ne čini...
Locked