Odeš u importane i odma kada uđeš sa desne strane imaš Watch line, generalni zastupnik za seiko satove. Tu ti je najsigurnije.dinao wrote:A zna li neko jel se moze negdje u Sarajevu naruciti Seiko sat u nekoj radnji, posto ih ima vrlo mali izbor?
tacnije SEIKO CHRONOGRAPH SOLAR
http://www.watchshop.com/mens-seiko-ala ... tproduct=1
nesto me strah kupovati ovo preko neta.
Satovi
Moderator: anex
-
notabene
#2751 Re: Satovi
- dinao
#2752 Re: Satovi
Hvala, pitat cu Watch line, prvom prilikom.
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ali_G
#2753 Re: Satovi
Web stranica sense ima dosta Seiko modela slicnih tvome. Jedino sto ne znam da li rade dostavu van Srbije, a generallno svi ih hvale. Mozda da pokusas i tu
-
hadzidado
#2754 Re: Одг: Satovi
notabene,
Koji vrhunski servis za mehanizam koji nov košta 80- 90KM, a servis za njega od 30-50KM !?
Pa nije u pitanju Rolex 3135!
Koji vrhunski servis za mehanizam koji nov košta 80- 90KM, a servis za njega od 30-50KM !?
- Stoner
#2755 Re: Satovi
Da li je neko satove kupovao on-line?
Kakva su vam iskustva imatel preporuke?
Kakva su vam iskustva imatel preporuke?
-
notabene
#2756 Re: Одг: Satovi
u pitanju je pozlaceni mehanizam seika 5 koji je iz 1981 godine, tada je bio limitiran, i u pitanju je novi seiko sa mehaniznom 4R36, koji košta 385km.. Tako da nisu u pitanju jeftine petice sa ebaya danas toliko moderne jer su svima pristupačne. Ocekujem odgovor? LPhadzidado wrote:notabene,
-
notabene
#2757 Re: Одг: Satovi
Kad smo kod rolex-a također posjedujem jedan primjerak submariner-a koji je cirka oko 6ooo km, ali za njega mi trenutno ne treba nikakav servis, ali ne bi bilo loše za ubuduce da mi kazete za pouzdanog sahadziju. LPnotabene wrote:u pitanju je pozlaceni mehanizam seika 5 koji je iz 1981 godine, tada je bio limitiran, i u pitanju je novi seiko sa mehaniznom 4R36, koji košta 385km.. Tako da nisu u pitanju jeftine petice sa ebaya danas toliko moderne jer su svima pristupačne. Ocekujem odgovor? LPhadzidado wrote:notabene,
-
hadzidado
#2758 Re: Одг: Satovi
Sva razlika između 7s i 4r mehanizama je mogućnost ručnog navijanja i zaustavljanja sekundare(duža opruga se ne računa).
Nađi bilo kog normalnog sajdžiju(ne one koji samo mijenjaju bateriju) i uradiće servis.
Za Rolex bih ti savjetovao servis na max 3 godine zato što nema kuglične ležajeve na rotoru koji s vremenom ogloda osovinu pa počne i po ostatku mehanizma da grebe,a druga mana su osovine zupčanika za podešavanje: tanke su i bez adekvatne lubrikacije se mogu polomiti(jedna se lako mijenja ali druga je dio glavne ploče). Nova Daytona i Skydweler nemaju taj problem.
Nađi bilo kog normalnog sajdžiju(ne one koji samo mijenjaju bateriju) i uradiće servis.
Za Rolex bih ti savjetovao servis na max 3 godine zato što nema kuglične ležajeve na rotoru koji s vremenom ogloda osovinu pa počne i po ostatku mehanizma da grebe,a druga mana su osovine zupčanika za podešavanje: tanke su i bez adekvatne lubrikacije se mogu polomiti(jedna se lako mijenja ali druga je dio glavne ploče). Nova Daytona i Skydweler nemaju taj problem.
-
hadzidado
#2759 Re: Одг: Satovi
Sva razlika između 7s i 4r mehanizama je mogućnost ručnog navijanja i zaustavljanja sekundare(duža opruga se ne računa).
-
notabene
#2760 Re: Satovi
ok, hvala na informacijama, dosta pratim strane forume i vidim da je mehanizam 4R3 relativno nov, prije 3 ili 4 godien predstavljen i svi su puni hvale za njega. Posjeduje 24 jewels i izuzetno je dobar i pouzdan kao sto je to bio i njegov predhodnik.
-
notabene
#2761 Re: Satovi
PS, zanima me da li kod nas sahadzije imaju vibrograf ili tako nešto slicnu pomocu kojeg ce utvrditi brzinu i tacnost sata. nesto na ovaj fazon?
https://www.youtube.com/watch?v=-DlbVTK1q7g
-
hadzidado
#2762 Re: Одг: Satovi
Ma 4r su ok mehanizmi ali ništa što zahtjeva úber majstora.
Vibrograf bi trebao imati svaki iole ozbiljan sajdžija.
Vibrograf bi trebao imati svaki iole ozbiljan sajdžija.
- Norm
#2763 Re: Satovi
Stari majstori svi po pravilu imaju ovaj uredjaj...eh sad da li ovi mladi koji nasljedjuju zanat znaju odrzavati i raditi na istom to je drugo pitanje...notabene wrote:PS, zanima me da li kod nas sahadzije imaju vibrograf ili tako nešto slicnu pomocu kojeg ce utvrditi brzinu i tacnost sata. nesto na ovaj fazon?
Servis satova vani je duplo skuplji bez obzira na cijenu mehanizma...cak se moze reci bezobrazno skupa usluga...hadzidado wrote:notabene,
Uostalom i kod nas se jos uvijek moze naci servisiranje ili uopste neka zanatska usluga po povoljnijoj cijeni...
-
hadzidado
#2764 Re: Одг: Satovi
Ja u Doboju imam dvojicu mlađih časovničara i momci rade po propisu. Vibrograf se podrazumjeva jer kako da namjestiš preciznost bez njega?!
Vani je i frizer skup ko da radi operaciju na srcu!
Vani je i frizer skup ko da radi operaciju na srcu!
- KID
#2765 Re: Satovi
Pozdrav gospodo,
vidim da spominjete www.watchshop.com,
ima li još nekakva slična (provjerena) stranica preko koje se mogu kupovati satovi.???
hvala i LP
vidim da spominjete www.watchshop.com,
ima li još nekakva slična (provjerena) stranica preko koje se mogu kupovati satovi.???
hvala i LP
-
Adoxxx
#2766 Re: Satovi
koliko kosta otprilike kod nas? zaljubio sam se u ovaj sat i cim skupim neke pare kupit cu ga 

- anonimni clan
#2767 Re: Satovi
Ima:KID wrote:Pozdrav gospodo,
vidim da spominjete http://www.watchshop.com,
hvala i LP
http://auctionata.de/shop/uhren/armbanduhren
-
dječak sa šibicama
#2768 Re: Satovi
Imam dva Seiko sata iz `88 ja mislim, oba kupljena u Njemackoj, oni na samonavijanje, ne rade ali u savrsenom fizickom stanju sto se tice izgleda... koliko bi to danas vrijedilo, vrijedi li ista?
Nesto mi vise nije fora da ih nosim, pa nisam ni popravio, a bezveze mi stoje. Mislim da sam oba s*ebao na kosarci, nisam skidao pa se valjda "prenavili" od drmusanja
Nesto mi vise nije fora da ih nosim, pa nisam ni popravio, a bezveze mi stoje. Mislim da sam oba s*ebao na kosarci, nisam skidao pa se valjda "prenavili" od drmusanja
-
shin
#2769 Re: Satovi
Adoxxx wrote:koliko kosta otprilike kod nas? zaljubio sam se u ovaj sat i cim skupim neke pare kupit cu ga
Ima na piku black monster 250KM, a može se iz hrvatske polovan povoljno uzeti.
-
Dwndler
#2770 Re: Satovi
Moze li slika SUB-a?notabene wrote:Kad smo kod rolex-a također posjedujem jedan primjerak submariner-a koji je cirka oko 6ooo km, ali za njega mi trenutno ne treba nikakav servis, ali ne bi bilo loše za ubuduce da mi kazete za pouzdanog sahadziju. LPnotabene wrote:u pitanju je pozlaceni mehanizam seika 5 koji je iz 1981 godine, tada je bio limitiran, i u pitanju je novi seiko sa mehaniznom 4R36, koji košta 385km.. Tako da nisu u pitanju jeftine petice sa ebaya danas toliko moderne jer su svima pristupačne. Ocekujem odgovor? LPhadzidado wrote:notabene,
-
romeomoraprezivjeti
#2771 Re: Satovi
Imam ocev Darwil,automatic. Star skoro 40 ljeta,pa mi treba savjet gdje da to malo servisiram u Sarajevu,ima li kakva preporuka?
-
notabene
#2772 Re: Satovi
dwnlder@ trenutno je otputovao u Zg na servis, u zadnje vrijeme kašljuca -13 sek dnevno, pa mislim da je nakon par godina nošenja ipak zaslužio servis.
- Panzer_Daddy
#2773 Re: Satovi
Kad smo kod rolex-a također posjedujem jedan primjerak submariner-a koji je cirka oko 6ooo km, ali za njega mi trenutno ne treba nikakav servis, ali ne bi bilo loše za ubuduce da mi kazete za pouzdanog sahadziju.
Moze li slika SUB-a?
trenutno je otputovao u Zg na servis, u zadnje vrijeme kašljuca -13 sek dnevno, pa mislim da je nakon par godina nošenja ipak zaslužio servis.
-
Adoxxx
#2774 Re: Satovi
Gdje nestade onaj sto je svaki dan objavljivao drugi sat 
- Norm
#2775 Re: Satovi
...spasen stari Venus cal.170 chronograph Selza...
Stanje u kojem je bio:

rastavljen...

...sastavljen...i radi

Stanje u kojem je bio:

rastavljen...

...sastavljen...i radi