Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
-
zemo_online
#276 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Sta ce bit ako se ostvare prijetnje covica o blokadi i to u koordinaciji sa dodikom? nece biti balvana vec nesto sofisticiranije. bosnjaci,htjeli ili ne,ipak su vecina na 30 % teritorija bih.
-
hercegovac_pravi
#277 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
O kavim blokadama govoriš? Misliš na državnom nivou vlasti? Pa neka blokiraju..ja sam davno rekao, onaj kome trebaju pare da isplati penzije nek pravi centralnu vlast. Što se nama ne sviđa postoji entitetski veto ili zaštita nacionalnih interesa i samo se onda "dogovarati"..pa zato imamo Tihića..al se čovjek voli "zdogovarati"test01 wrote:Sta ce bit ako se ostvare prijetnje covica o blokadi i to u koordinaciji sa dodikom? nece biti balvana vec nesto sofisticiranije. bosnjaci,htjeli ili ne,ipak su vecina na 30 % teritorija bih.
- Bosnolog
-
zavrzlama
#279 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
test01 wrote:Sta ce bit ako se ostvare prijetnje covica o blokadi i to u koordinaciji sa dodikom? nece biti balvana vec nesto sofisticiranije. bosnjaci,htjeli ili ne,ipak su vecina na 30 % teritorija bih.
recimo,zapad zamijeni malo uloge...dovede srbe u par enklava(navuce na put secesije i kasnije zavuce kajlu ,pustajuci probosanske snage da zavrse prekinuto 95-e) i stvori situaciju da dodik i BIH srbi budu najveci zagovornici mulitietnicke,jedinstvene i cjelovite BIH...a hrvatska pretvori medijskom stanizacijom Covica i ekipu najvecim kocnicarima ulaska hrvatske u EU i opasnosti po stabilnost hrvatske i ekonomskog prosperiteta ,posebice turizma,jer puskaranje u okolici Neuma nije bas lijepa turisticka prezentacija hrvatskog turizma..,a turska koja jedva ceka da se u BIH zakuha da naplati od evrope kompezaciju za ne primanje u EU porodicu,poklapanjem BIH i veceg dijela balkana....
eto sta ce slijediti nakon covic -dodik koordinacije
-
hercegovac_pravi
#280 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Eh zavrzlama..zavrzlama wrote:test01 wrote:Sta ce bit ako se ostvare prijetnje covica o blokadi i to u koordinaciji sa dodikom? nece biti balvana vec nesto sofisticiranije. bosnjaci,htjeli ili ne,ipak su vecina na 30 % teritorija bih.
recimo,zapad zamijeni malo uloge...dovede srbe u par enklava(navuce na put secesije i kasnije zavuce kajlu ,pustajuci probosanske snage da zavrse prekinuto 95-e) i stvori situaciju da dodik i BIH srbi budu najveci zagovornici mulitietnicke,jedinstvene i cjelovite BIH...a hrvatska pretvori medijskom stanizacijom Covica i ekipu najvecim kocnicarima ulaska hrvatske u EU i opasnosti po stabilnost hrvatske i ekonomskog prosperiteta ,posebice turizma,jer puskaranje u okolici Neuma nije bas lijepa turisticka prezentacija hrvatskog turizma..,a turska koja jedva ceka da se u BIH zakuha da naplati od evrope kompezaciju za ne primanje u EU porodicu,poklapanjem BIH i veceg dijela balkana....
eto sta ce slijediti nakon covic -dodik koordinacije..medjutim oni pucaju praznim puskama..krepavat nazor u rahat patnji
baš si zloban..dapaĆe
- vee-jay
#281 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
nema sta, jednostavno uzeti slike i poslati uz pricu o dariju kordicu svim njemackim medijima i kancelarki merkel, kao i firmi OBI...
ako ima ko da napise, ja cu prevesti na njemacki
ako ima ko da napise, ja cu prevesti na njemacki
-
zemo_online
#282 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
sta ako se zapuca sutra? to bi dodiku i covicu najvise pasalo da se narod homogenizuje.
mali sitni incidenti,napadi na "manjine" u rs ili "herceg-bosni" kako bi se pokazalo da ovakva bih treba promjenu ustava.
mali sitni incidenti,napadi na "manjine" u rs ili "herceg-bosni" kako bi se pokazalo da ovakva bih treba promjenu ustava.
-
hercegovac_pravi
#283 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Ma jok..ovdje jedino Bošnjaci imaju dovoljno snage da započnu rat. A Bošnjacima nije u interesu da započinju rat. Zašto i bi kad svoje ciljeve ostvauju mirnim putem i to bez ikakvih problema. Čumu rat, pogibije i razaranja kad će se za desetak godina Srbi ionakobiti najveći zagovornici građanskog uređenja BiH...test01 wrote:sta ako se zapuca sutra? to bi dodiku i covicu najvise pasalo da se narod homogenizuje.
-
zemo_online
#284 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
za 10 godina,nisam siguran. kako si ti siguran da hoce? na osnovu cega?
ja sam naveo incidente a ne rat? ti incidenti mogu da budu i oruzani jer su svi naoruzani. jer mi se cini da smo dosli do tacke kada mora nesto lose da se desi jer ovako vise ne ide. nikome ne valja.
ja sam naveo incidente a ne rat? ti incidenti mogu da budu i oruzani jer su svi naoruzani. jer mi se cini da smo dosli do tacke kada mora nesto lose da se desi jer ovako vise ne ide. nikome ne valja.
-
hercegovac_pravi
#285 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Statistika je neumoljiva i kaže da će broj Srba u BiH za nekih 15 godina (odokativno) biti negdje oko 720,000 i da će Bošnjaci činiti dvotrećinsko stanovništvo u BiH. Tada padaju u vodu bilo kakve iluzije o odcjepljenju pc-a. Šta misliš šta će se desiti kada za nekih 8-10godina pođe masovno prijavljivanje Bošnjačkih glasača u pc? Od prilike je dovoljno nekih 220,000 Bošnjačkih glasača i pc će tada postati besmislena tvorevina. Ukratko eto na čemu temeljim moje mišljenje.test01 wrote:za 10 godina,nisam siguran. kako si ti siguran da hoce? na osnovu cega?
A incidenti, to je moguće ali takvi incidenti sigurno neće biti organizovani od strane neke političke opcije u BiH. Možda neki frustrirani pojedinac napravi svinjariju ali čisto sumnja da bi npr. HDZ pretvarao sebe u terorističku organizaciju. Toliko glupi ni oni nisu.
- slobodni armirach
#286 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
bez uvrede, to se tebi samo cini da se doslo do nekakve tacke,test01 wrote:za 10 godina,nisam siguran. kako si ti siguran da hoce? na osnovu cega?
nismo mi Afrika pa da smo skloni kojekakvim oruzanim incidentima, za koje svijet sazna nakon heftu dana, nema ti kod nas incidenata, il jesi il nisi.
Rat KOSTA, sta mislis ko ce da ga financira? Nemoze biti dovoljno velik da se isplati velikim bankama da ulazu u novi rat,
Ja da sam bankar, prije bi ulozio u juznokorejski poluotok, ili u juznu ameriku, pa da otvorim kakav rat koji bi mi se isplatio. A bankari su osigurali teritoriju na Balkanu za nove naftovode i gasovode tako da im se ne isplati nikakvo puskaranje, njihov novac tece kroz Balkanske zemlje, i fino zaradjivaju na miran nacin.
'Borba' za treci je borba z kontrolu Aluminija, HT telekoma, Elektroprivredu HZHB, pa da sam Ja Covic, ne bi se bolje ponasao ako je u pitanju moj novac u tim firmama. Pa naravno da Dragan brani svoj kapital kroz borbu za treci.
Prva i osnovna definicija Biznisa, Osiguraj svoj kapital.
pristat ce i HDZ-ovi, nakon sto malo usaglase stavove sa SDP i poprave danasnju platformu.
- Socijalista
#287 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
ne znam bashercegovac_pravi wrote:Statistika je neumoljiva i kaže da će broj Srba u BiH za nekih 15 godina (odokativno) biti negdje oko 720,000 i da će Bošnjaci činiti dvotrećinsko stanovništvo u BiH. Tada padaju u vodu bilo kakve iluzije o odcjepljenju pc-a. Šta misliš šta će se desiti kada za nekih 8-10godina pođe masovno prijavljivanje Bošnjačkih glasača u pc? Od prilike je dovoljno nekih 220,000 Bošnjačkih glasača i pc će tada postati besmislena tvorevina. Ukratko eto na čemu temeljim moje mišljenje.test01 wrote:za 10 godina,nisam siguran. kako si ti siguran da hoce? na osnovu cega?
A incidenti, to je moguće ali takvi incidenti sigurno neće biti organizovani od strane neke političke opcije u BiH. Možda neki frustrirani pojedinac napravi svinjariju ali čisto sumnja da bi npr. HDZ pretvarao sebe u terorističku organizaciju. Toliko glupi ni oni nisu.
- kamen spoticanja
#288 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
sustinski mnogo godina robije ceka covica ...on licno nema sta izgubiti...no poznavajuci mentalitet onih koji se trenutno u njega kunu probleme mozes ocekivati samo u okolici listice i gruda ali to je saka jada...Socijalista wrote:ne znam bashercegovac_pravi wrote:Statistika je neumoljiva i kaže da će broj Srba u BiH za nekih 15 godina (odokativno) biti negdje oko 720,000 i da će Bošnjaci činiti dvotrećinsko stanovništvo u BiH. Tada padaju u vodu bilo kakve iluzije o odcjepljenju pc-a. Šta misliš šta će se desiti kada za nekih 8-10godina pođe masovno prijavljivanje Bošnjačkih glasača u pc? Od prilike je dovoljno nekih 220,000 Bošnjačkih glasača i pc će tada postati besmislena tvorevina. Ukratko eto na čemu temeljim moje mišljenje.test01 wrote:za 10 godina,nisam siguran. kako si ti siguran da hoce? na osnovu cega?
pero gudelj i 'rvati srednje bosne doslovno su postali to sto jesu zahvaljujuci bosnjackoj budalastini i oni nema sanse da popuse foru dragana covica...grana na kojoj sjedis i od koje zivis se ne zarezuje
ovako samo ocekujem jacanje lijanovica
- slobodni armirach
#289 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
pero gudelj i 'rvati srednje bosne doslovno su postali to sto jesu zahvaljujuci bosnjackoj budalastini i oni nema sanse da popuse foru dragana covica...grana na kojoj sjedis i od koje zivis se ne zarezuje![]()
Gola Istine Hrvatske Lasvanske Doline
-
Alfa_Ze
#290 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
D e m o g r a f i j a - je ustvari onaj statistici segment koji pali crvenu sijalicu kod Hrvata i Srba.hercegovac_pravi wrote:Statistika je neumoljiva i kaže da će broj Srba u BiH za nekih 15 godina (odokativno) biti negdje oko 720,000 i da će Bošnjaci činiti dvotrećinsko stanovništvo u BiH. Tada padaju u vodu bilo kakve iluzije o odcjepljenju pc-a. Šta misliš šta će se desiti kada za nekih 8-10godina pođe masovno prijavljivanje Bošnjačkih glasača u pc? Od prilike je dovoljno nekih 220,000 Bošnjačkih glasača i pc će tada postati besmislena tvorevina. Ukratko eto na čemu temeljim moje mišljenje.
Oni zele da rijese teritorijalni promblem u BiH ( treci entitet - kasnije disolucija HB i RS), prije nego ih sustigne neke crne demografske najave koje ih mogu zadesiti.
Dovoljno je pogledati demografiju Hrvatske i Srbije, za nekih buducih dvadesetak 20 i vise godina.
Zar mislite da ce i jedni i drugi dopustiti da im ''gare''
- Gandalf
#291 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
pozicija čove može samo slabiti - dovoljno je pogledati samo kako je završio moČni salamander - isto čeka i čovu a koji kada padne će da napravi rupčagu od koje će svi da pobjegnu glavom bez obzira - baš k'o od jarana mu salamandera - joj rahatluka gledat čovu & comp. kako se valjaju u sopstvenom blatu
fakat treba ovo predložit OBN kao reality show pod nazivom "čovin treći blentitet"
fakat treba ovo predložit OBN kao reality show pod nazivom "čovin treći blentitet"
-
bicebolje
#292 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Tenis je popularniji.Gandalf wrote:pozicija čove može samo slabiti - dovoljno je pogledati samo kako je završio moČni salamander - isto čeka i čovu a koji kada padne će da napravi rupčagu od koje će svi da pobjegnu glavom bez obzira - baš k'o od jarana mu salamandera - joj rahatluka gledat čovu & comp. kako se valjaju u sopstvenom blatu![]()
- Bosnolog
#293 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Neshvatljivo je da HDZ kuka o vlastitoj ugrozenosti a istovremeno cine ovakve stvari.Ovim cinom je ovaj dvonogi HDZ celni stakor zauvijek sebi zatvorio pute kao i stranka koja je stajala iza svih ovih pocinjenih zlocina kao ogranak HDZ-a Republike Hrvatske za sto ce biti tuzeni nakon svih dokaza i presuda jer ratni zlocin ne zastarjeva.
Ovim cinom HDZ nastavlja da soli nezarasle rane sto je otvoreno smisljena provokacija i guranje prstiju u oci familijama i prezivjelim zrtvama.Nakon pozdravljanja onih koji u Hagu ocekuju presudu oni ovim postupkom nastavljaju da dokazuju da su fasisticko smece na celu sa Covicem kao i drugi visoki cinovnici te krimofasizirane stranke ukljucujuci i kvazi ministar pravde Barisa Colak,....
Koja moralna ironija i ruganje nevinim zrtvama od strane fasisoidnog HDZ-a i Covica,...U drustvu ovih fasista je bio i njohov ljubimac i nesudeni hrvatski predsjednik Bandic,........
HDZ fasisti su gora i podlija ideoloska mraka od cetnickih,ovim cinom su samo potvrdili da su bili i ostali zauvijek podle dvonoge hulje sa dva lica,..
Last edited by Bosnolog on 21/12/2010 06:54, edited 1 time in total.
-
Mihaelj
#294 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Moguće je to, ali nemoj zaboraviti da je Sanader izgubio podršku naroda, a onda i podršku stranke iz koje su ga izbacili kad je pokušao napraviti svojevrsni udar. U međuvremenu se poklopila međunarodna istraga oko Hypo banke i to sve je dovelo do uhićenja Sanadera.Gandalf wrote:pozicija čove može samo slabiti - dovoljno je pogledati samo kako je završio moČni salamander - isto čeka i čovu a koji kada padne će da napravi rupčagu od koje će svi da pobjegnu glavom bez obzira - baš k'o od jarana mu salamandera - joj rahatluka gledat čovu & comp. kako se valjaju u sopstvenom blatu![]()
Čović s druge strane zasad ima veliku podršku Hrvata da se izbori za njihova prava (prestanak preglasavanja, entitet itd.), ne vodi se nikakva međunarodna istraga protiv njega, a i stranka debelo stoji iza njega.
P.S. Pozdrav svima, ja sam novi na forumu. Prijavio sam se prije par dana.
-
kecher II
#295 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
koliko se sjecam cini mi se da je i sanader ''preko noci'' izgubio svu podrsku koju je imao,naroda,stranke... barem je tako sto se javnosti tice a sta se kolalo iza....?Mihaelj wrote:Moguće je to, ali nemoj zaboraviti da je Sanader izgubio podršku naroda, a onda i podršku stranke iz koje su ga izbacili kad je pokušao napraviti svojevrsni udar. U međuvremenu se poklopila međunarodna istraga oko Hypo banke i to sve je dovelo do uhićenja Sanadera.
Čović s druge strane zasad ima veliku podršku Hrvata da se izbori za njihova prava (prestanak preglasavanja, entitet itd.), ne vodi se nikakva međunarodna istraga protiv njega, a i stranka debelo stoji iza njega.
-
frombosna
#296 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Ma ti si zadojen nacionalizmom i mržnjem prema svima. Spominješ svačije zločine ali šutiš o onima koje je počinila ABiH i za koje nitko nije kažnjen. Jeli to znači da jedni imaju na to pravo.hercegovac_pravi wrote:Jok eto ti i osa ste relavantni. Isto tako ne lupaj gluposti o Starom Mostu. Jedino što je haški tribunal rekao o rušenju Starog Mosta je negacija pokušaja Tužilaštva da koristi rušenje Starog Mosta kao de facto dokazano što nije slučaj. A zašto nije slučaj? Pa zato što se o toj tačci optužnice još nije raspravljalo niti je presuda o rušenju Starog Mosta "de facto" donešena...Kontaš? Postoji zakonska hijerarhija po kojoj se postupa..frombosna wrote: Baš je bitan taj haški sud. Zaboravio si reči da je rekao da Srbija nije izvršila agresiju ne BiH kao i da su rekli da HVO nije mogao srušiti stari most.
Mislim, baš je haški sud relevantan
Svaki dan sve više i više primate apsolutno sve karakteristike vaš "vekovnih saveznika". Kordić heroj (mladić heroj), HVO nije srušio Stari Most već je sve namješteno (srbi nisu počinili genocid u Srebrenici već je sve namješteno), Hrvati su se samo branili (srbi su branili vekovna ognjišta), Hrvati su ugroženi (Srbi su ugroženi), HVO nije pravio konc logore (srbi su imali samo transportacione tačke), Haški tribunal nije relavantna institucija (Haški tribunal je vatikansomasonskodžemahirijska zavera protiv nedužnog srpskog naroda)....itd...itd..I nakraju sve začinite udruženim zločinačkim poduhvatom...
Ne misliš valjda da su takvi ljudi kao ti budučnost ove zemlje. Probudi se. Nisu više 90-te.
Samo bi još rušenje mosta koji je služio u vojne svrhe trebalo proglasiti genocidom.
U svakom slučaju želim ti sreću u borbi sa vjetrenjačama
- seln
#297 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Boli, ha?Gata wrote:kecher II wrote:koliko se sjecam cini mi se da je i sanader ''preko noci'' izgubio svu podrsku koju je imao,naroda,stranke... barem je tako sto se javnosti tice a sta se kolalo iza....?Mihaelj wrote:Moguće je to, ali nemoj zaboraviti da je Sanader izgubio podršku naroda, a onda i podršku stranke iz koje su ga izbacili kad je pokušao napraviti svojevrsni udar. U međuvremenu se poklopila međunarodna istraga oko Hypo banke i to sve je dovelo do uhićenja Sanadera.
Tako je, i Dodik koji je fasista izgubit će podršku naroda kao i Sanader koji je nacista.Čović je koliko vidim već izgubio podršku naroda i lijepo nam je sinoć onaj ugledni gospodin iz HSP( na BHT tema dana) sve to objasni GLEDE broja glasova.Pa zar vama nije jasno da je HDZ dobio manje glasova od HSP.Fašista Čović nema podršku naroda.Nacista Dodik samo što nije izgubio ono malo podrške.Sve njih treba u konc logor jer im je tamo i mjesto.
-
Mihaelj
#298 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Ne baš, to je došlo nakon drugog mandata na vlasti prepunog korupcije, kriminala i bahaćenja prema narodu tj. vođenja politike kontra volje naroda. Kod Čovića je očito da vodi politiku koja poštuje volju Hrvata i samo će ga otklon od takve politike dovesti da preko noći izgubi tu podršku naroda i stranke.kecher II wrote:koliko se sjecam cini mi se da je i sanader ''preko noci'' izgubio svu podrsku koju je imao,naroda,stranke... barem je tako sto se javnosti tice a sta se kolalo iza....?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#299 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
mislim, je li ovo dvosmisleno ili šta? budući da je Haag svakako u zemlji vjetrenjača, mislim da se vrhuška wannabe HB države svakako bori sa njimafrombosna wrote: Ma ti si zadojen nacionalizmom i mržnjem prema svima. Spominješ svačije zločine ali šutiš o onima koje je počinila ABiH i za koje nitko nije kažnjen. Jeli to znači da jedni imaju na to pravo.
Ne misliš valjda da su takvi ljudi kao ti budučnost ove zemlje. Probudi se. Nisu više 90-te.
Samo bi još rušenje mosta koji je služio u vojne svrhe trebalo proglasiti genocidom.
-
frombosna
#300 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Pa ako se u Hagu sudi za prekomjerno granatiranje Knina (a vidjelo se koliko je razrušen) onda se može shvatiti i dvosmisleno. Jeli treba napomenuti da je Hag bio podnio tužbu protiv čovjeka koji je umro prije rata?Chmoljo wrote:mislim, je li ovo dvosmisleno ili šta? budući da je Haag svakako u zemlji vjetrenjača, mislim da se vrhuška wannabe HB države svakako bori sa njimafrombosna wrote: Ma ti si zadojen nacionalizmom i mržnjem prema svima. Spominješ svačije zločine ali šutiš o onima koje je počinila ABiH i za koje nitko nije kažnjen. Jeli to znači da jedni imaju na to pravo.
Bitno je da je Srbija oslobođena za učešće u agresiji na BiH.