SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
aerosa

#2751 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by aerosa »

A-R-N-I wrote:

u podpunosti se slazem, al mi nesto pade na pamet, a sta ako "mudonje" odmah zapucaju sa vrata, misleci da ce tako onesposobiti novu Amele da zapuca na njih???
Arni ,uzeli su već toliko fursata i toliko se osilili da nemaju više puno opcija da bi bili gori nego što su sad.
Do sad je jednostavnije bilo opljačkati banku nego dobiti kredit u istoj, opljačkati kladionicu nego pogoditi tri prokleta para,ali sad je ulog puuuuno veći.
Ode glava i prokleto tijelo potrošeno od raznih droga pod dva metra ilovače, a to već nije tako jednostavno za uložiti.
Naći će oni brzo neku lakšu zanimaciju od kladionica...
Hrvoje_Hrvatinic

#2752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Hrvoje_Hrvatinic »

aerosa wrote: Naći će oni brzo neku lakšu zanimaciju od kladionica...
Samo da ne počnu pljačkati građane po ulici?
Na svoje sam oči gledao prije pola godine kada grupa narkomana napada slučajnog prolaznika na Pofalićima.
Prodavaonice pištolja će čini mi se dobro zaraditi u budućem razdoblju.
zonbirile

#2753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

Vragolan wrote:pa tajo ispade zlatan
vise balaja se desilo odkako je svileni sjeo u njegovu fotelju
ali najbitnije je da svileni izvalci svog sina iz murije kada ovaj dobije batina

znam da ovih dana kupujem oruzje, pa sta bude

p.s. ja ne znam kako vi, ali ja sam se bezbjednije osjecao u ratu, u rovu na prvoj liniji nego danas u gradu
---------------------------------------------
jebo utoku,kupi kašikaru,em je efektnija,em jeftinija.Kad je bal nek je bal.
nera18

#2754 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by nera18 »

@ Amazonka27- izgleda da si ipak u nekim boljim vremenima radila u Derbiju, ipak nakon toliko "namjestenih" pljacki, djevojke su dobile stiktna naredjenja i upozorenja, od iznosa koji smiju imati u kasi na pultu do iznosa za koji ipak odgovaraju. Slabo mi se ko tek tako zrtvovao, ako nema nikakve koristi/gubitka od navedenog
kamen spoticanja

#2755 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kamen spoticanja »

zonbirile wrote:
Vragolan wrote:pa tajo ispade zlatan
vise balaja se desilo odkako je svileni sjeo u njegovu fotelju
ali najbitnije je da svileni izvalci svog sina iz murije kada ovaj dobije batina

znam da ovih dana kupujem oruzje, pa sta bude

p.s. ja ne znam kako vi, ali ja sam se bezbjednije osjecao u ratu, u rovu na prvoj liniji nego danas u gradu
---------------------------------------------
jebo utoku,kupi kašikaru,em je efektnija,em jeftinija.Kad je bal nek je bal.
bice ovo vruce ljeto,hoces da kazes :(
starii

#2756 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by starii »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:
Na svoje sam oči gledao prije pola godine kada grupa narkomana napada slučajnog prolaznika na Pofalićima.

i to su poceli..zato vani ne izlaziti bez pištolja, noža, bombe, kalašnjikova :)
jednom sam pricao sa momkom radi kao specijalac u Mupu KS i koji kaze da je karadzic mila majka sta sad maloljetnici rade...
zonbirile

#2757 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

starii wrote:
Hrvoje_Hrvatinic wrote:

i to su poceli..zato vani ne izlaziti bez pištolja, noža, bombe, kalašnjikova :)
jednom sam pricao sa momkom radi kao specijalac u Mupu KS i koji kaze da je karadzic mila majka sta sad maloljetnici rade...
---------------------------------------------------------
to je ova generacija bez Arzijine reforme obdaništa i vjeronauka.Ova madolazeća će biti bolja vjerski osvješćena,lagane ruke i mekog srca.
somethings

#2758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by somethings »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:
Počeli su... odavno.
medisa

#2759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by medisa »

Lopovi koji obijaju automobile oko naših zgrada su sve mladi za ne povjerovati. Nedavno su pokušali obiti jedan auto, ali sam ih ja omela-strčala sam dole i oni su kidnuli. Sreća, pa su bili plašljivi. Kažem vam da su imali po 16-17 godina. Zvala sam policiju i još dobila ukor od njih zbog istrčavanja.
Problem je u cijelom lancu sistema i ponašanja nas-građana. Kad vidimo da neko dila drogu okrenemo glavu i produžimo svojim putem. Policija uhvati kriminalce, Sud ih možda i osudi na nekakve kaznice iiii nema mjesta u zatvorima. Slobodno se šetaju među nama. Kako neko predloži treba ih natjerati da sami sebi izgrade zatvore! Kad završe zatvore treba ih natjerati da rade nešto korisno: na livadi, u rudnicima....
O'zone
Globalni moderator

#2760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by O'zone »

Rad je od majmuna stvorio čovjeka e vala može i od delikventa napraviti finog i uglednog građanina koji će da koristi zajednici u kojoj živi a ako neće opet rad,rad i samo rad dok se ne opameti.
Maloprije direktor Doma za vaspitavanje na Humu kaže da je to ustanova otvorenog tipa u koju dolazi i odlazi kako ko hoće pa samo bih da mu kažem da se to ustvari zove prenočište za delikvente jer dođu prespavaju i jedu budžet to plaća tj. Mi o plaćamo ujutro, izađu svježi odmorni u nove kriminalne pohode.
Nama treba "Sivi dom" bez prava izlaska sa radnom obavezom i školovanjem za određene zanate te strogim nadzorom nakon puštanja na slobodu pa ako pređe na crveno opet ćuza i rad.
Bijeli_sa

#2761 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Bijeli_sa »

A zasto sada pokret Dosta i ostala "pravedna" udruzenja ne prave demonstracije trazeci smjenu Alije Behmena, gradonacelnika Sarajeva, zbog sinocnih dogadjaja i maloljetnicke delikvencije, kao sto je bio slucaj sa Semihom Borovac??!!!

Gdje su sada nasi aktivisti, i nasa usrana udruzenja... sad je podobno tlo, za uzimanje 2 tisuce Km mjesecno, pa sutimo, ha?????/
medisa

#2762 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by medisa »

Baš tako, O'zone!!! Ljudi se žale na cjelokupno društvo, kapitalizam, besparicu.... Ali, to nije nikome opravdanje da krade i ubija nedužne ljude po ulici, tramvajima... I prije je bilo sirotinje, pa se nije događalo nešto ovako. Igrice, uticaj medija... sve je to glupo opravdanje. NIŠTA, ama baš ništa ne može opravdati nečija loša djela.
minjonja

#2763 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by minjonja »

O'zone wrote:Rad je od majmuna stvorio čovjeka e vala može i od delikventa napraviti finog i uglednog građanina koji će da koristi zajednici u kojoj živi a ako neće opet rad,rad i samo rad dok se ne opameti.
Maloprije direktor Doma za vaspitavanje na Humu kaže da je to ustanova otvorenog tipa u koju dolazi i odlazi kako ko hoće pa samo bih da mu kažem da se to ustvari zove prenočište za delikvente jer dođu prespavaju i jedu budžet to plaća tj. Mi o plaćamo ujutro, izađu svježi odmorni u nove kriminalne pohode.
Nama treba "Sivi dom" bez prava izlaska sa radnom obavezom i školovanjem za određene zanate te strogim nadzorom nakon puštanja na slobodu pa ako pređe na crveno opet ćuza i rad.
upravo to. ne znam zasto da neki osudjenik, kriminalac ima privilegiju da dobije posao kad ima toliko ljudi na birou. covjek je drustveno bice i najveca kazna je odvojit ga i pustit ga da devera sam sa sobom.
ima ubica, osudjenih, koji preko dana izlaze i idu na posao, kuci, gdje god hoce. to dodje kao prenociste, ne zatvor!

zatvore zatvore... dajte nam zatvore...
aerosa

#2764 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by aerosa »

O'zone wrote:Rad je od majmuna stvorio čovjeka e vala može i od delikventa napraviti finog i uglednog građanina koji će da koristi zajednici u kojoj živi a ako neće opet rad,rad i samo rad dok se ne opameti.
Ama onog direktora bi prvo trebalo u zatvor strpati. Pa jbt oni za koje je on odgovoran prednjače po broju kriminalnih dijela u gradu. Ako već ne znaš ili nemaš mogućnosti da to spriječiš ma marš odatle i ostavi se državne plate...
cleo

#2765 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cleo »

Bijeli_sa wrote:A zasto sada pokret Dosta i ostala "pravedna" udruzenja ne prave demonstracije trazeci smjenu Alije Behmena, gradonacelnika Sarajeva, zbog sinocnih dogadjaja i maloljetnicke delikvencije, kao sto je bio slucaj sa Semihom Borovac??!!!

Gdje su sada nasi aktivisti, i nasa usrana udruzenja... sad je podobno tlo, za uzimanje 2 tisuce Km mjesecno, pa sutimo, ha?????/
tu su, rade... a gdje si ti?

pošto je pomoć dobrodošla, slobodno se javi na [email protected]

vidimo se onda
Bijeli_sa

#2766 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Bijeli_sa »

cleo wrote:
Bijeli_sa wrote:A zasto sada pokret Dosta i ostala "pravedna" udruzenja ne prave demonstracije trazeci smjenu Alije Behmena, gradonacelnika Sarajeva, zbog sinocnih dogadjaja i maloljetnicke delikvencije, kao sto je bio slucaj sa Semihom Borovac??!!!

vidimo se onda

radite nesto... :shock: hehehehe, nista vi ne radite osim sto s budjeta skidate, za kojekakve projekte, koji nisu od nikakvog znacaja, osim za vas, same.... pitam te nesto, dobar Behmen, zar ne....koliko je prebacio na racun, pa vam je on dobar......
A-R-N-I

#2767 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by A-R-N-I »

Bijeli_sa wrote:
cleo wrote:

vidimo se onda

radite nesto... :shock: hehehehe, nista vi ne radite osim sto s budjeta skidate, za kojekakve projekte, koji nisu od nikakvog znacaja, osim za vas, same.... pitam te nesto, dobar Behmen, zar ne....koliko je prebacio na racun, pa vam je on dobar......

:lol: :lol: :lol: :lol: hahahahahahha hahhahahahah hahahhahaha :lol: :lol: :lol: :thumbup:
sarajevo63

#2768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sarajevo63 »

Bijeli_sa wrote:
cleo wrote:

vidimo se onda

Prvo skoči pa reci hop.
Uradi nešto sam pa pljuj.
Ne pljuj ako ne znaš pljunut.
Glupa priča o Semihi i Behmenu. Jesi li nešto ti uradio?
Il samo maštaš o pisanju projekata za 2 milje mjesečno? Ili ni to ne znaš?
Dok se šupljiranja nastavljaju crna hronika dobiva na stranama, forumaši forumaju.
Raspitaj se malo o budžetu i kako se i gdje troši, i ko ga troši. A onda pljuni ako znaš u dalj.
Fair Life

#2769 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Fair Life »

• Amela Džindo, radnica kladionice Derby koja je u ponedjeljak naveče teško stradala u razmjeni vatre sa dvojicom razbojnika u Ciglanskoj ulici u Sarajevu, i dalje je u teškom stanju, istakla šefica Odjela za anesteziju i reanimaciju Amira Durić.

Očev pištolj
    Sinoć su u tu kladionicu, podsjećamo, upala dva razbojnika i zatražila novac. Alen Makaš (17), štićenik Zavoda za vaspitanje muške djece i omladine na Humu, imao je rukavice i pištolj u ruci. Nakon kraće rasprave, Džindo je izvukla očev pištolj koji je nosila zbog samoodbrane. Ono što se tada desilo, odnosno, ko je prvi pucao, policija će, vjerovatno, utvrditi analizom dinamike događaja. Uglavnom, Makaš je u rebra pogođen hicem kalibra 7,62 mm iz pištolja za koji Amelin otac ima dozvolu. Ona ispalila i drugi hitac, koji je napadače promašio. Makaš je u nju ispalio dva metka iz "duge devetke". Prvo je pogodio u grudi. Drugi hitac je, vjerovatno, ispalio pri padu, u trenutku kada je djevojka podigla nogu da se zaštiti. Zrno koje je Makaš ispalio prošlo joj kroz nogu i završilo u njenom stomaku.

Drugi razbojnik Kenan Čehić (20) odmah pobjegao, a Makaš je isteturao vani, srušio se i dozivajući u pomoć jednom očevicu rekao: "Molim te, pomozi mi, upucala me ona iz kladionice". Mladić mu je odgovorio da skloni pištolj pa će prići, te pozvao Hitnu pomoć i policiju. Međutim, Makaš je poživio je tek da vidi kako policija stiže. Za to vrijeme, iz kladionice su se čuli jauci ranjene radnice.

"Djevojka je primljena s tri prostrelne rane grudnog koša, abdomena i lijeve natkoljenice, bez pulsa i pritiska. Urađena je hitna dijagnostika i u vrlo kratkom roku je operisana. Poduzete su sve mjere i djevojka je zbrinuta. Stanje je teško, ali se nadamo da će uspjeti da ga prevaziđe", kazala je dr. Amira Durić.

Makaša je policija zatekla sa pištoljem u ruci, a na podu u kladionici po dvije čahure kalibra 7,62 i 9 mm. Čehić je uhapšen jutros u njegovoj kući u Humskoj ulici.
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=5287
Edin H.

#2770 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Edin H. »

Vala Amela, svaka ti cast.
valterbranisarajevo

#2771 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by valterbranisarajevo »

Nije fer nikako!

Za razliku od svih silnih organizacija koje su se vritle oko sarajevskih protesta, a koji su kasnije nestali bez traga, ova ekipa iz Akcije građana makar nešto pokušava napraviti. ja ne znam koliko njih ima. Ali zar mislite da u gradu gdje 300.000 stanovnika šuti i čeka da dođu na red grupa od 30-40 ljudi može nešto promijeniti. Može li se 30 ljudi suprostaviti grupi od 400 osuđenih kriminalaca koji možda i sada vrebaju svoju žrtvu. Naravno da ne može.

Uostalom jedini razlog zbog koga se sada svako može istresti na njih, spomenuti im Semihu ili Behmena je to što su oni jedini prisutni ovdje..

iskreno, iako sam ja na ovoj temi predložio sasvim drugačiji način borbe protiv ovog zla koje nas okružuje ja iskreno cijenim njihovo zalaganje i borbu sa vjetrenjačama pa kao građanin podržavam akciju 365x2.

A ljudi su vam dali kontakt mail, gdje ih možete kritikovati, davati sugestije, prijedloge ili se uključiti u njihove aktivnosti.

Ako se u okviru ove njihove najnovije akcije proziva i gradonačelnik, kako onda oni mogu biti plaćenici nove gradske vlasti. Meni tu nešto ne štima. Je li problem vlast, pa zašto neko od 300.000 stanovnika Sarajeva ne poduzme nešto da se ona ukloni ako ne valja...

Bez obzira što su mnogi nezadovoljni radom sadašnje gradske vlasti, teško je da iko zdravorazuman može tim rehabilitovati nesposobnu vlast u kantonu koja ima sve mehanizme za borbu protiv kriminala ali ih ne zna ili neće koristiti, i bezobrazno ponašanje Semihe Borovac za vrijeme tragičnih događaja prije 2 godine...Ili ćemo Semihu Borovac proglasiti najuspješnijom gradonačelnicom zato što je za 4 godine mandata ofarbala 10 fasada i otvorila bazen za koji su ioanako najviše sredstava dale opštine (posebno Novi Grad) i to tek zadnju godinu svog mandata kada su joj se građani naklatili na leđa. Može li neko navesti neki njezin dobar potez za dobrobit grada od 2005 do februara 2008. Ja nažalost ne mogu.... :run:

Da su neki ljudi i organizacije "hajrovali" od sarajevskih protesta, to sigurno stoji, ali ovi ljudi definitivno nisu.... :(
jOFLA

#2772 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 14/07/2010 13:44, edited 2 times in total.
aerosa

#2773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by aerosa »

jOFLA wrote:
ko je prvi pucao, policija će, vjerovatno, utvrditi analizom dinamike događaja.
Je li to uopšte značajno ? I šta ako utvrde, ili Amela sama kaže da je prva pucala, mjenja li to išta sa pravne strane, utjerivanje krivice ili nešto slično ?
Odnosno, imaju li građani pravo prvi pucati, ako neko uperi pištolj u njih ? Prirodno bi bilo da imamo to pravo, logično, ali pitam onako sa pravne strane.
Ma jok ,imaš pravo pucati tek kad te ubije lopov i to ako je već policija utvrdila da te ubio e onda možeš šta hoćeš...
Jbmti zakon i državu ovakvu... :x :x :x
nova_korisnica

#2774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by nova_korisnica »

ne poznajem krivicni zakon..ali neko mi danas rece da ce biti posljedica za nju...zbog nelegalnog posjedovanja oruzja...sto je neka blaza "gerska" i ukoliko je pucala u tog momka prva i jos uz to iznad koljena (ne znam jesam li potrefila pravi dio) onda ce ona biti okrivljena mozda cak i za ubistvo :( ali ne uzimajte me za rijec..rekoh ne poznajem zakon..pa neka malo neko pojasni ko zna bolje...kako god, kao da djevojka nije dovoljno vec kaznjena :(
jOFLA

#2775 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 14/07/2010 13:44, edited 1 time in total.
Locked