Connaisseur Karlin wrote:hAZNADAR wrote:Connaisseur Karlin wrote:
ne kao Bosnjaka u BiH

a ko predstavlja Bosnjake na politickoj sceni u BiH

Pa sve probosanske politicke partije. Od najvaznijih SDP, SDA, SBiH, SBB, DF,,... vec si me pitala ranije i isto ti rekao. Imam osnovanu sumnju da me zahebavas, a ja ne volim kada mene neko zahebava. Jedan mi je i prijetio cak danas. Jel OK da ja odem na spavanje dok mi je tlak u normali?
SDA je probosanska politicka partija? To nissam znala, a sad idi spvaj, ti zivis u dijaspori, zasto se toliko nerviras, a pisao ni na drugoj temi, da ti je draze da nesto kupis na moru u HR kad odes u penziju

Zato i ja imam utisak da samo palis prsklaice sa svjom temom

Nije to moja tema. Reko onaj Cavar nesto sto su i drugi neki rekli pa sam se samo prvi sjetio zapoceti.
SDA je dio probosanske politicke scene. Iako partija ima vjerski predznak.
Iako sam vani - mogu lako vidjeti neke stvari tipicne za probosnasku politiku i Bosnjake.
U svom identificiranju su Bosnjaci bili uvijek vise svjesni sta nisu - negoli sta jesu.
U politici vise kontriraju separatistickim politikama - negoli sto imaju jasnu svoju. Probosanska politika nije nista drugo no kontra srpskoj i hrvatskoj - a koliko je u toj kontri uoblicena, jasna, definisana, homogena,.... se da pricati. Neka ne isprave ako grijesim.