Sajam knjige Sarajevo

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#276 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by Truba »

nema ba to je najveći kix

porodični problemi
biće u aprilu :cry:
quentin

#277 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by quentin »

Bio danas na sajmu. Možda dva-tri štanda vrijedi pažljivije pogledati. Banjalučka Litera, onaj zajednički Geopoetike i Platoa i Šahinpašić (mada je to isto kao kod njih u knjižari). Ostalo je sve bezvrijedno i isto. Koliko sam vidio, nema nekih naročitih sajamskih popusta.
Better Man

#278 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by Better Man »

Ono što me interesovalo to sam i uspio nači, a riječ je o knjizi Lidije Nikolić Osećanja o sećanja, koja govori o pokojnoj Margiti Stefanović. Knjiga sadrži sve Margitine tekstove, pisam zapise itd i prepuna je fotografija. Jedan jako vrijedna dokument od 500 stranica. Jednna jedina je bila na čitavom sajmu i drago mi je da sam je uspio nači.
coek

#279 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by coek »

Black swan wrote:ma otkako se pojavila kultura u merkatoru sa klubom čitatelja gdje popust može biti i do 30% nemam više potrebe za ovim
ali eto fino je vidjeti toliko knjiga na jednom mjestu :D
de pls pojasni - gdje, sta , kako. Thnx
Truba

#280 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by Truba »

u merkatoru na socijalnom ima knjižara kultura koja daje lagunine knjige
isto tako i alnarijeve i čarobne knjige čini mi se
a ako se učlaniš u klub imaš popust na lagunine knjige
možeš i do 30% smanjiti cijenu knjige
MedenoSrce

#281 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by MedenoSrce »

Better Man wrote:Ono što me interesovalo to sam i uspio nači, a riječ je o knjizi Lidije Nikolić Osećanja o sećanja, koja govori o pokojnoj Margiti Stefanović. Knjiga sadrži sve Margitine tekstove, pisam zapise itd i prepuna je fotografija. Jedan jako vrijedna dokument od 500 stranica. Jednna jedina je bila na čitavom sajmu i drago mi je da sam je uspio nači.
:lol: :dance: koji kralj
coek

#282 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by coek »

Black swan wrote:u merkatoru na socijalnom ima knjižara kultura koja daje lagunine knjige
isto tako i alnarijeve i čarobne knjige čini mi se
a ako se učlaniš u klub imaš popust na lagunine knjige
možeš i do 30% smanjiti cijenu knjige
Thnx
Clover

#283 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by Clover »

Better Man wrote:Ono što me interesovalo to sam i uspio nači, a riječ je o knjizi Lidije Nikolić Osećanja o sećanja, koja govori o pokojnoj Margiti Stefanović. Knjiga sadrži sve Margitine tekstove, pisam zapise itd i prepuna je fotografija. Jedan jako vrijedna dokument od 500 stranica. Jednna jedina je bila na čitavom sajmu i drago mi je da sam je uspio nači.
Ja sam je tražila, ali nisam mogla naći. Na kojem štandu je bila?
Kemal Malovčić

#284 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by Kemal Malovčić »

Kinaski wrote:
Kemal Malovčić wrote:Dobar je LOM. :)
Jebote Merkator , mene si naso .Ko kreten se ofiram :D
što kume, šta je bilo?
Better Man

#285 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by Better Man »

Clover wrote:
Kad uđeš na sajam ideš pravo i dođeš do mjesta gdje imaš skrenuti lijevo i da ideš drugom stranom nazad i dođeš do kafane ili da čim skreneš lijevo uđeš u drugu prostoriju sa izlagačima, ali umjesto da ideš lijevo na jednu od te dvije opcije, na desnu stranu imaš takođe ulaz u jednu drugu prostoriju sa izlagačima i tu na početku je bio štand gdje se može kupiti i knjiga o Milanu Mladenoviću Dečak iz vode, pa o Partibrejkersima e tu sam je kupio. Prodavač mi je rekao kad sam uzimao da je to jedini primjerak koji je donio sa sobom i da na čitavom sajmu ni na jednom drugom štandu nema i da mu je odavno traže. Knjiga ima oko 500 stranica i prepuna je Margitinih slika od vremena kad je bila beba, pa do zadnjeg dana, njenih zabilješki, tekstova pjesama, crteža i drugih njenih radova. Zaista vrijedna knjiga.
Clover

#286 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by Clover »

Better Man wrote:
Clover wrote:
Kad uđeš na sajam ideš pravo i dođeš do mjesta gdje imaš skrenuti lijevo i da ideš drugom stranom nazad i dođeš do kafane ili da čim skreneš lijevo uđeš u drugu prostoriju sa izlagačima, ali umjesto da ideš lijevo na jednu od te dvije opcije, na desnu stranu imaš takođe ulaz u jednu drugu prostoriju sa izlagačima i tu na početku je bio štand gdje se može kupiti i knjiga o Milanu Mladenoviću Dečak iz vode, pa o Partibrejkersima e tu sam je kupio. Prodavač mi je rekao kad sam uzimao da je to jedini primjerak koji je donio sa sobom i da na čitavom sajmu ni na jednom drugom štandu nema i da mu je odavno traže. Knjiga ima oko 500 stranica i prepuna je Margitinih slika od vremena kad je bila beba, pa do zadnjeg dana, njenih zabilješki, tekstova pjesama, crteža i drugih njenih radova. Zaista vrijedna knjiga.
Hvala, hvala, hvala :thumbup:

Već si spomenuo da je jedan primjerak samo bio, ali čisto da znam na kojem štandu da je tražim sljedeći put, jer sam dosta čula o toj knjizi i baš bih je voljela imati. :D
partybrakerica

#287 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by partybrakerica »

Pozdrav!
Ovako,mene zanima je li neko imao iskustva sa izdavanjem knjiga? Nije mi se otvarala nova tema radi toga,nego da ovako pitam,ako neko slucajno zna nesto o tome.
:-D Ovako,radim na jednoj knjizi,roman je u pitanju i zelim objaviti za nekih mjesec,dva. Pa me zanima koja je procedura,koja je izdavacka kuca najbolja,sta treba uraditi prije toga i koliko se placa?Svaka informacija je dobrodosla..
Hvala dobri ljudovi unaprijed...
groove

#288 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by groove »

partybrakerica wrote:Pozdrav!
Ovako,mene zanima je li neko imao iskustva sa izdavanjem knjiga? Nije mi se otvarala nova tema radi toga,nego da ovako pitam,ako neko slucajno zna nesto o tome.
:-D Ovako,radim na jednoj knjizi,roman je u pitanju i zelim objaviti za nekih mjesec,dva. Pa me zanima koja je procedura,koja je izdavacka kuca najbolja,sta treba uraditi prije toga i koliko se placa?Svaka informacija je dobrodosla..
Hvala dobri ljudovi unaprijed...
ima li kakvog bezobrazluka u prici? danas to najbolje ide...
partybrakerica

#289 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by partybrakerica »

hehe ,slabo vala,to je vise detaljno opisana tragicna prica jedne porodice gdje je fokus stavljen na kcerku te porodice i njen zivotni put....voli neko i to citati :-D
groove

#290 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by groove »

partybrakerica wrote:hehe ,slabo vala,to je vise detaljno opisana tragicna prica jedne porodice gdje je fokus stavljen na kcerku te porodice i njen zivotni put....voli neko i to citati :-D
aha, pa autobiografija se najbolje prodaje ako si kakva poznata licnost :mrgreen:
partybrakerica

#291 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by partybrakerica »

opet si fulao :-?
ExNihilo

#292 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by ExNihilo »

Meni se čini da je to nešto ko Hiljadu sjajnih sunaca :D ?
Truba

#293 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by Truba »

digni kredit i sama objavi
Damir0406

#294 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by Damir0406 »

Image :thumbup:
Truba

#295 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by Truba »

opet sve isto ali eto :D
Emilija Kovačev

#296 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by Emilija Kovačev »

Ajde neka neko, ko već ima ovlast, izbriše ovu 2011, iz naziva teme. Uvijek me gotovo odgovori da uđem na temu. :)

A, sajmu se radujem zbog Dace, ako do tad Buybook izbaci zbirku. Ostalo će vjerovatno sve biti isto...
matsuda

#297 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by matsuda »

Damir0406 wrote:Image :thumbup:
Bas kad FRAS prestane strajkovati.. imat cemo prevozno sredstvo do Skenderije juhuuuu :D
Truba

#298 Re: Sajam knjige Sarajevo 2013

Post by Truba »

topik bi se trebao zvati

Sajam knjige kao sajam 2003
:lol: :lol: :lol:
MedenoSrce

#299 Re: Sajam knjige Sarajevo 2013

Post by MedenoSrce »

Hoce li biti da se kupi "pleme spiljskog medvjeda"?
Truba

#300 Re: Sajam knjige Sarajevo 2013

Post by Truba »

sumnjam
raspordano je kao i 50 nijansi sive te sveti gral
:lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply