All about Dragan Čović

Post Reply
SaraFina

#276 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by SaraFina »

_BataZiv_0809 wrote:
SaraFina wrote:
Meni je tvoj stav beskičmenjački iskreno.
Glasao si za DF, što treba? One koje si ti birao i koje je biralo isto toliko gradjana kao i Čovića zakinuti u svim nivoima vlasti?
Što je DF? Ikebana?
Apsolutno je nebitno čiju Covic podršku ima ili nema. Da je to nekom bio prioritet već u Dejtonu bi bio napravljen famozni treći entitet.
Ili ustavno se hrvatski narod kao najmalobrojniji zastitio od preglasavanja.
Dakle Bošnjaci i ostali, ne rade ništa neprovedivo i nemoguće, nezakonito ..samo iskorištavaju mogućnost koja im je na pladnju servirana.
Ti se grizi zbog toga, ja ne bih.
Da je brojcani omjer drukciji, drugu bi ti pjesmu pjevala, mlada stojadinko. Ali eto.

Ne treba se ponasati kao Srbi u Jugoslaviji, nego biti pragmatican. I ne nasjedati ko bekan na DČ. Zna svako da je trazio 6 da bi dobio 5 :wink:

Za pocetak moras razumjeti da je ovo slozena i visenacionalna drzava. A iskoristavanje mogucnosti koja je na tacni servirana su rezultat Petricevih amandmana na Ustav Federacije.

Ja kao glasac DF nisam ocekivao da ce u kolaciju sa SDA. Da ce popunjavati uglavnom bosnjacke kvote, to jesam.

I PET je previše jednostavno. Opet te pitam jesi vidio / pročitao što trazi?
Dakle meni to neko pijačarsko Čovićevo profitiranje je jasna igra od početka ..
I molim te nećemo o interesima i zaštiti HR naroda, Čović stiti sopstvene ..
Privatizirao je HNS pa će da odrzi svoju nadmoć nagradjivati i one beznačajne stranke valjda političkim pozicijama?
Dakle nije mi sporan HR narod niti njegova dobrobit, nego kalkulacije megalomanijaka koji je sebe proglasio zastitnikom tog naroda.
A upravo HR narod zahvaljujući njemu se i iseljava. Jer je nesposoban za kompromis i njegova bolesna retorika smeta svakoj pro bosanskoj stranci.
Glasaju za njega jer nemaju izbora. Ili glas HDZ - u ili si izdajnik, podguzna sarajevska muha i sl.
omega369

#277 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by omega369 »

ujko iz prospekta ce, na zalost, dobiti sve sto trazi

tako je to. to je nama nasa broba dala. jednostavno :wink:
SaraFina

#278 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by SaraFina »

nosara wrote:
SaraFina wrote: Što je DF? Ikebana?
Ikebana barem ima svrhu...

Ne mogu shvatiti da je DF napravio sve moguće kompromise, i da i dalje megalomanski zahtjevi nisu zadovoljeni.
bh.tornjak

#279 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by bh.tornjak »

_BataZiv_0809 wrote:
SaraFina wrote:
Meni je tvoj stav beskičmenjački iskreno.
Glasao si za DF, što treba? One koje si ti birao i koje je biralo isto toliko gradjana kao i Čovića zakinuti u svim nivoima vlasti?
Što je DF? Ikebana?
Apsolutno je nebitno čiju Covic podršku ima ili nema. Da je to nekom bio prioritet već u Dejtonu bi bio napravljen famozni treći entitet.
Ili ustavno se hrvatski narod kao najmalobrojniji zastitio od preglasavanja.
Dakle Bošnjaci i ostali, ne rade ništa neprovedivo i nemoguće, nezakonito ..samo iskorištavaju mogućnost koja im je na pladnju servirana.
Ti se grizi zbog toga, ja ne bih.
Da je brojcani omjer drukciji, drugu bi ti pjesmu pjevala, mlada stojadinko. Ali eto.

Ne treba se ponasati kao Srbi u Jugoslaviji, nego biti pragmatican. I ne nasjedati ko bekan na DČ. Zna svako da je trazio 6 da bi dobio 5 :wink:

Za pocetak moras razumjeti da je ovo slozena i visenacionalna drzava. A iskoristavanje mogucnosti koja je na tacni servirana su rezultat Petricevih amandmana na Ustav Federacije.

Ja kao glasac DF nisam ocekivao da ce u kolaciju sa SDA. Da ce popunjavati uglavnom bosnjacke kvote, to jesam.
Naravno da se ne treba tako ponasat.
I ja ne vidim da iko ista uzima od druga dva naroda...samo se ne dozvoljava da se zasite preveliki i nerealni apetiti ...
ili sto bi u narodu rekli "ne treba skidat gace pred svakim zecom"
SaraFina

#280 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by SaraFina »

omega369 wrote:ujko iz prospekta ce, na zalost, dobiti sve sto trazi

tako je to. to je nama nasa broba dala. jednostavno :wink:

Onda neka se spremi i Bakir slobodno skupa sa Zlajom i Silajdzićem biti na marginama bosanskohercegovačke političke scene.
I DF.. Koji je imao potencijala ali razočarao ..
bh.tornjak

#281 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by bh.tornjak »

SaraFina wrote:
nosara wrote:
SaraFina wrote: Što je DF? Ikebana?

Ne mogu shvatiti da je DF napravio sve moguće kompromise, i da i dalje megalomanski zahtjevi nisu zadovoljeni.
sve je odradjeno zamalo pa perfekto....kad se bude trazio krivac....opravdanje je tu...dali smo, bili spremni na kompromis....ali neko je trazio jos vise...i previse...
mudrac2

#282 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by mudrac2 »

_BataZiv_0809 wrote:[
Uh sto se neko pali na Dragana Covica :D

Faca je nema sta[
i tebi se izgleda sviđa?
SaraFina

#283 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by SaraFina »

bh.tornjak wrote:
SaraFina wrote:
nosara wrote:

sve je odradjeno zamalo pa perfekto....kad se bude trazio krivac....opravdanje je tu...dali smo, bili spremni na kompromis....ali neko je trazio jos vise...i previse...
Iskreno navijam da Ridjobradi zna igrati šaha a i Komšo. Pa su predvidjeli poteze unaprijed :D
SaraFina

#284 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by SaraFina »

mudrac2 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:[
Uh sto se neko pali na Dragana Covica :D

Faca je nema sta[
i tebi se izgleda sviđa?

Ne, on pati od političke korektnosti.

Koja je mrtvo slovo u ustavu na Balkanu :)

I općenito u političkom zivotu.
Last edited by SaraFina on 26/02/2015 11:01, edited 1 time in total.
Altsa

#285 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by Altsa »

no_mani=no_fjučr wrote:
SaraFina wrote:Draganu Čoviću ne treba dati ništa .. I nadam se da neće dobiti apsolutno ništa .. Nijedan ostvareni mokri san.
Sad bi potpisala da nikšićeva vlada ostane još četiri godine ali ove megalomanske umobolne HDZ -ovske zahtjeve ne bi ispunila.
Čak i ako spadne na PET ministarstava i to je previše i ne bi ih dobio.
A spasće mu apetiti do nedjelje :D
Zar Covic nije clan predsjenistva, sto mu vise i treba, dovoljno za opstrukcije, mudar Bakir mora biti, energentske sankcije prijete.
predsjednistvo nema nikakve veze sa izborom izvrsne vlasi u federaciji. znaci ne moze sa tog polozaja nista.
bh.tornjak

#286 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by bh.tornjak »

SaraFina wrote:
Iskreno navijam da Ridjobradi zna igrati šaha a i Komšo. Pa su predvidjeli poteze unaprijed :D
mislim da su "takticari" sa strane....
Pazi ovo:
navuci-potegni oko drzavne vlade....napravljeni su veliki ustupci.....Vlada se formirala...sutradan dolazi ona Italijanka i kaze da ce da podnese pozitivan izvjestaj u Briselu.Dakle, to je aminovano....
Ne vjerujem da neko ima "damu" da to sve "minira" pa ni Covic.
ono sto je preostalo da se uradi jest federalna vlast. Covic prijeti ako mu se ne udovolji da ce "minirati" drzavnu vlast,sto je samo po sebi veoma opasno jer EU se zuri zbog drugih stvari....
ako to pokusa....EU ce prihvatiti Raguza i u vladi federacije i na drzavnoj razini....
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#287 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote:[

Privatizirao je HNS pa će da odrzi svoju nadmoć nagradjivati i one beznačajne stranke valjda političkim pozicijama?
Dakle nije mi sporan HR narod niti njegova dobrobit, nego kalkulacije megalomanijaka koji je sebe proglasio zastitnikom tog naroda.
A upravo HR narod zahvaljujući njemu se i iseljava. Jer je nesposoban za kompromis i njegova bolesna retorika smeta svakoj pro bosanskoj stranci.
Glasaju za njega jer nemaju izbora. Ili glas HDZ - u ili si izdajnik, podguzna sarajevska muha i sl.
Kao i svaki bh politicar :zzzz:

Procitaj Ustav FBiH.
SaraFina

#288 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by SaraFina »

bh.tornjak wrote:
SaraFina wrote:
mislim da su "takticari" sa strane....
Pazi ovo:
navuci-potegni oko drzavne vlade....napravljeni su veliki ustupci.....Vlada se formirala...sutradan dolazi ona Italijanka i kaze da ce da podnese pozitivan izvjestaj u Briselu.Dakle, to je aminovano....
Ne vjerujem da neko ima "damu" da to sve "minira" pa ni Covic.
ono sto je preostalo da se uradi jest federalna vlast. Covic prijeti ako mu se ne udovolji da ce "minirati" drzavnu vlast,sto je samo po sebi veoma opasno jer EU se zuri zbog drugih stvari....
ako to pokusa....EU ce prihvatiti Raguza i u vladi federacije i na drzavnoj razini....

Ima logike i nadam se da je taj scenario u pripravnosti :D
Castila bi!
SaraFina

#289 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by SaraFina »

_BataZiv_0809 wrote:
SaraFina wrote:[

Kao i svaki bh politicar :zzzz:

Procitaj Ustav FBiH.

Što se mene tiče, ti se opredjeli da te Dragan Covic prestavlja u budućnosti ..
Ja tu nemam zamjerki.

Uglavnom, udarali su " legitimni" drvlje i kamenje po Komšiću zbog toga što mu hrvatski gradjani nisu ukazali povjerenje nego je izabran voljom većinskog naroda.
Je li bilo tako? Jeste?
Sad je opet taj isti čovjek u vlasti izmedju ostalog i glasovima ostalih i Dragan Covic će i pored svih ustupaka zakidati DF za pozicije iako je dobio sve hrvatske?
Znači apsolutno nikakvih pretenzija nema na političke pozicije iz hrvatske kvote.. I opet nije dovoljno?
Pa pročitaj ti onda ustav a ne ja.
Sad je Dragan Covic i zaštitnik reda ostalih, dijela neodlucnih Bošnjaka ??
Navedi mi temelj na osnovu kojeg on ima pravo pretendirati na ovo što trazi?
Last edited by SaraFina on 26/02/2015 11:19, edited 1 time in total.
Altsa

#290 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by Altsa »

Hafis wrote:Komarica i Čović: Zaustaviti daljnji odlazak Hrvata iz RS-a
http://www.klix.ba/vijesti/bih/komarica ... /141212112

Dobro je počeo s mandatom.
Ovoga se Želja nije dosjetio osam godina, a ne bi ni u još osam da ga je kojim slučajemm moglo zapasti.

:lol: :lol: evo i "intelektualac" se javio. to je trebao krivousti da rijesava a ne Komsic.
Last edited by Altsa on 26/02/2015 11:21, edited 1 time in total.
megaman4

#291 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by megaman4 »

Altsa wrote:

Ovoga se Želja nije dosjetio osam godina, a ne bi ni u još osam da ga je kojim slučajemm moglo zapasti.

:lol: :lol: evo i "intelektualac" se javio. to je trebao tudzman da rijesi a ne ovaj smrad lopovski.
kakvo licemjerstvo Čovića. :-x
no_mani=no_fjučr

#292 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by no_mani=no_fjučr »

SaraFina wrote:
no_mani=no_fjučr wrote:
SaraFina wrote:Draganu Čoviću ne treba dati ništa .. I nadam se da neće dobiti apsolutno ništa .. Nijedan ostvareni mokri san.
Sad bi potpisala da nikšićeva vlada ostane još četiri godine ali ove megalomanske umobolne HDZ -ovske zahtjeve ne bi ispunila.
Čak i ako spadne na PET ministarstava i to je previše i ne bi ih dobio.
A spasće mu apetiti do nedjelje :D
Zar Covic nije clan predsjenistva, sto mu vise i treba, dovoljno za opstrukcije, mudar Bakir mora biti, energentske sankcije prijete.
Čuj sankcije? Pa ako je Čović glavni kocnicar a jeste jelte o kakvim ti sankcijama pričaš Kolindinog ti bujnog poprsja? :D
Krivo. Dodik je kocnicar. O tome su u Zagrebu, vrlo je los izbor izmedju dva zla, a najvece zlo je Zlaja i u ovom vremenu, svi su oni lazi i obmane.
Last edited by no_mani=no_fjučr on 26/02/2015 11:28, edited 1 time in total.
SaraFina

#293 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by SaraFina »

Altsa wrote:

:lol: :lol: evo i "intelektualac" se javio. to je trebao tudzman da rijesi a ne ovaj smrad lopovski.

Sad će opsirna opservacija :D

Treba Čovketu dati znaš sve .. Jer bili su legitimni zakidani osam godina.

Pa za duševne patnje i boli prouzrocene našom nepromišljenošću :D
mudrac2

#294 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by mudrac2 »

samo mislim da nije dobro što se hdz već uvalio za predsjednika fbih, na taj način može opstruirati novu vladu bez hdz-a. u svakom slučaju podržavam izbacivanje hdz-a i na tim principima i u budućnosti istrajati. okupiti hrvatske stranke koje su probosanski orjentisane, a dokazane fašiste i protagoniste udruženog zločinačkog poduhvata spremiti tamo gdje im je mjesto, na političko smetljište.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#295 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote:
Ja tu nemam zamjerki.

Uglavnom, udarali su " legitimni" drvlje i kamenje po Komšiću zbog toga što mu hrvatski gradjani nisu ukazali povjerenje nego je izabran voljom većinskog naroda.
Je li bilo tako? Jeste?
Sad je opet taj isti čovjek u vlasti izmedju ostalog i glasovima ostalih i Dragan Covic će i pored svih ustupaka zakidati DF za pozicije iako je dobio sve hrvatske?
Znači apsolutno nikakvih pretenzija nema na političke pozicije iz hrvatske kvote.. I opet nije dovoljno?
Moje politicko opredjeljenje nije tema. Tema je rasclanjivanja temeljnog nepoznavanja funkcionisanja politickog sistema u BiH :)

Udarali su drvlje i kamenje jer je izabran bosnjackim glasovima. Get over it.

Legitimitet za predstavljanje srpskog naroda ima SDP i to se vidi po Domu naroda. DF ima 1 covjeka samo. Posto je SDP van kombinacija, kao i SNSD, normalno je da ce se ovi idoti satro svadjati zbog tog jednog mjesta, da zabave narod. Well done.
SaraFina

#296 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by SaraFina »

_BataZiv_0809 wrote:
SaraFina wrote:
Ja tu nemam zamjerki.

Je li bilo tako? Jeste?
Moje politicko opredjeljenje nije tema. Tema je rasclanjivanja temeljnog nepoznavanja funkcionisanja politickog sistema u BiH :)

Udarali su drvlje i kamenje jer je izabran bosnjackim glasovima. Get over it.

Legitimitet za predstavljanje srpskog naroda ima SDP i to se vidi po Domu naroda. DF ima 1 covjeka samo. Posto je SDP van kombinacija, kao i SNSD, normalno je da ce se ovi idoti satro svadjati zbog tog jednog mjesta, da zabave narod. Well done.
Govorim ti o ustupcima općenito, a ne tom jednom mjestu.. Valjda je jasno.
Meni lično je u cilju da Covic do nedelje trazi i "Sedmicu ":D
Malo je "Šest" :)

Papak je ako popusti. Treba to zatezati ko hercegovacki tovar. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#297 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote: Govorim ti o ustupcima općenito, a ne tom jednom mjestu.. Valjda je jasno.
Meni lično je u cilju da Covic do nedelje trazi i "Sedmicu ":D
Malo je "Šest" :)

Papak je ako popusti. Treba to zatezati ko hercegovacki tovar. :D
:zzzz:
Kolinda

#298 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by Kolinda »

Gospodine predsjedniče Hrvatskog naroda u BiH Dragane Čoviću imate punu podršku 80% hrvatskog naroda u BiH u opravdanom traženju min.6 mjesta u vladi fBiH .
SaraFina

#299 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by SaraFina »

Kolinda wrote:Gospodine predsjedniče Hrvatskog naroda u BiH Dragane Čoviću imate punu podršku 80% hrvatskog naroda u BiH u opravdanom traženju min.6 mjesta u vladi fBiH .

Bujnog ti poprsja draga?

I onaj nas onda levat Ridjobradi ima 100% podršku bosnjačkog a Komšo " ostalih " da ga spriječi u tome :D
biske

#300 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by biske »

Kolinda wrote:Gospodine predsjedniče Hrvatskog naroda u BiH Dragane Čoviću imate punu podršku 80% hrvatskog naroda u BiH u opravdanom traženju min.6 mjesta u vladi fBiH .
ama sedam(!)

jegera.
Post Reply