Bauk bošnjačkog nacionalizma
- madner
#2751 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Tomasevic postao pamflet. To sto ga zubar citira 25 puta u knjizi nije problem. 
- piupiu
#2752 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
S neukošću se može izaći na kraj, a s paranoidnom ideacijom teško. Nisam ni znala kako je opasno odgovoriti na pitanje 'šta su to Bosanci', te mi još nije jasno kako od mog odgovora na to pitanje stigosmo do četničke kame mog (tvog, našeg) dede i oca i nas koji retorički mašemo kamom. Ni kako stigosmo do kvalifikacije da je svaki Bosanac velikoSrbin i velikoHrvat i velikoJugosloven i komunjara-opravdavalac svih mogućih zločina(ca)... te da je potrebno da isti ovdje pred svima izjavi da se zalaže za opstanak BiH... i da je navesti Safeta Isovića kao primjer kulturne proizvodnje kod Bošnjaka tendenciozno, te da je Safet izabran kao primjer u cilju ponižavanja Bošnjaka... i da 'mi', slovom i imenom grupisani, želimo fizičko uništenje Bošnjaka... i kakve sve bljuvotine iprojekcije... te za kraj, zaključak kako nacionalizma kod Bošnjaka, evidentno, nema.madner wrote:Jadno, potrudis se da objasnis neukim ljudima neke stvari koje su pitanje opsteg obrazovanja i dobijes ovo kao feedback.
- Point.
#2753 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Sta je to bosnjacki nacionalizam? U primjerima.
-
Bodkin
#2754 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Bio je to dobar dan kad su objavili prave razloge pucanjacyprus wrote:Sarafinin naslov teme posvećen tome:Prijetio bivšoj supruzi, pa ga njezin brat upucao u obje noge
Četrdesetčetverogodišnji Branimir Barišić iz Neuma smješten je u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar sa prostrelnim povredama obje potkoljenice, nanesenim vatrenim oružjem, a policija je zbog sumnje da ga je upucao uhapsila 36-godišnjeg Edina Džafića, brata njegove bivše nevjenčane supruge Elme.
Otvoreno etničko čišćenje FBIH sprovode Hrvati na krilima islamofobije![]()
![]()
Jedna od još uvijek neopjevanih legendi foruma
Ozbiljan sagovornik nema sta
- piupiu
#2755 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Šta je za tebe nacionalizam? Za mene je šovinizam, prokazivanje, širenje predrasuda i paranoje... vezane za ljude koji nisu dio naše 'in' grupe.Point. wrote:Sta je to bosnjacki nacionalizam? U primjerima.
Last edited by piupiu on 07/03/2018 18:44, edited 1 time in total.
- piupiu
#2756 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Ovo nije primjer, ovo je skoro pa paradigma. I na ovoj temi, a i u životu.Point. wrote:Sta je to bosnjacki nacionalizam? U primjerima.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2757 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Dobar Peđa.piupiu wrote:
Šta je za tebe nacionalizam? Za mene je šovinizam, prokazivanje, širenje predrasuda i paranoje... vezane za ljude koji nisu dio naše 'in' grupe.
- piupiu
#2758 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Strašno je po kakvoj nas baruštini povlače razne sociopate i smradovi._BataZiv_0809 wrote:Dobar Peđa.piupiu wrote:
Šta je za tebe nacionalizam? Za mene je šovinizam, prokazivanje, širenje predrasuda i paranoje... vezane za ljude koji nisu dio naše 'in' grupe.
- Point.
#2759 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
piupiu wrote:Ovo nije primjer, ovo je skoro pa paradigma. I na ovoj temi, a i u životu.Point. wrote:Sta je to bosnjacki nacionalizam? U primjerima.
Svaka rijec Pedje ovdje je zlatna. I ja kazem jebo takvu zemlju gdje ce Rasim i Asim hapati gdje stignu. I ne samo oni. Bosnjaci se trebaju rijesiti karcinoma zvanog SDA koji je napravio odlican sistem vladanja naroda, dopustajuci raznim Radeljasima i p materinama da dolaze do izrazaja, koji bi u normalnoj zemlji tucali kamenje.
- General War
#2760 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
piupiu wrote:Ovo nije primjer, ovo je skoro pa paradigma. I na ovoj temi, a i u životu.Point. wrote:Sta je to bosnjacki nacionalizam? U primjerima.
Bas paradigma.
- madner
#2761 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
To je zapravo dobro istrazen fenomen, sto su ljudi zadrtiji u svojim pogledima, to burnije reaguju na informacije koje ruse paradigmu.piupiu wrote:S neukošću se može izaći na kraj, a s paranoidnom ideacijom teško. Nisam ni znala kako je opasno odgovoriti na pitanje 'šta su to Bosanci', te mi još nije jasno kako od mog odgovora na to pitanje stigosmo do četničke kame mog (tvog, našeg) dede i oca i nas koji retorički mašemo kamom. Ni kako stigosmo do kvalifikacije da je svaki Bosanac velikoSrbin i velikoHrvat i velikoJugosloven i komunjara-opravdavalac svih mogućih zločina(ca)... te da je potrebno da isti ovdje pred svima izjavi da se zalaže za opstanak BiH... i da je navesti Safeta Isovića kao primjer kulturne proizvodnje kod Bošnjaka tendenciozno, te da je Safet izabran kao primjer u cilju ponižavanja Bošnjaka... i da 'mi', slovom i imenom grupisani, želimo fizičko uništenje Bošnjaka... i kakve sve bljuvotine iprojekcije... te za kraj, zaključak kako nacionalizma kod Bošnjaka, evidentno, nema.madner wrote:Jadno, potrudis se da objasnis neukim ljudima neke stvari koje su pitanje opsteg obrazovanja i dobijes ovo kao feedback.![]()
I ignorisu informacije.
Ovdje je kljucna paradigma da je Jugoslavija bila zlo za Bosnjake, podvaljeni projekt da ih prevari.
Objektivno, Bosnjake nije trebalo varati. Srbija nakon WWI je mogla dobiti Velikusrbiju. Odlucila se za Jugoslaviju.
Kao i ovaj pokusaj relativizacije partizana, primili toliko cetnika a ostro prema jadnim neduznim Bosnjacima. Objektivno i ustase i cetnici fasovali na kraju, samo na razlicitim mjestima.
Inace Srbi potenciraju prelazak domobrana u partizane 44.
-
hAZNADAR
#2762 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Postirala si Jukica kao paradigmu bosnjastva nekad, nahvalila njegove lijepe rijeci,... i postirala stih safetovog Sehidskog Rastanka gdje spominje radjanje gazija - kao paradigmu danasnjeg bosnjastva. Ma jok nije uopce tendenciozno - pravo objektivno i kladim se da ti kolega madner moze i potvrditi da je to plafon bosnjackog kulturnog opusa danasnjice.piupiu wrote:S neukošću se može izaći na kraj, a s paranoidnom ideacijom teško. Nisam ni znala kako je opasno odgovoriti na pitanje 'šta su to Bosanci', te mi još nije jasno kako od mog odgovora na to pitanje stigosmo do četničke kame mog (tvog, našeg) dede i oca i nas koji retorički mašemo kamom. Ni kako stigosmo do kvalifikacije da je svaki Bosanac velikoSrbin i velikoHrvat i velikoJugosloven i komunjara-opravdavalac svih mogućih zločina(ca)... te da je potrebno da isti ovdje pred svima izjavi da se zalaže za opstanak BiH... i da je navesti Safeta Isovića kao primjer kulturne proizvodnje kod Bošnjaka tendenciozno, te da je Safet izabran kao primjer u cilju ponižavanja Bošnjaka... i da 'mi', slovom i imenom grupisani, želimo fizičko uništenje Bošnjaka... i kakve sve bljuvotine iprojekcije... te za kraj, zaključak kako nacionalizma kod Bošnjaka, evidentno, nema.madner wrote:Jadno, potrudis se da objasnis neukim ljudima neke stvari koje su pitanje opsteg obrazovanja i dobijes ovo kao feedback.![]()
Da ne spominjemo prikaz bosnjacke omladine kroz dim jedne sarajevske sishahane gdje se hvali Erdogan. Isto tako nije tendenciozno i probrano, ma jok.
Neki ljudi vide samo ono sto hoce da vide. A neki samo svoj nivo.
Boli mene briga jesu li forumski Bosanci velikoSrbi/Hrvati,... niti me privatni profil interesuje.
Dovoljno je samo da cujem negiranje jezika Bosnjacima, negiranje historije Bosnjacima, negiranje etnogeneze, negiranje simbola, i ismijavanje sa akcentom na eksperiment Holiday Inn-a, tumacenje Bosnjaka kao skarta, i prikaz Bosnjaka kroz SDA, . Za mene je to fasizam - nebitno ciji etnicki ili nacionalni znak imao. Ajde da vam udovoljimo i vise vas ne svrstavamo u vec poznate fasizme - recimo da ste napravili na forumu licno svoj. Samo je onda problem ime koje koristite jer tu imate konkurenciju koja vam je davno uzela brend.
-
Seawolf
#2763 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Pa i 13. Brdska Divizija SS-a je poslužila kao značajan rasadnik novih nada NOVJ-e, krajem '44-e, početkom '45-e.madner wrote:To je zapravo dobro istrazen fenomen, sto su ljudi zadrtiji u svojim pogledima, to burnije reaguju na informacije koje ruse paradigmu.piupiu wrote:S neukošću se može izaći na kraj, a s paranoidnom ideacijom teško. Nisam ni znala kako je opasno odgovoriti na pitanje 'šta su to Bosanci', te mi još nije jasno kako od mog odgovora na to pitanje stigosmo do četničke kame mog (tvog, našeg) dede i oca i nas koji retorički mašemo kamom. Ni kako stigosmo do kvalifikacije da je svaki Bosanac velikoSrbin i velikoHrvat i velikoJugosloven i komunjara-opravdavalac svih mogućih zločina(ca)... te da je potrebno da isti ovdje pred svima izjavi da se zalaže za opstanak BiH... i da je navesti Safeta Isovića kao primjer kulturne proizvodnje kod Bošnjaka tendenciozno, te da je Safet izabran kao primjer u cilju ponižavanja Bošnjaka... i da 'mi', slovom i imenom grupisani, želimo fizičko uništenje Bošnjaka... i kakve sve bljuvotine iprojekcije... te za kraj, zaključak kako nacionalizma kod Bošnjaka, evidentno, nema.madner wrote:Jadno, potrudis se da objasnis neukim ljudima neke stvari koje su pitanje opsteg obrazovanja i dobijes ovo kao feedback.![]()
I ignorisu informacije.
Ovdje je kljucna paradigma da je Jugoslavija bila zlo za Bosnjake, podvaljeni projekt da ih prevari.
Objektivno, Bosnjake nije trebalo varati. Srbija nakon WWI je mogla dobiti Velikusrbiju. Odlucila se za Jugoslaviju.
Kao i ovaj pokusaj relativizacije partizana, primili toliko cetnika a ostro prema jadnim neduznim Bosnjacima. Objektivno i ustase i cetnici fasovali na kraju, samo na razlicitim mjestima.
-
hAZNADAR
#2764 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Ocito nisi pratio temu.cyprus wrote:Ali je fascinantno kao nacionalisti praktično od nastanka nacionalističke ideologije koriste jednu te istu strategiju - sve što kažeš njima lično ili grupaciji njihovih istomišljenika, oni to apliciraju na cijeli svoj narod...
Kažeš im da lažu, oni ti odvrate - kako te nije stid da moj narod nazivaš lažljivcima?![]()
Kažeš im da su fašisti, ovi odgovore - aha, nazivaš moj narod fašističkim, jel?![]()
Kažeš im da su mitolozi, oni odgovore - aha, nazivaš historiju mog naroda mitologijom, jel đubre jedno?![]()
Kažeš im da su licemjeri, oni kažu - moj ćeš narod nazivati licemjernim, jel pička ti materina?![]()
Kažeš im da njihov odnos prema pripadnicima drugih naroda nije dobar, odgovore - zašto nepravedno optužuješ moj narod?![]()
Ja = moj narod
Moj narod = nacionalisti iz mog naroda
Međutim, to je najprovidniji oldest trick in the book - skrivanje iza kolektiva... No passaran!!!
I ko generalizuje cijeli narod.
Jedna grupa ovdje konstantno provlaci da deklarisani Bosanci u stvarnosti drugacije zvuce od ovih forumskih.
Druga grupa konstantno svoje osude i predrasude prijeciraju na cijeli bosnjacki korpus.
-
hAZNADAR
#2765 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
I moze li malo tema o WWII na neki drugi podforum, topic, PP,... bilo gdje drugdje?
- madner
#2766 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Zapravo i ranije. Jedinica koja je imala 22000 ljudi je spala na nekih 5000 i to osipanjem i prelaskom u partizane.Seawolf wrote:Pa i 13. Brdska Divizija SS-a je poslužila kao značajan rasadnik novih nada NOVJ-e, krajem '44-e, početkom '45-e.madner wrote:To je zapravo dobro istrazen fenomen, sto su ljudi zadrtiji u svojim pogledima, to burnije reaguju na informacije koje ruse paradigmu.piupiu wrote: S neukošću se može izaći na kraj, a s paranoidnom ideacijom teško. Nisam ni znala kako je opasno odgovoriti na pitanje 'šta su to Bosanci', te mi još nije jasno kako od mog odgovora na to pitanje stigosmo do četničke kame mog (tvog, našeg) dede i oca i nas koji retorički mašemo kamom. Ni kako stigosmo do kvalifikacije da je svaki Bosanac velikoSrbin i velikoHrvat i velikoJugosloven i komunjara-opravdavalac svih mogućih zločina(ca)... te da je potrebno da isti ovdje pred svima izjavi da se zalaže za opstanak BiH... i da je navesti Safeta Isovića kao primjer kulturne proizvodnje kod Bošnjaka tendenciozno, te da je Safet izabran kao primjer u cilju ponižavanja Bošnjaka... i da 'mi', slovom i imenom grupisani, želimo fizičko uništenje Bošnjaka... i kakve sve bljuvotine iprojekcije... te za kraj, zaključak kako nacionalizma kod Bošnjaka, evidentno, nema.![]()
I ignorisu informacije.
Ali to je nesto sasvim drugo od ovog sto se desilo Srbima i Hrvatima.
Ova tema nije o WW2, nego o Bosnjackom nacionalizmu i njegovim mitovima.
Negativan stav prema komunistickom periodu je bitna crta i razlika od Bosanskog, koji isti smatra konstruktivnim periodom.
-
hAZNADAR
#2767 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Ne poznajem nikog licno bez obzira nastupao solo ili timski - tako da nezam nicije obrazovanje ovdje.madner wrote:Pa imas li nekog obrazovanog u ekipi?hAZNADAR wrote:
Ma ti su duhovni guru,... jos odjekuje aplauz i orgazam na tvoje rijeci kako su Bosnjaci škart. Svi obrzovani po pravilu Bosanci a ostane škart.
Ali se iz nacina necijeg diskutovanja moze priblizno zakljuciti i obrazovanje i inteligencija i kultura doticnog. Kroz upotrebu argumenata, poznavanje materije koja se kaci, intelektualno postenje, kultura diskutovanja gdje se ne zacatava, ne minira tema, ne provocira, i ne pokusava ispasti duhovit.
Budali je sve sto je posteno - smijesno, ozbiljno - dosadno, moralno - pateticno, iskreno - nepoznato, posteno - isto pateticno, dokazano - nepodobno.
-
hAZNADAR
#2768 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Ceg se pametan stidi,.....Bloo wrote:
Bog i Hrvati
- Connaisseur Karlin
#2769 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Kako izbalansirati licni identet sa politickim idenitetom na Balkanu ? 
- GeeTnT
#2770 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Sta rece...Bog i...?hAZNADAR wrote:Ceg se pametan stidi,.....Bloo wrote:
Bog i Hrvati
- madner
#2771 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Ovaj zadnji dio bi preradio, bio je blizu ali nisi pogodio sve pojmove.hAZNADAR wrote:Ne poznajem nikog licno bez obzira nastupao solo ili timski - tako da nezam nicije obrazovanje ovdje.madner wrote:Pa imas li nekog obrazovanog u ekipi?hAZNADAR wrote:
Ma ti su duhovni guru,... jos odjekuje aplauz i orgazam na tvoje rijeci kako su Bosnjaci škart. Svi obrzovani po pravilu Bosanci a ostane škart.
Ali se iz nacina necijeg diskutovanja moze priblizno zakljuciti i obrazovanje i inteligencija i kultura doticnog. Kroz upotrebu argumenata, poznavanje materije koja se kaci, intelektualno postenje, kultura diskutovanja gdje se ne zacatava, ne minira tema, ne provocira, i ne pokusava ispasti duhovit.
Budali je sve sto je posteno - smijesno, ozbiljno - dosadno, moralno - pateticno, iskreno - nepoznato, posteno - isto pateticno, dokazano - nepodobno.
Pitao sam te upravo za taj dojam na skali od:
Da li se osjecaj da igras protiv Reala sa skromnim budzetom?
Svedska kada neleti na Elf?
Cetnici protiv partizana?
Ustase protiv partizana?
ili se furas da si Sarajevo protiv Zelje?
- Bloo
- Globalna šefica
#2772 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Bolje da zamišljaš Keruma...GeeTnT wrote:Sta rece...Bog i...?hAZNADAR wrote:Ceg se pametan stidi,.....Bloo wrote:
Bog i Hrvati
![]()
jaoo meni odmah pada na pamet ona budala Skejo hosovac sto nastoji da lici na adolfa..
- GeeTnT
#2773 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
...aaa Kerum je gospodarstvenik... 
-
hAZNADAR
#2774 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Kao sto vec i rekoh,....madner wrote:
Ovaj zadnji dio bi preradio, bio je blizu ali nisi pogodio sve pojmove.Ne poznajem nikog licno bez obzira nastupao solo ili timski - tako da nezam nicije obrazovanje ovdje.
Pitao sam te upravo za taj dojam na skali od:
Da li se osjecaj da igras protiv Reala sa skromnim budzetom?
Svedska kada neleti na Elf?
Cetnici protiv partizana?
Ustase protiv partizana?
ili se furas da si Sarajevo protiv Zelje?
Lik koji je prosjek obrazovanja u nekoj naciji vidio na rezultatima popisa, svako malo tvrdi da je neshvacen, na ovoj temi zakljucio da je izraz Bosnjak poljakizam, da je Tvrtko bio deklarisani Bosanac,.... nema sta - intelektualni Real sa petokrakom.
Aaaa opet SDA, mladomuslimani, Busaladzic fanovi,... kao manifestacija Bosnjastva danasnjice? Ono skroz ozbiljno? Dodas tu ostale bisere od piu, muada, bloo, wara,.. da ne nabrajam sve te bisere - i pamet forumskog bosanstva i logiku nije tesko pojednostaviti. Bosnjaci u toj prici ne vole komunisticki konstruktivni period - ugh nisu konstruktivni.madner wrote:Negativan stav prema komunistickom periodu je bitna crta i razlika od Bosanskog, koji isti smatra konstruktivnim periodom.
Last edited by hAZNADAR on 07/03/2018 22:25, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#2775 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma
Bože Petrak.. Tvrtko je bio Hrvat..zna se..hAZNADAR wrote:
Lik koji je prosjek obrazovanja u nekoj naciji vidio na rezultatima popisa, svako malo tvrdi da je neshvacen, na ovoj temi zakljucio da je izraz Bosnjak poljakizam, da je Tvrtko bio deklarisani Bosanac,.... nema sta - intelektualni Real sa petokrakom.Kladim se da ce opet reci da je neshvacen.