Navijačka scena

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#276 Re: Navijačka prepucavanja

Post by Logovan »

BHF_Manijak wrote: Kad ste se na 4623546 tribina pidjelili, kad smo vas "nadjebali" na Kosevu za derbi (0:0), jel te standarde postravljate?! Kad ste sutili cijelu skoro tekmu a ni tuca na sjeveru vam nije bila strana...Daj ba postali ste ko Srbi sa svojim lazima jebo te... :zzzz:
Boldirano - budi precizniji, koji derbi tačno ?

Što se tiče tuča, jest bilo ih je nekoliko, sve zbog agenture koja je bila na sjeveru i sigurno znaš za to. Nećemo sad u to ulaziti.

Bogami i vi ste se isto znali potuči na svojoj tribini, zato nemoj govoriti nama kad ste se i vi brukali. Npr. http://imageshack.us/photo/my-images/60 ... 86306.jpg/ Kad smo dignuli ovu svoju parolu, na jugu je nastala tuča samo takva.

p.s. ne stavljaj nas u isti ko sa srbima :wink: glup ti je poređenje.
The 51st State

#277 Re: Navijačka prepucavanja

Post by The 51st State »

manijak1 wrote::oops: :arrow:
vi ste navijacka grupa falsifikat, tm 88, kada se otarasite te lazi, mozda vas i krene, no laz je osnova vaseg djelovanja prema okruzenju, te se to sigurno nece desiti.
čija kopija?čiji ste vi original?
Tvoja izlaganja djeluju kao rekla kazala mahala 1 mahala2 .....mahala...n.Uglavnom dobro je sve i istinito što je protiv Želje .
Ako te već zanima TM87 je izrastao iz Blue Tigers (raja koja nikad neće biti u zabludi i nikad se neće pokajati što im je plava boja u srcu, Pofalići Donji kod Hitne ulica Kolodvorska i Čvila Vranicini neboderi i žute zgrade - ulica bivša VI Proleterske brigade danas fakat ne znam kako se zove , organizirano sa zastavama, dresovima (spram današnjih šega šala ali ipak ih je bilo , i transparentima se išlo od garaža koje su između *žutih zgrada* i Vranicinih nebodera već drugom polovinom sedamdesetih , kad smo 78-e ispali iz tadašnje SFRJ lige većina raje iz tog okruženja i raje koja je išla u tadašnju O.Š. Petar Dokić(u toj školi su imali treninge i kadeti tadašnjeg KK Željezničar koje je vodio M.T.) su bodrila Želju u Drugoj ligi koju smo pretrčali bez ijedne izgubljene utakmice sa jednim neriješenim rezultatom sa Iskrom iz Bugojna -2:2 Stojanče Idić nam zabio dva i poslije prešao u Želju :mrgreen: , iz tog drugoligaškog perioda sam zapamtio posebno jednu tekmu po kiši koja je neprekidno padala, skoro da sam bio sam na Jugu i da smo razvalili Varteks sa 8:0. I ovo sam izmislio jel'da , kreirao priču u jednoj od mnogobrojnih tvornica laži i za kraj tadašnji boss nam je bio Mimo Š. koji je imao najveću zastavu u raji :D i obavijen plavobijelim plahtama , nas vodio preko Doma zdravlja Omer Maslić do Doline Ćupova .
Obzirom da si ti tek jedna nepostojeća zvjezdica od prekobarskih federalnih jedinica sigurno ništa nećeš od ovoga skontat' ....biće to još jedna laž....i da vaš prvi vođa Đinčić Đine A.P. zajedno sa bratom špicom isto inicijala A.P. je tada živio u naselju kvadrant Čvila II kod škole tada Slobodan Vuković....tako da smo mi jednostavno takvi lažovi skoro isto kakvi ste vi stvarni i više nego realni ublehaši koji nikad neće prestati brojati vlastite zablude .
mani se eseja, nisam ti zado pismeni rad, koji si usput skroz fulo, haj' "dilberu" baci sliku kakvog transa iz 87'....
manijak1

#278 Re: Navijačka prepucavanja

Post by manijak1 »

mani se eseja, nisam ti zado pismeni rad, koji si usput skroz fulo, haj' "dilberu" baci sliku kakvog transa iz 87'
mali :D :D ti si ful'o život čini mi se .....što se mene tiče nemaš ti meni šta zadat niti ćeš ikad imati tu priliku ....a transovi su vaša ideologija kao npr. uništavanje Gradskog stadiona .
JThomas

#280 Re: Navijačka prepucavanja

Post by JThomas »

zlo87 wrote:
BHF_Manijak wrote: Kad ste se na 4623546 tribina pidjelili, kad smo vas "nadjebali" na Kosevu za derbi (0:0), jel te standarde postravljate?! Kad ste sutili cijelu skoro tekmu a ni tuca na sjeveru vam nije bila strana...Daj ba postali ste ko Srbi sa svojim lazima jebo te... :zzzz:
Boldirano - budi precizniji, koji derbi tačno ?

Što se tiče tuča, jest bilo ih je nekoliko, sve zbog agenture koja je bila na sjeveru i sigurno znaš za to. Nećemo sad u to ulaziti.

Bogami i vi ste se isto znali potuči na svojoj tribini, zato nemoj govoriti nama kad ste se i vi brukali. Npr. http://imageshack.us/photo/my-images/60 ... 86306.jpg/ Kad smo dignuli ovu svoju parolu, na jugu je nastala tuča samo takva.

p.s. ne stavljaj nas u isti ko sa srbima :wink: glup ti je poređenje.
derbi kad je daka rovčanin pogodio prečku, a dialiba fulio prazan gol sa tri metra...simo krunić bio trener.

svaka navijačka grupa ima uspone, padove, sukobe, bolje i lošija izdanja...ali kad čovjek čita većinu vaših postova na tu temu rekao bi da je vas na svakoj utakmici od '87 na ovamo bilo jedno 15.000 koji navijaju svih 120 minuta. čast manjem broju razboritih pojedinaca.
saramara

#281 Re: Navijačka prepucavanja

Post by saramara »

Ovaj što pominje JU momak ti stvarno nisi dobar ???' O čemu ti pričaš o kojim JU kao osnivačima Manijaka. Jesi li ti svjestan ko je bio tada tu i znaš li ti kada je bilo. Koja Kolodvorska ulica Vaca ćoro koji nije mogao proći svojom ulicom i pomenuti da navija za Želju klempo dobijao. Jadan ne bio kad su se na Koševu baklje palile vi niste bili organizovana skupina navijača uopšte, kada je na sjever bila najveća bakljada u bivšoj Jugoslaviji priflaterilo se vas 100 na pun sjever protiv Dinama da bi i vi pričali da st evi kao bili i učestvovali u tome da neko i vas spomene. Džilda rahmet mu duši svaka čast, Zema koji je kad bi htio osjetiti malo adrenalina išao sa HZ na gostovanje, Faruk i još par momaka svaka čast ovo ostalo smješno.
Arsen N. osnivač Manijaka ??? Kako volite lupati iz godine u godinu. I ovo poslije rata ja ne znam u kojoj godini vašeg zenita ste vi bili bolji od HZ u bilo kojem segmentu. Nikad i nigdje. Vrhunac svega vašeg je onaj šuk sa "Jesu l' Horde gdje su nekad bile ?" Ova generacija HZ je tri puta urbanija, kulturnija, maštovitija od trenutnih predstavnika TM ne znam koji broj.

Pogledajte forume, youtube, marketing, internet stranice 22 vijek je već. I ponositi se istorijom za koju imaš par svjetlih tački i bljeskova, prilagoditi je sebi i pričati o komšiji kako je režimski je smješno. Pogledajte malo kako i ko vam je bio predsjednik poslije rata pa ćete sabrati koliko je ko režimski, koliko su režimi koji su vas ugnjetavali gurali i proguravali raznorazne varijante. Ili Branković, Kozarić, Koldžo, Komšić, Behmen i slični nisu dio režima ????
LSD

#282 Re: Navijačka prepucavanja

Post by LSD »

saramara wrote:Ovaj što pominje JU momak ti stvarno nisi dobar ???' O čemu ti pričaš o kojim JU kao osnivačima Manijaka. Jesi li ti svjestan ko je bio tada tu i znaš li ti kada je bilo. Koja Kolodvorska ulica Vaca ćoro koji nije mogao proći svojom ulicom i pomenuti da navija za Želju klempo dobijao. Jadan ne bio kad su se na Koševu baklje palile vi niste bili organizovana skupina navijača uopšte, kada je na sjever bila najveća bakljada u bivšoj Jugoslaviji priflaterilo se vas 100 na pun sjever protiv Dinama da bi i vi pričali da st evi kao bili i učestvovali u tome da neko i vas spomene. Džilda rahmet mu duši svaka čast, Zema koji je kad bi htio osjetiti malo adrenalina išao sa HZ na gostovanje, Faruk i još par momaka svaka čast ovo ostalo smješno.
Arsen N. osnivač Manijaka ??? Kako volite lupati iz godine u godinu. I ovo poslije rata ja ne znam u kojoj godini vašeg zenita ste vi bili bolji od HZ u bilo kojem segmentu. Nikad i nigdje. Vrhunac svega vašeg je onaj šuk sa "Jesu l' Horde gdje su nekad bile ?" Ova generacija HZ je tri puta urbanija, kulturnija, maštovitija od trenutnih predstavnika TM ne znam koji broj.

Pogledajte forume, youtube, marketing, internet stranice 22 vijek je već. I ponositi se istorijom za koju imaš par svjetlih tački i bljeskova, prilagoditi je sebi i pričati o komšiji kako je režimski je smješno. Pogledajte malo kako i ko vam je bio predsjednik poslije rata pa ćete sabrati koliko je ko režimski, koliko su režimi koji su vas ugnjetavali gurali i proguravali raznorazne varijante. Ili Branković, Kozarić, Koldžo, Komšić, Behmen i slični nisu dio režima ????
Malo je to kume ;-) ...skroman si ,po obicaju....divove puca mitomanija i megalomanija, to je cudo jedno.
Što je najžalosnije, to ne pišu djeca :(
saramara

#283 Re: Navijačka prepucavanja

Post by saramara »

@ lsd samo pogledaj majice iz marketinga jednog i drugog i sve će ti biti jasno. O klipovima zvaničnim na youtube.com ne treba ni pričati.

Ovaj dizajn koji je info uradio sa ovim majicama za Evropu vama neće pasti na pamet za još 30 godina vrhunac vašeg marketinga i marketinških umova je srcu draga plava boja. I ja to poštujem neka je tako i neka se prodaje. samo nemoj mitova te priče na svaki argument oni divovi oni ovo, oni ono. To kad izmedju sebe pričate dumine prodajite
LSD

#284 Re: Navijačka prepucavanja

Post by LSD »

saramara wrote:@ lsd samo pogledaj majice iz marketinga jednog i drugog i sve će ti biti jasno. O klipovima zvaničnim na youtube.com ne treba ni pričati.

Ovaj dizajn koji je info uradio sa ovim majicama za Evropu vama neće pasti na pamet za još 30 godina vrhunac vašeg marketinga i marketinških umova je srcu draga plava boja. I ja to poštujem neka je tako i neka se prodaje. samo nemoj mitova te priče na svaki argument oni divovi oni ovo, oni ono. To kad izmedju sebe pričate dumine prodajite
Nece ni za 50 godina nam pasti na pamet, definitivno 8-)

Megalomanija ,grč. - ludilo velicine, patološko precijenjivanje sopstvenih vrijednosti...javlja se u ranim fazama senilne demencije ili paranoidne šizofrenije...megaloman precijenjuje sopstvene vrijednosti, smatra sebe mocnim (hint: Divovi, sami sebi tepaju i sami sebe velicaju), identifikuje se sa najvišim istorijskim ličnostima ili se poziva na slavno porijeklo.
ganjeta

#285 Re: Navijačka prepucavanja

Post by ganjeta »

Baltazar_khan wrote:a i ove sezone u pretkolima evropske lige nas je bilo više na koševu od vas.
Čega? Krvnih zrnaca :lol:

ImageImage

Postavi vaše slike protiv Sparte,i mojne ba lagati nije lijepo to. 8-)
necu

#286 Re: Navijačka prepucavanja

Post by necu »

Zapad je jos jednom nanio udarac jugu parolom "TM-opasni k'o kobe, ili leze ili bjeze" . :(
internazionale

#287 Re: Navijačka prepucavanja

Post by internazionale »

dino84 wrote:@hz_semir

Vidis druze,nije sija nego vrat.Samo ne znam kojoj koincidencijom u isto doba kada i vi bivaju osnivani (sto osnovani sto spajani iz nekih drugih klubova) i Dinamo ZG,i Crvena Zvezda BG i Partizan BG i jos more klubova...Onako,sigurno uz prvomajski dernek,misli se poklopile od Vardara pa do Triglava pobjednicima u ratu...Nisam ja mislio druze na JMO Mehmeda Spahe,vjeruj u to,nego na jednu mnogo jacu organizaciju...

Ne brani nesto neodbranjivo,vidim da si skolovan momak (na istom smo faksu cak),postujem te kao pravog navijaca jer vidim da ides na utakmice,i da ti nije problem ni do priprema svratiti,da pratis sve zivo o FK Sarajevu,da nisi navijac na baterije,baratas sa morem informacija,ali ja ti nisam taj...Mene ne moras ubijedjivati da Elvir Baljic nije ponikao u Zelji,nego da je zaista ponikao u FK Sarajevo sa kojim je necu reci pobjegao na ratnu turneju ali eto jadan se nije vratio,tu nema spora jer ja nisam zadrti Zeljovac koji ne vidi da je zid bijel kad je bijel,ali u osnovu ove price o vasem nasatnku i prelasku igraca pod pritiskom tadasnjeg rezima bolje ne idi vise jer se blamiras...

Sto se tice ovog drugog posta,vidis druze,i meni upadaju neke stvari,a nisu mjesto rodjenja...Ali eto,zaboravilo se i na SDA,i na Mehu Obradovica koji mirno uziva u tisini i skladu svoje vile iznad OHR-a i njegove politike kluba...Samo ima nas druze koji to pamtimo,uzdravlje i ne brini,svaki klub ima istoriju koaj je takva kakve jeste,nismo je pravili ni ti ni ja.
Ja se sa istorijom svog kluba ponosim,nakon ovog rata jos i vise. :thumbup:
šta kaže google
Mitomanija je riječ koja označava bolesnu sklonost nekih ljudi da izmišljaju priče o nevjerojatnim događajima, kao i da izvrću istinu i pretjeruju u opisivanju stvarnih događaja, s ciljem da sebe prikažu u što povoljnijoj svjetlosti. Kod djece na ranom uzrastu, mitomanija je normalna razvojna pojava, dok kod odraslih, najčešće, potiče iz neobuzdane mašte, emocionalne nezrelosti i potisnutog osjećanja manje vrijednosti...

a za podvučeno google spominje neke Delimustafiće, Brankoviće, Šete, Zukiće...
tipa da se radi o nekim modernim odmetnica od režima
nije šala
manijak1

#288 Re: Navijačka prepucavanja

Post by manijak1 »

:oops: Djeci je sve oprošteno :oops:
Jesi li ti svjestan ko je bio tada tu i znaš li ti kada je bilo
fakat sve sam izmislio :D :D a tek urbani segment hordi :D :D koje kulturno uništavaju društvenu imovinu.
Jednostavno kao i uvijek kroz sve ove decenije dolazi se do tačke kada su sve riječi suvišne(kada treba jednostavno se pošaketat jer insan više nema živaca da ga neko jebe u glavu ) u bilo kojem raspravljanju s njima jer pamte samo ono što su oni kao lično doživjeli ili što im je neko rek'o kaz'o .....
Ja sam znao Miru Ćoru a tog Vacu ne znam niti sam ga ikad upoznao ...niti sam ikad od nekog pitara dobio klempu , bilo malo drugačije i njima i meni :D
Nikad i nigdje
Ti zaboravio kad ste napustili sjever u 70-oj minuti kod 0:3 ? Šifra karambol.
Pa, Mi je.... mi ka.... 6 godina Sarajvo,vi pusite i gledajte jer ce vas Zeljo je.... i dalje. Na Koševu se to po zimi orilo 90 minuta vi se niste čuli ....bilo je 0:0
Pogledajte malo kako i ko vam je bio predsjednik poslije rata pa ćete sabrati koliko je ko režimski, koliko su režimi koji su vas ugnjetavali gurali i proguravali raznorazne varijante.
Zaboravio si osvrt na Vašeg predzadnjeg predsjednika kojem on miljeu pripada , garant je varijanta za 26-i vijek.
Megalomanija ,grč. - ludilo velicine, patološko prec(i-)jenjivanje sopstvenih vrijednosti.
google ili imaš to u svojoj glavi?
JThomas

#289 Re: Navijačka prepucavanja

Post by JThomas »

evo i john galliano je došao na temu da nam kaže neku o dizajnu :lol:

gluposti koje pišete govore više o vama nego bilo šta što mi možemo napisati.
manijak1

#290 Re: Navijačka prepucavanja

Post by manijak1 »

sada trebamo sačekati google :oops: na repliku :lol: :lol: jer su oni iz 22-og vijeka ne znam koji klinac rade u ovom :D :D
LSD

#291 Re: Navijačka prepucavanja

Post by LSD »

Divovi iz 22 vijeka 8-)

Manijak, ma iz glave...nekad se to štrebalo za 6-tice :-)
saramara

#292 Re: Navijačka prepucavanja

Post by saramara »

Ma ja izvinite vi ste sve izvinjavam se što sam vam smetao o previšeni o veliki Željezničari samo ime o vama sve govori i svrstava vas tu gdje ste. I što je najtužnije od svega ovaj odnos je počeo poslije rata kada ste konačno uspjeli malo da dignete glavu iz rupe gdje ste bili od 21-e naovamo.
saabsa

#293 Re: Navijačka prepucavanja

Post by saabsa »

LSD wrote:Divovi iz 22 vijeka 8-)

Manijak, ma iz glave...nekad se to štrebalo za 6-tice :-)
Jbg nek se strebalo za šesticu al sad je tu Maccabi da pomogne :oops:
manijak1

#294 Re: Navijačka prepucavanja

Post by manijak1 »

:shock: :D Pantichu :DPantichu bices uvredjen i razocharan
Dođe iz 21-og u 28-i vijek :D :D čovjek stomakom za panjom :D Djordje Crni Djordje :D :D
manijak1

#295 Re: Navijačka prepucavanja

Post by manijak1 »

Jbg nek se strebalo za šesticu al sad je tu Maccabi da pomogne
Mi nećemo spominjati Spartu jer nas libo nešto strašno za oto i pooto :D
jeza u ledja

#296 Re: Navijačka prepucavanja

Post by jeza u ledja »

nemam_ideje wrote:
Baltazar_khan wrote:činjenica je ta da su horde zla brojnije na gostovanjima od manijaka. to je dokazano već godinama.

a i ove sezone u pretkolima evropske lige nas je bilo više na koševu od vas.
horde zla su domaći ultra brand koji je poznat širom evrope. uvijek smo korak ispred ostalih navijačkih grupa u državi, prvi smo napravili bakljadu, prvi smo napravili koreografiju. napravili najveće gostovanje neke navijačke grupe iz BiH u evropi. Prag je kruna mukotrpnog rada grupe, tražilo se mjesto više u autobusima.

postavili standarde, zadali teške zadaće za sve. čak smo bili i sabotirani od strane uprave željezničara pa su nam dali manje prostora zadnji derbi na grbavici. i ptice na grani znaju da je razlog tome bolja, kvalitetnija i bučnija podrška timu, od domaćih. nije li lično vodstvo manijaka tražilo od uprave da se sabotira gostovanje hz, iz razloga što se bolje i jače čujemo? i pored toga što nas nije bilo, mnogi manijaci su imali slično razmišljanje:

Image

posebno obratiti pažnju na zadnji dio, i pročitati ga ako treba stotinu puta!
Image
Ako se već pozivaš na mišljenje jednog Manijaka i uzimaš ga kao relevantno, onda možemo primjeniti isti princip u narednom "slučaju" :mrgreen:

Image

Kakav zaključak možemo izvesti o navedenoj situaciji u Konjicu ako pratimo tvoju logiku :skoljka:

Moja preporuka, ne javljaj se. Ne pomažeš net promociji. Zapravo, štetiš istoj :dance:

Huliganu, posto vidim prepucavanje ti se svodi na to ko je koga prebio da te napomenem da se radi o navijackim grupama. Tuca i fizicki okrsaji su samo popratne pojave , a ne svrha sama sebi. Momak ti je postavio neki link gdje se komentarise navijanje, a ti postavljas link gdje se komentarise nesto sto nema veze sa navijanjem, a niti ima veze sa vama.
Sama cinjenica da huliganizam istices kao glavni argument rasprave govori najvise o tebi kao "navijacu". O tome se na internetu ne raspravlja i kao sto vidis niko drugi o tome ne komentarise jer je bespredmetno, naivno i ispod nivoa casti bilo koga ko uopste ucestvuje u nekim sukobima.

Dakle sad je pitanje - ili si 1) net-huligan, ili si 2) hajvan kojem je tuca sama sebi svrha, a navijacka grupa ti je samo izgovor za takvo ponasanje. Ne bi me iznenadilo ni jedno ni drugo. No da bi nam odgovorio na to mozda je najbolje da nam kazes da li posjedujes cakiju?

I vezano za ovu raspravu, TM se cine da su na slicnom mjestu gdje su bile HZ prije 3-4 godine. Da se ne lazemo, i mnogi od Zeljinih navijaca koji ovdje pisu to ocigledno shvataju. I koliko god se Sarajevo cinilo uzasnim u onim godinama nakon rata, sa sve SDA, Celom i agenturom na celu, opet se sve na kraju poslozilo i vratilo na onako kako je bilo i prije rata, a znaju svi kako je bilo prije rata. Tako je ocigledno prirodno stanje stvari - kada je jedan klub gradski, a drugi radnicki - takvi mu budu i navijaci. Nije tu nista toliko lose, ali je jasno ko kosi, a ko vodu nosi. Svima je to jasno.

.
manijak1

#297 Re: Navijačka prepucavanja

Post by manijak1 »

Tako je ocigledno prirodno stanje stvari - kada je jedan klub gradski, a drugi radnicki - takvi mu budu i navijaci. Nije tu nista toliko lose, ali je jasno ko kosi, a ko vodu nosi. Svima je to jasno.
Eklatantan primjer urbanog da ne kažem avlijaškog provincijalizma , sasvim očito ne nedostaje i mahalske arogancije kad si u hordi , ali kad ostaneš sam, e onda se zastane.
Jer, zaboravih dodati sam čin nastanka tog lafo gradskog kluba sam po sebi je protivrječan.
Last edited by manijak1 on 17/08/2011 17:07, edited 1 time in total.
saramara

#298 Re: Navijačka prepucavanja

Post by saramara »

manijak1 wrote::shock: :D Pantichu :DPantichu bices uvredjen i razocharan
Dođe iz 21-og u 28-i vijek :D :D čovjek stomakom za panjom :D Djordje Crni Djordje :D :D

Kakve on veze ima sa ovim nije čovjek ni kofere raspakovao ??? ili da pominjemo Raduoševića veliko pojačanje koje završi u Banovićima ? Ako i o tome treba da pričamo onda ste više nego smješni.

Plavi mantili iz pogona fabrike na tribinu.
Ovaj grad je cvjetao dok su gradonačelnici navijali za Sarajevo prvi kad je došao iz reda "plavih mantila" sve je otišlo u k.urac i tako do dana današnjeg
Last edited by saramara on 17/08/2011 17:10, edited 1 time in total.
manijak1

#299 Re: Navijačka prepucavanja

Post by manijak1 »

Ovaj grad je cvjetao dok su gradonačelnici navijali za njega prvi kad je došao iz reda "plavih mantila" sve je otišlo u k.urac i tako do dana današnjeg
Uglješi Uzelcu svaka čast ostale ne pamtim baš ...sjetih se Hamdije Kreševljakovića :D :D ni on nije bio loš za svoju mahalu iznad Metalke :D :D
ganjeta

#300 Re: Navijačka prepucavanja

Post by ganjeta »

saramara wrote:
Kakve on veze ima sa ovim nije čovjek ni kofere raspakovao ??? ili da pominjemo Raduoševića veliko pojačanje koje završi u Banovićima ?
Do kada će te vi izmisljati :-) ? Kakv crni Raduošević? Možda misliš na Božidara Radoševića koji je završio u Budućnosti iz Podgorice?
Post Reply