Nije fer nikako!
Za razliku od svih silnih organizacija koje su se vritle oko sarajevskih protesta, a koji su kasnije nestali bez traga, ova ekipa iz Akcije građana makar nešto pokušava napraviti. ja ne znam koliko njih ima. Ali zar mislite da u gradu gdje 300.000 stanovnika šuti i čeka da dođu na red grupa od 30-40 ljudi može nešto promijeniti. Može li se 30 ljudi suprostaviti grupi od 400 osuđenih kriminalaca koji možda i sada vrebaju svoju žrtvu. Naravno da ne može.
Uostalom jedini razlog zbog koga se sada svako može istresti na njih, spomenuti im Semihu ili Behmena je to što su oni jedini prisutni ovdje..
iskreno, iako sam ja na ovoj temi predložio sasvim drugačiji način borbe protiv ovog zla koje nas okružuje ja iskreno cijenim njihovo zalaganje i borbu sa vjetrenjačama pa kao građanin podržavam akciju 365x2.
A ljudi su vam dali kontakt mail, gdje ih možete kritikovati, davati sugestije, prijedloge ili se uključiti u njihove aktivnosti.
Ako se u okviru ove njihove najnovije akcije proziva i gradonačelnik, kako onda oni mogu biti plaćenici nove gradske vlasti. Meni tu nešto ne štima. Je li problem vlast, pa zašto neko od 300.000 stanovnika Sarajeva ne poduzme nešto da se ona ukloni ako ne valja...
Bez obzira što su mnogi nezadovoljni radom sadašnje gradske vlasti, teško je da iko zdravorazuman može tim rehabilitovati nesposobnu vlast u kantonu koja ima sve mehanizme za borbu protiv kriminala ali ih ne zna ili neće koristiti, i bezobrazno ponašanje Semihe Borovac za vrijeme tragičnih događaja prije 2 godine...Ili ćemo Semihu Borovac proglasiti najuspješnijom gradonačelnicom zato što je za 4 godine mandata ofarbala 10 fasada i otvorila bazen za koji su ioanako najviše sredstava dale opštine (posebno Novi Grad) i to tek zadnju godinu svog mandata kada su joj se građani naklatili na leđa. Može li neko navesti neki njezin dobar potez za dobrobit grada od 2005 do februara 2008. Ja nažalost ne mogu....
Da su neki ljudi i organizacije "hajrovali" od sarajevskih protesta, to sigurno stoji, ali ovi ljudi definitivno nisu....