Kifla
-
Org
#2751 Re: Kifla mandatar
Realno kifla ne kifla, Kolko čujem po pričama prosječnih ljudi Dino bi mogao imati vise glasova nego sbb u kantonu. Samo ako se ne zajebe i priključi se nekom ko bi mu mogo biti teret tipa Asda i slični.
Koliko god on nekom bio sumnjiv, mrzak i slično lik unosi novu političku paradigmu, a za tim mase (nakon dugogodišnjeg sivila) vape... a ovi sda botovi mu samo daju vjetar u ledja
Koliko god on nekom bio sumnjiv, mrzak i slično lik unosi novu političku paradigmu, a za tim mase (nakon dugogodišnjeg sivila) vape... a ovi sda botovi mu samo daju vjetar u ledja
-
jefff
#2752 Re: Kifla mandatar
Vidim i FTV na Kiflinoj strani.
- DaffyDuck
#2753 Re: Kifla mandatar
cuj nakon dugogodisnjeg sivila... pa ovo ti je 5000 nijansi siveOrg wrote:Realno kifla ne kifla, Kolko čujem po pričama prosječnih ljudi Dino bi mogao imati vise glasova nego sbb u kantonu. Samo ako se ne zajebe i priključi se nekom ko bi mu mogo biti teret tipa Asda i slični.
- Better Man
#2754 Re: Kifla mandatar
Danas u BBI centru kod Konzuma vidjeh na podu letke na kojima se pozivaju građani da 17.02.2018. g. izađu na ulice i dadnu podršku Konakoviću i dalje navode da oni nisu nikakva nevladina organizacija, nti pripadaju bilo kojoj političkoj stranci, već su obični građani. Kako ih nije sramota? I SDA i Konaković su ista bagra i mafija i treba im svima uskratiti podršku.
-
sahara1428
#2755 Re: Kifla mandatar
Better Man wrote:Danas u BBI centru kod Konzuma vidjeh na podu letke na kojima se pozivaju građani da 17.02.2018. g. izađu na ulice i dadnu podršku Konakoviću i dalje navode da oni nisu nikakva nevladina organizacija, nti pripadaju bilo kojoj političkoj stranci, već su obični građani. Kako ih nije sramota? I SDA i Konaković su ista bagra i mafija i treba im svima uskratiti podršku.
A gdje da se dođe? Mjesto skupa?

- GeeTnT
#2756 Re: Kifla mandatar
Evo odgledah Mrezu i prvi dio bio vezan za ZOI vs kifla...pa bgm kifla je ovde 100% ubo naredne izbore...Better Man wrote:Danas u BBI centru kod Konzuma vidjeh na podu letke na kojima se pozivaju građani da 17.02.2018. g. izađu na ulice i dadnu podršku Konakoviću i dalje navode da oni nisu nikakva nevladina organizacija, nti pripadaju bilo kojoj političkoj stranci, već su obični građani. Kako ih nije sramota? I SDA i Konaković su ista bagra i mafija i treba im svima uskratiti podršku.
-
sahara1428
#2757 Re: Kifla mandatar
Ruke "zlata vrijedne"
, a trgovalo se dobro, SBB će dobiti novi plijen "Zavod za izgradnju" i kriminalac Ljiljana Pelidija prva na meti
A da će da nas guze i jedni i drugi to je sigurno...
A da će da nas guze i jedni i drugi to je sigurno...
-
sahara1428
#2758 Re: Kifla mandatar
GeeTnT wrote:Evo odgledah Mrezu i prvi dio bio vezan za ZOI vs kifla...pa bgm kifla je ovde 100% ubo naredne izbore...Better Man wrote:Danas u BBI centru kod Konzuma vidjeh na podu letke na kojima se pozivaju građani da 17.02.2018. g. izađu na ulice i dadnu podršku Konakoviću i dalje navode da oni nisu nikakva nevladina organizacija, nti pripadaju bilo kojoj političkoj stranci, već su obični građani. Kako ih nije sramota? I SDA i Konaković su ista bagra i mafija i treba im svima uskratiti podršku.
Aferimi Konakovića su veći, pričekaj osvetu, Adnan Efendić, Nermin Muzur, Turistička zajednica, VIK, sad se vadi sve po potrebi, sve što je on sam namještao za SDA će na njegova leđa, živi bili pa vidjeli...
- GeeTnT
#2759 Re: Kifla mandatar
..ja bi najvise volio da u medjusobnoj borbi svi stradaju..kao spanski film,radnja se odvija u zgradi,jedna baba umire i ostavlja kofer pun novca,svi stanari pokusavaju da ga se dokopaju i svi ginu,a na kraju se ispostavi da je kofer prazan..
-
sahara1428
#2760 Re: Kifla mandatar
da li smo mi te sreće? Ali im ga možemo zaćerati na izborima...GeeTnT wrote:..ja bi najvise volio da u medjusobnoj borbi svi stradaju..kao spanski film,radnja se odvija u zgradi,jedna baba umire i ostavlja kofer pun novca,svi stanari pokusavaju da ga se dokopaju i svi ginu,a na kraju se ispostavi da je kofer prazan..
- studiorum_tuzlaensis
#2761 Re: Kifla mandatar
Biće ovdje svega...
Kakav haos će da nastupi nakon izbora u KS, mislim da nismo svjesni imaćemo 10tak stranaka u Skupštini i par nezavisnih. Drž, nedaj, preleti prodaj... još 4 godine
... a plate i staž idu... to je najbitnije
samo nas Dodik može izvuć iz ovih govana, a to je da se pokrene neki rat na međuentitetskom nivou
...
Kakav haos će da nastupi nakon izbora u KS, mislim da nismo svjesni imaćemo 10tak stranaka u Skupštini i par nezavisnih. Drž, nedaj, preleti prodaj... još 4 godine
samo nas Dodik može izvuć iz ovih govana, a to je da se pokrene neki rat na međuentitetskom nivou
- Dr. Kuca
#2762 Re: Kifla mandatar
GeeTnT wrote:..ja bi najvise volio da u medjusobnoj borbi svi stradaju..kao spanski film,radnja se odvija u zgradi,jedna baba umire i ostavlja kofer pun novca,svi stanari pokusavaju da ga se dokopaju i svi ginu,a na kraju se ispostavi da je kofer prazan..
To bi bilo idealno ali nista od toga. Nego je li ovu podrsku oredvodi onaj mali kosati debeli sto vodi svake peoteste?
-
convict
#2763 Re: Kifla mandatar
ovo je kao kad imas zloglasni narko kartel, pa jedan od dilera odluci da se osamostali nakon sto je malo napredovao u hijerarhiji. i sad je on kao pozitivac jer napusta kartel?
- Better Man
#2764 Re: Kifla mandatar
Potpisujem. Upravo tako.convict wrote:ovo je kao kad imas zloglasni narko kartel, pa jedan od dilera odluci da se osamostali nakon sto je malo napredovao u hijerarhiji. i sad je on kao pozitivac jer napusta kartel?
- ultima_palabra
#2765 Re: Kifla mandatar
Kifla = Gustavo Fring?convict wrote:ovo je kao kad imas zloglasni narko kartel, pa jedan od dilera odluci da se osamostali nakon sto je malo napredovao u hijerarhiji. i sad je on kao pozitivac jer napusta kartel?
-
leo karan
#2766 Re: Kifla mandatar
Ma ko god istupi iz SDA za meni je automatski sapro 30% grijeha.
I ima pravo na još jednu šansu gdje bi se mogao iskupiti za ostatak aferima
Moj glas ima u oktobru.
A i moralnu podršku za ovu trenutnu borbu.
Šta se dešava ako ga skupština smjeni?
Ko predlaže novog premijera? Možda SBB-ov uslov bude da oni predlože svog kandidata ako SDA želi njihovu podršku u smjeni Dine.
Šta ako nemaju dogovor i većinu za izbor novog?
Moj glas ima u oktobru.
Šta se dešava ako ga skupština smjeni?
Ko predlaže novog premijera? Možda SBB-ov uslov bude da oni predlože svog kandidata ako SDA želi njihovu podršku u smjeni Dine.
Šta ako nemaju dogovor i većinu za izbor novog?
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#2767 Re: Kifla mandatar
Čim vrati makar 30 % onoga što je dobio - dotada samo SUD oprašta , zemaljski ili nebeski.leo karan wrote:Ma ko god istupi iz SDA za meni je automatski sapro 30% grijeha.
-
leo karan
#2768 Re: Kifla mandatar
Ne uzdam se ja u nebeski.sabina1 wrote:Čim vrati makar 30 % onoga što je dobio - dotada samo SUD oprašta , zemaljski ili nebeski.leo karan wrote:Ma ko god istupi iz SDA za meni je automatski sapro 30% grijeha.
Kome da vrati? Stranci?
Ipak, opraštam mu ja. To je moje pravo. Halalolsun
-
Stari_demagog
#2769 Re: Kifla mandatar
Idu li te krivicne prijave premijeru?
-
ušće
#2770 Re: Kifla mandatar
Tobe jarabun ako te El Bake čuje ...nahebali smo ga ondaleo karan wrote:Ma ko god istupi iz SDA za meni je automatski sapro 30% grijeha.
Moj glas ima u oktobru.
-
kiligonzales
#2771 Re: Kifla mandatar
Bas mi nekako zao Hadzi Kone, oprase ga kao da je on kupovo hotele za certifikate, zemljista drzavna, poslovne prostore firmi, pa i neke druge nekretnine, kao da je on trgovao uticajem i zaposljavo raju za cifru od 20 milja, siljio milionske tendere privatnim firmama pojedinaca iz stranke, potkradao poreznu i siljio izvjesca firmama kako bi mogli izvoziti satro domacu robu, onome stranka pomogla da harci raju kako odrzava stambene jedinice, dok neke svoje gradi gdje god stigne, onaj pomagao tudja udruzenja i fondacije i td.
Niko ne vidi ni davno odbjegli kadar zelenih, ni trenutni koji se skockao u milionima sirom BiH, kako ce kad mediji mahom pod kontrolom zelenih digtiraju medijima sta da objavljuju. Svi se prave sizofrenicni i coravima.
Dovoljno je zaguglati bh. tajkuni pa da se prebroje mahom iznjedreni bivsi zelembaci od Delimustafica, Brankovica, pa do ovih savremenijih cija se imena spominju po optuznicama za trgovinu uticajem Kuke, Sarajlica i nekih drugih.
Ali KOna je i dalje najveci problem.
Daleko cemo dogurati sa ovom pamecu.
Niko ne vidi ni davno odbjegli kadar zelenih, ni trenutni koji se skockao u milionima sirom BiH, kako ce kad mediji mahom pod kontrolom zelenih digtiraju medijima sta da objavljuju. Svi se prave sizofrenicni i coravima.
Dovoljno je zaguglati bh. tajkuni pa da se prebroje mahom iznjedreni bivsi zelembaci od Delimustafica, Brankovica, pa do ovih savremenijih cija se imena spominju po optuznicama za trgovinu uticajem Kuke, Sarajlica i nekih drugih.
Ali KOna je i dalje najveci problem.
Daleko cemo dogurati sa ovom pamecu.
-
putokaz1
#2772 Re: Kifla mandatar
Vjerujte ja sam za Njegovu smjenu da vidimo omjer snaga u KS
Ko s kim
Kako će glasati
DF ova 7 orka podijeljena na 3/4 stranke
Ko s kim
Kako će glasati
DF ova 7 orka podijeljena na 3/4 stranke
- Haris.ba
#2773 Re: Kifla mandatar
KIfli je već napisan katil ferman. Samo je pitanje kako će proceduralno to biti odrađeno. Nije jednostavno smijeniti i zamijeniti premijera.
A svako sada traži nešta. A SDA mora da plati, inače će i drugi vidjeti da mogu nekažnjeno postati nezavisni. Mnogo je ovo veća priča od Kifle. Pomirili su se da su u Starom Gradu druga svirala, pa su našli utjehu u općini Centar. Ali, gubitak kantona bi ozbiljno promjenio napravljene odnose moći i interesa. A to se ne može dopustiti.
Ne treba im Kasumaga u Sarajevu. Da ostanu bez ijednog urbanog centra?
A svako sada traži nešta. A SDA mora da plati, inače će i drugi vidjeti da mogu nekažnjeno postati nezavisni. Mnogo je ovo veća priča od Kifle. Pomirili su se da su u Starom Gradu druga svirala, pa su našli utjehu u općini Centar. Ali, gubitak kantona bi ozbiljno promjenio napravljene odnose moći i interesa. A to se ne može dopustiti.
-
leo karan
#2774 Re: Kifla mandatar
I zato bih i volio da im neko sjebe koncept.Haris.ba wrote:KIfli je već napisan katil ferman. Samo je pitanje kako će proceduralno to biti odrađeno. Nije jednostavno smijeniti i zamijeniti premijera.
Neka ga popuse, Dabogda se raspali. Izdrži Kifla
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2775 Re: Kifla mandatar
Pa kad su sami rekli da se baziraju samo na jednu opštinu, niko im nije kriv.
Sad problem da ostanu i bez Kantona.
Al patetičan razlaz, po gradu neki letci, nekakvi skupovi podrške....još samo fali kontramiting SDA.
Sad problem da ostanu i bez Kantona.
Al patetičan razlaz, po gradu neki letci, nekakvi skupovi podrške....još samo fali kontramiting SDA.