_BataZiv_0809 wrote:Da je brojcani omjer drukciji, drugu bi ti pjesmu pjevala, mlada stojadinko. Ali eto.SaraFina wrote:
Meni je tvoj stav beskičmenjački iskreno.
Glasao si za DF, što treba? One koje si ti birao i koje je biralo isto toliko gradjana kao i Čovića zakinuti u svim nivoima vlasti?
Što je DF? Ikebana?
Apsolutno je nebitno čiju Covic podršku ima ili nema. Da je to nekom bio prioritet već u Dejtonu bi bio napravljen famozni treći entitet.
Ili ustavno se hrvatski narod kao najmalobrojniji zastitio od preglasavanja.
Dakle Bošnjaci i ostali, ne rade ništa neprovedivo i nemoguće, nezakonito ..samo iskorištavaju mogućnost koja im je na pladnju servirana.
Ti se grizi zbog toga, ja ne bih.
Ne treba se ponasati kao Srbi u Jugoslaviji, nego biti pragmatican. I ne nasjedati ko bekan na DČ. Zna svako da je trazio 6 da bi dobio 5![]()
Za pocetak moras razumjeti da je ovo slozena i visenacionalna drzava. A iskoristavanje mogucnosti koja je na tacni servirana su rezultat Petricevih amandmana na Ustav Federacije.
Ja kao glasac DF nisam ocekivao da ce u kolaciju sa SDA. Da ce popunjavati uglavnom bosnjacke kvote, to jesam.
I PET je previše jednostavno. Opet te pitam jesi vidio / pročitao što trazi?
Dakle meni to neko pijačarsko Čovićevo profitiranje je jasna igra od početka ..
I molim te nećemo o interesima i zaštiti HR naroda, Čović stiti sopstvene ..
Privatizirao je HNS pa će da odrzi svoju nadmoć nagradjivati i one beznačajne stranke valjda političkim pozicijama?
Dakle nije mi sporan HR narod niti njegova dobrobit, nego kalkulacije megalomanijaka koji je sebe proglasio zastitnikom tog naroda.
A upravo HR narod zahvaljujući njemu se i iseljava. Jer je nesposoban za kompromis i njegova bolesna retorika smeta svakoj pro bosanskoj stranci.
Glasaju za njega jer nemaju izbora. Ili glas HDZ - u ili si izdajnik, podguzna sarajevska muha i sl.