Kifla

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kiflina politicka buducnost nakon napustanja SDA?

Tankosava
62
55%
Imalmenetuj
29
26%
Akobogda
7
6%
Masala
14
13%

Total votes: 112

Org

#2751 Re: Kifla mandatar

Post by Org »

Realno kifla ne kifla, Kolko čujem po pričama prosječnih ljudi Dino bi mogao imati vise glasova nego sbb u kantonu. Samo ako se ne zajebe i priključi se nekom ko bi mu mogo biti teret tipa Asda i slični.
Koliko god on nekom bio sumnjiv, mrzak i slično lik unosi novu političku paradigmu, a za tim mase (nakon dugogodišnjeg sivila) vape... a ovi sda botovi mu samo daju vjetar u ledja
jefff

#2752 Re: Kifla mandatar

Post by jefff »

Vidim i FTV na Kiflinoj strani.
DaffyDuck

#2753 Re: Kifla mandatar

Post by DaffyDuck »

Org wrote:Realno kifla ne kifla, Kolko čujem po pričama prosječnih ljudi Dino bi mogao imati vise glasova nego sbb u kantonu. Samo ako se ne zajebe i priključi se nekom ko bi mu mogo biti teret tipa Asda i slični.
Koliko god on nekom bio sumnjiv, mrzak i slično lik unosi novu političku paradigmu, a za tim mase (nakon dugogodišnjeg sivila) vape... a ovi sda botovi mu samo daju vjetar u ledja
cuj nakon dugogodisnjeg sivila... pa ovo ti je 5000 nijansi sive :lol:
Better Man

#2754 Re: Kifla mandatar

Post by Better Man »

Danas u BBI centru kod Konzuma vidjeh na podu letke na kojima se pozivaju građani da 17.02.2018. g. izađu na ulice i dadnu podršku Konakoviću i dalje navode da oni nisu nikakva nevladina organizacija, nti pripadaju bilo kojoj političkoj stranci, već su obični građani. Kako ih nije sramota? I SDA i Konaković su ista bagra i mafija i treba im svima uskratiti podršku.
sahara1428

#2755 Re: Kifla mandatar

Post by sahara1428 »

Better Man wrote:Danas u BBI centru kod Konzuma vidjeh na podu letke na kojima se pozivaju građani da 17.02.2018. g. izađu na ulice i dadnu podršku Konakoviću i dalje navode da oni nisu nikakva nevladina organizacija, nti pripadaju bilo kojoj političkoj stranci, već su obični građani. Kako ih nije sramota? I SDA i Konaković su ista bagra i mafija i treba im svima uskratiti podršku.

A gdje da se dođe? Mjesto skupa? :izet: :izet: :izet:

Image
GeeTnT

#2756 Re: Kifla mandatar

Post by GeeTnT »

Better Man wrote:Danas u BBI centru kod Konzuma vidjeh na podu letke na kojima se pozivaju građani da 17.02.2018. g. izađu na ulice i dadnu podršku Konakoviću i dalje navode da oni nisu nikakva nevladina organizacija, nti pripadaju bilo kojoj političkoj stranci, već su obični građani. Kako ih nije sramota? I SDA i Konaković su ista bagra i mafija i treba im svima uskratiti podršku.
Evo odgledah Mrezu i prvi dio bio vezan za ZOI vs kifla...pa bgm kifla je ovde 100% ubo naredne izbore...
sahara1428

#2757 Re: Kifla mandatar

Post by sahara1428 »

Ruke "zlata vrijedne" :D , a trgovalo se dobro, SBB će dobiti novi plijen "Zavod za izgradnju" i kriminalac Ljiljana Pelidija prva na meti :izet: :izet: :izet:

A da će da nas guze i jedni i drugi to je sigurno...

sahara1428

#2758 Re: Kifla mandatar

Post by sahara1428 »

GeeTnT wrote:
Evo odgledah Mrezu i prvi dio bio vezan za ZOI vs kifla...pa bgm kifla je ovde 100% ubo naredne izbore...

Aferimi Konakovića su veći, pričekaj osvetu, Adnan Efendić, Nermin Muzur, Turistička zajednica, VIK, sad se vadi sve po potrebi, sve što je on sam namještao za SDA će na njegova leđa, živi bili pa vidjeli...
GeeTnT

#2759 Re: Kifla mandatar

Post by GeeTnT »

..ja bi najvise volio da u medjusobnoj borbi svi stradaju..kao spanski film,radnja se odvija u zgradi,jedna baba umire i ostavlja kofer pun novca,svi stanari pokusavaju da ga se dokopaju i svi ginu,a na kraju se ispostavi da je kofer prazan..
sahara1428

#2760 Re: Kifla mandatar

Post by sahara1428 »

GeeTnT wrote:..ja bi najvise volio da u medjusobnoj borbi svi stradaju..kao spanski film,radnja se odvija u zgradi,jedna baba umire i ostavlja kofer pun novca,svi stanari pokusavaju da ga se dokopaju i svi ginu,a na kraju se ispostavi da je kofer prazan..
da li smo mi te sreće? Ali im ga možemo zaćerati na izborima...
studiorum_tuzlaensis

#2761 Re: Kifla mandatar

Post by studiorum_tuzlaensis »

Biće ovdje svega...

Kakav haos će da nastupi nakon izbora u KS, mislim da nismo svjesni imaćemo 10tak stranaka u Skupštini i par nezavisnih. Drž, nedaj, preleti prodaj... još 4 godine :D... a plate i staž idu... to je najbitnije

samo nas Dodik može izvuć iz ovih govana, a to je da se pokrene neki rat na međuentitetskom nivou :lol: ...
Dr. Kuca

#2762 Re: Kifla mandatar

Post by Dr. Kuca »

GeeTnT wrote:..ja bi najvise volio da u medjusobnoj borbi svi stradaju..kao spanski film,radnja se odvija u zgradi,jedna baba umire i ostavlja kofer pun novca,svi stanari pokusavaju da ga se dokopaju i svi ginu,a na kraju se ispostavi da je kofer prazan..

To bi bilo idealno ali nista od toga. Nego je li ovu podrsku oredvodi onaj mali kosati debeli sto vodi svake peoteste?
convict

#2763 Re: Kifla mandatar

Post by convict »

ovo je kao kad imas zloglasni narko kartel, pa jedan od dilera odluci da se osamostali nakon sto je malo napredovao u hijerarhiji. i sad je on kao pozitivac jer napusta kartel?
Better Man

#2764 Re: Kifla mandatar

Post by Better Man »

convict wrote:ovo je kao kad imas zloglasni narko kartel, pa jedan od dilera odluci da se osamostali nakon sto je malo napredovao u hijerarhiji. i sad je on kao pozitivac jer napusta kartel?
Potpisujem. Upravo tako.
ultima_palabra

#2765 Re: Kifla mandatar

Post by ultima_palabra »

convict wrote:ovo je kao kad imas zloglasni narko kartel, pa jedan od dilera odluci da se osamostali nakon sto je malo napredovao u hijerarhiji. i sad je on kao pozitivac jer napusta kartel?
Kifla = Gustavo Fring? :mrgreen:
leo karan

#2766 Re: Kifla mandatar

Post by leo karan »

Ma ko god istupi iz SDA za meni je automatski sapro 30% grijeha.
I ima pravo na još jednu šansu gdje bi se mogao iskupiti za ostatak aferima :)

Moj glas ima u oktobru.
A i moralnu podršku za ovu trenutnu borbu.

Šta se dešava ako ga skupština smjeni?
Ko predlaže novog premijera? Možda SBB-ov uslov bude da oni predlože svog kandidata ako SDA želi njihovu podršku u smjeni Dine.
Šta ako nemaju dogovor i većinu za izbor novog?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#2767 Re: Kifla mandatar

Post by sabina1 »

leo karan wrote:Ma ko god istupi iz SDA za meni je automatski sapro 30% grijeha.
Čim vrati makar 30 % onoga što je dobio - dotada samo SUD oprašta , zemaljski ili nebeski.
leo karan

#2768 Re: Kifla mandatar

Post by leo karan »

sabina1 wrote:
leo karan wrote:Ma ko god istupi iz SDA za meni je automatski sapro 30% grijeha.
Čim vrati makar 30 % onoga što je dobio - dotada samo SUD oprašta , zemaljski ili nebeski.
Ne uzdam se ja u nebeski.
Kome da vrati? Stranci?

Ipak, opraštam mu ja. To je moje pravo. Halalolsun :D
Stari_demagog

#2769 Re: Kifla mandatar

Post by Stari_demagog »

Idu li te krivicne prijave premijeru?
ušće

#2770 Re: Kifla mandatar

Post by ušće »

I ima pravo na još jednu šansu gdje bi se mogao iskupiti za ostatak aferima :)

Moj glas ima u oktobru.
A i moralnu podršku za ovu trenutnu borbu.
Tobe jarabun ako te El Bake čuje ...nahebali smo ga onda :lol: :lol:
kiligonzales

#2771 Re: Kifla mandatar

Post by kiligonzales »

Bas mi nekako zao Hadzi Kone, oprase ga kao da je on kupovo hotele za certifikate, zemljista drzavna, poslovne prostore firmi, pa i neke druge nekretnine, kao da je on trgovao uticajem i zaposljavo raju za cifru od 20 milja, siljio milionske tendere privatnim firmama pojedinaca iz stranke, potkradao poreznu i siljio izvjesca firmama kako bi mogli izvoziti satro domacu robu, onome stranka pomogla da harci raju kako odrzava stambene jedinice, dok neke svoje gradi gdje god stigne, onaj pomagao tudja udruzenja i fondacije i td.

Niko ne vidi ni davno odbjegli kadar zelenih, ni trenutni koji se skockao u milionima sirom BiH, kako ce kad mediji mahom pod kontrolom zelenih digtiraju medijima sta da objavljuju. Svi se prave sizofrenicni i coravima.

Dovoljno je zaguglati bh. tajkuni pa da se prebroje mahom iznjedreni bivsi zelembaci od Delimustafica, Brankovica, pa do ovih savremenijih cija se imena spominju po optuznicama za trgovinu uticajem Kuke, Sarajlica i nekih drugih.

Ali KOna je i dalje najveci problem. :D

Daleko cemo dogurati sa ovom pamecu. :D
putokaz1

#2772 Re: Kifla mandatar

Post by putokaz1 »

Vjerujte ja sam za Njegovu smjenu da vidimo omjer snaga u KS
Ko s kim
Kako će glasati
DF ova 7 orka podijeljena na 3/4 stranke
Haris.ba

#2773 Re: Kifla mandatar

Post by Haris.ba »

KIfli je već napisan katil ferman. Samo je pitanje kako će proceduralno to biti odrađeno. Nije jednostavno smijeniti i zamijeniti premijera.

A svako sada traži nešta. A SDA mora da plati, inače će i drugi vidjeti da mogu nekažnjeno postati nezavisni. Mnogo je ovo veća priča od Kifle. Pomirili su se da su u Starom Gradu druga svirala, pa su našli utjehu u općini Centar. Ali, gubitak kantona bi ozbiljno promjenio napravljene odnose moći i interesa. A to se ne može dopustiti.

Ne treba im Kasumaga u Sarajevu. Da ostanu bez ijednog urbanog centra?
leo karan

#2774 Re: Kifla mandatar

Post by leo karan »

Haris.ba wrote:KIfli je već napisan katil ferman. Samo je pitanje kako će proceduralno to biti odrađeno. Nije jednostavno smijeniti i zamijeniti premijera.

A svako sada traži nešta. A SDA mora da plati, inače će i drugi vidjeti da mogu nekažnjeno postati nezavisni. Mnogo je ovo veća priča od Kifle. Pomirili su se da su u Starom Gradu druga svirala, pa su našli utjehu u općini Centar. Ali, gubitak kantona bi ozbiljno promjenio napravljene odnose moći i interesa. A to se ne može dopustiti.

Ne treba im Kasumaga u Sarajevu. Da ostanu bez ijednog urbanog centra?
I zato bih i volio da im neko sjebe koncept.

Neka ga popuse, Dabogda se raspali. Izdrži Kifla :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#2775 Re: Kifla mandatar

Post by Tomahawk11 »

Pa kad su sami rekli da se baziraju samo na jednu opštinu, niko im nije kriv.
Sad problem da ostanu i bez Kantona.
Al patetičan razlaz, po gradu neki letci, nekakvi skupovi podrške....još samo fali kontramiting SDA.
Locked